Mentorin kauhun päivä!

Pikku Mentorilla on ollu tänään ihan kauhun päivä, eli meillä on ollut Mentorin huoltamispäivä. Ekana laitettiin korvanpuhdistajaa, jota suositellaan käytettävän neljän viikon välein. Mitään kamalampaa ei Mentorin mielestä ole. Se kun vaan näkee sen purkin, niin yrittää luikkia karkuun. Käy urheilusta tuo tippojen laittaminen kun tuosta yhdestä on tullut jo niin vahva. Tippojen jälkeen oli suihkun aika, johon ollaankin jo totuttu jo kesän alussa. Se menee aina niin ihanan rauhallisesti. Mentor istuu vaan niin kauan kuin pesen ja liikahtaa vasta kun annan luvan. Lopuksi vielä kammattiin ja harjattiin turkki. Enää on jäljellä vain kynsien leikkuu, joka suoritetaan aina myöhään illalla kun Mentor on niin väsynyt ettei silmät pysy auki. Silloin kynsien leikkaaminen on ihaninta. Ei minkäänlaista vastarintaa. Tietenkin palkitsin myös aina operaation päätteeksi lempinameilla, joita on ihan markettien hyllyistä löytyvät Walky Bitesit. Muita lemppariherkkuja on Dental Stickit sekä Cheesy Bitesit.
Kommentit

 1. Ihana Mentor <3 Meidänkin perheen koirat rakastaa walky bitesejä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mentor on <3
   Mun vanhempien KISSATkin syö noita :D

   Poista
 2. Kommentoin mielummin tähän kuin vanhaa postaukseen, ehkä et muuten huomaisi tätä :) Minun mielestäni olisi kaikkia kohtaan reilua että ilmottaisit selkeästi milloin olet saanut tuotteet sponsoroituina ja milloin et.
  En ymmärrä mikset julkaissut aikaisempaa kommenttia tähän liittyen, mielestäni kirjoitin asiani täysin asiallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla yläreunassa on kohta ''yhteistyökumppanit''. Niiden kanssa mulla luonnollisesti on diilit jatkuvasti käynnissä =)

   Poista
  2. Lain mukaan aina ja joka kerta, kun kyseessä on mainos, lukijan/katsojan täytyy olla tietoinen siitä. Eli joka kerta kun käytät jotain sponsoroitua tuotetta, siitä pitää ilmoittaa. Muuten se on piilomainontaa. Erikseen voi olla lista yhteistyökumppaneista, mutta myös postauksessa pitää ilmoittaa. Mikä siinä on niin vaikeaa? Jos on niin noloa mainostaa ettei kehtaa myöntää, niin älä tee niin :)

   Poista
  3. Njaah... En oo ehtiny tutustumaan tollasiin. Ja mitä noloa siinä on jos blogillani menee niin hyvin, että eri firmat haluavat mainostaa kauttani. Taidat olla vain kateellinen ;)

   Poista
 3. Liika peseminen ei välttämättä tee hyvää koiran iholle ja turkille. Miksi pestä jos ei ole selkeesti likainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlailin tuossa tietoja, joiden mukaan peseminen ei tee vahinkoa iholle tai turkille, vaan päinvastoin, koska koiran shampoot ovat ihoa ja turkkia hoitavia.

   Poista
  2. "Koiraa ei kannata pestä kovin usein, muuten sen turkista ja ihosta häviää niiden luonnollinen rasva. Pesu on paikallaan, kun koira on likainen ja haisee voimakkaasti tai kun se on menossa näyttelyyn. Koira pestään korvia ja silmiä varoen."

   http://www.koiranomistajanperuskurssi.fi/fi/koiran-perushoito/turkinhoito

   Poista
  3. Joka sivulla taas vaihteeks eri ohjeet niin kuin aina. En siis luota mihinkään, vaan jatkan 2x kuukaudessa pesua :D

   Poista
  4. 2x kuukaudessa on mun mielestä aivan liian usein. En nyt tule aukomaan päätäni tai tarkoita pahalla, etenkin kun Mentor on vissiin sun eka koira(?) niin oppimistahan siinä on, muistan itsekin sen ajan vuosien takaa. Riittää yleisesti ottaen ihan hyvin, kun koiran pesee noin kahdesti vuodessa (ellei sitten ole käynyt pyörimässä suoraan sanotusti paskassa, kuten meidän tessut muutamaan otteeseen :D).

   Poista
  5. Meidän koiraa pitäisi turkkinsa vuoksi (ohjeiden mukaan) pestä joka lenkin jälkeen, eli 3 kertaa päivässä. Laiskempana omistajana en sitä jaksa niin usein tehdä, mutta syksyisin turkki on pestävä ainakin kerran päivässä.

