Maanantain kirous, lohipastaa ja huomenna leipurina!

Viikonloppu oli kyllä todella rentouttava viime viikon unettomuuden jälkeen. Pääsi shoppailemaan, saareen grillailemaan ja bailaamaan sekä sai nukkua kunnolla. Nukuin yössä 12-14 tuntia, joka tosin kostautui. Olin tuollaisten yöunien jälkeen niin pirteä ettei uni tullut koko viime yönä. Bussimatkaksi Imatralle sitten ummistin silmäni ja nukahdin. Seuraavaksi kun silmäni avasin olin Imatran matkakeskuksessa ja kelloa kun katsoin se oli jo kahdeksan paremmalla puolella. Koulu oli siis alkanut ja minä olin jossakin matkakeskuksella. Onneksi sieltä ei ole kuin noin kilometri koululle ja se meni nopeasti juosten. Kauheeta kyytiä pukuhuoneeseen, kokkipuku päälle ja keittiöön. Onneksi tunti ei ollutkaan kerennyt alkaa, enkä ollut ainoa myöhästelijä. Siinä sitten katsoimme päivän suunnitelman läpi ja aloitimme työt. Olen itse ollut nyt pääruokakokkina ja tänään samalla toimipisteellä jatkettiin. Kokkasimme erilaisia pastoja. Broilerpastaa, lohipastaa ja kinkkupastaa. Minä valmistin tuon lohipastan, jonka reseptin laitan teille tuonne loppuun. Siihen tuli mustaa tagliatellepastaa, lohta, punasipulia, hummerifondia, ruokakermaa, hienoa merisuolaa sekä sitruunapippuria. Lopputulos oli todella herkullinen ja opettaja jopa sanoi minun valmistaman pastan olevan hänen suosikkinsa noista pastoista. Tosi hyvin osaan siis kokata. Ainakin kaikki on aina syöneet innoissaan kokkaamaani ruokaa. Kokkaamisen olen oppinut pääasiassa vanhemmiltani, jotka ovat molemmat mielettömän hyviä kokkeja. Kuvaa ruuasta ei ole, mutta tästä lähtien lupaan yrittää muistaa napsia sopivassa raossa kuviakin teille erilaisista kokkailuistani. Ostin muutes viime perjantaina vaa'an, että pääsen seuraamaan ettei painoni rupea nousemaan tuolta 65kg:stä ylöspäin. Kovalla vaivalla olen painoa pudottanut koko viime talven ja kevään, eikä lihominen tule kysymykseenkään. Kuntosalia testaan tulevana syksynä. Opiskelijakortilla saa kymmenen kerran sarjalipun reilu 30e hintaan. Ei siis ole kallista testata miltä se kuntosali nykyään tuntuu.

Huomenna sitten on työpisteen vaihdos ja pääsen leipuripisteelle. Minä valmistan jälkiruuan ja olenkin jo katsellut reseptejä valmiiksi huomista varten. En vielä kerro mitä olen suunnitellut valmistavani. Se selviää sitten seuraavassa postauksessa. Tällä viikolla aijon paneutua syksyn 2013 muotiin ja siitä tulee sitten viikonloppuna postausta millaisia malleja, värejä ja tyylejä on tulevana syksynä pinnalla. Pitäähän nyt vähän seurata mikä on hot ja mikä taas not. Muistaa vaan soveltaa muotia omaan tyyliinsä, eikä seuraa orjallisena lehtien shoppailu- ja pukeutumisvinkkejä. Oman tyylinsä voi nimittäin säilyttää vaikka muotia seuraisikin!


-------------------------------------------------------------
Herkullinen lohipasta!

600gmustaa tagliatelle pastaa
300g Ruodotonta lohta
2 Punasipulia
5dl Ruokakermaa
4rkl Hummerifondia
Oliiviöljyä
Suolaa
Sitruunapippuri
Parmesaanijuustoa

Mittaa kattilaan tarvittava määrä vettä ja sekoita veteen 1-2tl suolaa sekä oliiviöljyä. Laita pastankeittovesi kiehumaan. Valmista pasta al denteksi. Pastan ollessa al denteä siivilöi pasta kylmällä vedellä ja laita odottamaan vuoroaan. Poista lohesta nahka ja paloittele lohi kuutioiksi. Seuraavakis silpu silpuli pieneksi. Seuraavaksi ota esille tarpeeksi laaja kattila, jossa voit valmistaa pastan loppuun asti. Kiehauta kerma ja lisää sipulit sekä hummerifondi sekaan. Anna seoksen kiehua noin 5min ja lisää sitten lohet kattilaan. Mausta mielesi mukaan suolalla ja sitruunapippurilla. Jos seos näyttää liian jäykältä voit huoletta lisätä kermaa. Kun lohet ovat kypsyneet lisää pasta sekaan. Sekoita pasta ja kastike huolellisesti keskenään. Sammuta levy ja anna kastikkeen imeytyä pastaan. Ennen tarjoilua ripottele pinnalle parmesaanijustoa.
---------------------------------------------------------------------

Kommentit

  1. Laita vaan jatkossaki noita ruokaohjeita :)

    VastaaPoista
  2. Miksi kuvaa on photoshopattu, mm. poskilinjan osalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei valitettavasti ole. Suoraan kännykästä laitettu blogiin :-)

      Poista
    2. Ota tuo kohteliaisuutena :DD Tai ite ainakin ottaisin

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos muru <3

      Kirpparilta ostettu tosi ohutta kangasta oleva takki, Pamela Andersson t-paita sekä h&m niittishortsit.

      Poista
  4. Aion kokeilla tuota lohipastaa. Laitahan lisää hyviä reseptejä tulemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokekeilla jos on kalaruokien ystävä. Hyvää oli <3

      Poista
  5. Mihin kuntosalille olet menossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä. En mä nyt noin tarkkaan ole miettinyt. Johonkin joka näyttää kivalta ja solarium löytyy =)

      Poista
  6. piti sanoa suola lisätään kiehuvaan veteen juuri ennen pastan laittoa..miten teitä opetettiin vai saitteko soveltaa itse ruokia ja tekotapaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan ihan itse vastuussa ruuista =)

      Poista
    2. Sillä suolalla ei ole niinkään väliä sekoittaako sen kylmään vai kuumaan veteen. Suositellaan laitettavan kiehuvaan, että varmasti sekoittuu tasaisesti. Itse en ole huomannut mitään eroa siihen missä vaiheessa sen suolan laittaa. Hyvin se siis minulla on aina sekoittunut niin kuumaan kuin kylmäänkin =)

      Poista
  7. Suolaa ei saa laittaa kylmään veteen, kattila kärsii. Mutta ei kyllä tarvitse odottaa ihan kiehumiseenkaan asti,kunhan ei kylmään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?