En lähde ulkomaille!

Syynä on 01.04.2013 tuleva perheenlisäys. Ihana koiranpentu nimeltään Brandon. Kauhea työ oli tutustua ensin kaikkeen mitä pitää tarkistaa, ennen kuin koiran ottaa vastaan. Brandonille on tehty jo rokotukset, lääkärintarkistukset, molemmista vanhemmista tulee myös tiedot, eli terveistä vanhemmista on ja koirapassikin on jo valmiina jne... Apua en jaksa yhtään odottaa, että tuo suloinen koiruus sipsuttelee asunnossani ja pääsen lenkkeilemään Brandonin kanssa. Brandon on sekarotuinen koira. En ole koskaan välittänyt lemmikkien roduista. Minulle se ei ole tärkeää. Rotukoirat ei ole minun mielestä yhtään sen arvokkaampia tai upeampia kuin sekarotuisetkaan. Huomenna katselemaan kaikkia tarvikkeita ja tutustumaan koiranruokiin eläinkauppaan. Pitää ostaa myös herkkuja koulutusta varten ja vaikka mitä!

Nimivalinta oli ihan kauheaa. Ekana en meinannut keksiä ensimmäistäkään nimeä ja yhtäkkiä oli kymmeniä nimiä päässä. En halunnut koiralleni mitään junttimaista tai kotimaista nimeä, joten siitä tuli Brandon. Brandon oli ensimmäinen nimivaihtoehto, jonka keksin ja se pyöri koko ajan päässä ylitse muiden. Kaikki pitää mua taas ihan pim pom viri viri tööt tööttinä kun kuulette mistä nimen keksin. Keksin tuon nimen Winx Club- lastenohjelmasta. Brandon lähti liikkeelle siitä, että mietin kaikkia ulkomaalaisia ja mystisiä nimiä. Sitten päässäni rupesi pyörimään lastenohjelmat ja niissä esiintyvät nimet. Noh nimi kuitenkin on Brandon ja minun mielestäni se on todella kaunis nimi. Koira näyttääkin ihan Brandonilta. Ps. Katsokaa sen ihania silmiä

Kommentit

 1. AAAAAAAWS <3 vähänkö ihana<3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin <3
   Voittaa maailmanympärysmatkankin! <3

   Poista
 2. suloinen koira!:) mitä rotuja hänessä on,pystyykö arvioimaan minkä kokoinen tulee olemaan? oletko harkinnut meneväsi jollekkin pentukurssille vai koulutatko kokonaan omilla tiedoilla&taidoilla?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on shetlanninlammaskoira, isän rotua en nyt muista.

   Koulutan netin sekä ystävän avulla, jolla on ollut koiria koko elämänsä ajan =)

   Poista
 3. Pidän itteäni sun fanina eikä mun tarkotus oo nyt mitenkää ilkeillä mut mites sit se kun oot sanonu ettet voi talvisin kävellä kilometriäkään ulkona? ni tommonen koira vaatii kyllä vähän pitempiä lenkityksiä joka päivä ja monta kertaa päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipo päähän, takki päälle ja ulos koiran kanssa =)

   Poista
  2. ennen oot paasannut kuinka oot paketoinut ittes kaikenmoisiin talvivarusteisiin ja silti ihos on tyyliin kuollu ja sillee. Nyt se ei kuitenkaan haittaa enää vai?

   Poista
 4. Ihana koira ja mun mielestä nimikin on kiva :) Mutta miten ajattelit hoitaa koiran ulkoiluttamisen? Tietääkseni inhoat ulkoilla talvisin? Koiria pitää käyttää lenkillä noin kolme kertaa päivässä, MYÖS talvisin pakkasesta ja lumisateesta huolimatta. Myös puoleenpäivään asti kestävät unet kannattaa unohtaa. Koirista on tosi paljon iloa, mutta ne ovat myös vaativia perheenjäseniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin ihana. Sekä nimi, että koira <3
   Ulkoiluttaminen on ihan helppoa. Lämpimät vaatteet vain päälle.

   Poista
 5. Mites koiran nyt sit käy jatkossa kun inhoat talvella kävelemistä ja ulkona olemista?

  VastaaPoista
 6. Muista sitten, että ostat vain laadukasta ruokaa, eikä mitään JahtiVahtia tai markettimössljä! Varsinkin pentuaikana se on tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennulle on syötetty syntymäkodissa Royal Caninia, jota aijon vastaisuudessa itsekkin koiralle syöttää =)

   Poista
  2. Jahti&Vahtia syöttää monet koirilleen, niin kasvattajat kuin ihan muutkin koiranomistajat. Mielestäni ei voi verrata esimerkiksi pedigreehen, joka on oikeasti saissea.. ^

   Poista
  3. Ei kannata syöttää Royal Caninia, koska siinä hinta ja laatu eivät kohtaa. Se on samaa markettiruokapaskaa vaan nätimmässä paketissa ja kalliimmalla hinnalla.

   Poista
  4. Samaa mieltä. Royal on kiskurihintaista ja ainakin oman koiran maha toimii sillä miten sattuu. Eukanuba on parempaa ja huomattavasti halvempaa. Mielipiteitä on toki monia.:)
   Ensimmäinen ano

   Poista
  5. Kodissa, jossa syntynyt on syönyt Royal Caninia.

   Poista
  6. Ihan turha täällä kinastella mitä ruokaa koiralle kannattaa syöttää. Jokainen löytää varmasti omalle koiralleen parhaan vaihtoehdon kokeilemalla. Itse annan pelkkää kotiruokaa koirani allergioiden takia.

   Poista
  7. Ihan totta. Se pitää testata, että mikä sopii koiralle. Itse ajattelin ostaa aluksi vain pieniä pakkauksia ruokaa ja testata mikä sopii parhaiten ennen kuin ostan sellase 12kg säkin =)

   Poista
  8. Moikka!

