Koulupäivä #1 ♥

Nyt on ensimmäinen koulupäivä hotelli-, ravitsemus-, ja cateringalalta ohitse. Eka päivä oli luonnollisesti opintosuunnitelmaan tutustumista. Ensimmäisen päivän jälkeen on jo sellainen olo, että tämä on minun juttuni. Pidän ruuan valmistuksesta ja olen myös kiinnostunut eri kulttuureista. Ruoka on luonnollisesti suuri osa jokaista kulttuuria. Yksi asia tuossa aikuisopistossa on ylitse muiden. Teoriaa on vain muutama viikko ja kaikki loput on tekemällä oppimista. Nyt heti parin viikon koulussa olon jälkeen alkaa esimerkiksi ensimmäinen työssäoppimisjakso. Sen jälkeen on taas pari viikkoa koulua, jonka jälkeen jälleen työssäoppimisjakso. Ja jos jollekkin on vielä jäänyt epäselväksi, niin opiskelen Saimaan ammattiopisto Sampo- nimisessä koulussa. Suoritan tällä hetkellä majoitus- ja ravitsemusalalla toimimisen, jonka jälkeen suoritan vielä lounasruokien valmistuksen, annosruokien valmistuksen sekä kolme vapaavalintaista kurssia. Sitten minulla onkin jo kokin tutkinto suoritettuna. Yhteensä tuossa siis reilu vuoden verran opintoja. Tuo on myös siinä mielessä hyvä, että jos haluaa vaikka mennä välillä töihin niin se on mahdollista. Jatkaa vain sitten halutessaan siitä kurssista mihin jäi.

Arvasin muutes tuon lukujärjestyksen lähestulkoot oikein. Kaikki koulupäivät alkaa 08:00 ja loppuu 15:00. Itse veikkasin koulupäivien kestävän neljään asti. Heräämisen kanssa tulee olemaan paljon vaikeuksia vielä aluksi. Joudun heräämään aina kouluun mentäessä 05:40. Aamuisin täytyy aina ehtiä koiran kanssa lenkille, ruokkia koira, käydä suihkussa, laittautua ja keretä ajoissa pysäkille. Jos musta ei kuulu vähään aikaan mitään, niin silloin olen 100% varmasti untenmailla tai lataamossa. Tänään illalla aijon rentoutua vanhempien luona äidin leipoman mansikkajuustokakun äärellä. Äidin tekemä ruoka ja leipomukset on parasta mitä kuvitella saattaa!

Kommentit

 1. Minkäslainen luokka sinulla oli?

  VastaaPoista
 2. Että vuodessa kokiksi? Ilmankos nykyään eivät jotkut osaa edes perusjuttuja kunnolla. Toivottavasti osoitat tämän vääräksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just, että sellanen anonyymi taas....

   Siis tää koulu on ihan samanlainen kuin nuo kolmen vuoden koulutkin. On vain fysiikka, kemia, matematiikka ja muut perusaineet otettu kokonaan pois.

   Poista
  2. Onko maksullinen koulu?

   Poista
 3. Ootpa valtavan söötti tolleen luomuna <3

  VastaaPoista
 4. Heh, itse opiskelin kolme vuotta kokiksi, silti koin että opin enemmän kotona. Ja koulu viel pk-seudul, luulis et taso ois ollu pikkasen parempi. Meillä reaaliaineita oli ihan liian paljon, juurikin matikkaa yms. Että eipä se ole kiinni siitä kuinka kauan koulu kestää, vaan siitä kuinka asiat opetetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlisäksi nuo reaaliaineet on sellasia jotka on jo opetettu peruskoulussa kerran. Ihan täysin turhia, vaikka sanotaankin ettei mikään opiskelu ole turhaa.

   Poista
  2. Mutta entäs kun sinulla ei ole ammattisanastoa englanniksi tai ruotsiksi? Mitä teet baarimikkona tai tarjoilijana, jos asiakkaaksi tulee ulkomaalainen joka alkaa kyselemään lisäinfoa jollain muulla kielellä kuin suomeksi? Et voi kieltäytyä palvelemasta häntä, mutta ei anna kovin hyvää kuvaa sinusta/paikasta kun et osaa palvella häntä. Entäs kuinka hyvin hallitset prosenttilaskut? Niitä ei oman muistini mukaan kovin paljoa yläasteella pähkäilty vaikka varmasti ne läpi käytiin (kai ne käytiin, en muista :D).

   Kielet eivät siis ole turhia, matematiikkakaan ei ole turhaa koska siellä keskitytään nimenomaan niihin laskuihin joita ammatissa tarvitsee.

   Itse valmistuin juuri keväällä uuteen ammattiin ja opiskelin kieletkin vapaaehtoisesti, vaikka ruotsi on toinen kotikieleni (ei siis virallinen äidinkieleni) ja englantia olen muuten vain opiskellut niin paljon, että olisin saanut vapautuksen. Koin silti, että hyödyin kieltenopiskelusta, koska se oli nimenomaan ammattikieltä ja -sanastoa mitä siellä käytiin läpi.

