Muutto pääkaupunkiseudulle?

Olen jo vuosia himoinnut Helsinkiin tai siihen lähistölle muuttamisesta. Nyt olisikin mahdollisuus lähteä opiskelemaan samaa alaa täysin samalla tavalla kuin nyt Järvenpäähän. Järvenpää on ihan siinä Keravan vieressä ja ihan pilkkamatka lähijunalla Helsingin keskustaan. Nyt olenkin siis kiperän päätöksen edessä. Koulu alkaisi tammikuun alussa ja muutto tapahtuisi jo tämän vuoden puolella. Mitä mieltä te tästä olette? Tulisiko itsellesi muutto eteen vai paikoilleen jämähtäminen jatkuisi edelleen? Nyt täytyy miettiä tarkkaan, eikä tehdä hätiköityjä päätöksiä!

Kaaos meikkihyllyllä!

Kommentit

 1. Tee vaan hätiköityjä päätöksiä, ainahan pääset takaisin jos kaduttaa, eikö? Itse aikanaan muutin just sun ikäisenä vartin harkinta-ajalla lapista pasilaan töihin enkä ole katunut :)

  Carpe diem!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin mietin, että takaisin pääsee. Mikään opintokaan ei ole niin sanotusti kesken. Kakkos kurssi juuri alkoi ja ensimmäisen olen jo suorittanut hyvin arvosanoin.

   Täytyy vielä vanhempien kanssa keskustell tästä ennen kuin päätöksen teen =)

   Poista
  2. Ja sama koulutus alkaisi tammikuussa, mitä nyt opiskelen!

   Poista
 2. Entäs jos käyt koulun nyt loppuun ja sitten haet töihin PK-seudulle?

  Vähän luulen, että muuttosi pääkaupunkiin aiheuttaisi sen, että Helsingistä sokaistuneena keskittyisit ehkä enemmän bilettämiseen ja ystäviesi tapaamiseen kuin koulunkäyntiin. Niin käy aika monelle, itseni mukaanlukien.

  Koulu loppuun nyt, eihän se kestä kuin ensi kesään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulu kestää vielä reilu vuoden kesäloman vuoksi.

   Poista
 3. http://www.mol.fi/koulutukset/browseCourses.html?locale=fi_FI&searchType=direct&courseId=648605&sortBy=profession&professionId=912&pageIndex=0

  Eikö sun pidä ensin hakea tuohon koulutukseen? Sitten, kun sinut on hyväksytty siihen, voit suunnitella muuttamista. Et voi automaattisesti tietää, otetaanko sinut siihen, vaikka nyt suoritatkin vastaavaa toisella paikkakunnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaan hidaste, ei este. Ja saisin kyllä hyvät suositukset Lappeenrannan päästä.

   Poista
 4. Pitäiskö sun suorittaa sit eka kurssi uudestaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse. Se kun on jo suoritettu =)

   Poista
  2. En mä sit ainakaan näe muutolle estettä! ;) ku aluks aattelin, että jos pitää jo suoritettu kurssi suorittaa uudestaan, niin riittäiskö inspistä enää :)

   Poista
 5. Ihana tuo sun pää, heh :) Kunnon anime-look :)
  Todella hyvin sopii sulle! <3 Olet ihan kuin karkki :P

  VastaaPoista
 6. Ei kyllä sovi sinulle tuo peruukki, onneksi ei ole oma tukka. Minäkin olen sitä mieltä, että antaa mennä vaan. Jos se alkava koulu on kans yhtä lyhyt niin ei häviä yhtikäs mitään jos lähtee kokeilemaan :) ja Järvenpää on varmaan hyvä paikka, vuokrataso voi halvimmillaan olla Lappeenrannan luokkaakin? Ilman muuta lähet kokeileen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pidän siitä ja mielestäni sopii =)

   Samanlainen koulu on kuin täällä Lappeenrannassa. Plussana olisi lhijuna Helsinkiin 20min tai jotain sinne päin =)

   Poista
  2. About 30 min :´)

   Poista
 7. Minä ainakin suorittaisin eka tämän koulun loppuun ja sitten miettisin muuttoa pääkaupunki seudulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siksi ajattelin kun voin suorittaa tuon koulun Järvenpäässä loppuun. Siellä alkaa sama koulutus. Ainut vain, niin minun ei ensimmäistä osiota tarvitse enää suorittaa =)