   Petri sun ajatus on hyvä, kokeilla koiralle ruokia mikä sopisi, mutta pentuvaiheessa voi käydä niin että tuntuu kaikkien sopivan tai ei ollenkaan sopivan, me ollaan 4 kertaa jouduttu vaihtamaan koiran kasvun myötä ruokaa. Markettiraksuja ei olla ostettu ikinä. Tiedäthän, että raksut pitää vaihtaa pikkuhiljaa, viikon ajan uuteen, kestää myös aikansa (n. 1kk) tietää sopiiko ruoka koiralle, voi ripuloida ensimäisen viikon ihan hyvin kunnes maha tottuu. Jahti&avahti mm. kehuttiin koiranruokavertailussa parhaaksi ruuaksi, meillä syötiin sitä melkeen puoli vuotta, kunnes tajuttiin että viikottainen ripuli johtuu pelkästään siitä, nykyään syötämme herkkämahaisten ruokaa eikä ole mitään ongelmia ollut.

   En haluis päteä täällä, mutta itse kun koiran hankin, otin mielelläni vastaan kaikenlaisia neuvoja, vaikka koiria on aikaisemminkin perheessä ollut, mutta itse en ole niitä silloin joutunut ruokkimaan tms.

   Tsemppiä koiran koulutukseen! En hauku sua laiskaksi, mutta tiedän tunteen kun ei kiinnostaisi kävellä yhtään talvisin tai hirveällä kelillä, alkuun oli koiran kanssa ihana kävellä vaikka sataisi tulipalloja taivaalta, parin viikon jälkeen alkoi hytisyttää pelkkä ajatus ulos menemisestä, rokotusten jälkeen päästiin käymään koirapuistossa, aivan loistavaa "laiskoille" ihmisille, koira temuaa itsensä väsyksiin ja sun ei tarvi kun vaan kököttää ja rupatella ihmisille jonnin joutavia :)

   ps. meidän piski oppi sisäsiistiksi alle 5 kuukautisena, lehdet lattialle, kun kusee lehtiin kehut, kun lattialle et reagoi. Viet ulos aina leikin ja ruuan ja heräämisen jälkeen pissille. Sanot koiralle pissi tai kakka ja kun tekee annat heti jonkun herkun+tuhannesti kehuja! Tiedän lukuisia pentukoiria jotka vielä melkein vuoden ikäisenä kusevat sisälle kun eivät tajua että se pitää tehdä ulos silloinkun ulkona ollaan. Eihän kukaan haluaisi 10-vuotiaan lapsensakkaan pissivän edelleen vaippoihin.

   Poista
  9. Kiitos todella hyvistä vinkkeistä!

   Iha ekana alkaa just toi sisäsiisteyskoulutus ja peruskäskyt kuten istu, paikka, maahan, viereen sekä tassu <3

   Poista
 7. En nyt halua ilkeillä tällä kommentilla, mutta oletko nyt aivan varma koiran otosta? Se saattaa nyt tuntua helpolta ajatukselta sanoa "Pipo päähän, takki päälle ja ulos koiran kanssa". Alku huuman jälkeen se ei välttämättä enää ole sitä. Koira täytyy ulkoiluttaa säällä kuin säällä, satoi tai paistoi. Se tarvitsee paljon aikaa. Olethan ottanut huomioon tämän myös biletys elämässäsi? Ymmärräthän, että joudut tekemään paljon kompromisseja. Koiran on päästävä vähintään sen kolme kertaa päivässä ulos, eikä mikään kulman takana käyminen riitä. Koira tarvitsee rutiinia elämäänsä, joten oletko varmasti valmis lykkäämään omia menojasi?
  Matkusteluakin joudut varmasti vähentämään, sillä koira ei kulje kaikkialle mukana. Suosittelisin sinua käymään jollain koiran koulutuskurssilla, siellä saa todella hyödyllistä tietoa.
  Toivon, että mietit koiran ottoa tosissasi. Miksi juuri sinun tulisi ottaa koira? Ymmärräthän että koira on elämässäsi seuraavat 10 -> vuotta? Koira ei ole mikään hetken mielijohteesta tehtävä ostos. Sitä ei tehdä sillä perusteella, että "voi kuinka söpö pikkunen, mun on pakko saada toi" Ikävä kyllä liian moni ihminen hankkii koiran tällä perusteella eivätkä ymmärrä mihin ovat sitoutuneet..
  Jokatapauksessa jos koet oikeasti olevasi valmis muuttamaan elämääsi ja ottamaan koiran kannustan sinua vilpittömästi. Koirasta voi saada sen ihmisen parhaan ystävän helposti jos vain jaksaa nähdä vaivaa eläimen kanssa.

  Nimimerkillä koko elämänsä koiria omistanut ja tälläkin hetkellä 3 koiran emäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen harkinnut pitkään tätä asiaa. Olen valmis ottamaan vastuun koiran elämästä. Biletys ja kaikki muut menee koiran saapuessa ihan toissijaiseksi.

   Poista
  2. Kuinka et ole tätä asiaa maininnut aiemmin? Jotenkin puskista tuntui tulevan sinullekin kun se ulkomaanmatkakin piti tämän takia perua...