   Ymmärrän kyllä tuon asenteesi, vaikka se aika höntti onkin, olin itsekin sinun ikäisenä hyvin pitkälti samaa mieltä. En tiedä muuttuuko sinun mielesi kun aikuistut, mutta minun mieleni muuttui. Enää en koe mitään lisätietämystä antavaa turhaksi.

   Poista
  3. Kyllä meillä tämän vuoden aikana yksi kielikurssi on. Osaan onneksi puhua englantia. Kirjoittaminen onkin sitten asia erikseen =)

   Poista
 5. Siis kestääkö toi sun koulu vaan vuoden? :o Voiko tosta saada oikeesti jonkun pätevyyden??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sen saman tutkinnon kuin siitä perus 3v koulutuksesta =)

   Poista
  2. Onko kysessä perustutkinto vai ammattitutkinto? Niillä on vissi ero.

   Poista
  3. Lisäksi: Sinun on suoritettava myös ravintola-/suurtalouskokin ammattitutkinto vielä lisäksi jos töistä meinaat haaveilla. Tosin kylmäköksi saatat päästä tuollakin tutkinnolla.

   Poista
  4. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto tulee tästä ja kokki linjalla siis olen. Eli tämän koulun jälkeen olen ihan virallisesti ammatiltani kokki. Ei siis tarvitse mennä noide kuuden kurssin jälkeen enää mihinkään koulutuksiin ym...

   Ammattikorkea ja yliopisto on sitten mahdollista käydä tämän jälkeen. Ei tosin ole ainakaan tämän hetken tulevaisuuden suunnitelmissa kumpikaan noista kouluista =)

   Poista
 6. VOITKO TEHDÄ JONKUN VIDEO JUTUN?? PLIIS (räpsyttää silmiään söpösti sulle :@D )

  VastaaPoista
 7. Saa nähdä. Ei oikein koskaan ole mun juttu ;D

  VastaaPoista
 8. Sanoit jossain postauksen kommenteissa yhdelle anolle, ettet ole ekamossa. No tuo entinen ekamo on nykyinen sampo, kun aktiva ja ekamo yhdistyivät :) mut eihän sitä kaikki tienneet. Tervetuloa sampoon.

  ja mikä siinä nyt on niin ihmeellistä että koulutus kestää vuoden? Ihme anoja täällä liikenteessä.

  opiskelun intoa, tuntuu ihan siltä, että tuo kokki on just se siun juttu!! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain itsekkin vasta eilen tietää ekamon myös liittyvän Sampoon :D

   Poista
 9. Todella freesi ja hyvä kuva susta!:) Onnea koulun aloitukselle!

  VastaaPoista
 10. Miten oot jaksanu heräillä aamuisin? Monta tuntii ehit nukkua yössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin oon jaksanu herätä aina 05:40 käyttämään koira ulkona. Yössä tulee nukuttua 3-5tuntia. Ei paljoa siis :D

   Poista
 11. Toivottavasti sinulla on voimia riittävästi, koska kokin työ on niin henkisesti kuin fyysisestikin raskasta. Nyt saattaa tuntua, että hoidat koulun helposti loppuun, mutta toivon ettei mielesi muutu kun huomaat millaista työ oikeasti on. Se vaatii voimaa sekä aikaisia aamuheräämisiä, ylitöistä nyt puhumattakaan.

  Toivon, ettet luovuta vaan pinnistelet loppuun saakka vaikka huomaisitkin, ettei ala ole sinun juttusi. Itse aloitan kohta viimeisen vuoden kokin tutkintoa ja aion pistää kaikkeni peliin koska vuosi on viimeinen ja tulee olemaan raskas ja työntäyteinen. Voin vain kuvitella millä tahdilla asiat käsitellään jos 3 vuoden paketti pitää opettaa 1 vuodessa. Siinä tulee varmasti paljon asiaa lyhyessä ajassa mikä pitäisi oppia.

  Kaikkea hyvää sinulle, tulen seuraamaan sinua jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole aikomusta lopettaa kesken. Tähän mennessä vain hyvää mieltä tästä alasta. Teoriaa ollut nyt ekat kolme päivää. Huomenna ensimmäinen keittiötyöskentelypäivä. Ainoa mikä tässä on raskasta, niin 05:40 heräämiset kun tähän rytmiin en ole vielä tottunut. Kyllä tämä nyt parin viikon aikana tämä rytmi normalisoituu normaaliksi päivärytmiksi =)

   Poista
  2. Mene aikaisin nukkumaan, syö monipuolisesti ja terveellisesti. Harrasta paljon liikuntaa, sillä muuten et jaksa tehdä seisomatyötä. Aikaisin herätyksiin tottuu hyvin nopeasti, usko pois!

   Poista
  3. Tällä hetkellä ei ole aikaan oikeastaan mihinkään noista. Syönyt tosin olen terveellisesti kesän alusta lähtien. Rasvatonta kanaa, paljon hedelmiä, salaatteja, kasviksia juureksia ym... Sekä mahdollisimman vähän maikeisia, rasvaa, herkkuja jne.... Pysyy painokin alhaalla kun katsoo mitä suuhun laittaa.

