Onnellista koiran elämää!

Tänään on tapahtunut niin paljon koiran kanssa, että pakko kirjoittaa jo näin päivällä. Yleensä postailen aina iltaisin. Aamulla kun herättiin, niin lähdettiin heti ulos. Tällä kertaa tehtiin pissatkin ulos. Onneksi oli herkkuja takintaskussa, niin sai palkita pikkusen. Samalla aamulenkillä Mentoria ja mua vastaan tuli toinen koira, joka asuu meitä vastapäisessä talossa. Annettiin niiden haistella toisiaan ja Mentor oli innoissaan, vaikka jännittikin. Sitten tultiin kotiin ja pääsin suihkuun. Mentor sillä aikaa leikki ainakin vinkulelujen ininästä päätellen. Suihkusta kun tulin halusi Mentor vetää kilpaa lempileluaan. Se on sellainen pesukarhupehmo, missä on vinkuvat jutut päässä sekä hännässä.

Kun oltiin leikitty joku reilu puolisentuntia oli ruoka-aika. Annoin Mentorille oman ruuan, joka oli tänään Pedigreen lihaisia paloja kastikkeessa. Itse söin tonnikalaleipää. Mentor on oppinut jo, että kun minä syön ei tulla hyppimään tai pummaamaan. Ruokailun jälkeen oli koulutuksen vuoro. Meillä on siis käynnissä tassun antamisen opetus. Se sujuu jo melko hyvin. Vähän vielä harjoitusta kaipaa. Eiköhän ensi viikolla ole hallinnassa tuo käsky.

Sitten päivän kohokohtaan. Mentiin Mentorin kanssa pitkälle lenkille metsään. Oltii lähemmäs tunti siellä ja ai että pikkunen herra oli innoissaan. Juoksenteli lumihangessa, haisteli jokasta paikkaa ja loikki menemään. Meillä oli myös pesukarhu mukana, jolla leikittiin siellä. Metsässä tuli vastaan muitakin koiria, mutta ei Mentor vain hauku niille. Tää haluis tutustua jokaiseen koiraan joka vastaan tulee. Häntä heiluen yrittää lähteä perään. Sitten kun alko Mentorin askeleet väsymään menimme sisälle. Sisällä olikin vastassa Mentorin ensimmäinen pesu. Kiltisti istu sen aikaa kun pesin turkin ja kuivasin. Nyt Mentor nukkuu sen omalla tyynyllä tyytyväisenä.


Kommentit

 1. Pedigreen sapuskoita en voi suositella kenellekkään. Miksei voi panostaa koiran kunnolliseen ruokintaan? Moiset väriaine pöperöt pitäis jättää suoraan kaupan hyllylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mentor tykkää ja kaikki eläimet ollaan ruokittu kaupasta saatavilla ruuilla. Kaikki eläimet on aina olleet 100% terveitä ja kuollut vanhuuteen =)

   Poista
  2. Eikö toi nyt oo vähän naurettavaa? Viiriäisenmunia ja hanhenmaksaako niille hurtille pitäis syöttää? Kyllä koirille kelpaa se vähän halvempi markettimuonakin. Petri,onnea sinulle kovasti koirasta ja toivon teille kaikkea hyvää ja tsemppiä ! :)

   Poista
  3. En tiennytkään, että piikkilopetus on vanhuuteen kuolemista? Muistatko Petri, se yksi kissa jolla oli paha ientulehdus ja diabetes...?

   Poista
  4. Eläinlääkäri sanoi, että jos ei haluta häntä lopettavan, niin toinen mahdollisuus on piikittää kissaa 2x päivässä, jonka lisäksi lääkitä pari kertaa viikossa. Olisi ollut todella itsekästä ruveta tuohon. Ei kissa olisi nauttinut elämästä. Lopettaminen oli ainoa oikea vaihtoehto ja vanhuuden mukana tuo diabetes Miskalle tuli =)

   Poista
 2. Ihana Mentor ♥ Tää sun blogi on mahtava! Luen aina :)! -Susanna

  VastaaPoista
 3. Kannattaisi mieluummin söyttää KUIVARUOKAA koiralle. :)
  ja muistathan etten lenkitä liikaa (liian pitkiä matkoja), se on pentu vielä!
  Kiva kuulla että teille menee hyvin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää syö Royal Caninin kuivaruokaa. Märkää ruokaa saa aamulla ja illalla =)

   Poista
  2. Pennun kansaa ehdottomasti metsään vapaanaoloa, luusto vahvistui !!! Joka päivä metsässä tasapainoilua :) paljon parempia luustolle kuin asfaltilla hihnalenikit

   Poista
  3. Metsässä oli tän mielest paljo hauskempaa. Yleensä ei suostu menemää jäälle/lumelöle, mutta metsässä tarpo lumihangissä häntä heiluen. Ei tosin suostui pissimään tai kakkimaan lumelle/jäälle. Kesällä tuo sisäsiisteyteen opetus onneksi helpottuu!

