Tatuoimista, biletystä ja täystuhoa!

Heti alkuun ilmoitan, että postaukset tulee olemaan hetkisen aikaa kuvattomia. Mentor purasi mun uuden kännykän näytön rikki ja se on nyt huollossa. Onneksi näytön vaihto ei maksa kuin jotain noin 100e. Ostan myös metallisen suojakuoren puhelimelle. Sitten on varma turva kännykällä. Unohdin sen yöksi pöydälle. Mentorilla on kauhea vaihe, että on nyt alkanut preksiä tavaroita. Miten tuon saisi loppumaan?

Sitten muihin asioihin. Torstaina kävin tatuoijallani ja nyt onkin yhteensä yli puolet kädestä jo tatuoituna. Nyt laitettiin viisi ruusua käteen sekä kaksi karppia, joiden ympärille aaltoja. Aaltoja jatketaan vielä parin viikon kuluttua ja katsotaan pitääkö mitään parannella. Otan kuvia joku päivä kaverin kameralla, niin saatte nähdä uuden tatuointini. Koittakaa siis kestää. Samana iltana leikkasin taas hiukseni ja palasin tummaan hiusväriin. En kuitenkaan mustaan, vaan ruskeaan.

Perjantaina oli sitten taas aika bilettää. Meillä oli tosi mahtavat luokkabileet. Vuokrasimme mökin Imatralta ja vietimme siellä alkuillan herkkujen, ruuan, musiikin ja hyvän seuran parissa. Loppuillasta mulla on blackout, mutta baarissa kuulemma olemme menneet köymään. Kaikenkaikkiaan todella kiva ilta. Huomenna menenkin sitten pariksi viikoksi työharjoitteluun Ravintola Lounaskeitaaseen. Toivottavasti siellä on hyvä työilmapiiri ja työntekijät antavat minun tehdä työtehtäviä, jotka minun pitää näytössä suorittaa.


Kommentit

 1. Anna Mentorille jotain omaa, sallittua pureskeltavaa. Esim raaka luu pakasteesta. Pitkäaikaista ja hyvää herkkua koiralle. Tai vaikka possunkorva. Annoin itse koiralleni hammasharjan jyystettäväksi. Tuntuu tykkäävän. Suihkauta vesisuihkeella Mentoria päin sillon, kun aikoo mennä nappaamaan jotain sopimatonta niin heti, kun lopettaa aikomuksensa napata esineen, niin anna sille jotain sallittua. Vesisuihke on siitä hyvä, että koira ei pidä sinua inhottavana kieltäjänä, vaan sitä suihketta. Toimii ainakin minun termiittiini.:)

  VastaaPoista
 2. http://www.elainlaakariin.fi/koiran-eroahdistus/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa johtua kyllä tuosta koulun alkamisesta!

   Poista
 3. enpä tiedä auttaako tuossa tavaroiden tuhoamisessa muu kuin koittaa tarjota koiralle enemmän sallittua tekemistä (paaljon leluja ja luita ym pureskeltavaksi) ja noiden kiellettyjen pureskeltavien poistamista sen etäisyydeltä. meillä loppui tuo vaihe pennun kanssa kun kaikki hampaat olivat vaihtuneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leluja löytyy useita ja kaikkia erilaisia luita, korvia ja saparoitakin ;D

   Poista
 4. Miksi värjäät jatkuvasti hiuksia? Etenkin vaaleaksi ja sitten taas tummaksi. Hirveä rasitus hiuksille, ja aivan turha sellainen, jos heti palaa tummempaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värjään silloin kun huvittaa. Hiuksia nämä vain on ja kasvaa päivittäin lisää =)

   Poista
  2. Milloin laitat se shokkivärit? Jotain sinistä ja sellasta sä jossain vaiheessa muistaakseni hehkutit, että olit cypershopista tms ostanut.

   Poista
  3. Pääsyin hopeaan ja se kerkesi jo olemaan tossa vähän aikaa sitten =)

   Poista
 5. Vai että mun mummon kuppilaan päädyit ^^ valmistaudu siihen että ekat kaks pv et saa välttämättä heti kaikkein vastuullisimpia töitä sillä ne katsoo mihin sinusta on.

  ps. Älä myöhästy, änkää vastaa ja valita -- Saat muuten saarnan ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta paikalta se vaikutti kun kävin kysymässä harjoittelupaikkaa ja täytti kaikki vaatimukset, mitä työssä pitää olla. Kun ekassa pätkässä näytössä pitää olla asiakaspalvelua, kassatyötä, kokkaamista ja vaikka mitä. Seuraava jakso on lounasruoka ja sitten annosruoka, jolloin pääsen katsomaan millaista noissa a'la carte paikoissa on, jonne olen suunnitellut meneväni töihin =)

