Liikaa homotusta!

Pakko oli tuo kohuttu jakso katsoa. Tosin vasta Yle Areenasta kun yksi facebook tuttavani minua muistutti tästä ohjelmasta. Itse en olisi koko juttua muistanut. Ihan ensimmäisenä täytyy myöntää, että miten nykyaikana Suomesta löytyy vielä noin homofoobisia ihmisia. Isänmaallisuus ja uskonto noussut pahasti päähän ihmisillä.

Suurinta vihaa minussa herätti lause tuon naisen puheet heti ohjelman alussa. ''Miksi asiat täytyy ottaa esiin kun kyse ei kuitenkaan ole enemmistöstä, vaan ainoastaa vähemmistöstä?'' Luuleeko tuo nainen olevansa jotenkin parempi ihminen? Hän ei ole sen parempi ihminen kuin kukaan mukkaan, vaikka onkin herra siunaa niin kristitty ja ideaali perheellinen. Eikö vähemmistön edustajat ole täysin samanarvoisia ihmisiä?

Ohjelman aikana myös huomasi ettei Suomi ole edelleenkään suvaitsevainen maa. Joissain ammateissa on pakko pysyä kaapissa tai joutuu syrjityksi tai parhaimmillaan saa potkut. Kauhea oli kuulla noita armeijassa työskentelevän miehen kertomuksia kaapista tulleista armeijassa työskentelevistä miehistä. Ihan sairasta menoa Suomessakin edelleen siis on edelleen melko paljon. Irtisanoutumisia, muutto pois maasta, itsemurhia... Ohjelma kertoi myös urheilupiireistä ja opettajista. Onko kukaan kuullut koskaan Suomalaisista homoseksuaalisista urheilijoista tai opettajista? Heitä on varmasti satoja Suomessa, mutta kaikki kaapissa. He eivät uskalla olla omia itsejään. Voin vain kuvitella millaista sisäistä itsemurhaa nuo ihmiset käyvät päivittäin läpi.

Lopuksi koko ohjelman hulluin ihminen, eli Herra Hetero Pride. Jos hänen lapsensa olisi homo hän olisi todella pettynyt omaan lapseensa. Luultavasti heittäisi oman lapsensa kadulle ilman paikkaa mennä. Olisi kuulemma näyttänyt lapselleen huonoa esimerkkiä miehenä olosta. Eikö ihmiset tajua, että homoksi EI tulla tai ruveta, vaan homoksi synnytään. Homoseksuaalisuus ei ole valinta. Minulla kävi onneksi tuuri ja sain maailman ihanimmat vanhemmat, enkä tuollaista rasistista aivopestyä idioottia. Vanhempani on aina sanonut, että ole mitä tahansa olet kunhan se tekee sinut itsesi onnelliseksi.

Olen niin raivoissani, että voisi tulla niin rivoa tekstiä, että huh huh. Pysytään nyt kuitenkin siveellisesllä ja asiallisella linjalla. Mitä mieltä te olitte tuosta ohjelmasta. Minun silmän se avasi ja tajusin, ettei Suomessa olekkaan homoilla asiat niin hyvin kuin on annettu ymmärtää. Avioliittolain lisäksi on vielä todella paljon tehtävää ja niihin kuluu vielä vuosia aikaa. Tuo Hetero Pride on turha. Heteroilla on ''luonnollisesti'' kaikki oikeudet mitä muutkin tavoittelevat ihan vain sen vuoksi, että heterous on niin normaalia. Homoseksuaalisuus on tosiasiassa ihan yhtä normaalia ja sitä on esiintynyt kaikissa eläinkunnissa kautta aikojen.

Mitä mieltä te olitte tästä pläjäyksestä? Jos et katsonut kyseistä ohjelmaa, niin sen löydät tästä!


