Mentor uutisia ja kauneudenhoitoa!

Nyt tulee taas pitkästä aikaa Mentor uutisia, jota onkin osa lukijoista odottanut innolla. Meillä on koulutukset jatkunut ja on opittu uusia temppuja. Yksi tempuista on ''ylös''. Meillä se tarkoittaa, että Mentor pomppaa ja koskettaa kuonolla kättäni, joka on ylhäällä ja saa sitten herkun. Sitten isoon asiaa. Mentor on oppinut kävelemään ulkona ilman hihnaa. Ei karkaa mihinkään, mene muiden koirien perään tai muuta tuollaista. Välillä kulkee muutamia metrejä perässä, mutta kun huomaa minun olevan kauempana juoksee kovaa kyytiä nopeasti luokseni. Nyt pitää keksiä mitä seuraavaksi keksittäisiin jo opittujen juttujen rinnalle. Olisikos lukijoillani minkäänlaisia ehdotuksia?

Lopuksi vielä kauneudenhoitoon sekä kiinteytykseen. Olen nyt kesän ajan kiinteyttänyt vatsaani. Laihdutuksen jälkeen kun sitä roikkuvaa ihoa oli vatsan alueella mielettömästi. Nyt olen päässyt siitä lähestulkoot kokonaan eroon. Ylävatsaan olen jo tyytyväinen, mutta alavatsassa on vielä tekemistä. Laitan loppuun kuvamateriaalia, niin tekin näette kesässä syntyneet tulokset, jotka ovat syntyneet ihan vain koiran kanssa lenkkeilemällä, juoksemalla sekä uimalla. Hiusprojektini sujuu myös hyvin, eikä hiuksenikaan ole vielä kärähtäneet pahasti blondauksen takia. Laitan huomenna vielä yhden vaalean hiusvärin, jonka jälkeen shokkivärin. Schwarzkopfin Platinum Blondella saa tämän sävyiset hiukset kerralla vaaleiksi. Se on suosikkini vaaleissa hiusväreissä. Edullinen ja todella tehokas kaupan väreiksi.

Opettelin myös nyppimään vihdoin kulmakarvani ihan itse. Eilen sitten nypin ensimmäistä kertaa elämässäni kulmakarvani itse. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Huomenna täytyy tehdä koulun jälkeen kunnon kasvohoito, värjätä kulmakarvat sekä leikata ja värjätä hiukset. Noiden jälkeen olen taas tyytyväinen ulkonäkööni. Tällä hetkellä olen hiukan ränsiintyneessä kunnossa omasta mielestäni. Tuo ränsistynyt olo tila voi myös johtua tuosta parin päivän biletysputkestakin, mutta kerran vuodessahan vain kavereilla synttärit on.

Kuten kuvasta näkyy ylävatsa on jo hyvä, mutta alavatsa kaipaa vielä kiinteytystä.


Kommentit

 1. Ja sitten kannattaa treenailla myös niitä opittuja juttuja. Pelkkä uusien asioitten opettelu ei kanna pitkälle.

  Mulla ei niinkään ole uusia temppuideoita, mutta kannattaa mahdollisimman paljon hyödyntää noita opittuja juttuja arkielämässä. Esimerkiksi juuri tuo "ylös" on tosi käytännöllinen, jos opettaa koiran nousemaan itseään vasten seisomaan. Helpottaa huomattavasti valjaiden tai kaulapannan pukemista ainakin täällä, missä on perheessä parikin selkärikkoista.

  Sitten voisit tietenkin opettaa Mentorille käytännön avustajakoirien juttuja. Itse olen kironnut monesti mm. sitä etten ole opettanut koiraa sulkemaan ovia käskystä, avata se kyllä ne osaa, mutta sulkisi vaikkapa makkarin oven sitten mennessään kanssa :D Ja roskien viemistä roskikseen, tämän voi myös opettaa niin, että opetat Mentorin siivoamaan omat lelunsa koriin tai lattialla lojuvat vaatteet pyykkikoriin. Eri esineiden noutamista pyynnöstä, yleensä koirat löytävät kadonneet esineetkin paljon ihmistä näppärämmin kunhan vain tietävät mitä hakevat, vaikkapa kännykkä, kaukosäädin, avaimet, kaljapurkki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo opittuja juttuja käytetään ihan viikottain.

   Tuo pyykkien kerääminen pyykkikoriin pitää varmaan opettaa. Mulla kun kaikki vaatteet lojuu aina sohvalla, sängyllä, tuolilla jne... :D

   Poista
 2. en voi uskoo että Mentor on noissa kuvissa?!! ihan hulluna kasvanu :D mut niin sulonen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes huomaa, että se kasvaa xDDDD
   Mentor on aina pikkunen karvapallero koira vaavi <3

   Poista
 3. Tiedäthän, että koira on lain mukaan taajama-alueella pidettävä hihnassa? Vaikka olisi kuinka hyvin koulutettu koira se on kuitenkin eläin ja opit unohtuvat hetkessä kun vaistot pääsevät valloilleen. Muiden melestä koirasi ei välttämättä ole ollenkaan pikkuinen karvapallero vaavi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, mutta mä olenkin bad ass ;)

