Maanantaina kouluun ♥

Tänään kävin Imatralla haastattelussa koulupaikkaa varten. Haastattelu meni todella hyvin ja kyseisen haastattelun jälkeen sanottiinkin, että tervetuloa kouluun maanantaina klo 09:00. Arvasin tosin jo etukäteen kouluun pääseväni. Lähden siis opiskelemaan Hotelli-, Ravintola- ja Cateringalaa. Nyt siis kerron miten tuo koulu menee. Ensin on hotelli- ja ravitsemusalan peurstutkinto-osio. Sen jälkeen lounaruuan sekä annosruuan valmistaminen. Tuon koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi, anniskelupassi, työturvallisuuskortti, järjestyksenvalvojakurssi sekä ensiapupassi. Lopuksi on sitten vapaavalintaisia kursseja. Esimerkiksi baarimikko, suurtalouskokki jne... Ajattelin myös tuon baarimikkokoulutuksen ainakin käydä, jonka jälkeen töihin jonnekkin baariin. Giggling Marlin olisi kyllä melko unelmatyöpaikka jos Lappeenrannan ja Imatran menomestoja miettii. En kuitenkaan vielä rupea miettimään tulevaisuutta vielä mitenkään. Menen nyt koulutuksen kerrallaan ja katson mihin se johtaa. En pidä elämän etukäteen suunnittelusta. Koskaan ei nimittäin tiedä mitä elämä eteen tuo.

Haastattelun jälkeen mentiin vanhempien kanssa juhlistamaan koulupaikkaa jäätelölle. Ihanaa kun aurinkoiset ilmat vihdoin palasivat. Ostinkin ison kolmen pallon jäätelön, johon vielä lisäksi kastiketta ja paljon strösseleitä. Mentorillekkin kävin ostoksilla. Ostin uusia luita ja pehmolelun. Tuo herra on ihan selvä luuholisti. Kaluaa vähintään yhden luun päivässä. Kouluttaminenkin sujuu tosi hyvin. Käskyt ovat sisällä jo tosi hyvin hallussa. Ollaankin siirrytty koulutukseen ulkona paikoissa, joissa on mahdollisimman paljon ärsykkeitä ympärillä. Muita koirien ulkoiluttajia, lintuja jne... ja hyvin nuo käskyt sellaisessakin ympäristössä hoituu jo. Ajattelin nyt ruveta opettamaan Mentorille uusia temppuja. Renkaan läpi menemistä, hyppäämistä ja tuollaista. Pitää vaan taas googletella noita opetusvinkkejä.

Haastattelussa mulla oli päällä Guessin farkut, uusi alennusmyynnistä ostettu ihana paita ja Venäjältä ostetut kengät.

Kommentit

 1. Mikset mene sen kanssa oikein johonkin koirakouluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään tarvetta. Käskyt tehoaa, ihmisystävällinen, ei hauku muille koirille jne... Ihan vain omaksi iloksi ja koiraa aktivoidakseni tehdään kaikenlaisia ns. ''turhia'' temppuja =)

   Poista
 2. Olitko siis työhaastattelussa vai kouluhaastattelussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjattu! Kouluhaastattelussa siis olin. Viime viikkoina olen ravannut kaikenlaisissa haastatteluissa :D

   Poista
 3. Uijui, onnee koulupaikan saamisesta! :)

  VastaaPoista
 4. Millä käyt Imatralla koulussa ...paljonko sinne on matkaa? :) onnea koulupaikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bussilla käyn. Ei sinne ole kuin muutama kymmenen hassu kilometri =)

   Poista
 5. Kuin aikas siun tarvii herätä et ehit 9.00 kouluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus 07:00 aikoihin. Näin ehdin käyttää koiran ulkona, pestä ruoka- ja vesiastian, ruokkia koiran ja laittaa raikkaan veden.

   Meikkaus ja laittautuminen jää bussiin =)

   Poista
  2. Etkä syö aamupalaa? Se on kuitenkin päivän tärkein ateria ja sen pois jättäminen ei ole hyvä asia... Koulussakin jaksaisit jos nappaisit ees jonkun hedelmän yms. aamulla kotona tai bussissa. Aamupalan syömisen opettelun voi alottaa vaikka mandariinista, ekana aamuna yks lohko, toisena kaksi jne. ja sitten kokonaisen mandariinin jälkeen kaveriksi vaikka leipää, jogurttia yms. Aamupala vaikuttaa jopa siihen, tuleeko seuraavana yönä nälkä, ja aamupalan syöminen auttaa painonhallinnassa.