   Poista
 8. Raha sanelee hyvin pitkälti, missä on varaa asua. On hyvä, että olet valmis miettimään myös esim. Järvenpäähän muuttoa, sillä pääkaupunkiseudulla eläminen on jo niin kallista ettei kaikilla ole varaa muuttaa tänne. Valitettavasti noissa pääkaupunkiseudun lähikunnissakin alkaa olla jo tosi kalliita asuntoja. Itse olen Vantaalta ja tykkään asua täällä. Hyvät bussi- ja junayhteydet Stadiin, turvallinen asuinalue, ystävällisiä ihmisiä ja kaikki kaupat löytyy läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse katsoin koulun mukaan mihin muutan. Tuo on lähimpänä Helsinkiä missä on sama koulutus kuin nyt käyn =)

   Poista
 9. Suosittelen Järvenpäätä lämpimästi! Täältä löytyy kaikkea: ruokapaikkoja, vaateliikkeitä, elokuvateatteri uimaranta (tuusulanjärvi) jne. Ja jos jotain ei löydy, niin ei tosiaan ole pitkä matka Helsinkiin! :) Itse olen Järvenpäässä asunut nyt 5 vuotta ja ei ole minkäänlaista hinkua muuttaa mihinkään muualle. Niin ja esim. rantapuisto on kesäisin paras paikka pussikaljoitteluun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni tärkein on Helsingin läheisyys ja se sama koulutus jota jo käyn. Helsingssä kun minulla on kaikenmaailman kissanristiäisiä, blogitapahtumia jne....

   Poista
 10. Tää ei liity aiheeseen, mutta mäkin huomasin opiskelijakorttini vanhentuneen ja oon jo ostanu liput opiskelijahintaan. Sit jos/kun konduktööri näkee korttini vanhentuneen, pitääkö mun ostaa kokonaan uusi lippu vai maksaa vain erotus? Mitä sulle silloin sanottiin ku sulle kävi näin? :) Kiitos paljon vastauksesta jo etukäteen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun ois pitäny kuulema ostaa uus lippu ja hakea hyvitystä opiskelijalipulla jostai virastosta. Kallista lystiä unohtelu on. Ei voi muuta sanoa :D

   Poista
 11. Hei Petri! Minusta voit tehdä miten vaan muuttosi kanssa; se riippuu sinusta ja omasta opiskelumotivaatiostasi. Jos sitä löytyy ja biletys ei kokonaan vie fokusta niin miksipä et voisi valmistua Järvenpäästäkin. Itsestäsi kiinni! Laittaisitko lisää ruokareseptejä? Kokeilin postaamaasi lohipastaa ja tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja molemmista tuli oikein hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin muutonsuhteen käydä jo alkaneen kurssin loppuun ja sitten muuttaa. Sinne kun pääsen alan kyttäilemään noita koulutuksia jne... Joku kiva viikonloppu/iltatyökin olisi kiva ottaa.

   Ja toiveestasi laitoin saman tien reseptin. Aasialaista ruokaa hiukan huijaamalla. Toivottavasti pidät. http://petripenna.blogspot.fi/2013/10/helppoa-kana-nuudeliwokkia.html

   Poista
 12. Kun muuten sanoit taannoin, että kyllä kaikki asialliset kommentit julkaistaan, ovat vaan menneet roskapostiin, niin ei tännekään kyllä oma asiallinen kannanottoni ilmestynyt. Viestissä oli siis ääni sille, että Lpr:ssa loppuun nämä opinnot, koska ei voi tietää, pääseekö varmasti tuonne ja koska kenties myös opintojen jatkaminen lykkääntyisi, jos ei voi heti alottaa siitä pisteestä, missä olet nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappeenrannassa en loppuun asti suorita. Tämä kun on kurssimuotoinen opiskelutapa. Joka kurssin jälkeen täytyy hakea seuraavalle kurssille. 6 kurssia kun on suoritettu on perustutkinto. Kolme pakollista, kolme vapaavalintaista. Eli hyvin pystyy jatkamaan siitä mihin jäi =)

   En koskaan ole muutes ollut varman päälle pelaaja. Elämästä katoaisi se pieni jännitys jokapäiväisestä elämästä ;D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?