   Poista
  3. Vaikka minulla on blogi, niin en silti kaikkia asioitani täällä huutele. Ihmisellä pitää niitä salaisuuksia ja yksityisyyttäkin olla ;)

   Poista
 8. Toivottavasti olet tarkkaan miettinyt ja ymmärrät millaiseen asiaan nyt sitoudut. :/
  Vaikutat ainakin kirjoitustesi perusteella hyvin lyhytjännitteiseltä tuuliviiriltä, jonka mieli ja tyyli voi muuttua ihan vain hetken mielijohteesta. Koiraa ei kuitenkaan voi lempata parin kuukauden jälkeen tai kiikuttaa kirpparille. Jos itse kulutat ruokaan vain 20 euroa viikossa, koiraan rahaa kuluu paljon enemmän: laadukas ruoka (joka ei siis todellakaan tarkoita mitään marketin halpamuonaa tai liivatteisia märkäruokia), säännölliset eläinlääkärikäynnit ja tarvikkeet eivät ole halpoja...
  Joudut myös kriittisesti tarkastelemaan vuorokausirytmiäsi ja elämäntapojasi: aikuinen koira kun tarvitsee kolme riittävän pitkää ulkoilulenkkiä vuodenajasta riippumatta (ja tämä ulkoiluhan ei siis tarkoita nopeaa pissatusta sillä aikaa kun omistaja vetää röökinsä taloyhtiön ulko-oven edessä). Pentukoiraa pääsee ulkoiluttamaan sitten vieläkin useammin.

  Kaikkea hyvää toivon pikku-koiran elämään. Toivottavasti tarjoat Petri sille hyvän ja tasapainoisen kodin, ja osaat olla sen kiintymyksen arvoinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen. Pienenä jo halusin koiran, mutta jouduin hautaamaan toiveet vanhempien vuoksi kotona asumisen takia. Nyt asun omassa vakituisessa asunnossani, minulla ei ole enää mitään matkustelua jne.. kun lähdin Dollseista.

   Koira saa ihanan elämän. Kävin katsomassa jo lenkkeilyreittejäkin valmiiksi tästä lähistöltä :DD

   Poista
 9. Mitä rotuja koirassa on? Collieta näyttäs ainakin olevan...mutta onnea teille :)

  VastaaPoista
 10. HÄN ON AIVAN UPEA!! Nimi on myös todella kiva :). Mitä kautta löysit pennun, jos saa udella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ihana pikkuinen <3

   Keltaisen Pörssin sivulta löysin ilmoituksen =)

   Poista
 11. Nyt olen vähän ihmeissäni - nimittäin pari kk sitten minä ehdotin sulle liikuntaa laihtumisen avuksi, ja mainitsin, että koiran kanssa kävely on kivaa. Silloin vastasit, että et oikein pidä koirista tms! Ja monesti olet sanonut, ettet talvella voi kävellä yhtään.

  Koira on kyllä tosi suloinen !!! <3.

  Harmi että menetit lentolippujen hinnan. Vai oletko vieläkin siirtänyt lähtöpäivää? Kerroit aiemmin, että olit ostanut liput ja siirsit lähtöpäivää. Rahaahan ei saa takaisin siksi, että taloon tulee koira, pitää olla lentoyhtiön mielestä ns. pätevä syy (sairastuminen tms.).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä koirista pidän. Pidän kaikista eläimistä, paitsi ötököistä.

   Lentoliput menetän, mutta ei ne maksanu ku reilu 100e :D

   Poista
 12. Muiden kommentoijien tapaan olen kyllä vähän "huolissani" tästä koiran otosta...jotenkin kuulostaa tosi äkkinäiseltä päätökseltä tämä nyt..sinkku-ystävälläni on koira ja se rajoittaa todella paljon ystäväni elämää, mm. hän ei voi olla kokoajan menossa vaan koiran ulkoilutus tarvii pitää kokoajan mielessä, baarireissujen jälkeen on tultava välittömästi kotiin => jatkot ja yöreissut ei enää onnistu, koira pitää saada aina johonkin jos tulee esim viikonloppu/ulkomaanreissuja. Myöskin koiran ruokkiminen ja eläinlääkärikulut voivat olla todella kovia. Jos koira sairastuu, voit varautua vähintään satojen eurojen eläinlääkärikuluihin. (pahimmassa tapauksessa tuhansien) myös tuo koiranulkoilutus kannattaa miettiä...TalvellaKIN(!!) joudut heräämään aamuisin ajoissa ulkoiluttamaan koiraa...toisinsanoen pitkille yöunille saat nyt jättää hyvästit! Koira pitää ulkoiluttaa joka aamu säännöllisesti. Myöskin kerrostalossa koiran pitäminen voi olla niin ja näin...monet koirat eivät viihdy yksin ja huutavat helposti koko päivän asunnossa kun olet poissa. Kannattaa miettiä kannattaako sun ikäisenä 18-v sitoutua tällaiseen 10 vuoden proggikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole pikainen päähänpisto vaan pitkän harkinnan tulos =)

   Poista
  2. Mulla on ollut vastuullani koiria 9-vuotiaasta saakka. Että eiköhän 18-v. jo ymmärrä mitä koiran omistaminen merkkaa. Sitä paitsi koiran voi ottaa tosi moniin paikkoihin mukaan, ainakin kotimaan matkoille ja miksei ulkomaillekin (itsellä ei siitä kokemusta), kunhan sen totuttaa pentuna kaikenlaiseen maailmanmenoon, ettei ole mikään arkajalka.

   Poista
  3. Totutus alkaa jo pennusta pitäen. Serkkuni miehellä on koira, joka on melkein aina mukana joka paikassa :D

   Poista
  4. Koiran oppiessa sisäsiistiksi, ainakin meillä, ei ole tarvinnut herätä aamulla aikaisin viemään koiraa ulos. Vapaapäivinä nukun niin pitkään kuin vaan nukuttaa ja koira nukkuu pedillään tyytyväisenä myöskin. Saatan viimeistään 01:00 kiikuttaa koiraa tarpeilleen ulos ja siitä nukkumaan, koira herää miun kanssa 10-2 maissa aamulla/päivällä. Siinä kerkeää vielä heräämisen jälkeen puuhaila hetken jotain kunnes koira vasta aloittaa "nyt on päästävä ulos" piipityksensä.

