Mentor on viisas poika!

Mentor ei ole ollut mulla kuin vasta neljä päivää ja tää osaa jo kaikenlaisia temppuja, joista nyt kerron teille ja miten opetin kyseiset temput.

Sisäsiisteys: Nyt alkaa jo sisäsiisteys olla hyvällä mallilla. Mentor ei vielä suostu pissimään kovin paljon ulos, mutta kyllä se sinnekkin pissii. Sisällä ei enää tee tarpeitaan lattialle, vaan paperille. Ulos pissaamisen opetus on hiukan vaikeaa, koska tää ei ilmota ollenkaan kun on pissahätä. Kakkaamine onkin toinen asia, joka sujuu täydellisesti. Mentor aina ilmottaa ku sillä on kakkahätä ja sitten ollaankin jo ulkona kakalla. Oispa toi pissaaminenkin tuonne ulos yhtä helppoa.

Hihna-, kaulapanta- ja kävelyongelmat: Hihna- ja kaulapantaongelmista ollaan päästy eroon. Tein sellain, että aina kun leikittiin ja koira oli tosi ilonen otin kaulapannan ja hihnan esiin ja laitoin ne kiinni. Sen jälkeen tietysti kehuin kovasti. Nyt antaa jo laittaa ihan ilman leikkimisiäkin hihnan ja kaulapannan kiinni. Kävelyongelmaan löyty syy. Päivällä kun on aurinkoista ja lämmintä tää kävelee ja juoksentelee innoissaan, mutta kun aurinko lähtee ja viilenee tää ei haluis kävellä. Sitten kun hihnasta pikkasen nykäsee, niin kävelee mein pienen tarpeiden teko lenkin kiltisti läpi.

Tule tänne sekä istu käskyt: Kaksi peruskäskyistä, jota on opeteltu aina ruoka-ajoilla ja herkkujen kanssa. Ekana livahdan salakavalasti keittiöön ja huudan ''tule tänne''. Sitten Mentor tietysti tulee ja laitan ruuan kuppiin tai otan herkkupalan kaapista. Pidän ruokaa tai herkkua korkealla ja sanoo istu, niin vähän ajan päästä tää tajus, että kun istuu saa herkkuja/ruokaa. Nämä oli yllättävän helppo opettaa.

Tuo käsky: Tää me opeteltiin myös leikkiessä. Sanon aina ''tuo'' kun heitän lelun. Nyt jos sillä on jotain suussa ja sanon ''tuo'', niin Mentor tulee luokse ja tiputtaa mun eteen sen, mitä sillä on suussa. Yleensä lelu, luu tai dental stick. Sitten pitääkin vetää kilpaa herran kanssa.

Tällä hetkellä opetellaankin antamaan tassua. Vielä ei oo tajunnut jutun juonta, mutta tuskin kauaa menee. Nyt illalla poistuin ekaa kertaa tiistain jälkeen asunnostani. Menin äitin ja iskän kanssa syömään sekä käymään kaupassa. On se kyl nii ihana tunne mennä ulos syömään kun on nyhvännyt kotona neljä päivää. Alunperin tänään piti käydä shoppailemassa, mutta en ehtinyt tänään. Shoppailu siirtyi huomiseen ja huomisesta shoppailupäivästä tulee luonnollisesti postaus. Huomiseen siis!

Äiti & Iskä toi herkullisia tuliaisisa venäjällä.

Kommentit

 1. Protip, viet ihan heti syöttämisen jälkeen pisulle/kakille nii pitäs oppia :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vien aina leikkimisen, syömisen ja nukkumisen jälkeen sekä kun näyttää, että olisi hätä. Aamupissat tekee aina ulos.

   Poista
 2. III, et kai aio kirjoittaa jatkossakin vain ja ainoastaan Mentorista?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aijo. Olen ollut nyt koko viikon ajan kotona kouluttamassa koiraa, joten ei mulla muuta kerrottavaa ole. Huomenna tosin lähden shoppailemaan ;)

   Poista
 3. Kuulostaa mahtavalta! Teidän yhteiselo on lähtenyt hienosti käyntiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi hyvin. Ja pelokkuudesta ei oo enää pientä merkkiäkään, paitsi välillä pihalla jos tulee joku kova ääni yhtäkkiä jostai esim mopo. Sit Mentor juoksee mun vieree turvaan :D

   Poista
 4. Aivan ihana pikkuinen. Mitä rotuja siinä on? :) mukavia yhteishetkiä teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shetlanninlammaskoiraa ja staffia on ja kiitos =)

   Poista
 5. Voi kun kiva kuulla että teillä menee noin hyvin. :) Mentor näyttääki sylissä pienemmältä ko yksin kuvassa ollessaan vois olettaa. Tiedätkö tuleeko siitä aikuisena keskikokonen vai? Onse söpö! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskikokonen tulee joku reilu 40cm on arvioitu korkeus =)

   Poista
  2. Kuule staffien säkä aikusena on jo 36-41 cm. Ja Shettiksen vielä pienempi. Ja jos vasta 4 kuukautinen niin vielä kasvaa tosta mitä sanoit et tällä hetkellä arvio 40 cm. Että täs koiras voi olla jotain muutakin isompaa rotua.

