Monta rautaa tulessa!

Mä en olisi koskaan uskonu työhaun tuottavan näin paljon kiireitä. Mulla on nyt tosi paljon työhaastatteluita edessä. Juuri sain esimerkiksi puhelun Helsingistä ja sielläkin ensi viikolla työhaastattelu. Lisäksi on haastattelu Imatralla Hotelli- ja cateringalalle maanantaina. Saan tietää heti alkuviikosta pääsenkö kouluun vai en. Tuo koulu on sellainen, että siellä ei mitään matematiikkaa, äidinkieltä jne... ole ollenkaan, vaan opiskellaan pelkkää ammattia. Samassa voi suorittaa myös hygieniapassin, anniskelupassin, ensiapukortin sekä työturvallisuuskortin jos kouluun pääsen.  Tämän päiväinen työhaastattelu meni mielestäni todella hyvin. Sieltä otetaan reilu viikon aikana yhteyttä pääsenkö töihin vai enkö pääse. Alkuviikosta sitten täytyy tehdä valinta jos pääsenkin kouluun. Työpaikka vai koulupaikka? Luultavasti koulupaikan otan, koska ammattitutkinto on todella tärkeä tulevaisuutta ajatellen.

Työhaastatteluun laitoin päälleni Guessin farkut, valkoisen Vero Modan topin, mustan Pierre Cavallon neuletakin sekä ainoat tasapohjaiset kengät jotka tällä hetkellä omistan. Kenkiä lähden shoppailemaan ensi kuun alussa vanhempien kanssa Tallinnaan. Käväisin tänään myös Sunny's Fashionissa pitkään aikaan ja sinne on ilmestynyt aivan mahtavia niittilaukkuja. Rakastuin yhteen laukkuun niin kovin, että käyn ostamassa sen viikonlopun aikana. Huomenna kuitenkaan en kerkeä, koska olen töissä Rakuuna Rock- festareilla. Siellä siis minua voi bongailla viikonlopun aikana.

Työhaastattelu- look!

Kommentit

 1. Olet menossa Rakuuna-rockiin vapaaehtoistöihin, josta saa palkkioksi lipun tapahtumaan. Voi sitä toki työksi kutsua, vaikka kyseessä ovatkin talkoot. Hienoa, kun teet talkootyötä, ei siinä ole mitään noloa - päin vastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä työnteossa nyt noloa olisi?

   Siitä saa myös lisäksi työtodistuksen, joista on aina apua työnhaussa ;)

   Poista
  2. Ja kyllähän asiakaspalvelutyö yleensä työtä on =)

   Poista
 2. Anteeks nyt vaan mut mä opiskelin imatralla ja siellä sellasta linjaa olekkaan missä ei opiskeltaisi matematiikkaa,äikkää,enkkua,kemiaa,fysiikka yms yms. Ihan normaali hot,rav-ja cat linja se on! Niin ellei sulla tietty oo hyväksluettu kaikkia noita aineita kolmen vuoden edestä? Ethän sä ole valmistunu aikaisemmin mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no tuo koulu ei olekkaan EKAMON kautta =)

   Enköhän ihan itse tiedä mitä olen menossa opiskelemaan ja mitä siellä koulussa on luvassa jos sinne pääsen <3

   Poista
  2. Oon opetusalalla ja oman vuosien kokemukseni mukaan toisen asteen oppilaitoksissa tutkintoon kuuluu aina niitä ns perusaineita. Ehkä jossain oppisopimuskoulutuksessa tai niissä työkkärin "pikakoulutuksissa" on enemmän sitä käytännön hommaa kuin ns tavallisilla koulutuslinjoilla.

   Toki eipä varmaan ammatin ohessa haittaa ole opiskella muitakin aineita kuin vain sitä ko työhön liittyvää.

   Poista
  3. Mikään koulutus ei ole haitallinen =)

   Poista
  4. Tuo on lisäksi todella mahtava koulutusmahdollisuus kun saa kaikki tarpeelliset hygieniapassit, anniskelupassit jne...

   Poista
  5. Voi luoja kun tääl on näitä jotka tietää muka kaiken kaikesta. Opiskelupaikkasi on luultavasti tutkintopohjainen joka tarkoittaa että vain sitä alaa, ei reaaleja. Mut sillon se myäs tarkoittais ettei koulu kestä ku vuoden tai kaks. Mut iha samal viival muidenki koulujen kans, pääsee vaa nopeemmin ja perehtymään alaan paremmin.

   Poista
 3. Minkä ikäinen olet? Mikä koulutus sinulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 19 vuotta ja ei vielä mitään koulutusta. Vaatetusalaa opiskelin, mutta tällä hetkellä en opiskele.

   Työkokemusta asiakaspalvelualalta löytyy noin. 18kk verran =)

   Poista

 4. Ihan sama mikä catering- koulutus on kyseessä, osana opetusta on myös matikka. Pitäähän sun osaa prosentti- ym laskut. Valitettavasti työpainoitteisessakin koulussa (itse kävin sellaista 3 vuotta normaalin 3- vuotisen amiksen lisäksi) teoriapuoleen kuuluu matikka, mikrobiologia, kemia ja fysiikka.

