Tomaatti-vuohenjuustokeitto ❤

Nyt on koulussa opiskeltu pari päivää annoskokoja. Alkuruoka, pääruoka, väliruoka, jälkiruoka jne... Lisäksi olemme opiskelleet eri muodot salaateista ja keitoista. Niitäkin on hirmuiset määrät ja osaa en edes tiennyt olevan ennen kuin nyt opiskellessa. Väliruokakeitto ja väliruokasalaatti esimerkiksi tuli ihan yllätyksenä. Eilen oli salaattipäivä ja olin tietenkin unohtanut puhelimeni kotiin. Onneksi reseptini oli eilen tomaatti-sipulisalaatti. Sen kaikki osaisivat varmaan ilman reseptiäkin. Tomaattia, sipulia, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Tomaatti ja sipuli kasataan kerroksittain, jonka jälkeen päälle suolalla ja pippurilla maustettu oliiviöljy. Kelmu päälle ja jääkaappiin maustumaan vähäksi aikaa. Uskaltauduin myös maistamaan parmankinkku-melonisalaattia. En pitänyt siitä yhtään. Vaikka siinä olikin hunajamelonia mukana suuni valtasi sellainen rasvainen kalvo. Taas sen huomasin, että en minä maista siitä muuta kuin sen rasvan. Johtuu siitä kun viimeeksi noin rasvaisia lihoja on syönyt viimeeksi joku 6-7 vuotta sitten.

Tomaatti-vuohenjuustokeiton valitsin tämän päivän reseptiksi. Olin kokki 1- ryhmässä, joka hoiti lämpimät alkuruokakeitot. Jokainen siis teki itse valitsemansa keiton. Voitte arvata millainen ähky oli kun 14 eri keittoa maistoi. Mä en tule koskaan tajuamaan noita ohjeiden suola- ja maustemääriä. Maistoin ohjeen mukaan tehtyä keittoa ennen tarjolle laittoa. Se keitto ei maistunut millekkään. Juoksin nopeasti maustekaapille hakemaan ison kasan mausteita ja johan tuli taas kehuja keitoksista. Ruuan kuuluu olla hyvää ja maistua jollekkin. Ravintoloissakin lähes aina saa laittaa puoli purkkia suolaa lautaselle ennen kuin se maistuu jollekkin. Ainoa poikkeus missä ei koskaan tarvitse mausteita lisätä on ulkomaiset ruuat, kuten esim: kiinalainen, japanilainen, intialainen jne... Niissä on aina mausteet kohdillaan.

-------------------------------------------------------------------

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

2 Tölkkiä tomaattimurskaa
1 Tölkki paseerattua tomaattia
2 Sipulia
2 Valkosipulinkynttä
1 Paprika
4dl Ruokakermaa
200g Vuohenjuustoa
1tl Oreganoa
1tl Tinjamia
1tl Basilikaa
1tl Suolaa
1tl Sokeria
 2rkl Voita

Hienonna sipuli, paprika ja valkosipuli. Kuullota niitä voissa kattilan pohjalla. Lisää yrttimausteet. Kaada sekaan tomaattimurska, paseeratut tomaatit, sokeri ja mustapippurirouhe. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja hämmentele välillä. Lisää suola ja murentele vuohenjuusto sekaan. Kaada ruokakerma joukkoon ja sekoita. Ota kattila levyltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Jos keitto on liian sakeaa, lisää ruokakermaa. Laita takaisin levylle ja anna hautua vielä kymmenen minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

---------------------------------------------------------------------------------------

Vuohenjuustovaahto

200g Vuohenjuustoa
3dl Vispikermaa
Suolaa
Pippuria

Vatkaa kerma ja vuohenjuusto kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Sain kehuja mausta ja erityisesti esillepanosta. Tässä on malliannos. Annos ehti olemaan pari tuntia lämpimässä ennen kuin sain kuvan näpsästyä. Se oli sellainen uljas kierre basilikan ympäröimänä. Nyt tuo vaahto ympäröi enemmänkin basilikaa xD

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?