   Poista
 6. Hmm... Ei olekaan kysymys hiuksista vaan päästä. Päänahka ei kestä jos jatkuvasti värjää hiuksia. Onhan ne hiusvärit tietenkin tutkittu tarkasti laboratoriossa eikä niitä myytäisi, jos ne olis vaarallisia. Mutta se väriaine kuitenkin ärsyttää ihoa, ja mitä itse olen kysynyt monelta kampaajalta, niin sanovat että vain noin 3-4 viikon välein saisi värjätä hiukset. Toi nyt vaan on suositus, jokainen tietenkin tekee niin kuin itse parhaaksi näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kausia milloin värjään useasti ja välillä voi olla useita kuukausia, että en värjää ollenkaan. Ei mulla ole ainakaan ollut mitään ongelmia koskaan. Edes silloin kun joskus teininä tuli värjättyä suunnilleen kerran viikossa :D

   Poista
 7. Paljonko sillä sinun luokalla on porukkaa ja minkälaisia/ikäsiä tyyppejä? Olisi kiva lukea hieman koulustasi muutakin kuin miitä reseptejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 15 henkilö taisi olla ja ikähaarukka on 19-50 muistaakseni. Luokka on tosi kiva ja huippuhyvä yhteishenki =)

   Poista
 8. Mä en tajua, että miksi kaikki valittavat tuosta, että päänahkasi menee pilalle ja hiuksesi jatkuvasta värjäämisestä? Ihan typerää tuollainen, eikö ihmiset osaa ajatella yhtään, ettei se vaikuta heihin itseensä mitenkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en tajua, miks ihmiset jaksaa valittaa kaikesta, mitä Petri tekee. Aika tylsä elämä varmaan, jos pitää joka jutusta nillittää.

   Poista
  2. Itse allergisoiduin hiusväreille lähes 20 vuoden värjäämisen jälkeen. Harmittaa, kun en voi värjätä, mutta mielenkiinnolla seurailen muiden värjäämisiä ja trendejä. Jos voi värjätä niin värjätkää!

   Poista
  3. Totta... Eipä se muille kuulu vaikka värjäisin 2x päivässä hiukseni :D

   Poista
 9. Itse olen koirien/kanien/kissojen omistajana vaan joutunut opettelemaan siihen, että MITÄÄN syötäväksi kelpaavaa ei jätetä mihinkään mistä joku sen voi napata. Kyllä siinä sit ajan kanssa oppii, koirat syöny mm. kenkiä (tottakai lempparikengät syötiin paloiksi) ja petauspatjat, kissat syö ohuita johtoja kuten latureita, nintendon wiin piuhoja ja piilottaa kaikkia kyniä ja pattereita yms kivaa pikkukrääsää, kanit taas syö ihan mitä vaan johtoja ja niitäkin on vuosien varrella omaa typeryyttä mennyt ihan kiitettävä kasa, paras oli joskus ekan kanin kanssa kun se oli poikaystävän tietokoneen ratin ja pleikan ohjaimen syöny pikkupäreiksi ja vielä pureskellut nukkuvan poikkiksen päällä olevan lempipaidan mahan kohdalta täyteen reikiä! Pysyy kämppäkin siistinä kun ei loju kaikkea roinaa ympäriinsä. :)

  Ja toivottavasti eka ano tarkoitti sellaisia koirien pureskeltavia hammasharjaluita eikä ihmisten hammasharjaa, siitä voi sit meinaan irrota palasia mitkä voi pahimmassa tapausessa vaikka puhkaista koiralta suolen. Namipallot ja kong-lelut vois myös olla ihan hyvä ratkaisu koiralle, paitsi jos Mentor on yhtä pahasti namien perään mitä meidän toinen koira niin saattaa käydä niin että pallo menee sohvan alle ja koira jää jumiin yrittäessään epätoivoisesti mennä perässä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha ;D
   Koira jumissa, voin kuvitella näyn ;D

   Virikkeitä kyllä Mentorilla on sellanen iso laatikollinen. Saattaa myös olla rajojen testaamista tai jotain sellasta kun kuitenkin tietää olevan kiellettyä.

   Poista
 10. Heips, miksi annat tuon chatin olla tuossa? Meinaan, kun kurkistin sinne, niin oli aika "erikoislaatuista" keskustelua siellä? Tsemiä työharjoitteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomasa ja kun kerta tuollaiseksi chattailyt menneet, niin poistin koko toiminnon käytöstä. Muutamista tyhmistä ihmisistä kärsii koko lukijakanta, joka on valitettavaa ;(

   Poista
 11. Olet kirjoittanut, että kouluusi menee päivässä aikaa 11 tuntia ja ilmeisesti saatat vielä illalla lähteä omille menoille. Näin ollen koiralla on valtavasti aikaa, joten se on todennäköisesti turhautunut ja vaatisi vain enemmän virikkeitä. Nuori koira, jonka taustalla on aktiivisia rotuja, paimenkoiraa ja terrieriä. Se vain keksii itselleen tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla saattaa mennä 11 tuntia, mutta ei Mentor koskaan joudu yksin olemaan koko aikaa. Vanhemmat tai kaverit menee Mentorin seuraksi jos on pitkä päivä. Päivät on onneksi nyt lyhentyny ja varsinkin nyt kun ei ole yli tunnin bussimatkoja/suunta kun työharjottelussa olen Lappeenrannassa, enkä Imatralla =)

   Ja virikkeitä on iso laatikollinen kuten tuossa ylempänä kerroinkin jo.