   Kovinkaan moni ei katso hyvällä meikkaamista bussissa, ja kannattaa sitten unohtaa hiuslakat yms. suihkutettavat ja/tai hajusteelliset tuotteet siellä bussissa ihan kokonaan. Hajusteyliherkät, astmaatikot sekä kanssamatkustajat kiittävät.

   Poista
  3. En ole koskaan syönyt aamupalaa ja tuskinpa tulen koskaan syömäänkään. Syön vain silloin kun on nälkä ja aamuisin ei ole kuin huono olo.

   Poista
 6. 30 kilometriä on aika paljon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se ole lähes mitään minun mielestäni =)

   Poista
  2. Ei 30km oo matka eikä mikään! Asuin ite yläasteiän landella ja mulla oli kouluun matkaa 35km, bussilla meni joutusaan ja matkoilla ehti esim lukea ja kuunnella musiikkia sun muuta :)

   Onnea valitsemallesi alalle! Itse ravintola-alalla 6 vuotta toimineena ja alalle kouluttautuneena (ravintolassa esimiehenä ja baarissa työntekijänä atm) voin kertoa että helvetin rankan alan valitsit! Päivät on pitkiä ja alussa palkka on paska. Päivääkään en silti vaihtaisi pois :) tykkään siitä, kun joka päivä on erilainen. Tälle alalle pitää olla tietynlainen palo ja kova stressinsietokyky että siinä pärjää ! Ärsyttää, kun asiakaspalvelijaa kohdellaan kuin paskaa ja oletetaan että ihminen on tyhmä kun ei ns. parempaa duunia saa/hae. Itse ainakin aion rakentaa urani kokemuksen kautta ylöspäin :) älli riittäisi opiskeluunkin ja siihen "parempaan" duuniin, mutta kun jostain masokistisesta syystä ei voi kuvitella olevansa millään muulla alalla :D

   Lähtipäs juttuni rönsyilemään! Tsemppiä ja jatkamista alalle! :) oot siinä varmasti hyvä!

   -A

   Poista
  3. joo höpöhöpö, mulla oli amikseen 50km ja pikavuorolla meni puol tuntia. kaikkea nääki jaksaa miettiä.. :D

   Poista
  4. Mulla oli lukioon 44 km ja sinne meni tavallisella vuorobussilla 40-50 minuuttia. 30 km ei todellakaan ole paha.

   Poista
 7. Teetkö järkkärikortin voimankäyttöharjoituksista videoblogin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma suoritanko tuota korttia. Siitä ei ole hyötyä tulevaisuuttani ajatellen =)

   Poista
  2. Ihan kaikki koulutukset ja kortit kannattaa suorittaa jos ne ilmaiseksi tarjotaan koulun puolesta. Niistä ei ole mitään muuta kuin hyötyä töitä hakiessa ja ne maksavat ihan kohtalaisesti jos joudut ne omakustaisesti käymään.

   Poista
  3. ^todellakin (ano 13.03). Tai jos ees saa huomattavan ryhmäalennuksen niin se kortti on jo kannattava sijoitus. Itse sain koulun kautta työturvallisuuskortin kymppiin kun normi hinta huitelee satasen päällä. Järjestyksenvalvojakortti on muuten ihan hyvä olla lompsassa, siitä on etua työnhaussa ja varmasti baaripuolella erittäin iso plussa.

   Poista
 8. Ensimmäiseen kommenttiin liittyen haluaisin sanoa, että esimerkiksi agility ja koiran tottelevaisuus koulutushan ei kuitenkaan oo mitään ongelmakoiria varten vaan ihan jos haluaa koiransa kanssa harrastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä, meil kysyttiin heti hastaattelussa et onko kasvissyöjä. Kasvissyöjällä on heikommat mahdollisuudet ainaki tääl päin päästä kouluun ja töihi, sellasii jotka liittyy keittiöalaan

   Poista
 9. oon ite nuorempana opiskellu ravintolakokiks 3-vuodessa se on aika lihottaa koulu ku tehtiin paljon ruokaa ja piti melkein päivittäin syödä 3ruokalajia: alkuruoka,pääruoka ja jälkkäri.
  Sit oli paljon myös sellast aettä tehtiin koko ammattikoulul ruokaa ja osa tiskas. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liharuokia mä en kyllä rupee syömään :D
   Onneksi se ei ole nykyään pakollista, niin tälläiset viherpiipertäjätkin voi tuon koulun käydä!