   Poista
  5. Sehän on, että miten koiran totuttaa =)

   Poista
 13. Aivan ihana koissu ja hieno nimi!
  Mulla itsellä on ollut aina vain rotukoiria, mutta olen vannonut, että seuraava on sekarotuinen. Syynä se, että meidän koirilla on ollut vaikka mitä sairauksia ja kun olen jutellut paljon sekarotuisten koirien omistajien kanssa, niin ne ovat aina olleet tosi terveitä ja eläneet pitkään. Monet rodut on jalostettu liian pitkälle / pilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla itselläni ei ole koskaan ollut mitään väliä onko jokin eiläin sekarotuinen vai rodullinen. Rotu ei tee eläimestä yhtään sen parempaa tai arvokkaampaa (en tarkoita rahallisesti arvokkaampaa)

   Poista
  2. Pötyä, että sekarotuiset olisivat muka terveempiä. Kyllä ne sairaudet periytyy koiran vanhempien suvuista sille sekarotuisellekkin pennulle. Kaikenlisäksi, rotukoiria tutkitutetaan enemmän, kuin sekarotuisia ja täten sairaudet ovat tiedossa. Harvoin sekarotuisten vanhempia on mitenkään tutkittu ja siksi ei voida tietää, mitä pennulle perityy. Se, että se on sekarotuinen ei suojaa sitä sairauksilta.
   Monet rotukoirat ovat tosiaan kyllä pilattuja ja on väärin käyttää jalostuksessa koiria, joilla tiedetään olevan jokin sairaus. Mutta onneksi jotkut rodut kuuluvat PEVISAan (kvg..), joten näistä roduista pyritään jalostamaan terveempiä ja siinä ei käytetä sairaita yksilöitä.

   Poista
 14. Ehdottomasti kannattaa sitten ottaa vakuutus. Maksaa paljon (yli 200€/vuosi), mutta maksaa nopeasti itsensä takaisin.
  Oma uroskoirani sai virtsatulehduksen viime keväänä. Hoidot ja kokeet maksoi reilusti yli 200€, mutta vakuutuksen ansiosta jouduttiin maksamaan ite vaan n.60€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kilpailuttaa, mä sain ainakin aikoinaan tarjouksen about 80 e/v, tosin en muista mikä yhtiö se oli.

   Poista
 15. Kyllä sekarotuinenkin voi sairastua. Samalla tavalla ne sairaudet periytyy niilläkin. Rotukoirilla ne ovat vain rikastuneet pienemmän geenipoolin takia samalla periaatteella kuin muutkin yhteinäiset ominaisuudet, jotka tekevät niistä rotuja tietyillä ominaisuuksilla, kuten luonne, karvanlaatu, koko jne. Samaa itsekin mietin kuin muutama muu, eli toivottavasti Petri ymmärrät, että koira sitoo todella paljon. Sen ylläpito maksaa. Lenkille on lähdettävä vaikka ilma olisi kurja. Toivotaan, että kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voi sairastua. Sitten vaan eläinlääkäriin ja koira kuntoon.

   Poista
 16. Upeat siniset simät koirallasi!
  Muista, että koira rakastaa/tarvitsee liikuntaa melkein loputtomasti. Koira on ulkoilmaeläin. Sinunkin on parasta oppia siihen, vaikka et talvella ulkona viihdykkään. Koira nauttii yli kaiken pitkistä ulkolenkeistä, sen tulet huomaamaan.
  Mukavia hetkiä teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. öö "siniset" --> eikö sen toinen silmä ole sininen ja toinen ruskea? Mahtaakohan huskya tai malamuuttia olla toisella puolella, kun niillä tavallisempaa silmien erivärisyys?
   Tuosta vakuutusasiasta otan kantaa sen verran että kannattaa miettiä onko sitä järkevää varsinkaan sekarotuiselle ottaa, sillä vakuutusmaksut on aika kalliit vuodessa SUHTEESSA siihen mitä ne kattavat --> usein ei kata sairasteluja vaan lähinnä onnettomuuksia jne, vaihtelee vakuutusyhtiöstä riippuen mutta suoraansanottuna harvemmin niistä hyötyy suhteessa siihen mitä maksaa. Ja kuolematapauksissakin maksetaan koiran ostohinta takaisin, ja sekarotuisella se harvemmin on merkittävä..

   sanon siis että kannattaa tarkoin selvittää vakuutusyhtiöltä mitä maksaa suhteessa mitä kaikkea korvaa :)

   Mutta onnea tulevalle koiranomistajalle, koira on ainoaa rakkautta mitä rahalla voi ostaa <3

   Poista
  2. Upeat silmät on tosiaan <3
   Ensimmäinen asia johon ihastuin kun kuvi katselin. Koira pääsee lenkkeilemään kyllä paljon =)

   Poista
  3. Meillä vakuutus korvaa ainakin myös sairastelut. Oman koiran kanssa jouduttu käymään paljon, pissatulehduksia, struviittikiteitä, hotspottia, silmä- ja korvatulehduksia, you name it. joka kerta vakuutus korvannut osan. Kannattaa siis tarkkaan selvittää että mitä vakuutus korvaa, eikä välttämättä vaan ottaa sitä halvinta.

   Poista
 17. Onko koirasi Venäjältä? Ajattelin vain kun puhuit jo passista ym. Mitä maksoit pennusta? Ruoan suhteen kannattaa miettiä barffausta joka on nykyään jo suht yleistä. Raakaruoka voi tuntua kalliimmalta, mutta on parempaa kuin täyteaineilla feikatut roskaruoat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Venäjältä koira. Royal Caninia kaikki on suositelleet.

   Poista
 18. Shettiksen ja collien yhdistelmä... Hmm, nyt kyllä ihmetyttää, koska:

  Tiedätkö miten aktiivinen rotu shetlanninlammaskoira on? Luetaan yhdeksi aktiivisimmasta roduista, joka tarvitsee runsaasti liikuntaa JOKA PÄIVÄ. Colliekin luetaan suhteellisen aktiiviseksi, koska kuuluu palveluskoiriin.