   Poista
  2. Itelläni on tosi ikävä kokemus kiltistä koirasta, joka sitten repi naamani aika pahasti. Pelkään nykyään koiria ihan hulluna eikä oo mukavaa että moni koiran omistaja ei ymmärrä, että pelkkä se että vapaana oleva koira tulee kohti voi repiä auki niin pahoja traumoja ja aiheuttaa järkyttävän paniikkikohtauksen. En tarkoita nyt sua vaan puhun yleisesti että olisi kiva jos koiranomistajat ajattelis myös koiria pelkääviä... Hyvää syksyn jatkoa :-)
   T.toinen ano

   Poista
  3. Itseäni aina ahdistaa se, että olen oman koirani kanssa lenkillä ja vastaan tulee joku tyyppi koiransa kanssa, niin, että koira on vapaana. Sain traumat siitä, että naapurimme pitävät koiraansa vapaana, vaikka koira ei usko sanaakaan + oma koirani pelkää tätä naapurin koiraa ja aina on riskinä, että syntyy tappelu, kun se jostain puskasta juoksee kohti ja kyseessä on vielä iso koira... Mutta onneksi itse tiedät, että Mentor pysyy vapaana ollessaankin sinun hallusasi, niin en usko, että mitään ongelmaa tulee. Olet sen mielestäni hyvin kouluttanut! :) Mutta silti suosittelen, että otat sen kiinni, jos vastaan tulee muita koiria!

   Poista
  4. Sillä tavalla teenkin kun joku koira tulee vastaan. Tosin en sen vuoksi, että Mentor hyökkäisi, koska sitä ei todellakaan tee. Vaan koska pelkään toisen koiran hyökkäävän Mentorin kimppuun.

   Poista
  5. On hyvin mahdollista, että toinen, kytkettynä oleva koira hyökkää vapaana olevan koiran kimppuun. Koirat monesti pelkäävät toisia vapaana kulkevia koiria ja se aiheuttaa valitettavan usein tappeluita.

   Poista
  6. Tuollainen juttu oli vatsa iltasanomissa muistaakseni. Koiranpentu oli kävelöyllä vapaana ja iso koira tuli ja rusautti sen muussiksi hampaissaan. Ihan kauheaa. Kumpi siis onkaan se vaarallisempi. Vapaana oleva koira, joka on mielettömän kiltti ja tottelevainen vai kiinni oleva koira joka saatta hyökätä ihan yks kaks.

   Meillä se on sellain, että kun joku iso koira tulee vastaan Mentor tulee suojaan ihan mun viereen. Pelkää isoja koiria. Keskikokoset ja pienet koirat on sitten kavereita, mutta ei mene niiden luokse ilman lupaa.

   Poista
 4. Musta sulle sopii paremmin tummat hiukset, ne toi vähän aikuisempaa lookkia. Vaalennetut nuorentaa ja näyttää aika vaurioituneilta, kun tarttee varmaan aika monta värinpoistoa. Mutta jos tykkäät enemmän vaaleista, niin mikäs siinä sit :)

  Kannattaa silti varoa, vaikka oma koira kulkee kiltisti perässä, niin voihan tuolla olla kaikenlaisia hulluja tobermanneja liikkeellä, jotka hyökkää heti kimppuun jos huomaa toimmoisen pikkukoiran vapaana :)

  Terveellistä ja urheilullista syksyn alkua sinne! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vaihtuu hiustenväri muutamia kertoja vuodessa. Lopuksi aina palaan tummaan. Ja sehän on hyvä vaan näyttää nuorelta. Vanhalta ehtii näyttämään myöhemminkin :D

   Mentor ei tee muille koirille mitään. Leikkii minikoirienkin kanssa aina. Yleensä jos toinen koira tulee vastaan laitan siksi aikaa Mentorille hihnan kiinni =)

   Poista
 5. Koiralle kivaa aivopuuhailua on mm. namin tai lelun etsintä. Eli piilotat ja sitten "etsi". Myös yks ns. turha temppu minkä oon koiralleni opettanut on vasemman ja oikean tassun anto.

  Mentor on kyllä komea koira. :) Mitä rotuja siinä on? Collie ja saksanpaimen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me namin piilotustakin harrastetaan joka ilta. Ei vain siitä ole tullut mainituksi kun se on meillä enemmänkin leikki =)

   Mentorissa on staffia & shetlanninlammaskoiraa =)

   Poista
  2. Oisko vielä mahdollisesti jotain muutakin rotua? Staffeilla tai shelteillä ei oo kummallakaan tollasia suuria pystykorvia nimittäin. :D

   Poista
 6. Voi herrajumala! Arvasin et joku ääliö tulee taas laukoo jotain lain määräämiä määräyksiä.. hitot minä sanon jos koira tottelee hyvin niin ainhan sitä voi irti pitää jos niin tahtoo.. mikä helvetti ihmisii vaivaa et noinki pieni asia kun joku kertoo kuinka hyvin koira kävelee ilman hihnaa ruvetaan heti valittamaan säännöistä :D kyseisen henkilön koira on varmaa joku kouluttamaton piski joka karkaa heti ku hihnan ottaa irti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah ;D
   Hyvin todennäköistä tuo viimeinen juttu!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?