Työt alkoivat ja rajoittavat menoja!

Nyt alkoi taas työssäoppiminen ja se rajoittaa menoja tosi paljon. Esimerkiksi työvuorot ja Dolls Dancersin keikat menevät rastiin, jonka vuoksi minua ei nähdä esiintymislavoilla nyt kolmeen viikkoon. Tosin tämän kolmen viikon jälkeen on enää vain 10-kuukautta koulua jäljellä + kesäloma. Sen jälkeen olen virallisesti kokki ja oikea ammatioppiminen työelämässä voi alkaa. Kouluhan antaa ainoastaan valmiudet toimia ammatissa. Huomasin tänään tupakkatauolla miten kauheassa kunnossa kasvoni vaihteeksi on. Ihan pöhöttynyt ja suunnilleen tripla silmäpussit. Sen siitä saa kun bailaa ja lipittää punkkua sekä siideriä kolme päivää aamuun asti!

Lopuksi voisi Mentorista pitkästä aikaa kertoa. Olen näköjään tehnyt sellaisen asian jota minun ei pitänyt tehdä. Mentorista on tullut todella nirso. Esimerkiksi kosteasta ruuasta Mentor syö ainoastaa Cesaria sekä kissanruokaa Kitekattia. Mikään muu ei kelpaa. Yleensä koirat ovat myös innoissaan jos niille antaa jotain leikkeleitä, mutta Mentor ei. Leikkeleen täytyy olla aina kalkkunaa. Toinen yleensä maistuva herkku koirille on nakit ja makkarat. Tämä herra ei näitäkään suostu syömään, paitsi jos ne on paistettu pannulla. Sellainen nirso tapaus täällä siis asustelee kanssani.

Väsynyt ja pöhöttynyt kokkiopiskelija!

Kommentit

 1. Mikä tuo päähine on? o__O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kokin hattu. Tuota mallia kutsutaan pilleriksi =)

   Poista
  2. Jos haluut kehittyy ammatissa ja päästä pitkälle, huolehdi yhdestä sinun (kokin) tärkeimmästä työvälineestä, makuaistista. Älä turruta ja pilaa sitä tupakalla.

   Moni polttamisen lopettanu on kertonu, kuinka makuaisti herkistyy maistamaan (edes jotain) pikkuhiljaa, kun on viimeisensä tumpannu.

   Poista
  3. Monta kertaa meinannu lopettaa polttamisen, mutta se on vain jäänyt. Yleensä kun olen polttamisen yrittänyt lopettamaan olen aina lihonut kun tekee mieli koko ajan syödä jotain kun ei saa polttaa :D

   Poista
 2. Minkä vuoksi olet alunperinkään syöttänyt koiralle kissanruokaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska yhellä huoltoasemalla ei ollu ku kissanruokaa myynnissä, niin ostin sitä ja huomasin miten paljon tykkää siitä, jonka jälkeen olen alkanut sitäkin ostamaan Mentorille. Melko samaa ruokaa se on, mutta kalliimpi kilohinta. Jotain makueroakin varmasti on, koska sitä syö niin innolla =)

   Poista
 3. Voi surkeus. Juuri kun ajattelin, että ois mahtavaa nähdä teidän show. Mutta olethan sitten tuon 3 viikon tauon jälkeen taas mukana? Osaatko sanoa pääsetkö Helsingissä lauantaina 12.10. olevalle keikalle (Ravintola Miami)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miamin keikka lyötiin juuri lukkoon Johannan kanssa. En ole mihinkään katoamasta Dollsien rivistöstä. Esiinnyn kouluaikataulun mukaan. Koulu on tällä hetkellä tärkein tulevaisuuden kannalta, mutta rakastan myös esiintymistä ja ihmisten viihdyttämistä suuresti!

   Poista
  2. Mä olen menossa Miamin keikalle, jos luoja suo. En ole koskaan Johannaakaan nähny livenä. Ois tuplahyvä ilta jos näkisin sutki siellä! Oon seurannu sun blogia ehkä vuoden.