  Tämä on varmaan sanottu sinulle monta kertaa, mutta vain koska tämä on niin tärkeää: aktiivinen koira tarkoittaa lenkkeilyä ja aktivointia jokainen päivä. Lenkkeilyä niinä paskoina kurakeleinä ja kun ulkona on lunta ja pakkasta.

  Minäkin ihmettelen tätä hätäisyyttä, tällaista koiraa ei todellakaan voi suositella ihmiselle joka ei ole ulkoilma ihminen ja nauti liikunnasta. Koira vaatii lisäksi jonkinlaisen rytmin elämäänsä, joten nyt jää sitten baari reissut vähemmälle ja ei voi nukkua enää kellon ympäri. Ja koiran sysääminen hoitoon jatkuvasti tuttaville ei ole sekään hyvä pidemmän päälle, silloin tällöin se ei toki haittaa..

  Omistin itse collien sekoituksen suhteellisen aktiivisen koiran ja tuttavallani on shettis. Lenkkeilyyn menee aikaa muutama tunti, eli mennään ihan reippaasti jopa 10 kilometriä ja sitten aktivointi+koulutus päälle. Koira joka saa toteuttaa rotunsa/rotujensa viettejä on onnellisimmillaan, vaikka sillä ei mitään kilpailuluokan tokoa tai agilityä harrastaisikaan.

  Eli kehottaisin nyt miettimään vähän tarkemmin muitakin asioita tässä kun sitä nimeä.

  VastaaPoista
 19. Hei. Olen lukenut blogiasi jo pidemmän aikaa ja tämä oli huolestuttava uutinen. Oletko todella tietoinen millaisen elämän koira tarvitsee? Sinun mukaasi et voi olla talvisin ulkona tai herätä aikaisin. Ymmärrätkö, että koiran myötä sinun on oltava valmis molempiin, jokaisena päivänä. Eikö kissa olisi sopivampi eläin sinulle? Kissat kun ovat huomattavasti itsenäisempiä ja sopisivat varmasti paremmin elämäntyyliisi. Koirien kasvatuksessa tulee olla kärsivällinen ja johdonmukainen. Sinulla mielipiteet ja suunnitelmat tuntuvat muuttuvan tiuhaan tahtiin. Pennut ovat todella vastustamattomia , mutta koiranomistajana täytyy ottaa vastuu koiran hyvinvoinnista ja terveydestä. Ja koira tosiaan elää varsin pitkään. Oletko todella valmis sitoutumaan siihen? Maailmassa on liian paljon huonoissa oloissa eläviä koiria ja olisi surullista jos tämä pentu olisi yksi niistä. Toivon todella, että katsot vielä itseäsi peiliin ja mietit otatko koiran oikeista syistä vai onko tämä taas yksi lukemattomista päähänpistoistasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä huolestuttavaa tässä on? Koira pääsee todella eläinrakkaaseen kotiin, jossa koiran hankintaa on harkittu useita kuukausia =)

   Poista
 20. petri!!! koira on todella söpö, mutta näin kyseisestä koirasta eri ilmoituksia netissä, ja myös pentutehtailu koirien ryhmässä. sinuna en ottaisi koiraa tätä kautta, tee ilmoitus poliisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira ei ole pentutehtailijalta. Olen saanut vanhemmista kuvia, olen jutellut tämän minun pennun veljen ja siskon uusien omistajien kanssa jne...

   Poista
 21. Miten jotku ihmiset saaki sen kuulostamaan siltä ko elämä pysähtys koiran ottamiseen. Joutuuhan niitä kompromisseja tekemään joo ja menoja suunnittelemaan enemmän. Mutta ei se silti mikään maailmanloppu ole. Eikä varsinkaan sosiaalisen elämän loppu, ikinä tiedä ketä sitä koirapuistossa tapaa. ;)

  P.S. Älyttömän sulonen koira ja just sopiva nimi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin tässä mietin :D
   Koira = maailmanloppu?

   Mun mielestä elämä vaan rikastuu koiran saapuessa taloon. Lappeenrannassa on useita koirapuistoja, joissa aijon mennä käymään =)

   Poista
 22. Elämäni koirien kanssa jakaneena: koiran kouluttamiseen on sitouduttava, hermoja ei saa menettää, vaikka koira alkuun tuhoaisi kaiken, tekisi tarpeensä sisälle, kärsisi eroahdistuksesta, kehittelisi ongelmaa ongelman perään. Mene koulutuskursseille. Jos kasvatat aggressiivisesti, saat käsiisi arvaamattoman hermokimpun. Koira on vietävä ulos saamaan liikuntaa, vaikka sinulla olisi 40 astetta kuumetta, vatsatauti ja rutto. Koiraa on madotettava ja käytettävä eläinlääkärillä. Se maksaa. Koiran ruokinta maksaa. Ulkomaanmatkojen, bilereissujen jne. ajoiksi on koiralle hoidettava luottohoitopaikka. Koirat eivät kuulu kiertolaiselämään, meluun jne. vaikka Tuksut niitä raijaavatkin egojensa jatkeina hälyyn ja jytkeeseen. Tärkeintä on tuo kouluttaminen, kouluttaminen oikein. Sinun on osattava "puhua koiraa" jo ennen kuin koira taloon saapuu. Ihmisen kärsimättömyyden, itsekkyyden ja ajattelemattomuuden vuoksi järkensä menettäneitä kaltoin kohdeltuja koiria on aivan liikaa. Onnea matkaan, jos ajattelet olevasi valmis 10-15 vuoden 24/7-vastuuseen, ja koet että sinulla on hermoja ja pitkäjänteisyyttä silloinkin kun sänkysi on koiran ruikulikakassa ja oksennuksissa, siivoat kakkoja ulkona vaikka vatsatauti saa sinut vääntymään kaksin kerroin, kun joudut ottamaan lainaa että saat äkillisesti sairastuneen koirasi eläinlääkärille, kun kavereilla on tiedossa loistobileet, mutta sinä et voi mennä koska et saa koirallesi luotettavaa hoitajaa. Koira on maailman paras kaveri, ja ansaitsee vain parhaan ihmisen itselleen. Ihmisen joka ymmärtää, osaa, jaksaa ja viitsii, loputtomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun puolesta vetäkööt asunnon maantasalle. Kyllä se koulutuksen avulla sitten rauhottuu. Hoitopaikat koiralle jos lähden matkalle on jo selvillä. Kissojen kanssa olen tottunut kommunikoimaan eläimien kanssa. Se on kuin joku telepaattinen kyky.

