Suurtalouskeittiö.... Ei kiitos!

Tänään oli ensimmäistä kertaa suurtalouskeittiön toimintaan tutustumista. Huomasin jo ensimmäisen päivän aikana ettei tuo ole ollenkaan mun juttuni. Ensin kuoritaan pari laatikollista omenoita, taikina tehdään kilomääriä mittaamalla ym... Oikeastaan on tosi hyvä, että meillä on nyt pari päivää suurtalouskeittiön hommia. Tietää ainakin ettei valitse tätä yhdeksi vapaavalintaiseksi kurssiksi. Huomenna meidän luokka pyörittääkin sitten koko kouluruokailua sekä kahvilaa. Suurtalouskeittiössä työskentely on minun mielestäni ärsyttävää liukuhihnatyötä, jossa ei pääse käyttämään ollenkaan luovuutta tai omia aivoja. Annosruuat on siis enemmän minun juttuni sekä kaikki muu jossa saa käyttää omia aivoja ja luovuuttaan hyväksi.


Kommentit

 1. minkälainen käsitys sulla on à la carte kokin hommista? tai siis nekö sua kiinnostaa vai minkälaista kokin työtä tahdot tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä täysin varma, mutta se on varma etten rupea suurtalouskokiksi ja hämmennä jotain kastiketta 100L kattilan edessä :D

   Poista
 2. Heh, tiedätkös, itse opiskelin tässä myös ammatin ja olin ihan varma, että mihinkään asiakaspalveluhommiin ja myyntityöhön EN ikikuunapäivänä halua vaikka sitä tottakai koulussakin oli. No, viimeisessä työharjoittelupaikassa olikin sitten asiakaspalvelua ja myyntiä senkin edestä ja totesin, että sehän onkin ihan kivaa hommaa :)

  Niin se mieli muuttuu, et voi tietää yhden päivän perusteella jolloin ei edes töitä "oikeasti" tehty. Minullakin meni 2,5 vuotta ennenkuin hoksasin ettei se kammoamani homma ollutkaan ollenkaan sitä mitä kuvittelin. Sitäpaitsi liukuhihnahomma on ihan jees välillä, aivot saavat työskennellä sen aikaa omien juttujen parissa tai voi sosialisoida rauhassa työkavereiden kanssa. Etkä sitäpaitsi pääse mitään taideteoksia sen kummemmin ravintolan kokkinakaan tekemään. Ne on etukäteen hyvinkin tarkkaan määritelty mitä niihin ruokiin pistetään, miten annokset kasataan ja ne tehdään joka kerralla samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se annosruokien teko paljon mielenkiintoisempaa on =)

   Poista
 3. Hei Petri!

  Mites ne sun kieliopinnot? Puhuit aiemmin, että käyt ensin englannin kurssin ja sitten sitä venäjää. Koska kurssit alkavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En menekkään sinne kun alkoi tämä koulu. Englantia tulee tuolla nimittäin opiskeltua kunhan se kurssi vain alkaa =)

   Poista
 4. Kai tajuat, että vaikka valmistut kokiksi, se ei tarkoita sitä, että pääset heti suoraan haluamasi ravintolan pääkokiksi. Ensin aloitetaan ruutiininomaisista hommista ja kokemuksen kartuttua edetään vaativampiin tehtäviin. Sama juttu on muillakin aloilla, harva koulun penkiltä pääsee suoraan pomoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi jos laittaa oman raflan pystyyn ;)

   Tai sitten voin olla yksi niistä harvoista :O

   Poista
 5. ei se a la carte kokinkaan homma niin hohdokasta ole, usko pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni se kiinnostaa paljon enemmän. Ja mistäs sinä tiedät mikä MINUN mielestä on hohdokasta tai ei ole :)

   Poista
 6. jos oot hotelli - ravitsemus ja cateringalalla, tollasta se on :) ala carte puoli on erikseen sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on eri osa-alueet. Onneksi ei ole pakko suurtalouskeittiötä valita ;D

   Poista
  2. Ei ole, sehän vaihtu ettei oo tänään suuttalouskokkeja, ravintolakokkeja tai ala carte kokkeja, vaan nyt valmistaudutaan vaan kokiksi? Ja eipä kukaan niitä papereita kauheasti katsele työpaikalla jos muuten on osaava..

   Poista
  3. Meillä on 3 pakollista kurssia, jonka jälkeen 3 vapaavalintaista. Jokainen kurssi/jakso kestää 2,5kk =)

   Pakollisia ovta:
   Hotelli, ravintola ja cateringalalla toimiminen
   Lounasruokien valmistus
   Annosruokien valmistus

   Vapaavalintaisia taas on muistaakseni 12 eri vaihtoehtoa.

   Poista
 7. Olen samalla koulutusalalla kuin sinäkin, minulla starttaa nyt toinen vuosi. Luulin tietäväni alkukesästä kun menin a la carte-keittiöön töihin että viihtyisin kyseisessä hommassa, mutta pieleen meni, se on rankkaa hommaa eikä siinä pääse luovuuttaan sen enempää käyttämään kuin missään muussakaan, korkeintaan hieman annosten kokoamisessa. Voi toki olla ettei mulla vaan pää kestänyt kiirettä ja painetta ja sinulla saattaa olla toisin. Toisaalta, ajattelen samoin suurtalouskeittiöstä kun sinäkin, ei kiinnosta pätkääkään liukuhihnahommat tai isojen ruokamäärien tekeminen kerralla.

  Itselle on jäänyt koulusta käteen lähinnä intohimo ruoanlaittoon ja kotona on kiva kikkailla ruoalla, koska SILLOIN pääsee käyttämään sitä luovuutta. Niinkun ite sanoitkin, oman yrityksen perustamalla pääsee päättämään mitä ruokaa tarjoillaan ja käyttämään päätä tässä asiassa. Yleisesti ottaen ruoanlaitto on kivaa hommaa ja jos pää kestää ja taidot riittää niin kannustan kyllä a la carteen suuntautumista. Toivottavasti et kyllästy ja löydät tästä oman juttusi :-) Sori tästä pitkästä paasauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiire ja paljon tekemistä on mun juttu! Itse viihdyn työssä jossa saa koko ajan tehdä jotain. A la carteen siis suuntaudun =)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?