   Liikunta mulla on koiran kanssa lenkkeily ja liikkuminen sekä uiminen näin kesäisin. Muuhun koulun ohella ei jääkkään aikaa.

   Nukkuminen on vielä todella vähäistä. Koulun jälkeen on aina miljoonia asioita. Siivoaminen, koiran aktivointi ja ulkoilutus, täytyy ystäviäkin tavata, kokata ruokaa sekä tottakai blogini.

   Yöunet siis vielä ovat TODELLA vähäiset. Kyllä tämä rytmi tästä vielä normalisoituu =)

   Poista
  4. Joku tottuu aamuheräämisiin joku ei totu. Mie pitkälti yli viiskymppinen ja vieläkin jo puolivälissä viikkoa ootan et tulee viikonloppu ja saa nukkua... meen siis joka arkiaamu töihin...

   Poista
 12. No sitten sun pitää priorisoida asiat. Ainahan niitä syitä löytyy miks ei ole aikaa sille eikä tälle :) Huomaat kyllä pian kuinka tärkeää on pitää itsestään huolta, koska keittiötyö vie mehut ihmisestä (kokemusta on).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun tärkeysjärjestys on:
   1. Perhe, ystävät ja Mentor
   2. Koulu, työt ja raha-asiat
   3. Kauneus, ulkonäkö, hyvinvointi

   Poista
 13. hei, toivottavasti et ota näitä tulevia kysymyksiäni pahalla ollenkaan, sillä olet minusta todella rohkea ja mahtavaa että ihmiset uskaltavat olla omia itsejään :)
  mutta siis kun sinähän et sinänsä kulje tälläisen 'normaalin' kaavan mukaan, vaan pukeudut naistenkin vaatteisiin ja meikkaat ja olet myös miehiin päin suuntautunut (näin olen käsittänyt), niin minkä ikäisenä sinulla olki rohkeutta tähän, ja miten vanhempasi/perheesi ja ystävät ja sukulaiset tähän suhtautuivat? :) ja onko esim. kaupungilla liikkuessa jotkut tullut sanomaan suoraan negatiivisesti tai jopa käyttäytymään uhkaavasti?
  ja vielä semmoinen kysymys, että oletko suunnitellut mitään mahdollisia sukupuolen vaihtoleikkauksia tms.?
  anteeksi jos utelen liikaa, ei ole pakko vastata jos et halua :) mutta sanompa vain että jatka samaan malliin omana itsenäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni ei ole erikseen naisten ja miesten vaatteita. Itseasiassa jos ajatellaan ''miesten ja naisten vaatteet'', niin naiset käyttävät miesten vaatteita. Korkokengät esimerkiksi on suunniteltu alunperin miesten käyttöön. Lisäksi peruukit ja meikitkin jne... Jotain oppia sieltä vaatetusalalta jäi mieleen :D

   En ole koskaan ollut kaapissa, vaan ollut aina oma itseni. Ei ole ollut syytä esittää ketään muuta kuin olen. Meikkaamisen aloitin esimerksiksi 6-luokalla.

   Ja en halua vaihtaa sukupuolta. Olen onnellinen homoseksuaali ;) <3

   Poista
 14. Eiks noita vastaavia kouluja ole Lappeenrannassa..mietin vain ettei tarvisi herätä niin aikasin jne? :) Mutta jos tuo koulusi kestää vain vuoden niin eiköhän nuo heräämiset kestä miten vaan. En ymmärrä tuota kun joku sanoi että kokeilla on aikaiset aamuheräämiset..ehkä joissakin paikoissa, mutta monet ravintolathan aukeavat vasta iltapäivällä/illalla. Ennemminkin iltapainotteista on monessa paikassa kokin työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ainakaan tällä hetkellä. Kyllä mä tohon rytmiin totun ihan pian.

   Aikaisia herätyksiä on ainoastaan jos menee johonkin ABC:lle, hotelleihin tai muihin paikkoihin missä on aamiastarjoilu. Itsellä ei vielä tarkkaa suunnitelmaa tulevasta työpaikasta, mutta annosruokiin aijon erikoistua todennäköisesti. A'la Carte ravintoloihin siis ensisijaisesti näillä näkymin aijon hakea töihin valmistumiseni jälkeen =)

   Poista
  2. Joku puhunut että kokeilla aamu heräämiset... ovat nyt tainneet sekoittaa kaks asiaa, suurtalouskokki ja ravintola kokki on kaks eri asiaa. Tietty amarillot ja sellaiset on jo aamusta auki, siellä kun tehdään muutakin kuin ruokaa, tavaroiden purku ja tilaaminen yms muut paperi hommat on asia erikseen. Mut aika harva ravintola oikeastaan enää kahtatoista myöhempään aukeaa. Nimimerkillä: kokki pk-seudulta

   Poista
 15. Miten meni eka viikko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin meni =)
   http://petripenna.blogspot.fi/2013/08/ensimmainen-kouluviikko-takana.html

   Poista
 16. Onks sulla piilarit tuossa kuvassa? Kivan väriset.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?