   Poista
 23. tuo koira näyttää sellaiselta sekoitukselta, että luonnetta ja vaativuutta löytyy. olisiko huskya, seefferiä, ajokoiraa/pystykorvaa ainakin perimässään. tarkoittaa suomeksi: ajaa mielellään (jahtaamisvietti luontainen, vaatii asiantuntevaa koulutusta sen aisoissa pitäminen), haukkuu herkästi, vaatii hurjasti liikuntaa, on yhteen ihmiseen leimautuva.

  VastaaPoista
 24. Voi hitto teidän kanssanne! Eiköhän tuo Petri ole tätä asiaa tarpeeksi miettinyt. Lapsikin ymmärtää että koiraa on ulkoilutettava vaikka keli olisi millanen. Mutta ei se sitä tarkota että jos ulkona on hirvee myrsky, niin koiraa on lenkitettavä se 5km. Sillon käydään äkkiseltään pisulla ja mennään lenkille sitten kun myrsky on ohi! Ja mä olen käsittänyt että Petri on elänyt perheessä, jossa on aina ollut lemmikkejä (kissoja ainakin), joten eiköhän tämä vastuunkantaminen ole Petrille ihan itsestäänselvyys? Enkä mä tota vakuutustakaan suosittele, mun mielestä aikamoista rahastusta. En ymmärtänyt tota aikaisempaa matematiikkaakaan: vakuutus maksaa yli 200e/v. Virtsiitin hoitoon 160 jne, omavastuu 60e jne.... Mä maksoin ekan koirani kohdalla vakuutuksia sen elinaikana yli 3000euroa, kertaakaan ei koira sairastanut. Tolla rahalla ois saanu sairastaa aika paljon että tosta vakuutuksesta ois ollu hyötyä. Mitään rokotuksia ja kastraatioitahan se ei korvaa. Pidä Petri rokotukset vaan voimassa ja anna koiralles säännöllisesti ruokaa ja liikuntaa ja paljon rakkautta!!! Siinä on vakuutusta ihan tarpeeks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säpä sen sanoit!
   Olen kyllä tutkinut ihan kaiken, ennen kuin tuon koiran itselleni varasin ja noin viikon kuluttua sen menen hakemaan.

   Vakuutuksia pitää katsoa tarkemmin ja varmaan joku niistä ottaa.

   Poista
  2. Kannattaa ottaa vakuutus. Vaikka meillä on sekarotuinen koira niin kyllä Nana sairasteli heti ensimmäisinä kuukausina pari kertaa, just silloin kun ei tajuttu vakuutusta hankkia. Nyt ollaan vakuutus otettu ja se kattaa tarpeellisen. Ei sekarotuisuus tarkoita sitä, etteikö koira sairastaisi. Ja meidän Nana syö Hauhaun vehnätöntä kana-riisi ruokaa, koska se oli ainut joka sopi Nanan vatsalle, eli ei sen ruuankaan tarvitse sitä laadukkainta aina olla, vaan sitä mikä koiralle parhaiten sopii ja meillä onneksi säästyttiin halvemmalla. :)

   Poista
 25. Kuvista päätellen näyttää, että koirassa on tuon mainitsemasi shetlanninlammaskoiran lisäksi jotain paljon isokokoisempaa ja lihaksekkaampaakin koiraa.. Toivottavasti asuntosi neliöt riittävät sen temmellykseen aikuiseksikin kasvettuaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mustakin näyttää sellaiselta, että jotain kookkaampaa on. Aikuisena tästä tulee keskikokoinen. Asuntoni on riittävän tilava. 38cm2 huone + keittiö + wc/kylpyhuone + pitkä eteiskäytävä jossa voi heittää palloa koiralle :DD

   Poista
  2. Oho, onpas sinulla suuri asunto.. Oikein 38 neliösenttimetriä.. ;)

   Poista
  3. Siis tämä makuuhuone on. Kokonaisuudessa neilöitä oli 46 muistaakseni + keittiö ja kylpyhuone.

   Poista
  4. En mä sillä, 38 neliööki on ihan tilava yksiöksi, mutta se neliömetri kirjoitetaan m2 :) cm2 on neliösenttimetri.. :)

   Poista
  5. Ah mikä miten älykäs tunne kun huomasi virheeni ja vielä KAHDESTI xDD

   Poista
 26. Söpö koira. Minkä ikäinen se on noissa kuvissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat otettu muistaakseni viime viikolla tai tämän viikon alussa =)

   Poista
 27. Pyh, tuommoset hienostelevat lemmikin nimet. Tavallinen Musti-Tessu-Turre-jne. linja on paljon parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taas en antaisi tuollaista nimeä koiralleni mistään hinnasta =)

   Poista
  2. Meillä oli sekarotuinen Tessu-koira, joka tuli meille, kun olin 10 -vuotias (nimen annoin hänelle Disneyn Topi ja Tessu piirretystä) :D. Tessu jouduttiin ennen joulua lopettamaan 15 vuoden iässä, kun hänellä alkoi olla niin paljon vanhuuden vaivoja, ettei eläminen niiden kanssa enää olisi ollut kunnollista koiran elämää. Tessua surtiin meidän perheessä pitkään - 15 vuoteen mahtui paljon vaivannäköä ja koiran omistamisesta johtuvia kompromisseja, mutta ennen kaikkea iloa ja rakkautta. Viimeinen asia, joka Tessulle eläinlääkärin vastaanotolla sanottiin olikin "kiitos kaikesta" <3

   Poista
 28. Petri, oot aikuistunut huomattavasti! <3

  VastaaPoista
 29. Onhan sinulla mahdollisuus nähdä emä hakiessasi koiraa? Miten paljon kyselivät sinusta varatessasi koiraa?