   Eli jos toisia koiria pestään päivittäin, en usko, että Petrin 2 krt/kk voi olla haitaksi (varsinkaan silloin, jos ei käytä shampoota joka kerta).

   Poista
  6. Noi valittajat on sellasii ''minä teen näin ja se on ainoa oikea tapa''- ihmisiä ;D

   Poista
 4. Mistä tuo vitriinikaappisysteemi on? Ihana :) -mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyskin annikasarjaa. Minulle tulee myös samaa sarjaa oleva senkki sekä tv-taso =)

   Poista
 5. Koira näyttää aivan liian laihalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai sen vartalo näyttää oudolta ku sen naama on web camerassa kiinni ja perä tuolla reilu 60cm kauempana :D

   Mentor painaa vähän all 30kg ja eläinlääkärin mukaan täysin terve ja normaalipainoinen, joten minua ei sinun mielipiteet muutenkaan kiinnosta. Suomessa on yleensä tapana tosin syöttää koirista sellaisia ihrakasoja, joiden vatsa laahaa maata =)

   Poista
  2. Hei.
   Onko Johanna tulossa siun luokse huomenna kun kertoilee tulevansa Lappeenrantaan.?

   "Johanna Mia Mari Tukiainen
   Nyt järvisaunaan, täällä maalla sielu oikein lepää! Maatilan isäntä on varsin pervo, mutta eipä tässä mitään, haluan nähdä vielä possut huomenna ennenkuin lähden Lappeenrantaan! Olen koko huomisen pvän Lappeenrannassa, ota yhteyttä Petri Princess Penna Yms. Jos satutte olemaan siellä!
   Tykkää · · Jaa · 2 minuuttia sitten via matkapuhelin · "

   Poista
  3. Menemme Johannan kanssa huomenna syömään =)

   Poista
  4. Minne meette ja monelta, saako tulla moikkaamaan??:)!

   Poista
  5. Ei mitään tietoa vielä. Mitä turhaa kaikkea etukäteen suunnittelemaan =)

   Poista
  6. Kirjoita sitte ruokailustanne ja kuvia kanssa!

   Poista
 6. Meillä Nana hyökkää automaattisesti lattialle makaamaan kun näkee, että puhdistetaan korvat ja makaa siinä niin kauan rauhallisesti kunnes operaatio on suoritettu. Suihkussa samoin kuin Mentor. :D Syynä varmaan se kun palkitaan tietty lempi nameilla!
  Eikä Mentor kyllä tosiaankaan näytä liian laihalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekispä Mentorkin noin. Mulla ei juoksee karkuu vaik ois huoneelline lempinameja :D

   Tervepainonen on Mentor. Rinnanympärys, vyötärö ja lantio erottuu kuten kuluu, eikä luita paista läpi mistään kohtaan =)

   Poista
 7. Mentor on vielä niin nuori, että sen onkin hyvä olla hoikassa kunnossa, jotta luut ja nivelet kestävät kasvaa :) Urokset rupeavat olemaan oikeasti "täysissä mitoissaan" vasta n. 2-3 vuotiaina.
  Komea poika Mentor on, ja varmasti hyvällä hoidolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei saatano joutuu ostaa vielä uusia kaulapantoja ja valjaita. Ostanu jo yhet valjaat ja 4kaulapantaa. Tuhottoman kalliita.

   Mentorilla on niin hyvät oltavat kuin pystyy olemaan ja rakastava pilalle hemmotteleva omistaja :D

   Poista
 8. Meidänkin koira oli suorastaan luikkulaiha nuorempana, kylkiluut välillä ihan näki vaikka se söi täysin normaalisti. Sitten kun ikää tuli muutama vuosi ja kastroitiin niin sitä massaa alkoi vähän tulla, nyt se on tasapainoisempi ja olen paljon tyytyväisempi tähän nykyiseen painoon. Eikä Mentor ees näytä kuin noissa kuvissa vähän laihalta, ei mitenkään aliravitulta.