   Poista
 12. Eikös vasta otettu tatuointi lasketa terveysriskiksi keittiötyössä? Käsittääkseni tatuoinnit (ainakin ne vasta otetut) ja lävistykset ovat kielletty tuollaisilla aloilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveysriski mulle se enemminkin on. Tosin käsi on aina kelmussa töiden ajan. Tatuoinnit ei ole kielletyjä missään ammatissa nykyään. Lävistykset ovat, mutta niihinkin nykyään riittää, että laittaa päivän ajaksi sellaisen läpinäkyvän/värittömän tapin töiden ajaksi =)

   Onneksi ollaan siirrytty nykyajalle täällä Suomessakin <3
   Meidän luokalla muistaakseni yli puolella on tatuointi ;D

   Poista
 13. Mulla on kani ja sen yhtäkkiseen jyrsimistaipumukseen (ilmeni siis parin vuoden jälkeen pupun otosta) auttoi, kun valeli Tabascolla KAIKKI tavarat, sähköjohdot yms., joita pupu mahdollisesti olisi jyrsinyt. Noin vuoden päästä tuosta ei edes yritä pureksia mitään muuta kuin tarkoitukseen annettuja oksia, leluja jne. Ja hei, se on sentään kani eli jyrsijä - josko tuo kikka tepsisi koiraankin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kokeilla tuota Tabascoa! Ei varmasti sen jälkeen koske puhelimeen ja tuskin jo hajun takia siihen koskee!

   KIITOS PALJON VINKISTÄ <3
   (paras idea pitkään aikaan)

   Poista
  2. Älkää käyttäkö tabascoa, vaan kynneliä (kynsien pureskelun estävä harmitn lakka)!

   Poista
 14. Samaa epäilen kuin monet jo aiemmin: Mentor on varmaan vaan yksinäinen, turhautunut ja kärsii jonkin asteisesta eroahdistuksesta. Sun pitkät koulupäivät koulumatkoineen ja biletysreissut kavereiden kanssa on kaikki pos siitä ajasta, jonka voisit viettää Mentorin kanssa. Ja jos mä olen oikein ymmärtänyt, pikaisen aamulenkin jälkeen Mentor on pääasiassa ypöyksin kotona sua odottamassa iltapäivään asti?
  Jotkut koiran omistajathan vie koiransa ns. päivähoitoon pitkien työ- ja koulupäivien ajaksi. Voisitko sinä viedä Mentorin vaikka vanhempiesi luokse? Ei tarvitsisi noin nuoren koirapojan olla niin paljon yksin pienessä asunnossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on joko eroahdistus tai rajojen testaaminen. Ja ei se joudu ypöyksin olemaan. Vanhemmat tai joku kaveri käy kyllä pitämässä seuraa =)

   7h on se raja yksin olemiseen mulla koiralle. Siihen sen täytyy oppia, koska koulun jälkeen menen luonnollisesti töihin.

   Poista
 15. Moikka Petri!
  Osaisitko yhtään kertoa, olisiko Helsingin alueella tollasta koulua, missä sais suht lyhyessä ajassa perustutkinnon? Ainaki ne mitä olen kattonu, sanoo aina että 2-3 vuotta opiskelua... millä hakusanalla kannattais etsiä netistä? Etsin jo aiemmin "aikuiskoulutus helsinki".

  Koira-asiasta sen verran, että Mentorilla taitaa olla eroahdistusta. Jos se protestoi sitä, kun et nyt ole sen seurana päiviä koulun takia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään tietoa Helsingin alueen koulutuksista ;/
   Aikuiskoulutusta itse käyn ja koulu kestää 6x 2,5kk = kesäloma.

   Eroahdistus on hyvin mahdollinen.

   Poista
  2. Samasta paikasta netisssä löytyy koko maan osalta tuon kaltaiset koulutukset, mitä Petrikin nyt käy. Käy katsomassa tuolta: http://www.mol.fi/koulutukset/

   Poista
 16. Eroahdistusta ei ole kaikki puuhastelu. Paljon yleisempää on vain tekemisen puute ja liika energia. Eroahdistus on nykyään muotisana, jota tyrkytetään syyksi kaikelle normaalillekin toiminnalle. Suurin osa koirista tuhoaa jotain murkkuiässä. Yleensä kyse on ohi menevästä vaiheesta.

  Aidosti eroahdistunut koira ei tyydy pikkuiseen nakerteluun vaan se on aivan paniikissa ja pyrkii tulemaan läpi ovesta kun jää yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla onkin ollut kaksi epäilyä. Rajojen testailu sekä eroahdistus. Toinen niistä se on ;D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?