  Nyt täytyy kyllä sanoa, että 38m2 ei ole mikään suurensuuri/ihanne kokoinen asunto "keskikokoiselle koiralle". Se on itseasiassa melko pieni. Pallon heittelyn eteiskäytävässä unohtaisin kyllä ihan kokonaan mutta sen sinulle varmaan opastaa myös ystäväsi, jolla on kokemusta koulutuksesta.

  Kaunis pentu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselivät millaiseen kotiin ja asuinympäristöön koira on tulossa. On mahdollisuus nähdä. Emällä on samanlaiset silmät kuin minun pennulla <3

   Toi 38m2 on tän mun makuuhuoneen koko, ei koko asunnon =)

   Poista
  2. Mihin ihmeeseen se koira vaatii niin älyttömästi sisällä tilaa!? Tuo 46 m2 on ihan riittävä yhdelle ihmiselle + yhdelle koiralle! Siinä on kyllä tilaa leikkiä ja mun mielestä eteiskäytävä on just hyvä palloleikeille. Itsekin aina pelaan "jalkapalloa" koirani kanssa käytävällä. Kun koiraa vie tarpeeksi usein ulos ja riittävän pitkille lenkeille, sekä mahdollisuuksien mukaan antaa juosta vapaana ja leikkiä muiden koirien kanssa, on tavallinen asunto ihan riittävä. Eihän ole tarkoitus, että koiran liikuntatarve tyydytetään sisätiloissa!

   Poista
  3. Stereotypioita koiran pitämisessä luulisin =)

   Poista
 30. mainitsit aiemmassa kommentissasi että aiot netin avulla kouluttaa niin kenen kouluttajan tyylistä pidät? aiotko alkaa harrastamaan koiran kanssa jotakin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulutukseen tutstun paremmin ensi viikolla. Nyt olen vain tutkinut mitä pitää katsoa pentua hakiessa, tarvikkeista jne...

   Poista
 31. Ihana! Mutta kai olet itse henkilökohtaisesti nähnyt pennun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menen katsomaan sitä 1.4, jolloin sen ostan jos kaikki on kunnossa =)

   Poista
  2. Kunnon koiran omistaja ja myyjä tapaavat ennen kuin tehdään mitään kauppoja. Pennun esiteltyään myyjä monesti vaatii tekemään ostopäätöksen heti, eikä ostajalle anneta mahdollisuutta harkita asiaa tai tutustua pentuun useampia kertoja ennen päätöksen tekoa. Myöskään vanhempia ei saa nähdä ennen pennun ostoa. Niin rotukoirien kuin sekarotuistenkin keskuudessa esiintyy pentutehtailijoita. Kenenkään hyvän tutun tutun kanssa ei kannata tehdä "sikaa säkissä" kauppoja ennen kuin on saanut käydä katsomassa vanhempia ja pentua paikanpäällä, mieluiten sisätiloissa jossa pentu on varttunut.

   Poista
 32. Koira tuntuu lukijoistasi maailmanlopulta siksi, että vaikutat kirjoitustesi perusteella ailahtelevalta ja impulsiiviselta, epäkypsältä poikaselta, joten ihmisistä on huolestuttavaa että olet ottamassa kontollesi toisen olennon elämän joka vaatii päivittäistä omistautumista ja uutteruutta. Ilmeisesti et näiden maailmanloppuihmisten silmin ole antanut itsestäsi kuvaa kypsänä, vastuuntuntoisena henkilönä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruudun takaa näkee vain pintaa, eikä koko todellisuutta =)

   Poista
 33. Ihmetyttää ihmiset, joiden mielestä koiran kanssa ei aamuisin saa nukkua pitkään. Kyllä koirat tottuvat perheensä elämänrytmiin. Omat koirani heräävät kanssani 10.30 ja käyvät iltalenkillä puoliltaöin. Viimeinen pissatus pihalla tapahtuu kolmen maissa yöllä, kun olemme menossa nukkumaan. Pennun kanssa tietysti yöunet ovat katkonaiset, kun ulkoilla pitää kesken unienkin, mutta nopeasti ne koirat oppivat talon tavoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mäkin olen ihmetellyt.

   Kaikkien puheiden perusteella täytyy herätä klo: 05:00. Mulla tulee olemaan samanlainen rytmi kun sulla. Jos asuisit lähellä ni voitais käydä yhdessä yö lenkkeilemässä :D

   Poista
  2. No eivät ne yöunet ainakaan meillä olleet pennun kanssa koskaan katkonaiset.. Annettiin tehdä sisällä lehdelle, mikäli hätä yllätti ja ihan normaaliin aikaan oppi sisäsiistiksi siitä huolimatta. Kaverini sen sijaan heräsi keskellä yötä käyttämään omaa koiranpentuaan ulkona, mihin koira sitten tottui ja sitä se tietenkin nyt vielä isonakin vaatii.

