Kyllästynyt tyyli, kaipaan muutosta...

Mulla on taas se vaihe, että olen kyllästynyt tyyliini. Haluan jotain uutta hiuksiin ja vaatekkaappiin uudistusta. Onneksi nuo uusimmat kirppislöytöni on ihan eri tyyliä kuin yleensä mun päällä on totuttu näkemään. Hiukan hienostuneempaa tyyliä, eikä niin räväkkää. Tänään päätinkin pukea päälleni uuden Cos:in oversize vekkipaidan sekä hiukan asennetta tyyliin tuovan Bautiful Lifen farkkushortsit. Yhdistelmä toimi hyvin ja toi mukavaa vaihtelua pukeutumiseen. Mitäs te tykkäätte? Tuo Cos:in oversize vekkipaita on kokoa 34, jonka vuoksi jouduin napsaisemaan hihoista pituutta pois niiden tiukkuuden vuoksi. Pidin paidasta myös pitkähihaisena, mutta lyhythihaisena vielä enemmän. En ole moneen vuoteen osannut oikein käyttää pitkähihaisia paitoja. Kunhan tulee noita sateisia ja huonompia ilmoja ajattelin pitää kaappien siivomis päivän. Kaikki vaatteet mitkä vähänkin epäilyttää saa luvan mennä myyntiin. Saan sitten vanhoista vaatteista rahaa ostaa uusia tilalle.

Hiuksiin ajattelin ensi viikolla tehdä pientä muutosta värimaailman kautta. Tämän hetkisestä hiusmallistani kun edelleen pidän. Pitempää puolta pitää siistiä ja sitten ajattelin vaaleaa raitaa. Kokonaan blondiksi en ala hiuksia ainakaan vielä värjäämään. Vaaleat hiukset ei muutenkaan oikein minulle sovi. Tumma on enemmän minun värini, mutta silloin tällöin on kiva käydä siellä aidan toisellakin puolella.

Lopuksi vielä hiukan koira-asiaa. Mentorille on tullut selvästi nyt uhmaikä. Meillä alkoi jo sisäsiisteys sujua kohtalaisen hyvin, mutta yhtäkkiä Mentor on kuin olisi unohtanut kaiken. Lisäksi alkanut pureskelemaan kenkiä ja nappailemaan tavaroita pöydiltä. Välillä on hermot koetuksella, mutta onneksi käskyt toimii ja tottelee kunnolla edelleen. Tietääkös kukaan kuinka kaua koiran uhmaikä yleensä kestää? Kaikki pelotteli mua koiran uhmaiällä, mutta ei tämä nyt niin kauheaa ole kuin kaikki on antanut ymmärtää. Vähän enemmän vain siivoamista ja komentelua.

Mielestäni onnistunut asukokonaisuus.

Kommentit

 1. Ihana asu ja ihana sinä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjestas, sähän näytät MELKEIN mieheltä!

   Poista
  2. Johtuisikohan siitä, että olen mies?

   Poista
 2. Uhmaikä voi kestää pari kuukautta tai pahimassa tapauksessa kunnes koira alkaa olla aikuinen, eli siinä kahden vuoden paikkeilla. Johdonmukaisella koulutuksella ja kurilla uhmaikä pysyy kurissa mutta siinä saattaa tulla sellainen "piikki" jolloin koira laittaa ihan oikeasti ranttaliksi ja omistajan hermot koetukselle. Mutta kyllä siitä selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei vielä hermot ole ainakaan ollut koetuksella onneksi. Vielä kuitenkin tottelee kiltisti kaikkia opetettuja käskyjä =)

   Poista
 3. Koira on turhautunut ja vaatisi enemmän huomiota, siksi pureskelee kenkiä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten voi antaa enää enempää huomiota kun lenkillä käydään 4-6 kertaa päivässä, leikitään sisällä, pelataan namin piilotusleikkejä, on kaikkia leluja ja muita virikkeitä sekä kun vaikka olen tietokoneella tai elokuvaa katson niin juttelen koiralle ym... ????

