Kilpailun voittaja + Mentor 5kk ♥

Tänään Mentor täytti 5kk ja sen vuoksi ajattelin tehdä Mentorista postauksen. Viime aikoina on muutekin tullut paljon kerrottavaa Mentorista ja alotetaan vaikka mitä on tullut opittua. Yksi opittu asia on sanat ulos ja kotiin. Kun sanon ulos, niin Mentor juoksee pikkueteiseen, ottaa hihnan valmiiksi esille ja istuu valmiiksi siihen asti kunnes hihna on kiinni. Kun lenkiltä on aika mennä takaisin kotiin sanon Mentorille kotiin ja se lähtee suunnistamaan kotia kohtia. Sisälle tultaessa istuu ja vaikka hihna on jo irti, ei lähde mihinkään ennen kuin sanon saa mennä.

Ollaan rikottu myös taas lakia tuolla pururadalla tällä kertaa. Oon muutamia kertoja kokeillut miten hyvin kävelee ilman hihnaa ja kiltisti se vieressä jolkottaa. Välillä jonkun matkan päässä takana, välillä edellä tai sitten vierellä. Kerran Mentor näki vissiin jonkun eläimen kun pusikkoon juoksi, mutta vihasella äänellä kun huusin Mentor heti tänne, niin sieltä se tuli ja toruin kovasti. Sen jälkeen ei oo enää näkyviltä pois juoksennellu.

Tänään ollaan opeteltu saa ottaa käskyä. Ollaan opeteltu sillä tavalla, että käsken Mentorin maahan, jonka jälkeen laitan ihan naaman eteen herkkupalan. Sitten vaan sanon saa ottaa kun Mentor on jonkin aikaa sitä kieli poskella tuijotellut. Neljännen kerran kun tätä tehtiin niin tajusi jo mistä ihmeestä tässä on kyse.

Mentor on varmaan sen takia niin viisas kun juttelen sille suunnilleen taukoamatta vuorokauden ympäri. Ainakin tällä tavalla meidän kissat on älykkyytensä saanut ja yksi kissoista osaa tassuakin antaa. Musta on tosi tärkeää jutella ja pitää seuraa eläimelle. Välillä nauran itselleni kun ties mitä sekopäistä yöllä sille selittelen ja välillä en edes itse tajua alkaneeni puhumaan Mentorille. Eläimet on kyllä ihan parhaita juttukavereita. Ne kuuntelee, ei käske tukkimaan turpaansa, eivätkä juorua juttuja eteenpäin.

Kilpailu on nyt ohi ja uudet kännykänkuoret Lux-Caselta saa s_helenius@luukku.com. Sähköpostia on laitettu tulemaan, joten tarkistappa postisi, niin saadaan sulle kuoret tulemaan. Seuraava kilpailu tuleekin tulevana sunnuntaina. Tällä kertaa on mahdollisuus voittaa 20e lahjakortti Thebos- verkkokauppaan. Sunnuntaina siis kaikki osallistumaan!Kommentit

 1. Älä toru koiraa enää sitten kun se on tullut sun luokse takaisin, se yhdistää sen siihen sun luokse takaisin tuloon eikä siihen aiheeseen josta sitä oikeasti toruit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää muistaa. Kyllä se tuntu ainakin ymmärtävän, koska ei oo enää lähteny omia teitään juoksemaan =)

   Poista
  2. Selkeesti se on fiksu koira ja tajuaa jo takaisin komennettaessa äänenpainon perusteella että on tehny väärin! :) Mut se on kaikista tärkeintä että se tulee kutsuttaessa luokse ja siitä kantsii sit ennemminkin aina palkita :) Jotta jos se lähtee joskus toistekin omille teilleen niin se silloinkin vielä palaa koska se tietää että palaaminen on kannattavampaa ja kivempaa kuin omilla teillään olemnen!

   Ihana koira kyllä!

   Poista
 2. Mentor on upea koira!!! :-D

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun teidän yhteiselo sujuu! Jotenkin helpottavaa huomata, että olet oppinut ottamaan vastuuta ja kypsistynyt niin hirvittävästi! Ja olen samaa mieltä, eläimet ovat mitä parhaimpia juttukavereita. Miekin aina höpöttelen kissalleni Seidille kaikenlaista, aina kadonneista sukista Seidin herkkupaloihin asti. "Kato Seidi, tälläkää ei oo paria, mihi helvettii nää ain katoaa?" Ja kaikkein ihaninta on, kun Seidi oikeasti tuntuu joskus vastaavan. (Tai sitten ei, mutta tuntuupahan siltä kuitenkin.) Se kallistaa päätään ja maukaisee hennosti, kuin viestittäen jotain tyyliin "Sanos muuta". :D

  Mutta onnea vielä, Mentor vaikuttaa tosi fiksulta hauvelilta ja sie vastuulliselta kasvattajalta! Kaikkea hyvää teille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan vastuuta on opittava ottamaan kun on vastuussa jonkun elävän olennon elämästä. Tuo olento kuulostaa ihan kauheelta, mutta en keksiny muutakaan sanaa :D

   Mä oon ihan varma, että eläimet ymmärtää mitä niille puhuu. Mentorkin aina on korvat höröllään tai tuijottaa mua vakavana ku juttelen sille ;D

   Kaikkea hyvää myös sinne =)

   Poista
 4. Ihana Mentor! ♥ Milloin muuten esiinnyt salkkareissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3
   En tiedä. En olen nyt käynyt kuvauksissa. Muistaakseni näyttelijöillä alkaa juuri kesäloma ja kuvauksia ei ole ollenkaan.

   Poista
  2. millon sä oot ollu salkkareis? näkeeks niit pätkii jostain?

   Poista
  3. Ne on jo vissiin poistunut katsomosta ne jaksot joissa oon ollu, eli ei vissiin näe ;/

   Poista
 5. Hyviä ohjeita tullut ja koirien kanssa on hyvä muistaa yksi sääntö... eli koirat ovat opportunisteja. Eli ne aina valitsevat itselleen parhaan vaihtoehdon ja meidän omistajien on pelattava tämän ehdoilla. Siksi komppaan luoksetulon tärkeyttä! Sinä ja sinun läheisyys on oltava parasta, mitä Mentor tietää... oikeudenmukaista, palkitsevaa, johdonmukaista, selkeää... sinä suojelet, sinä rankaiset, sinä ruokit ja sinä rakastat ( vaikka koiran mielestä viimeistä ei tarvita, jos 3 aikaisempaa on kunnossa. Kun Mentor tulee luoksesi, sen on tunnettava, että se on tehnyt oikein ja palkinnon tulee olla parempi, kuin se toinen vaihtoehto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä eläimen ja omistajan välillä on kyllä rakkautta. Vahva side, joka kestää ja on tärkeä molemmille =)

   Poista
 6. Teillähän menee aivan loistavasti Mentorin kanssa (: sinäkin oot selkeesti rauhottunut koiran tulon jälkeen!:) viisas koira sulla kyl on.

  Kilpailu vähä harmittaa, osallistun vaikka mihin kilpailuihin mut koskaan en mitään voita :D ikinä en oo siis mitään voittanu.

  Mut hei kiva postaus ja seuraavaa odotelles (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3

   Aina kannattaa osallistua. Ties milloin onnetar suosii ;)

   Poista
 7. Ihanan isot korvat mentorilla ! ♥ :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just meinasin kans sanoa samaa :D Aivan ihanat ja tosi kiva kuulla että teillä menee niin hyvin Mentorin kanssa :) Koiran omistaminen on kyllä yksi maailman ihanimmista asioista :) t. eräs, jolla kans ihana karvakamu :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?