  Ja sekin riippuu koiran turkista miten usein pitää pestä. Omani pesen kokonaan vain ehkä kerran tai kaks vuodessa koska niitä ei tarvitse pestä useammin. Mutta liika pesu tosiaan ei tee hyvää iholle ja turkille, ja jos se luontainen rasva häviää niin kohta voi olla kuiva kiilloton turkki ja hilseilevä iho. Toivottavasti teillä on joku laadukas shamppoo käytössä (itse kokeilin nyt tigin pet head feeling flaky -shamppoota ja tuli todella ihanan pehmeä ja kiiltävä turkki, myös paul mitchellit on hyviä). Itse kyllä vihaan koko pesuprojektia muutenkin että mahdollisimman harvoin, ja onneksi tarvitseekin harvoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yliruokittu tuo on enemmikin. Syötän sille reilusti yli tuon kokoisen suosituksen, mutta massaa ei tule lisää. Painoa taas jatkuvasti :D

   Käytetään eläinlääkärin meille suosittelemaa shamppoota ja samaa merkkiä meillä on myös nuo korvanpuhdistustipat. Pari kertaa kuussa on aina meillä tuo peseminen. Turkki tai iho ei ole Mentorilla mitenkään kärsinyt ja välillä ei käytetä ollenkaan shampoota. Ihan vaan lämpimällä vedellä pessään turkki, tassut ym....

   Poista
 9. meillä ei kans tykätä korvanputsauksesta :D nesteen laitto on ikävää, mut sit taas kun pumpulilla pyyhkii ylimääräset pois niin se tuntuu koirasta ihanalta eikä sitä sais lopettaa ollenkaan :D meillä pestään koira tarpeen mukaan, tassut varsinkin hyvin tarkkaan koska ei tiedä mitä tuolta ulkoa kulkeutuu ja kun se kuitenkin nuolee tassujaan sillointällöin.

  mun mielestä jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee, kunhan ei nyt joka päivä kuuraa pesuaineilla.
  on kyllä aika söpöläinen tuo Mentor :)

  VastaaPoista
 10. Mistä Mentorin nimi on keksitty? Naurattaa joka kerta sen nimi, vaikka saattaa olla kyllä melkoinen mentor sinulle.

  VastaaPoista
 11. Turhan usein peset omastakin mielestäni, mutta jos itse tykkäät niin eikai siinä mitään. Tietynlainen turkki vaatii toki tiheän pesun ettei takkuunnu (afgaaninvinttikoira, villakoira...), mutta ei tällainen ns. tavis turkki, jossa riittää melkein kun irtokarvat harjaat karvanlähtöaikaan. Itse en pese koiria käytännössä koskaan ilman syytä (eli jos ovat pyörineet jossain ällöttävässä ;)). Korviin en suosittele laitettavan mitään ylimääräistä ja varsinkaan kun koira ei siitä pidä. Pystykorvaisilla koirilla ei juurikaan ole ongelmia koska tuuletus pelaa ja noita hoitoja käytetään yleensä spanieleilla tms. joilla on kovin hautovat raskaat korvat.

  VastaaPoista
 12. Mua kiinnostaa ihan kauheasti missä opiskelet ja milloin oot valmistumas? :-D

  I love your dog! <3

  VastaaPoista
 13. Meetkö keskiviikkona työharjoitteluu?

  VastaaPoista
 14. Onpa turhaa valitusta täällä. Itse luen sun blogia harvakseltaan ja lähinnä sellaisella "hohhoijaa"-asenteella, koska en ymmärrä sun elämääsi. Silti en koe asiakseni haukkua sua täällä,(kerran kuukaudessa-parissa) ja silloin kun otit koiran, täytyy sanoa että itsekin koiraharrastajana (eli hörhönä monien mielestä) mietin pääni sisällä että mitähän tuosta tulee.

  Mentor kuitenkin näyttäis olevan just sopivassa kunnossa, koiran vyötärö saakin erottua selvästi kunhan kylkiluut ei ala näkyä. Se on aika epämääräinen kun sanotaan yleisohjeeksi että kylkiluut ei saa näkyä mutta niiden pitää tuntua, koska kyllä ne tuntuu läskiltä koiraltakin kun tarpeeks kaivelee. :) Oikeesti niiden pitääkin olla ihan pinnassa niin että ne melkein näkyy mutta ei ihan, koska siinä päällä ei ole mitään mikä aieuttais siihin väliin kerrosta.

  Ja se, että valitetaan että peset liian usein, niin ihan hölynpölyä. Itse pesen koirani kerran tai kaks vuodessa tai jos on oikein likainen, mutta ei siitä ole mitään haittaa jos oikeilla tuotteilla pesee vaikka viikoittain. (niin kuin jotain turkkirotuja pestäänkin)

  Ja korviakaan en pystykorvaiselta puhdista ikinä ellei ne ole likaiset kun tuuletus pelaa, mutta ei siitäkään nyt mitään haittaa ole vaikka niitä putsaisi jos on oikea, koiran korviin tarkoitettu aine käytössä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?