   Poista
 4. Voihan höh Mentorin nirsoilun kanssa. Voit hyvin kokeilla sille tiukkaa linjaa. Ostat jotain peruspapanaa ja tarjoat tiukasti vain ja ainoastaan sitä etkä mitään muuta. Ja ruoka annetaan vain aamulla ja illalla, ja jos ei kelpaa niin kuppi otetaan pois. Mikään koira ei oo niin hölmö ettei alkaisi syödä pikkuhiljaa. Tommoset höttöcaesarit ja kitekatit on pelkkää sokerivehnätöhnää - sun oma ruokavalio hedelmineen on terveellinen, tarjoa ihmeessä samaa laatua Mentorillekin :) tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no noiden mun jo luettelemien ruokien lisäksi Mentorin ruokavalioon kuuluu broilerinfileepihvit, jauheliha, kasviksia, omenaa, kalanmaksaöljyä, kuivaruokaa, dentalsticksejä + kaikkia herkkuja (walky bites, cheesy bites, luut ym..) =)

   Poista
 5. Alatko heittää soolokeikkaa? Olisi kiva nähdä esiintymistäsi priivatimminkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole artisti, vaan artistin apuri. Taustatanssija sekä juontaja =)

   Poista
 6. missä oot harjottelussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravintola Lounaskeitaassa olen työskennellyt yhteensä kohta kuukauden ajan. Kolme viikkoa oli aluksi, sitten koulua pari viikkoa, jonka jälkeen nyt kolme viikkoa taas työssäoppimista. Pari moitetta tullut ja nekin vain ihan pikku asioista miten heillä on aina tehty tietyt asiat. Nyt kun olen oppinut niiden tavat, niin ei ole enää moitteitakaan tullut ollenkaan =)

   Poista
 7. Terve koira ei tapa itseään nälkään, joten tiukka linja nyt, jos haluat koirasi takaisin kaikkiruokaiseksi. Ehdottomasti cesarit ja varsinkin kissanruoka pois, koska ne eivät ole terveellistä ruokaa, vaikka koirat niistä tykkäävät. Mieluiten joku eläinkaupan laadukkaampi kuivapapana ruokinnan pohjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noi nyt vaarallisia ole. Jos olisi, niin niitä ei myytäisi.

   Poista
  2. Ps.
   Petri Princess Penna 16. syyskuuta 2013 20.21
   Joo no noiden mun jo luettelemien ruokien lisäksi Mentorin ruokavalioon kuuluu broilerinfileepihvit, jauheliha, kasviksia, omenaa, kalanmaksaöljyä, kuivaruokaa, dentalsticksejä + kaikkia herkkuja (walky bites, cheesy bites, luut ym..) =)

   Poista
  3. No kissanruokaa ei ole suunniteltu koiralle, joten siinä on ravintoaineet aivan väärin lajin kannalta. Pieninä määrinä ei aiheuttane terveydellistä haittaa, mutta pelkästään syötettynä aivan varmasti vuosien mittaan. Itse en syöttäisi varmuuden vuoksi ollenkaan, mutta en syötä muutenkaan noita märkäruokia, koska ne eivät ole ruokana laadukasta, tulevat todella kalliiksi ja saavat koiran nirsoilemaan. Meillä helppouden takia pohjana toimii laadukas eläinkauppanappula (ei mikään pedigree-väriainesotku) ja välillä saavat raakaa lihaa ja luita (broilerinselät ja siivet, rustoluut, joita löytyy markettien pakastekaapeista lemmikkipuolelta).

   Poista
  4. Olipa mukava kommentti. Ihan hyvää hyvyyttäni yritin kertoa omia kokemuksia avuksi, meillä kun ei ole nirsoiluongelmaa ja koirista on kokemusta 20 vuoden ajalta, useammasta yksilöstä. Ei varmaan kannata kertoa ongelmista, jos niihin ei halua rakentavaakaan palautetta.