   Poista
 4. kengät kaappiin ja pöydällä vaan pakolliset asiat niin eiköhän se sillä lopu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät on jo kaapissa ja pöydällä vain tarvittavat asiat. Välillä kun sattuu unohtamaan kengät välioven eteen, niin ne löytää seuraavana koiran lattiatyynyltä :D

   Sitten kun sanoo ''kengät tänne'' tuo kengät mulle surkeen näkösenä, että ''en minä mitää tehny'' :D

   Poista
 5. Meetkö Kuopion RockCockiin?

  VastaaPoista
 6. Hyvin sopiva asu.
  Mä aavistan että koiralla on tuo turhautuminen. Sä opetit sille paljon, nyt luulet et se pysyy. Asioita kerrataan, kerrataan ja vielä vanhanakin kerrataan. Ei se koiran opetus lopu siihen et se yhden kerran osaa.
  Koira osaa jo, kyllä säkin vielä opit. Ellet anna sitä pois kun kyllästyt.
  Noi sortsit on just hyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me noita käskyjä ja temppuja lähes päivittäin harjotellaan edelleenkin. Ja ennemmin annan toisen käteni pois kuin koiran. Ei eläimet ole mitään räsynukkeja, joita otetaan ja annetaan pois. Jos koiran ottaa on oltava valmis sitoutumaan siihen. Itse luovuin reissailusta kun Mentorin otin. En ole käynyt kuin päivän tai pari kestävillä reissuilla nyt koiran otettuani.

   Itsekkin pidän noista shortseista =)

   Poista
 7. Tuo kenkien järsiminen voi johtua turhautumisesta, taikka ihan vain siitä että koissu kokeilee nyt rajojaan. Kyllähän yleensä kaikilla koirilla tulee jonkunlainen uhmaikä, ja ns. "kokeiluvaihe", milloin perseillään ja koetellaan omistajan hermoja. Kyllä se vielä ohi menee. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilisin enemmän kokeiluvaihetta. Turhautumista tuo herra ei ehdi nähdä kun viikottain tulee uusia leluja sekä liikutaan tosi aktiivisesti. Lisäksi Mentor tietää sen olevan kiellettyä, jonka vuoksi varmaan sitä tekee. Onneksi ei VIELÄ yhdetkään kengät ole hajonneet ;D

   Poista
 8. Meidän Nana täyttää ihan just 2 vuotta, ja must tuntuu ettei toi sen pentumainen uhmailu lopu koskaan. Nyt on kolmena päivänä perä jälkeen hävinnyt ruuat pöydiltä vaikkei Nana ole KOSKAAN syönyt meidän pöydästä ruokaa. Ja on omassa kupissa ruokaa ei oo siitä kiinni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha ;D
   Riiviö talossa teillä. Mua eniten ärsyttää tuo sisäsiisteys. Just ku oltii saamassa sitä jotenkin kuntoon. Ei oo kovin ihanaa kun ajattelee ''ihanaa tää alkaa jo sujua'', jonka jälkeen alkaa ''en varmana kuse ulos'' uhmailut. Tuntuu kun Mentor oisi taas vasta saapunut pentu. Saa välillä tönöttää ulkona useammankin tunnin jälleen, että jonkilaisen lorahduksen sinne tekee.

   Sais tulla jo tohon merkkailuikään, jolloin luultavasti alkaa helpottumaan uudelleen.

   Poista
 9. Opeta tekemään tarpeet käskystä. Kun pissa, kehut ja toistat vaikka "hieno pissa, pissalla, hyvä" jne. Ennen mitään kivaa tekemistä pitää pissata jatkossa. Oppii nopeasti.
  Useimmilla koirilla on aika kiinteä kakkarytmi jos ruokailu on säännöllistä. Seuraa.
  Koiralla voi olla myös liikaa virikkeitä. En nyt tiedä onko Mentorilla, mutta varmaan olet opettanut myös rauhoittumista ja yksinoloa? Ihmiset, joilla on runsaasti aikaa olla koiran kanssa, unohtavat nämä joskus.
  Hyvinhän teillä menee. Uhmaikäisten kanssa vaan tarvitsee pitkää pinnaa ja johdonmukaisuutta. Koirat eivät vit***le eikä perseile. Ne tekevät asioita opitun ja vaistojensa mukaaan. Kasvuvaiheessa vaan kokeillaan johtajuutta ja ekassa vaiheessa alkaa hormonit viedä mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikaa virikkeitä ei ainakaan mielestäni ole. Lepoa ja rauhoittumista on sopivasti. Noita käskyjä opetan aina ulkona käydessä =)