Kommentit

 1. Miten tuo isänmaallisuus liittyi asiaan, voitko selventää?
  Ja jos hyppäät tonne Venäjän puolelle, niin huomaat Suomessa asioiden olevan paremmin homojen kannalta. Täällä ihmiset saavat tulla kaapista ulos, olla omia itsejään ja niin edelleen. En jotenkin usko tuohon, että homouden takia ihminen saisi töistä potkut (näitähän voi olla yksittäistapauksia), koska työnantaja ei saisi syrjiä ketään seksuaalisuuden kannalta. Tunnen homoja, jotka ovat saaneet käydä armeijan ihan rauhassa, ja kyllä mun mielestä homoja kohtaan ollaan suvaitsevaisempia nykyään, ainakin jos verrataan Venäjään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isänmaallisuus liittyy asiaan sen miehen kautta miten sillä oli niitä kaikkia Mannerheim paitoja. Puhui linnanjuhlista ja kunniallisista veteraaneista, ritareista ja loppuun tokaisi ''nykyään linnanjuhlissa on toisenlaisia ritareita'' = tarkoitti loukkaavaa ''ruskean reijän ritarit'' lausetta.

   Sinne Venäjälle hyppään melko useasti kun rajalla asun ja viisuminkin omistan. Tuskin kaikki saa, mutta ei se mitenkään harvinaista ole.

   Kyllä homoja kohdellaan paremmin. Se vain on säälin jos joku ajattelee asioiden olevan täydellisesi, koska kohdellaan paremmin kuin muissa maissa. Esimerkkinä vaikka, että jos noin ajattelee niin Suomi näyttää esim: Ruotsalaisille nyt samanlaiselta kuin Venäjä meille.

   Jokaiselle samat oikeudet sukupuoleen ja seksuaalisuuteen katsomatta. Sitten asiat on Suomessa hyvin.

   Poista
 2. Toi eläinten homous on paskin väite ikinä. Eläimet muutku delfiinit ei harrasta seksiä nautinnon vaan lisääntymisen takia. Jos eläimil on havaittu " homoutta " ne tekee sen vain sen takia koska ne ei oo löytäny sopivaa parittelukumppania saman sukupuolen edustajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuostakin on monta mielipidettä ja teoriaa =)

   Poista
  2. Bonobot eivät harrasta seksiä vain lisääntyäkseen. Ne harrastavat myös seksiä saman sukupuolen edustajien kanssa.

   Poista
  3. Luepas ensimmäinen anonyymi vaikka Wikipediasta englanninkielinen artikkeli joka käsittelee eläinten homoseksuaalisuutta. Siellä on paljon esimerkkejä siitä, kuinka homoseksuaalisuus ilmenee eri eläinlajeilla. :)

   Poista
 3. Musta tuntuu et homous pelottaa ihmisiä. Ainaki niin oon käsittänyt kun oon puhunu homofobisten, päälle 45v ihmisten kanssa. Ilmeni ettei ne ihmistä vihaa siks et in kiinnostunut samasta sukupuolesta vaan ennemminkin asia oli niin et tyypit kammoksu sitä et jos joku homo tulee iskemään ja esittelemään homouttaan päin naamaa. Et kyllä jotenkin ymmärrän ihmisiä jotka on kasvanu eri aikakaudella jolloin homoudesta ja monesta muusta asiasta ei puhuttu niinkuin nyt puhutaan. Uskon että tulevaisuudessa homous ei enää tule olemaan niin suuri asia ja ehkä joskus se ei enää liikuta ketään. Ihmiset tarvitsee vain aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se monella ihmisellä on, että vain tuttu ja turvallinen on hyväksyttävää. Juuro nuo 4+ ihmiset, mutta ei tosi kaikki. Joidenkin ihmisten takia ei kaikkia saa missään nimessä leimata samanlaisiksi =)

   Meidän sukupolvi kun on tuolla 40-50 ikävuodessa, niin silloi varmaan homous on yhtä normaali juttu kuin se, että ruokaa saa ruokakaupasta ;D

   Poista
  2. Kyllä keski-ikäisille asia sentäs on vielä ihan tuttua juttua ;) Ei pidä aliarvioida sentäs, vaikka toki kehitys kehittyy, mutta 70-lukulaiset eivät edusta vielä jääräikäkautta, vaan monet ovat kehittyneet itse asenteiltaan aikaa myöten. Oma äitini on lähempänä 70 ja hyvin suvaitsevainen, mutta itse sanoisin, että voi olla, että moni 60+ ei ole.

