Sisustus vaihtuu ja asunto kiiltää!

Tänään on ollut pitkästä aikaa kotipäivä. Poistuin tänään ainoastaan käymään lähikaupassa, koska Coca Cola Zero ja salsa oli loppunut. Makoiluksi päivä ei kuitenkaan mennyt. Olen imuroinut ja jynssännyt lattiat viimeisen päälle, pessyt kaapit ja pöydät sekä käynyt taas jälleen kaikki tavarat kaapeissa läpi ja turhat tavarat laitoin muovikasseihin odottamaan kirpparille pääsyä. Nyt asunto taas kiiltää puhtauttaan. Kauan lattiat ei tosin ehdi olla puhtaita. Mulla on sellanen onelma, että Mentorin kanssa kun käydään lenkeillä sitä hiekkaa raahautuu asunto täyteen. Onko kenelläkään muulla tälläistä ongelmaa ja miten olette tälläisen ongelman ratkaisseet?

Jatkoin tänään myös uutta sisustustani. Onneksi en ole kaikkia sisustustavaroita ja vanhoja verhoja tai päiväpeittoja ehtinyt vielä myymään. Talvella sisustukseni oli pääasiallisesti mustaa ripauksella valkoista ja pinkkiä. Nyt kun kesä on jo ovella valkoinen valtaa taas asuntoni. Lisäväreinä toimii pinkki ja musta. Samat sävyt siis, mutta pääasiallisesti valkoista. Syksyllä ajattelin laittaa pääväriksi pinkin. Vähän piristystä pimeään syksyyn. Se tosin ei ole kuukausiin ajankotaista. Ensi viikolla pitää metsästää uusi sohva, sänky sekä keittiöön uudet verhot. Sitten alkaakin sisustus olemaan valmis ja otan teille kuvia uudesta sisustuksestani.

Nyt tämä ilta jatkuu kauneudenhoidon parissa. Täydellinen kasvohoito, hiuksille öljyhoito ja lisään rusketusta vielä pari astetta lisää. Tämä Thebossilta tilattu St.Morizin itseruskettava on ihan mielettömän hyvää. Rusketus näkyy heti ja väristä tulee tasainen sekä ruskea. Kulmatkin pitäisi nyppiä sekä ajattelin ekaa kertaa elämässäni ihan itse värjätä kulmakarvat. Saa nähdä mitä tuhoa saan aikaiseksi. Hiuksiinkin pitää saada väriä. Alkaa tuo oma luonnollinen väri jo näkymään tuolta.Kommentit

 1. Voi että Mentor on ihana noissa kuvissa!
  Ostapa tällainen hapsupuhdistaja tassuille: http://www.mustijamirri.fi/tuote/oster-paw-cleaner-tassunpuhdistaja/022444/
  Mulla on toi käytössä ja kun vetäisee tuolla tassut (siinä on sellainen jännä ura pohjassa, johon tassu uppoo) niin saa hyvin hiekat pois. Jotenkin nuo hapsut kai menee hyvin polkuanturoiden ja karvojen väliin :) Lisäksi se sisällä oleva kahva on hyvä pesuväline kun käy suihkussa koiran kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Mustissa ja mirrissä on myös niitä kumitossuja myytävänä,eivät ole kalliita :) Meillä vähensi huomattavasti hiekan tuloa sisälle!Varsinkin jos on paljon karvaa tassuissa niin suosittelen :)

  VastaaPoista
 3. Luulen, että kaikkien koiranomistajien ongelmana on se, että keväästä syksyyn hiekkaa kulkeutuu sisään ja sitä on huoneistossa enemmän kun hiekkalaatikolla... Meillä vaan imuroidaan sitten enemmän + pestään tassuja. Hiekan kulkeutumista ei voi täysin estää, eikä itselläni ainakaan riitä joka kerta lenkin jälkeen intokaan puunata tassuista kaikkea hiekkaa pois. Ja epäilen, että kovin moni sellainen koiranomistaja jolla koiria on enemmänkin, viitsisi joka kerta tassuja puunata hiekattomiksi. Imurointi on siis hyvä ratkaisu, ja joskus nopeampikin. Koiranomistajien pieniä iloja. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on hiekkaa lattiat, sohva ja sänky täys. Jokainen päivä oon tääl imurin tai lastan kanssa vetämässä lattioita puhtaaksi :D

   Poista
  2. Miksi ihmeessä annat koiran hyppiä sängyllä? Siis voi älyhoi, ei koiran paikka ole sängyssä, vaan lattialla. Tosi fiksua koulutusta.. taitaa olla koira talossa isäntänä sinun sijastasi..

   Poista
  3. Mentorin nukkuukin aina minun vieressä. Minulla on parisänky, niin Mentor nukkuu aina toisella puolella ja minä toisella.