   Poista
 6. Hyvin näyttää oppivan, mut kannattaa varmaan jossai vaiheessa mennä jolleikki pentukurssille tai muulle jos on aikaa ja halua nii pääset perehtymää lisää koiriin (tututstumaa ongelmii ammattilaisten selkeyttämänä) ja Mentor sosiaalistumaa muitten koirien ja ihmisten keskellä (joka helpottaa elämässä)! Suloine koira, piä hyvää huolta! <3

  Toteamus: Meillä "tule" ja "tänne" on kaks eri käskyä ja meinaa eri asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa noita kursseja myöhemmin ja hyvää huolta kyllä pidän =)

   Poista
 7. Kuulostaa lupaavalta teidän yhteinen alku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sujuu =)

   Yhden kerran tää rupes uhittelemaan ja tavoittelemaan johtajan paikkaa, mutta ärähin sille vähän, eikä sen jälkee oo enää uhitellu. Eiköhä tää vielä tuu useesti rajojaan kokeilemaan ;D

   Poista
 8. Meidän koirall kans sama juttu että kun ei aurinko paista ja tulee hämärää, niin lenkkeily ei ookkaan enää yhtään kivaa. Kokoajan seistä törötetään paikalla ja vilkuillaan ympärille ja säikähdellään ihme asioita, mitkä ei päivällä pelota. Oonkin miettinyt että miten hyvin koira näkee pimeässä/hämärässä.. voisikohan raukka pelätä pimeää :D Kuullostaa että teillä on mennny tosi hyvin koirulin kanssa :) itse olin kauhean stressantunut ja ahdistunut ensimmäisen 2 viikkoa koiran tulon jälkeen, niin suuri elämänmuutos. Sie näytät ottavan tosi rennosti mikä onki tosi hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku siinä on. Musta tuntuu, että se on tuo kylmyys. Tää tykkää nimittäi kävellä kohissa, joissa aurinko paistaa. Varjosissa kohissa kävelee nopeemmin, eikä haistele niin paljoa kuin auringonpaosteessa =)

   En mä nää mitää stressaamisen aihetta tässä. Niin paljon iloa katsella kun Mentor oppii, kasvaa ja hölmöilee. Melkein kuolin nauruun ku herra rupes jahtaamaan omaa häntäänsä :D

   Poista
 9. Söpöt kuvat teistä, ihanaa!

  VastaaPoista
 10. Muista kun koulutat koiraa että ne ajat on lyhyitä ja hauskoja koiralle.. pentu ylensä väsyy hyvin helposti eikä jaksa keskittyä jos kouluttamisesta tehdään pakkopullaa.. :) ja ai on tossa viellä staffia :0 ei kyllä päällepäin uskos.. mutta joo vahva rotu.. onneksi sheltti sit pehmentää miksausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pidetään koulutustuokiot lyhyinä. Aina joku 5min useemman kerran päivässä. Lisäks käyää ulkona joku 8-10 kertaa sekä leikitää pitkin päivää Mentorin uusilla leluilla. Ei ainakaan tekemisen puutetta ole koiralla. Nukkumaan Mentor käy aina kun mäkin käyn nukkumaan. Herää yleensä aikasemmin kuin mä ja herättää mut ;D

   Poista
 11. Älä nyt ymmärrä väärin mutta aluks kun kuulin että oot hankkimassa koiraa olin vähän huolissani. Mut oot todistanu mut vääräks! Vaikuttaa todella että otat oikeesti vastuuta ja tiiät mitä oot tekemässä! :)
  Jotenki nyt mulla on tosi hyvä kuva susta. Tsemppii teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustuin kyllä tarkasti kaikkeen, mitä pitää tietää ennen koiran ottamista. Kennelliiton sivuilla opiskelin ahkerasti kaikenlaista tietoa.

   Koulutukseen neuvoja oon metsästäny internetistä sekä ystäviltä, jotka koiran omistavat. Lähinnä miten joku käsky opetetaan ja miten sisäsiisteys opetetaan. Hyvin meillä menee ja Mentorillekkin on ihan selvää kuka on pomo. Pari kertaa yritti uhitella, mutta ärähdin sille ja ei oo ollu enää mitää erimielisyyksii kumpi se johtaja on.

   Fyysisiä ja alistavia keinoja en missään nimessä koulutuksessa hyväksy. Meillä opitaan kehuilla, herkuilla, torumalla ja vähän ääntä kohottamalla. Hyvin on tehonnut. Ollaan opittu tänään maahan käskyä!

   Poista
 12. Näytät niin onnelliselta Mentorin kanssa. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?