   Poista
 4. Ei kannata kouluttaa koiraa ruuan jälkeen, vaan ennen sitä. Ennen ruokailua koiralla on nälkä, jolloin motivaatio oppimiseen on korkeampi.. Kyllä varmasti koirat selviää hengissä pedigreen ruoilla, mutta kun kyseessä on pentu, kannattaa katsoa mitä ruokaa syöttää (pennuille penturuokaa, aikuisille aikuisten ruokaa, mielellään ei pedigreetä ylläpitosafkana), ettei tule kasvun kanssa ongelmia. Eri asia jos antaa välillä nameina palkkioksi jotain purkkimössöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä koulutankin, mutta tänään unohdin. Hyvin Mentor tassua antoi tosin ruokailun jälkeenkin =)

   Poista
 5. ihanat silmät Mentorilla!

  VastaaPoista
 6. Upeaa kuulla, että elämäsi koiran kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin! Varmasti jatkokin sujuu hienosti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvin sujuu. Tänään on uutta käskyä opittu!

   Poista
 7. Ai että miten ihana koira sulla on. :)
  Kauhea koirakuume nousee taas...
  Ja tuosta märkäruoasta, no märkäruoka saa kyllä olla ns. mitä vain. Se voi olla kaupan märkäkoiranruokaa tai sitten tietynlaista ihmistenkin ruokaa.
  Sen sijaan nappulat, ne kannattaa aina ostaa eläinkaupasta, laatunappuloita vain.
  Meillä oli aikoinaan labukka, häntä ruokittiin juurikin näin, eläinkaupan Royalin nappulat ja märkäruoka mitä vain, aika usein ihan keitin riisiäkin tms hänelle.
  Ja eli terveenä kuin pukki kunnes kuoli vanhuuteen.
  Oletko tippaakaan katunut että otit koiran, esim. tullut olo, tätä se nyt sitten on, sidottuna koiraan varmaan yli 10 vuotta?
  Koirasta toki on työtä, enemmän kuin vaikka kissoista.
  Meillä tällä hetkellä kissoja sen takia, ettei aikaa ole koiralle, kisut voivat paremmin olla keskenään kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on koira-alan ammattilaiset suositellu eläinkauppoja tai ihan marketeista saatavia Hau Hau- merkkisiä ruokia.

   Poista
  2. Ja en ole katunut. Päin vastoin odotan innolla kesää. Päästään Lappeenrannan satamaan, käymään jossain saaressa, päästään rannalla jne... Ei tietenkään uimarannalle, koska niille ei koiria saa viedä =)

   Poista
  3. ÖÖÖÖhhh... Meillä on 14-vuotias koira, joka on elänyt koko elämänsä marketeista saatavilla koiransapuskoilla. Olenko huono omistaja tämän takia?

   -E

   Poista
 8. Ihana koira! Tosin tykkäsin enemmän Brandon-nimestä.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin ihana <3
   Itse rupesin tykkäämään alkuperäisestä nimestä, joka sitten jäi =)

   Poista
 9. Petri, suosittelen lämpimästä tätä kirjaa:
  http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/517932

  Oot ehkä katsonutkin joskus tota koiraohjelmaa, jossa on victoria stillwell. Mulle oli tosi suuri apu tosta oppaasta kun meille tuli koiranpentu. Vaikka meillä on ollu koiria koko mun elämän ajan, niin silti yllärinä tuli parit pennun pikkujäynät. Aluks meilläkin sujui kaikki tosi hyvin, kunnes koiralle tuli uhmaikä ja sen jälkeen kaikki oi yhtä taistelua! Ja tossa kirjassa oli tosi hyvin annettu ohjeet miten toimia missäkin ongelmatilanteessa ja miksi. Jos siis jonkin koirakirjan hankit, niin hanki tämä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastosta voisi lainata jonkun opuksen kun tarve vaatii =)

   Poista
 10. Onkohan Mentorin sisaruksille tullu samanlaiset ihanat silmät, uniikit! Just varmaan kiva kesä tulossa teille kun voi vaikka mitä piknikkiä ym.ym. keksiä ja kulkea koira mukana, oijoi kun tuliskin aurinkoinen kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Niillä oli normaalit silmät, sekä pitkäkarvainen turkki. Tämä on perinyt ulkonäkönsä isältä, kun taas siskot äidiltä. Äidin silmät Mentor on kyllä saanut =)

   Poista
  2. Siskot menivät ensin, koska näyttivät shetllannin lammaskoirilta. Mun mielestä Mentor on paljon söpömpi ja kävi onni, että sain tämän pikkusen hauvelin!

   Poista
 11. Siivoatko koirasi tekemät jätökset ulkona

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Nehän nyt hoidetaan ihan ensimmäisenä kuntoon!

   Poista
 13. Oon positiivisesti yllättynyt, sulla vaikuttaa menevän hyvin Mentorin kanssa, ja toivottavasti menee jatkossakin. Vaikutat ihan fiksulta koiranomistajalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvin sujuu. Kunhan vaan opitaan vielä kunnolla sisäsiistiksi =)

   Poista
 14. Ei kannata viedä koiraa (varsinkaan pentua) heti syönnin jälkeen ulos lenkille tai muutenkaan juoksuttaa, koska siinä on aina vaarana vatsalaukun kiertymä ja se on hengenvaarallinen tila. Odota vähintään puoli tuntia aina:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?