Kaikkeni olen nyt antanut!

Nyt olen kyllä antanut kaikkeni, että pääsisin kouluun tai työllistyisin. Kouluihin on haettu täydennyhaussa ja sieltä odotan nyt hyväksyvää vastausta tai kutsua pääsykokeisiin. Tuon lisäksi käytin juuri usean tunnin työhakemuksien täyttämiseen. Hain kaikkiin mahdollisiin pakkoihin. Myyjäksi, kahviloihin, promoottoriksi, tuote-esittelijäksi, menekinedistäjäksi ja jopa siivoojaksi. Nyt vain odottelen tuloksia innolla. Olen oikeasti todella kyllästynyt olemaan kotona, shoppailemaan, bilettämään ym... Nyt täytyy päästä tekemään jotain, enkä aijo paikalleni jäädä. Jos mistään suunnasta ei tärppää, niin pakko soitella kouluihin ja kysellä mahdollisia avoimia paikkoja.

Käytiin illalla ostamassa leipää ja mentiin perheen kanssa ruokkimaan lintuja.Kommentit

 1. Toivottavasti hakemusten laittaminen tuottaa tulosta ja saat jonkun työn. Oli työ kuinka tylsän oloista, jostain on kuitenkin aloitettava kun sinullakaan ei sitä kokemusta työnteosta juurikaan ole (puhelinmyynnin lisäksi), kun taas monet ikäisesi ovat jo ehtineet kerätä arvokasta kokemusta esim kesätöistä sekä valmistua toisen asteen oppilaitoksesta.

  Kai kävit työhakemuksesi kieliasun läpi hieman huolellisemmin kuin blogitekstisi? Nämä tekstisi kun usein tuppaavat olemaan pullollaan kummallisia kirjoitusvirheitä ja se ei anna työnantajalle ehkä sitä kuvaa sinusta, minkä haluaisit. Työnantajat kun usein arvostavat huolellisuutta ja tarkkuutta alalla kuin alalla.

  Ja vielä yksi "toive". Minusta olisi kiva kuulla hieman lisää tästä työnhakuprosessista ja sen etenemisestä. Lisäksi kuulla sinun haaveistasi tulevaisuuden suhteen. Missä uskot/toivot olevasi 5/10 vuoden kuluttua ja minkä asioiden uskot tekevän elämästäsi onnellista ja tyydyttävää vanhemmalla iällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin jokaisen työhakemuksen pariin kertaan läpi ettei mitään virheitä löydy. Puhelinmyynnin lisäksi mulla löytyy työkaokemusta ihan kassatyöskentelystäkin. Sitten puhelinmyyntifirma MediaPex Oy:ltä vuoropäällikön hommista, festareilla työskentelystä sekä pari promootiokeikkaa olen tehnyt =)

   Kerron kyllä sitten työnhakuprosessin edistymisestä. 5-10 vuoden kuluttua olen jo jonkin koulutuksen käynyt ja sillä alalla työskentelemässä. Missä? Sitä en vielä osaa sanoa.

   Poista
 2. Ei luonnon lintuja saa ruokkia!!! Ne tottuu liikaa ihmisen antamaan ruokaan ja kuolee kun eivät enää itse viitsi etsiä ruokaa, eikä varsinkaan mikään e-koodi leipä ole niiden ruokaa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina tuota samaa selitystä. Outoa, että ympäri Suomea on ankkalampia, joissa ihmiset käy ankkoja ruokkimassa =)

   Poista
  2. Nuo linnut on kyllä sorsia!
   Jotka jää helposti suomeen talveksi jos niitä ruokitaan.
   Talvi on ankaraa aikaa pulla sorsalle!
   Onnea työn hakuun kyllä niitä töitä löytyy kerta on noi ahkera hakija!

   Poista
  3. Olen kuullut, että sorsia voi ruokkia kesäisin satunnaisesti kunhan ei ruoki syksyyn asti ja sen jälkeen. Silloin ne voi luulla että ruokaa tulee saamaan koko talven ajan...

   t. toinen anonyymi

   Poista
  4. Myytti. Linnuilla on siivet, jos ruoka jostain paikasta loppuu, ne lentää muualle.

   Poista
  5. ei lennä. jos petri ois julkassu mun kommentin (missä puhuttiin vaan sorsiata, en tajuu miks sitä ei julkastu) niin tulis selväks et mitä niille käy.

   Poista
  6. Nyt kyllä saatte siirtyä tappelemaan sorsista jonnekkin muualle. Joku keskustelupalsta voisi olla hyvä paikka tuollaiselle =)

   Poista
 3. mites ne yrittäjä suunnitelmat?

  VastaaPoista
 4. Minkä alan yrityksen haluaisit perustaa ja minne? Lappeenrantaan, Helsinkiin vai kenties Suomen rajojen ulkopuolelle?

  VastaaPoista
 5. Onko sulla edes kunnon CV:tä tehty? Se on kaiken a ja o.

  VastaaPoista
 6. Työtodistuksia? Nekin on kaiken a ja o.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä nyt ihan hölmö ole. Tuollaiset opetettiin jo peruskoulussa =)

   Poista
 7. Miten se työhaastettelu meni? Oon jännännyt koko päivän puolestasi!! Toivotaan, että tärppää. Koska saat tietää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työhaastattelu siirtyi huomiseen kyseisen firman kiireiden vuoksi =)

   Poista
 8. Suhteet on kaiken a & o, älkää nyt aina jaksako tota byrokratiaanne toitottaa. Itselläni on surkea koulutustausta mutta olen haluttavassa taiteellisessa duunissa. Useita ammatteja ei opita opiskelemalla. Varsinkin taidealalla suurin merkitys on itsensä myymisellä, luonteella,kiinnostavuudella, rohkeudella yms. Tällaiset valinnat ovat toki riskejä ja ymmärrän ettei jokainen normijannu uskalla sellaista ottaa. Mikä on hienoa, että me vähän "laiskemmatkin" saadaan mieluista työtä tehdä tän rakkaan yhteiskuntanne eteen.
  Petrillä on ihan hyvä tahti, itselleni olisi ainakin ollut haittaa jos olisin "tuhlannut" luovimmat vuoteni koulunkäyntiin ja työntekoon.
  T. ei koskaan kesätöitä, mutta elätän kolmishenkistä perhettä ja olen onnellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kerään tällä hetkellä työkokemusta sekä ajon mennä opiskelemaan kieliä kansalaisopistoon. Ekana aijon lukea englaniinkielen, jonka jälkeen Venäjän. Lappeenrannassa Venäjänkielen osaaminen tarkoittaa 100% varmaa työpaikkaa =)

   Poista
  2. Heinoa, että oot innostunut kielten opiskelusta. Alalla kun alalla on kielistä aina hyötyä. Oma äitini sai lama-aikana töitä koska oli hakijoista ainoa joka osasi ruotsia, joten hän erottui muista hakijoista edukseen.

   Milloin kurssi alkaa? Aijotko töiden/koulun ohella käydä siellä kansalaisopistossa.

   Poista
  3. Syksyllä alkaa kurssi. Aina tiistaisin koulun tia töiden jälkeen klo: 19:00 sinne. Reilu 60e maksaa, joten ei kalliskaan ole. Otan ekana kurssin 1b, joka on perustaidot jo osaavalle. Puhuminen englanniksi sujuu melkoisen hyvin jo entuudestaan, mutta kirjoitus taas ei =)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?