   Mutta ongelmia on myös nuorisossa, koska on alkanut ikään kuin uuden aallon angsti kaikkea erilaisuutta kohtaan (maahanmuuttajat, homot jne.). Oikeastaan tästä ryhmästä olisin eniten huolissani, sillä ahdasmieliset asenteet nuorisolla eivät povaa hyvää.

   Poista
  3. Kaikissa ikäryhmissä on luonnollisesti ääripäit sekä keskitaso. Siksi sanoinkin, ettei kaikkia pidä yleistää muutamien vuoksi. Se tosin on totta, että vanhemmassa ikäryhmässä ei suvaita niin hyvin johtuen heidän lapsuudestaan ja sen ajan laeista ja suuntautumisesta erilaisiin seksuaalisuuksiin.

   Poista
 4. Rasismi tarkoittaa rotusyrjintää (esim tummaihoiset), ei esimerkiksi syrjintää homoja kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota se tarkoitti ennen. Tuo käsite on laajentunut suuresti nykypäivinä =)

   Poista
  2. Rasismi ei tarkoita vain rotu syrjintää.. Tai toisaalta vaikka tarkottaisikin vain sitä niin eikös rasistit piddä homoja ihan omana rotunaan. Niinkuin valkoihoiset erotellaan tummista niin homot erotellaan heteroista.

   Poista
 5. Itse en ole tuota ohjelmaa katsonut, mutta olet kyllä tässä asiassa täysin oikeassa! Hieno postaus, sekä hyvin kirjoitettu ja muotoiltu. T. Suvaitsevainen hetero :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3

   Postailen aina ajankohtaisista itseäni kiinnostavista aiheista, kuten nyt BB:stä ja tästä Silminnäkijän jaksosta =)

   Poista
 6. Rasismi ei ole laajentunut mihinkään, paitsi kieltä osaamattomilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasismi on laajentunut, paitsi menneeseen jääneillä ihmisillä =)

   Poista
 7. Asiasta kukkaruukkuun, vinkkaa vähän viikonlopun showsta, oletko hankkinut uudet esiintymisasut ja tanssitko ainoastaan vai laulatko myös? Kerro vielä esiintymisiesi alkamisajat ja otatko Mentorin mukaan ja kuinka hyvin se tulee juttuun Johanna koiruleiden kanssa? Saako sinulle tarjota drinkin keikalla ja suostutko yhteiskuviin?
  Nähdään ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri hain postista vaatteet huomiselle keikalle!
   Teen niistä juuri postausta. Mentorilla on hoitaja yöksi hommattuna, eli jää kotiin kaverini kanssa. Drinkin saa aina tarjoilla ja yhteiskuvat käy oikein hyvin =)

   Poista
 8. Mitä järkeä katsoa tuollaisia ohjelmia, jos niistä tulee niin paha mieli? Enkä muuten tajua, miksi töissä pitäisi tuoda esiin oma seksuaalisuus. Monissa ammateissa ei ole soveliasta puhua yksityiselämästään, oli sitten hetero tai homo. Siviilielämässä saa olla mitä ikinä haluaa, mutta töissä ollaan töissä eikä kertomassa sitä kenen kanssa puuhaa makuuhuoneessa. Ketään ei saa sanoa irti siksi, että on homo ja kuten joku sanoikin, nii nää on yksittäistapauksia. Irtisanottu voi viedä asian oikeuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin tuon koska tuo koskettaa minua. Tuollaiset ihmiset taistelevat sen vuoksi, että en saisi samoja oikeuksia kuin heteroilla. Jokaisella ihmisellä on oikeus onneen, rakkauteen ja rakkauden sinetöimiseen.

   Itse olen tottunut olemaan työpaikoissa, joissa voi jutella tauoilla työkavereiden kanssa ihan mistä tahansa. Myös omasta elämästään =)

   Poista
  2. "Enkä muutenkaan tajua, miksi töissä pitäisi tuoda esiin oma seksuaalisuus". Jos heterolla on vaikkapa perhepotretti kehyksissä pöydällä, se ei yleensä herätä mitään vastustusta, mutta jos homolla on kuva vaikkapa puolisostaan kehyksissä työpöydällä, se on heti sitä kamalaa seksuaalisuuden korostamista. Kyllä tähän tasa-arvoa kaivataan, ihan näistä pienistä jutuista alkaen. Mutta varmaan työpaikkasidonnaista, voiko siellä puhua yksityiselämästään. Useimmissa onneksi voi.

