Sushi- kaunista, luovaa ja hyvää ♥

Tällä viikolla koulussa on ollut kalaviikko. Eilen kävimme Imatralla kalastuspuistossa opiskelemassa lohen käsittelyä ja etenkin filerointia. Ensi kertalaiseksi filerointi meni todella hyvin, enkä onnistunut edes katkaisemaan selkäruotoa ja fileistäkin tuli kauniita. Tänään sitten piti päättää mitä lohestaan tekee ja minä päätin tehdä sushia oikeaoppisesti elämäni ensimmäistä kertaa. Tein sekä nigireitä, että makeja. Ihmettelin miten sain niistä hyvännäköisiä ihan ekalla yrittämällä. Pakko tosin myöntää ekan makirullan olleen liian löysä ja joutuneen biojätteisiin. Tokasta rullasta eteenpäin alkoi sujua hyvin. Nigirit ja merilevättömät rullat sujuivat taasen ihan ensiyrittämällä todella hyvin ja kaikille maistui. Lisukkeena luonnollisesti japanilaista soijakastiketta, wasabia sekä inkivääriä. Meillä oli muistaakseni kaikenkaikkiaan kymmenen erilaista lohiruokaa: uunikaloja, paistettuja kaloja, keittoja ja vaikka mitä. Sushissa olen oppinut tähän mennessä kaikista parhaiten sorminäppäryyttä, asettelutaitoa sekä veitsen käyttöä. Sushin tekeminen ei ole niin helppoa kuin luulisi ainakaan ensimmäisellä kerralla kun sitä alkaa kokkailemaan. Jos ensimmäistä kertaa kokeilet, niin lupaan ensimmäisen rullasi olevasi aivan varmasti vähintään melkoisen eksoottisen näköinen tapaus. Vinkit sushin tekemiseen otin pastanajauhantaa- blogista.

Jos et kuitenkaan jaksa itse ruveta väsäämään riisiä noin tunnin verran plus siihen päälle riisin jäähdyttäminen ja rullien tekeminen, niin on helpompikin tapa astella nauttimaan sushia. Astelet vain lähimpään suhsiravintolaan ja tilaat haluamasi aterian. Etelä-Suomessa se varsinkin on todella helppoa suuren ravintolamäärän vuoksi. Sivusto http://sushia.fi/esittelee sinulle sushiravintolat, heidän palvelunsa sekä aukioloaikansa. Katso sivustolta mieluisesi tai lähin ravintolasi ja eikuin herkuttelemaan maha pinkeäksi. Sivustolta löytyy myös muita japanilaisia sekä thaimaalaisia ruokia tarjoavia ravintoloita. Itse suosittelisin klikkaamaan kohdasta kategoriat ja valitsemaan sitä kautta itselleen mieluisimman paikan. Tätä palvelua hyödynnän itsekin ensi viikonloppuna Helsingissä. Sivustolta löytyy myös mm: Turun, Tampereen ja Vaasan ravintolat.

(Kuvaa sushistani saatte heit kun löydän kameran USB-piuhan)

Kommentit

  1. Neuvo mistä kannattas alottaa maistamaan kun ei oo ikinä syöny sushia...pelottaa (raakaa kalaa jne.iyyh!)...mikä se ois semmonen iisi möykky? Lohi ja riisi kuulostaa turvalliselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kaikista helpoin on aloittaa kasvisversiolla, jossa ei ole ollenkaan kalaa. Niissä on yleensä vain kurkkua, porkanaa, avokadoa tai jotain sellaista. Siitä sitten siirryt maistamaan kalaakin sisältäviä. Toinen on, että Helingissä joissain paikoissa löytyy myös grillatulla kalalla ja lihalla täytettyjä susheja, eli ei tarvitse niiden kanssa sitä raakaa kalaa pelätä :D

      Poista
    2. sinä kun tykkäät elokuvista niin oletko nähnyt elokuvan the village eli kylä? jos olet niin mitä pidit. kyseinen elokuva tulee tänäänkin telkkarista :)

      Poista
    3. Olen nähnyt ja hyvä leffa oli. Sellanen kerran katsottava =)

      Poista
  2. Hei jos Helsingissä haluat thaikkuruokaa syödä niin mie suosittelisin Kaisaniemestä löytyvää Ryan thai -nimistä raflaa. Hinnat on vähän korkeanpuoleisia mutta ruoka on käsittämättömän hyvää ja raaka-aineet priimaa !

    VastaaPoista
  3. Jos raakaa kalaa aristaa niin suosittelen kokeilemaan esimerkiksi ihan kinkkuleikkelettä tai muuta kinkkua. Nam! Ja jos kotoa ei satu sushiriisiä löytymään niin puuroriisin ja esim. pitkäriisin seos käy mainiosti!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?