   Minusta on oksettava sanonta, että koiran paikka on lattialla. Minulla ei ainakaan ole. Enhän minä muillekkaan perheenjäsenilleni sano, että sinä nukut lattialla =)

   Poista
  4. En ole ikinä tajunnut tätä "koiran paikka on lattialla" hommaa, sillä eihän se määritä kuka on isäntä talossa, jos koira saa vieressä nukkua. Omakin hurtta nukkuu aina joka yö vieressä, ja on täysvaltainen perheenjäsen kuten muutkin. =)

   Poista
  5. En minäkään. Joidenkin mielestä koira on ilmeisesti vähempiarvoinen kuin ihminen. Sellaisille ei koiraa saisi antaa minun mielestä...

   Poista
  6. Ei se koiran lattialla nukkuminen mihinkään vähempiarvoisuuteen perustu, vaan siihen, että koira pitää ihmisiä laumana. Ja ihmisen kuuluisi olla lauman johtaja (ja uskon, että kaikki ymmärtävät mitä tällä nyt tarkoitetaan). Koiralaumassa johtaja ja lauman jäsen eivät nuku samassa paikassa. Eli jos koira on taipuvainen käytösongelmiin ja haastaa lauman johtajaa, niin sängyssä nukkuminen voi pahentaa ongelmia. Kukin tekee tietysti tyylillään. Meillä koira nukkuu omalla pedillään. Toivottavasti nyt tajuatte pointin :D...

   Ja ei minustakaan Mentor ole liian laiha. Ihania kuvia teistä <3

   Poista
  7. Väite 1. Johtajuusteoria, ole johtaja pennulle!

   Tämä on yksi sitkeimmin eläviä myyttejä koiran koulutuksessa. Vieläkin näkee joissain kirjoissa ja nettiartikkeissa väitettävän, että koirat ovat perineet käyttäytymisensä suoraan sudelta. Pennunomistajaa neuvotaan kohtelemaan pentua alempiarvoisena sutena ja annetaan ymmärtää, että se saisi pentukoiran pitämään omistajaansa johtajasutena. Totuus kuitenkin on, että koira ei ole susi. Koira ei myöskään kykene ajattelemaan kuin susi. Sen aivojen rakenne ja toiminta ovat erilaiset ja jos ihminen yrittää ottaa "johtajuuden", koira vain hämmentyy eikä käsitä mistä on kyse. Koiran aivojen toiminta muistuttaa lähinnä nelikuisen sudenpennun aivojen toimintaa, ja tämän ikäinen sudenpentu oppii kuten koirakin - leikin kautta.
   Johtajuusteoria on täyttä puppua myös susien laumakäyttäytymisen osalta. Vanhanaikaiset tiedot susien laumakäyttäytymisestä perustuivat havaintoihin vankeudessa elävien susien käyttäytymisestä. On jo kuitenkin tiedetty kauan, että vankeudessa elävä susi käyttäytyy merkittävästä eri tavoin kuin vapaana luonnossa elävä susi. Lauma, joka elää vankeudessa, kokee jatkuvia konflikteja ja taisteluita rajoitetuista resursseista (ruoka, tila jne). Villit susilaumat taas koostuvat perheryhmistä, joissa ei esiinny "johtajasusien pomoneleitä" tai taisteluita ja dominanssia.
   Ole siis pennullesi luotettava ja oikeudenmukainen "isä- tai äitihahmo".

   Tuossa mun mielipide tähän asiaan. Seuraava blogi josta teksti on puki ajatukseni täydellisesti sanoiksi: http://koirienkoulutus.blogspot.fi/2009/05/5-vaaraa-ohjetta-pentukoiran.html

   Poista
  8. Aika ääripään tekstiä tuossa linkissä eli jos kannattaa johtajuusteoriaa on heti automaattisesti koiraa kaltoinkohteleva sekopää. Tajuan kyllä näkemyserot näissä koulutusasioissa ja mielipiteitä on varmasti yhtä monta kuin ihmisiäkin. Mutta se, että minä kannatan johtajuusteoriaa, ei tarkoita sitä, että kohtelen koiraani huonosti.

   Koira ei myöskään ole ihminen eikä siitä ihmistä koskaan tule, joten ei sitä passaa inhimillistää liikaa. Tällä EN tarkoita sitä, että koiran naama painetaan kuseen, sitä hakataan tai nostellaan niskavilloista tai muuta vastaavaa. MinulleKIN koira on perheenjäsen, mutta se on myös koira, ei ihminen.