   Poista
 9. Olen homo enkä koe tarvetta tuoda seksuaalisuuttani esille koulussa tai töissä. Ja nämä ohjelmassa esiintyneet ihmiset puolustivat perinteistä perhekäsitystä, joka on viime vuosina jäänyt varjoon. Ei se tee heistä homovastaisia enkä minä ainakaan loukkaantunut siitä. Heillä on oikeus esittää mielipiteensä, olemmehan Suomessa, jossa on sananvapaus. Yhteiskunnassa asiat vain menevät enemmistön mukaan, ikävä tosiasia joillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkään en sitä ääneen kailota, mutta en myöskään kielläkkään jos joku kysyy. Lisäksi puhun suhteistani ym.. Kuten kaikki ''normaalitkin'' ihmiset. Minua myös ärsyttää tuo vähemmistö nimitys. Jokainen on nimittäin vähän homo ;)

   Poista
  2. Perhekäsitys ei ole jäänyt viime aikoina varjoon. Olen perheellinen nainen ja hetero, mutta lähipiirissäni on myös homoja. Jatkuvasti Suomessa puhutaan mediassakin tavallisten perheiden asioista. Sen sijaan tavallisten homoperheiden asioista ei totta vie puhuta. Ja kyllä pitäisi.

   Jos katsoit ohjelman, niin kyllä ne ihmisen OLIVAT homovastaisia. He sanoivat, että homous on perverssio, toinen sanoi, että siitä pitää kasvattaa lapsena pois tuputtamalla heteroarvoja. Mitä muuta tuo on kuin sitä, ettei hyväksytä? Ja en usko sekuntiakaan, että olet homo, sinä anonyymi.

   Poista
 10. Perheellinen nainen: En siis voi olla homo, koska olen kanssasi eri mieltä? Taidat olla aika suvaitsematon, kun et hyväksy eriäviä mielipiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt ruveta riitelemään täällä kuiteskaan. Sitä varten saatte mennä vaikka facebookin puolelle :D

   Poista
 11. Ei täällä kukaan ole riidellyt, olen yrittänyt saada keskustelua aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh minä ainakin jo mielipiteeny kertonut, eikä mitään lisättävää =)

   Poista
 12. Suomi on suvaitsematon ja epätasa-arvoinen maa, ja valitettavasti niitä jotka väittävät olevansa oikeassa ja nuo muut väärässä ja jotka sanovat olevansa parempia ihmisiä ja nuo on huonoja ihmisiä, niitä tulee aina vastaan. Se ärsyttää aika paljon, mutta ei niiden kanssa kannata alkaa väitellä vaan antaa saarnata rauhassa. Ehkä joku päivä ihmiset oppii hyväksymään kaikki muutkin, sellasina kuin ne on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin. Olisi kaikilla paljon parempi olla!

   Poista
 13. Rasismi on muutakin kuin esm. tummaihoisia kohtaan ollutta halveksuntaa. Nykyään rasismiksi luetaan esimerkiksi:
  -seksuaalisen suuntautumisen takia halveksunta/syrjintä
  -uskonnon halveksunta/syrjintä
  -eri väristen ja eri kulttuureista tulevien ihmisten halveksunta/syrjintä

  Ynnämuuta. Sitäpaitisi, miksi ihmiset pitää lokeroida? Kaikki olemme erillaisia, mutta me kaikki olemme samanarvoisi ihmisiä, oli sitten kyseessä presidentti tai Siwan kassalla oleva Martta. :)