   Poista
 10. Enemmän liikuntaa. Kunnon tekemistä, pyöräilyä, rullaluistelua, metsässä juoksemista. Hommaa springeri ja y-valjaat. Aloittakaa harrastus, vaikka toko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjumala mähän tulisin ylikuntoon. Käydään päivittäin ihan juoksemassa noin. 1km. Lisäksi käydään usealla lenkillä, heittämässä palloa tai keppia niityllä, uimassa ym... :D

   Poista
 11. Meillä kans kotona pentu, nelikuinen. Tähän asti ei olla pidetty kenkiä koiran ulottuvilla, koska ollaan oltu laiskoja asian kouluttamisen suhteen, ettei varasta/pureskele kenkiä. Eräänä päivänä päätin,että kengät menee eteisen lattialle ja koira koulutetaan, niin kuin ystäväni neuvoi. Eli suihkepulolla suihkautus koiraa kohti aina, kun koskee kenkiin. Ei muuta. Ei sanoja, eikä edes katsekontaktia. Vain suihkautus. Meidän koiraa tarvitsi suihkauttaa vaan yhden illan ajan n. 4x ja ei sen jälkeen ole koskenut kenkiin ja seuraavana aamunakin vain hellästi otti kengännauhasta kiinni ja lopetti sen suihkautuksen jälkeen. Nyt kengät ovat saaneet pysyä rauhassa. Testaa vaikka.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Mentor ei ole nyt useampaan päivään kenkiin koskenut. Varmaan tiukka kieltäminen käsien pamautuksella on tehonnut =)

   Tosi hyvä vinkki tuokin on. Olen kuullut ammattilaiskouluttajien käyttävän tuota tekniikkaa.

   Poista
 12. Onhan sun koiralla luita kaluttavana? Sian-ja häränkorvia, sonninsuteja yms!? Ja leluja mihin se voi myös kuluttaa energiaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkiea löytyy. Käytin silloin kun koiran otin parisataa koiran lelujen ja tarvikkeiden ostamiseen. Niitä on iso kasa ja uusia tulee kuukausittain. Luita ja tuollaisia ostan aina tarpeen mukaan kun alkavat olemaan loppumaisillaan =)

   Poista
 13. Jätä käsky on kätevä noihin kenkiin ja muuhunkin varasteluun tai toimintoihin joita ei toivoisi koiran tekevän:)

  VastaaPoista
 14. Sun jalat näyttää lihaksikkailta tossa kuvassa! Vautsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun jaloissa ei ole nykyään lähes ollenkaan läskiä tai selluliittia. Kiitos koiran kanssa lenkkeilyn ja juoksemisen. Tulee päivittäin useita kilometrejä kipitettyä ja juostua =)

   Poista
 15. Herranjumala mikä muutos kun olet pukeutunut siististi ja "miehekkäämmin" :) Upeeta! Jätä ne pikkutyttöjen pinkit rimpsu-unelmat kaappiin ni hienosti menee! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ei oo miehekkäämmin tai naisellisemmin pukeutumista. Miehet esimerkiksi käyttivät korkokenkiä ja meikkiä ennen naisia, joten naisethan pukeutuvat siis miehisesti jos näin ajateltaisiin.

   Kiitos kuitenkin kehuista <3

   Poista
 16. Moni edellä neuvoo antamaan uhmaikäiselle lisää, lisää ja vielä kerran lisää tekemistä. Minä ehdottaisin mieluummin päinvastaista; uusien asioiden opettelussa kannattaa pitää taukoa, kun uhmaikä riivaa. Liikkukaa ja olkaa yhdessä, mutta tehkää enimmäkseen vanhoja tuttuja juttuja mitä Mentor jo osaa. Ei tarvitse teidän kummankaan turhautua yhtään enempää kuin mitä se uhmaikä itsessään aiheuttaa, ja homma pysyy paremmin kasassa :) uutta ehtii opetella myöhemminkin, uudella innolla.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me paljoa uusia juttuja nyt olla opeteltu. Pari temppua ja vanhoja vahvistetaan koko ajan. Vanhoilla tutuilla jutuillakin tosiaan voi koiraa aktivoida =)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?