   Mielipideasioistahan tässä nyt väitellään, mutta onneksi olemme yhtä mieltä siitä, että koiraa on kohdeltava hyvin :)

   Poista
  9. Koiralleen voi olla lauman pomo vaikka koira saisikin nukkua sängyssä. Ei ainakaan täällä ole mitään ongelmaa, tosin koirat (2kpl keskikokoisia) kysyvätkin luvan tullakseen sänkyyn, eivätkä vie minulta tai muilta ihmisiltä paikkaa sängystä. Asioissa on niin monta puolta ja asioita voi toteuttaa niin monella tapaa. Itse tykkään nukkua koirien kanssa, enkä vähiten siksi, että ne toimivat hyvinä pattereina ja lämmittävät minua joka palelen herkästi :D

   Poista
 4. mentor näyttää aika laihalta...

  VastaaPoista
 5. Onko Mentorilla hiekkaiset tassut, vai kieriikö koko koira hiekassa? Eteiseen voi hankkia vähän karkeamman maton johon jää osa. Tassuja voi pyyhkiä tollasella tassumopilla mitä eka kommentoija ehdotti, ja sen lisäksi meillä on käytössä pieniä (30x50) froteepyyhkeitä sekä vanha, pehmeä vauvaharja :D meillä koiria on tosiaan kolme, ja kyllä niiden tassuja vaan pyyhitään.

  Ja ei, ei Mentor näytä ainakaan noiden kuvien perusteella laihalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi ruveta kokeilemaan tassujen pyyhkimistä =)
   Ja ei Mentor liian laiha olekkaan. Jos eläin ei oo sellanen karvanen pallo, niin nykyään ihmiset luulee eläinten olevan nääntymiskuolemassa :D

   Poista
 6. Näytät tosi hyvältä, kun oot laihtunu! Ihailen päättäväisyyttäsi :---)

  VastaaPoista
 7. Ei Mentor näytä ollenkaan liian laihalta, minun silmään näyttää hyvältä. Sehän on ihan kasvava pentu vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mentor on nyt tarkalleen 4kk 2vko.
   Mentorilla on melko sporttinen vartalo jos niin voi sanoa. Eikä kyllä ihmekkään. Tää ei nimittäin oo paikallaan kuin nukkuessa ja syödessä. Koko ajan pitää leikkiä, juosta, olla lenkillä jne.... Välillä on sellane olo, että saispa puolet Mentorin energiasta itellee :D

   Poista
 8. Mentor ei tosiaan ole liian laiha! :D Ihan sopiva. Koiralle parempi olla hoikka kuin lihava.

  Nuo kaupan pedigree- ja cesar-mössöt eivät tosin ole koiralle parasta ravintoa. Pedigree-kakka on vaaleanpunaista, koska ne ovat niin täynnä väriaineitakin, jotka ovat täysin turhia, jopa haitallisia. Suosittelen hakemaan sapuskat eläinkaupasta. :)

  Ainut ok sapuska, mitä löydät ruokakaupoista, on Hau Hau Champion. Muihin en koskisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Koirallahan kuuluu näkyä myös vyötärö kylkiluiden ja lonkan välissä. Muistaakseni kylkiluiden päällä ei myöskään saa tuntua rasvakerrosta.

   Mentorin uloste on yleensä aina sellaista suklaanruskeaa ja kiinteää. Meillä Mentorin kanssa vielä testaillaan eri ruokia mitkä käy ja mitkä ei. Hau Hau Championista Mentorille tuli ripuli.

   Poista
 9. Kotona 3 pitkäkarvaista koiraa ja etenkin keväällä ja syksyllä hiekan määrä on mahoton mikä tulee sisälle, erityisesti kura- aikaan vaikka tassuja usein pestäänkin. Imuroitua pahimman kuran aikaan tulee 3krt päivässä ja hiekka ei silti lopu. Kai se on koira- perheessä vaan näinä aikoina yritettävä kestää sitä hiekkaa ja ehtiä sisälle kulkeutuu.. ei sitä kaikkea voi mitenkään estää. :D

  Samaa mieltä monen muun kanssa, Mentor ei näytä laihalta ollenkaan. Pentuna/junnuna koira kasvaa nopeasti ja jossain iässä se saa helposti jalkaa ja se muu massa tulee sitten perässä hitaammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki oon päättäny et ei muuta ku luuttu kätee joka ilta. Ja totta puhut. Mentorin tassut on kasvanu tosi paljo. Sit se on hassu ku se ei välil tiiä mite niit käytetää ni välillä se makaa tassut levällää :D

   Poista
 10. Pidän siitä, että kerrot kokkauksistasi ja siivouksistasi. Ne osoittaa mielestäni, että olet jalat maassa oleva jätkä joka rakastaa elämäänsä :) Sun pienet ilot (koiran kanssa piknikillä esim.) antaa minullekin toivoa osata nauttia hetkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät. Kerron blogissani elämästäni, myös ihan arkisista aioistani =)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?