  Jos sut hyväksytään kouluun, toivon todella ettet pety ja luovuta kun huomaat että sitä matematiikkaakin on. Ja paljon.

  VastaaPoista
 5. Vaikka meitä lukijoitasi Petri kiinnostaakin asiasi, niin kannattaa miettiä mitä suunnitelmia ja muita tänne kirjoitat, koska jos työnantaja googlettaa sinut ja löytää blogiisi, kaikki tieto on myös hänen käytettävissään. Myös se, että mielummin menet nyt kouluun kuin töihin, ja tuon luettuaan työnantaja saattaa ajatella että eipä ole sitten järkeä ottaa Petriä töihin. Toivon sulle kaikkea hyvää, niin ihan hyvällä sanon :) Uskon todellakin että työnantajat googlettavat työnhakijoita vaikkei niin saisi tehdä, itse tiedän että oma pomoni kyyläsi facebookista kaikki potentiaaliset hakijat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kirjotan rehellisesti mietteeni blogiini. Niin olen aina tehnyt ja tulen tekemäänkin. Kuitenkin eikö ole niin, että koulutus on tulevaisuutta ajatellen todella tärkeää?

   Poista
  2. Miksei niin muka työnantaja saisi tehdä, kieltääkö joku laki sen muka? Jokainen päättää itse, mitä tietoja itsestään internetissä jakaa, eikai se ole löytäjän vastuulla mitä sieltä löytyy vaan sen, joka ne sinne on laittanut... Oma on työnhakijan vika jos on esim. julkinen facebook josta työnantaja näkee mitä tahansa, kaiken saa halutessaan piiloon tai voi vaikka olla laittamatta alunalkaenkaan... Sori Petri vähän ohi aiheen, mutta kiinnostaa vaan, ite oon ainakin työnantajana ihan suruitta googlannu potentiaaliset työnhakijat ja toisaalta myös tarkkailen että mitä omalla nimellä löytyy...

   Poista
  3. http://www.tietosuoja.fi/48526.htm

   http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tietosuojavaltuutettu+tyrm%C3%A4%C3%A4+Google-haut+ty%C3%B6nhakijoista/1135268575311

   jnejne.

   Poista
 6. Kerros Petri, millainen paikka Tallinna nykyään on? Kävin siellä viimeks 2006 jolloin oli vielä kroonit käytössä, ja jotkut väittää että siellä on nyt ihan yhtä kallista -ruoka, majoitus, viinakin vaikken juuri sen takia olis menossa, kuin olisi esim. Helsingissä.

  Olen asunut viime vuodet ulkomailla mutta tulossa syksyllä kuukaudeks Suomeen ja olis mukava matkustaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva paikkahan se edelleen on ja reilu 50% halvempi kuin Suomi edelleen =)

   Poista
 7. meetkö sinä johannan rapujuhliin? sun blogia on kiva seurata.tee pian videoblogi <3

  VastaaPoista
 8. en huomannut tähän vastausta vaikka luin kaikki laihdutukseen liittyvät tekstit joten kysyn nyt tätä tässä; millon aloit huomata että dieetti toimii? Menikö montakin viikkoa? Oon nyt ite ruvennut samalle dieetille että max 1000kaloria päivässä, en sitten tiedä onko miesten ja naisten välisissä kalorimäärissä eroa, on kai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hölmökin tietää, että silloin laihtuu jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Tuolla dieetillä laihtuu automaattisesti. Ihmisen pitäisi syödä 2000kcal - 2500kcal/päivä. Siis -1 000kcal, viikossa 7 000kcal = 1kg/viikko + kaikki liikkuminen. Itse laihduin 2-5kg viikossa =)

   Poista
  2. En ole aloittaja mutten olen kiinnostunut yhestä asiasta tässä dieetissä. Kun menee noin alhaisilla kalorimäärillä niin eikö missään vaiheessa tullut mitään huippausoloa tai vastaavaa kun dieettiä on jatkanut tarpeeksi kauan? Tiedän että sulle on jauhettu ihan hirveesti tästä laihduttamisesta ja dieetistä mutta oot saanut niin hyvää tulosta aikaa että kiinnostaa :))

   Poista
  3. Mulle ei ainakaan tullut. Huolehdin tosin kaikista vitamiineista, Omega3 rasvahapoista jne... joita otin päivittäin purkista =)

   Poista
 9. Oon 14-vuotias tyttö ja nyt puoltoista kuukautta yrittänyt syödä noin 1000-1200 kaloria päivä. Alussa mulla oli tosi hankalaa. Heikotti ja huimasi, mut nyt oon alkanut tottumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa iässä ei kannata minkäänlaisia dieettejä pitää, vaan syödä normaalisti ja terveellisesti!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?