   Poista
  5. Ei mulla mitään ongelmaa ole. Otin selvää mitkä Mentorille kelpaa ja nyt on ruokavalio kohdallaan ja vaihteleva. Koirat ei muka kyllästy, mutta Mentor kyllä kyllästyy jos sille antaa useamman päivän ajan samaa ruokaa.

   Toinen on ettei koirat muka mökötä. Auta armias jos on hoitaja viikonlopun ajan mun luona ja itse esim: keikkamatkalla. Kotiin kun tulen Mentor tulee moikkaamaan ja sitten mökötetään pari tuntia sohvan nurkassa :D

   Poista
  6. Missäs mentor on jos hoitaja on sun luona ja itse olet keikkamatkalla?

   Poista
  7. Mitäpä luulet?
   Jos hoitaja on mun luona = mun asunnossa, niin missäköhän Mentor on? Joskus tekee mieli huutaa suoraan sanottuna joillekkin teille kommentoijille JÄRKI HOI ÄLÄ JÄTÄ :DDD

   Poista
 8. Ei noi hötöt vaarallisia ole, mut ihan turhia, koiralle niistä ei ole mitään hyötyä. Se on sama jos ihminen vetää lounaaksi sokeria ja vehnäleipää - maha on hetken täynnä, mut ruoka ei ravitse. Noi on myös mun mielestä järkyttävän hintaisia laatuunsa nähden, katso vaikka niiden sisällysluetteloita et kuinka paljon niissä on oikeasti lihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteiden ruokien ei kuulukkaan olla se pääruoka =)

   Cesarissa 60% lihaa ja lihanperäisiä aineita.
   Kitekatista en löytänyt mitään tietoa.

   Poista
  2. Markettikissanruuissa on yleensä noin 4% eläinperäisiä aineita.... siksi syötänkin kissoille eläinkaupasta ostettua 60% kissanruokaa.

   Poista
  3. Voihan piiiip! Kirjotin tänne pitkän viestin ihan ajatuksen kans ja nyt onnistuin kadottaan sen, höh! No yritän nyt kuitenkin selittää mitä piti.. Eli ihan pakko nyt vähän oikasta pari juttua.. Kun kirjotit että "Cesarissa 60% lihaa ja eläinperäisiä aineita", niin toihan ei sinällään pidä paikkaansa, vaan se tarkoittaa että märkäruoan sisältämästä valkuaisaineesta 60% on lihaa ja eläinperäisiä aineita, eikä niin että siitä purnukasta 60% ois lihaa :D Ja nuo "eläinperäiset aineet".. Ne on just sitä ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä ymv, usein eläinruokateollisuudessa käytetään esim luujauhoa, kananjalkoja, nokkia, jopa höyheniä jauhettuna lisäämään "eläinperäisiä" aineita... Esim tässä Cesarin märkäruuassa http://www.cesar.fi/ateriat#tuote12 on tuon purnukan sisällöstä 81% kosteutta eli vettä. Valkuaisainetta on 10,5%, josta 60% lihaa ja eläinperäisiä aineita, ja sitä itse lihaa tuossa on kanaa n. 4% ja häränlihaa n. 4%... Eli oikeasti ei voi sanoa että cesar-ruuassa olis 60% lihaa.... :) Koiranruuilla on oikeasti isoja eroja laadussa! Se mitä kuluttajille markkinoidaan ja mainostetaan ei aina oikeasti ole koirille (tai kissoille tai millekään eläimille) hyvää ravintoa. Kannattaa perehtyä koiran ravitsemuksen perusteisiin, eri ravintoaineiden tarpeisiin ja määriin koiralla jne. Kannattaa ihan ajtuksella lukea niitä koiranruokien ravintoainekoostumuksia! Ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä :) Toivon että et nyt ota tätä minään vittuiluna tai dissauksena (voi olla ettet ees julkaise tätä), koska se ei tosiaan oo tarkoitus, mut pliis mieti hetki asioita äläkä heti tyrmää mitä yritän sanoa :) Ja siis en yritä sanoa sitä että Mentor nyt heti kuolee tai voi tosi huonosti jos syö joskus Cesarin märkäruokaa :) Mutta näihin ruokinta-asioihin kuuluu mun mielestä lemmikinomistajan uhrata ihan oikeasti ajatus jos toinenkin :)
   Ps. koiraa voi kyllä opettaa ja totuttaa syömään ravitsemuksellisesti hyvääkin ruokaa, eikä vaan sitä mikä sen mielestä maistuu hyvälle :)