  VastaaPoista
 14. En tajua miten se voi kenenkään persettä kutittaa jos samaa sukupuolta olevat menevät naimisiin. Jos oikeasti kuluttaa niin paljon aikaa toisten elämän miettimiseen/seuraamiseen niin silloin olisi hyvä käydä puhumassa lääkärille. Olen itse hetero ja mielestäni tuo hetero pride on _todella_ lapsellista touhua. Monesti olen miettinyt, että onkohan noiden "tosi" miesten homovihan taustalla epävarmuus omasta seksuaalisuudestaan eikä sitä haluta myöntää itselleen.
  Tämä on aihe mikä jakaa mielipiteitä, voisinkin ottaa tähän asiaan paremmin kantaa myös omassa blogissani. Ole Petri ylpeä siitä kuka olet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska ''se ei ole normaalia'' se kutittaa :D

   Tosiasiassa homous on yhtä normaalia kuin heterous ja se on ollut aina olemassa alkuräjähdyksestä alkaen =)

   Poista
 15. Minä en edes tunnista sanaa Homo. Miksikö ? Yksinkertaisesti siksi, että minulle ei ole olemassa Homoja. Kun nään kaksi Homoa, niin minulle he on vaan rakastunut pariskunta.
  Niin kauan, kun samaa sukupuolta oleville pareille, ei anneta samoja oikeuksia,kuin muille, on se laillista rasismia. Se täyttää kaikki syrjinnän merkit, mutta siitä ei voi ketään tuomita, koska se on päättäjien harjoittamaa rasismia. Ketään ei saisi syrjiä ihonvärin, uskonnon tai vakaumuksen vuoksi. Seksuaalinen suuntautuminen puuttuu syrjintä listasta. Päättäjät on ajatelleet, että seksuaalinen suuntautuminen on vakaumus. Mikä vakaumus se on :D Jos kieltäydyn aseellisesta varusmiespalveluksesta, niin se on vakaumus, sillä en ole syntynyt aseista kieltäytyjäksi. Olen itse päättänyt olla aseista kieltäytyjä. Seksuaalista suuntautumista ei päätetä. Ei Paavo herää aamulla ja päätä olla Homo. Päättäjät on kuitenkin katsoneet, että Homous on vakaumus ja sen mukaan toimivat.
  (kirjoittaja on ihan umpi hetero, jolla on omat periaatteet)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja periaatteesi pitävät paikkansa 100%. Kukaan ei päätä ryhtyä homoksi, vaan ihminen syntyy homoksi. Se ei myöksään ole mikään sairaus tai kehitysvamma kuten jotkut väittävät. Se on ihan luonnollista ja homoja on ollt maailman synnystä asti =)

   Tuosta laista. Olen kuullut, että eräs henkilö Suomessa olisi saanut tuomion pahoinpitelystä, jossa taustalla ''viha'' (pelko) homoseksuaaleja kohtaan. Ja tuo homoseksuaalisuus viha sekä kohteen seksuaalisuus on otettu tuomiossa huomioon.

   Poista
  2. Tuo pitää paikkansa, että jos pahoinpitely tapahtuu siksi, että on homoseksuaali, niin silloin syyte tulee pahoinpitelyn lisäksi viharikoksesta. Silloin pitää vaan pystyä näyttämään, että pahoinpitely on tapahtunut henkilön homoseksuaalisuuden vuoksi. Mutta jos sinua ei otettaisi töihin siksi, että ole homo, niin se ei olisi syrjintää. Jos olisit muslimi tai tummaihoinen ja sinua ei siksi otettaisi töihin, niin se olisi lain mukaan syrjintää. Vaikka vuonna 1995 lakiin lisättiin homoseksuaalinen syrjintä, niin käytäntö on kuitenkin ihan toinen, sillä ketään ei ole tuon pykälän perusteella syytetty. Suomessa eletään loppujen lopuksi kivikaudella tasa-arvo asioissa. Itsellä monia Homo ja Lesbo ystäviä ja on juteltu näistä paljon. Ollaan oltu yhtämieltä, että homojen tasa-arvoisuuden kannalta asiaa vie eniten eteen päin, jos yhä useampi hetero alkaa asiasta puhumaan. Silloin se ei ole omien etuuksien ajamista ja siihen suhtaudutaan ehkä toisin. Siitä pidän kiinni ja siks tähänkin kirjoitin.
   Kaikkea hyvää sulle ja hyvät Joulut sinne päin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?