   Poista
 10. on se perkele kun vanhemissa postauksissa jotka on ihan teinisekoilua on sellaset mukavat 3247326 ja puoli kommenttia enemmän kuin nykyisissä :D eikö joillain ihmisillä oikeesti ole muuta sanottavaa kuin se mahdollinen negatiivinen (jota ne ei nyt pääse sanomaan koska tästä on kuoriutunut tosi kiva ja elämänmakuinen blogi)? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Suoessahan on se kulttuuri, että kaikki on negatiivistä, synkkää ja harmaata. Ei osata iloita muiden puolesta tai olla positiivisia.

   Kiitos kehuista <3

   Poista
 11. etkö ollu jollaksen rapukekkereissä tai saitko edes kutsun? onnee koulun johdosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kutsun, mutta olen ollut kohta viikon kuumeessa, nuhassa ja yskässä, jonka vuoksi en mennyt. Nyt alkaa onneksi hiukan helpottamaan kun pillereitä on syönyt ja juonut paljon kylmää.

   Kiitos onnitteluista <3

   Poista
 12. Alkaaks jossain koulu jo HEINÄKUUN puolella? Oikeesti.. Jos tosiaan tarkotit ens viikon maanantaita. :D

  Ja onnea koulupaikasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylihuomenna klo 09:00 alkaa =)

   Kiitos onnitteluista!

   Poista
 13. Taitaa alkaa maanantaina 12.8. tosiaan ainakin kun tuolta koulun sivuilta kattelin. :)

  VastaaPoista
 14. Mukava kuulla siitä opiskelupaikasta ja Mentorista. Onnittelut Petri! <3

  VastaaPoista
 15. heippa! tästä on täälläkin ollu miljoonasti puhetta, mutta vielä ois muutama kysymys laihduttamisesta jos viitit vastailla! itse oon ollut nyt jonkin aikaa tuollaisella vähäkalorisella dieetillä ja ihan kohtuullisesti on sujunut :) kuitenkin muutama juttu mietityttää. kun olit laihiksella, etkö herkutellut ikinä sellain että päivässä tulee ihan reippaasti enemmän kaloreita kuin yleensä, esim. 1800 tms? jos herkuttelit, niin miten se vaikutti painoon hetkellisesti? kun mielesi teki herkkuja/syödä muuten vaan, miten pidit mielihalusi kurissa? (tää on osottautunut mulle aika vaikeaks välillä :D)
  lopuksi, siirryit varmaan pikkuhiljaa tavalliseen ruokaan? miten toteutit sen? kuinka usein nykyisin herkuttelet runsasenergisillä ruuilla? pelottaa etten painon pudottua voi ikinä syödä oikein kunnolla herkutellen ilman että paino nousee :DD
  kiitos jos jaksat vastailla! blogisi on n. viimeisen 6 kk aikana muuttunut erittäin järkeväksi, huomaa kuinka olet kasvanut henkisesti! blogiakin kun olen lueskellut useita vuosia, alusta asti lähes :))
  ooooikein paljon tsemppiä kouluun ja onnittelut hienosta laihdutuksesta sekä painonhallinnasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä söin enemmän. Viikonloppuisin yleensä. Kerran viikossa herkuttelu ei vaikuttanut mitenkään laihuttamiseen.

   Jossain vaiheessa rupesin vaihtamaan normaaliin ruokaan. Tervelliseen sellaiseen. Olen jättänyt paljon herkkuja sekä rasvaisia herkkuja pois. Muutin siis ruokailutottumuksia =)

   Poista
 16. Mukavaa, että Mentorin kanssa menee hyvin! Luita kannattaakin syöttää säännöllisesti, hampaat pysyvät puhtaina. :)

  Tsemppiä opiskeluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dentalstickseja myös kerran päivässä. Herkkua koiralle ja hyväksi suulle! =)

   Poista
 17. Tuo koulu lienee enämmän kurssimuotoinen ja intensiivisesti etenevä kuin perinteiset koulut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuo on. Luultavasti koulupäivät tulee olemaan 08:00-16:00 joka päivä. Ja opiskellaan vain pelkkää ammattia siis. Kuukauden työharjoittelukin edessä =)

   Poista
  2. Tiedätkö, että ihan normiamiksessakin opiskellaan 08:00-16:00 ihan joka arkipäivä :D

   Poista
  3. No huhhuh... Nopeastippa on muuttunu noi kouluajat. Mä kun vaatetusalaa opiskelin niin saattoi olla jopa 09:00-12:00 koulupäiviä! :D

   Poista
  4. Ite valmistuin just lähihoitajaks,ihan normiamiksesta eikä todellakaan ollu normaalisti noin pitkiä koulupäiviä :D Yleensä oli 8-12 tai 8-14. ^^

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?