   Poista
  4. Joo no mä katoin ton prosentti jutun cesarin nettisivulta. Eikä koira voi huonosti markettiruuilla. Suurin osa ruokkii lemmikkinsä niillä ja eihän niitä myytäisi jos ne vaarallisia olisi. Itselläni Cesar on osana monipuolista ja vaihtelevaa Mentorin ruokavaliota.

   Ja miksi en olisi julkaissut? Hyvä ja asiallinen kommentti.

   Poista
  5. Jep, minäkin katoin Cesarin sivuilta nuo tiedot (ja tohon laitoin linkinkin), mutta sitä just tarkotin että kannattaa ajatuksella lukea ja opetella lukemaan niitä ravintoainekoostumuksia.. Koska niihin tarkoituksella merkitään niin että kuluttaja lukee siitä sen "60% lihaa", vaikka oikeasti siinä tuotteessa on vaan n.8% lihaa. Markkinointikikkoja :) Ja kyllä valitettavasti monia eläinruokia vois jopa nimittää vaaralliseksi, niitä tehdään rahan takia. Sit löytyy myös paljon laadukkaita tuotteita, joissa eläimen hyvinvointia on ihan aidosti ajateltu, eikä vaan sitä mikä tulis mahdollisimman halvaksi tehdä ja helppo markkinoida kuluttajille. Kyllähän ihmisillekin myydään vaikka mitä juttuja, joilla ihan todistetusti on terveydelle haitallisia vaikutuksia.

   Ja ajattelin että et ehkä julkaise jos toi vaikutti jotenkin vittuilulta, vaikkei tod ollut! Mut kiva kun julkasit ja vastasit :)

   Poista
 9. Sampossako opiskelet? Itse olen AMK:n puolella ja opettajamme sanoi että todennäköisesti juuri sieltä teiltä saisi ostettua mm. salaattiannoksia parilla eurolla mukaan. Osaatko yhtään neuvoa missä päin siellä, ei huvittaisi lähteä samoilemaan ja eksymään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imatralla koulun ruokalasta ja Lappeenrannassa Tuurimokasta :)

   Poista
 10. Ootko miettinyt, että vaihtaisit teollisen roskan raakaruokaan? Varmasti loppuu nirsoilu kun saa ruokaa jota koiran kuuluukin syödä, eli raakaa lihaa ja luita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raakaa lihaa ei suostu syömään. Ainoastaan kypsennettyä lihaa. Jauhelihakin pitää aina paistaa. Paistetun kanan tai muun lihan kanssa tykkää syödä kasviksia ja omenaa.

   Poista
 11. Varmaan kannattais pitää tota kokin hattua kunnolla päässä eikä tolleen hipoen. Hiuksia ei oo varmaan kovin mukava löytää ruoastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha sama se kai on mite se tupakalla on päässä. Yleensä ei oo tupakalla ollessa ollenkaan päässä, että mitäs siihen sanot :O

   Poista
 12. Mites tartar tai carpaccio taittuu? Entä ihan perinteinen graavaus? Jos joku pyytää, lähteekö hihasta kuin apteekin hyllyltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carpaccio ja graavaus onnistuu, mutta tartaria en ole ikinä tehnyt. Saa nähä tulenko tekemään ollenkaan. Koulussa sitä ei ainakaan tehdä ja kotona en ollenkaan tee punaista lihaa. Sitten jos jollain työpaikalla on menussa tuo, niin sitten se alkaa taittumaan. Kyllä mä kuitenkin tiedän miten se teoriassa valmistetaan =)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?