   Tosta oon kuitenkin samaa mieltä, ettei koiraa todellakaan tarvitse lähteä lenkittämään aamu viideltä, jos sitä ei sille ole opetettu. Meilläkin on kotona tollainen myöhäisempi rytmi, joka sopii kaikille osapuolille paremmin kuin hyvin. Itse asiassa joskus jos itselläni on aikaisin aamulla menoa ja koitan saada koiran ulos ennen sitä, niin se ei suostu edes lähtemään:-D

   Onnea Petri uudesta perheenjäsenstä! Koirat on kyllä ihania ja niistä saa niiiin paljon iloa omaankin elämään.

   Poista
  3. Se on, että mihin sen koiran totuttaa. Itse juuri aijon viimeisen pissalenkin tehdä joskus 01:00-03:00 aikoihin ennen nukkumaan menoa.

   Poista
 34. Ei koiran omistaminen todellakaan ole mitään rakettitiedettä niinkuin jotkut antavat ymmärtää. :D

  Minusta 38 m2 on ihan tarpeeksi suuri asunto yhdelle ihmiselle ja keskikokoiselle koiralle. Minulla on iso koira ja mun kämppä on 10 neiötä pienempi ja on silti ihan tarpeeksi iso! Muutenkin sisällä koirani yleensä lepäilee ja vain "on" ulkona tapahtuu kaikki leikkiminen, lenkittäminen jne.

  Mutta tottakai onhan siitä iso vastuu, mutta Petrillähän on muutenkin ollut lemmikeitä ennenkin niin eiköhän hän pärjää. Koirissa on tottakai paljon hommaa, mutta ainakin omasta mielestäni ne tuovat niin paljon iloa, että ne hyvät puolet voittavat huonot.

  Hyvä neuvo sulle Petri, satsaa sisäsiisteyden ja peruskäskyjen opettamiseen jo ihan pienestä pitäen. Tekee elämästäsi huomattavasti helpompaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kissojen kanssa päässyt lenkkeilyn makuun. Meidän kissa Pörri on kuin koira. Se aina raaputtaa oveen kun sil on pissi tai kakkahätä ja se pitää hihnassa taluttaa lenkille. Pörri myös merkkaa reviireitä ja osaa antaa tassua. Puuttuu, että se osaa sanoa ''Vuh, vuh'' xDDD

   Nuo opetan sille heti. Ekana sisäsiisteyden sekä istu, paikka ja muut tälläset käskyt. Sitten kun ne on hallinnassa, niin ruvetaan opettelemaan jotai kivoja perustemppuja. Tassunantamista ja sellasta =)

   Poista
 35. Tuo koiranpentu on ehkä söpöin mitä koskaan olen nähnyt.
  Minua kuitenkin huolestuttaa paljon, mistä koira tulee, mistä tiedät minkälaisissa oloissa koira elää, ovatko kaikki rokotukset ja loiskuurit ym annettu?
  Onko näistä eläinlääkärin todistukset?
  Oikesti, saa olla TOOOOOODELLA tarkkana, on paljon ihmisiä, jotka myyvät sekarotuisia koiranpentuja, joiden asiat ovat kaikkea muuta kuin kunnossa, voivat kantaa vaarallisia tarttuvia tauteja jne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut kuvia pennun vanhemmista. Kuva, jossa äiti imetti kaikkia kolmea pentua oli todella suloinen <3

   Lääkärintodistukset tulee, tehdään virallinen kauppakirja jne..
   Tänään juttelin puhelimitsi tän mun pennun veljen uuden omistajan kanssa. Hänen koiransa on täysin terve. Energinen, leikkisä, hyvä ruokahalu, terveet silmät ja korvat jsekä sellainen ikiliikkuja, kuten pennut yleensä on :D

   Poista
  2. minkälainen virallinen kauppakirja?

   Poista
  3. Siis kauppakirja, jota käytetään esimerkiksi kun myydään auto, talo, eläimiä, irtaimistoa jne...

   Poista
 36. Älä ota pentua jos vähänkin paikanpäällä tulee semmonen tunne ettei kaikki ok. Harmillista että Keltaisen pörssin niin moni ilmoitus on tehtailua. Passi mukana yms, eli on tulossa kuitenkin ulkomailta. Varmaan virosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on kunnossa. Olen tarkistanut kaikken, mitä pitää tarkistaakkin. Lisäksi olen jutellut minun pennun veljen uuden omistajan kanssa. Kyseinen pentu meni ihan viereen, eli Kouvoloaan maatilalle. Koira on energinen, leikkisä, terveet korvat ja silmät, hyvä ruokahalu, terve turkki ja muutenkin kaikinpuoli täysin terve =)

   Poista
 37. Kyllä meilläkin nukutaan pitkään ja talossa on kolme belgianpaimenkoiraa :)
  Koiralle lepo on myös erittäin tärkeää, ei se koirakaan nauti siitä että se pöllytetään aina kesken unien 5h lenkille + ollaan lennossa koko päivä.
  Meillä ainkin koirat nukkuvat erittäin syvästi 05:00 aamulla eikä ole tietoakaan mistään lenkistä.

  Paras neuvo mitä näin kokeneempi voi antaa, niin pidä pentua vapaana alusta alkaen :)
  Jos lenkkeilet öisin niin silloin on hyvän rauhallista pitää koiraa irti. Itsekin lenkkeilen öisin, aina koko lauma vapaana puskissa ja ojissa.
  Itse asun Helsingissä, eikä ongelmaa.
  Vapaana liikkuminen huoltaa koiran lihaksia ja niveliä juuri oikein ja pitää koiran peruskuntoa erinomaisesti yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin antaa koiran kävellä vapaana. Tosin sen jälkeen kun on oppinut tänne ja viereen käskyt =)

   Poista
  2. Mutta myös hihna käytös on opetettava pennulle heti pienenä, muuten tulee julkisilla paikoilla ongelmia joissa koiraa ei saa pitää vapaana. Muutenkin koirasta on ihan hyvä kouluttaa yhteiskuntakelpoinen kaveri, se on jokaisen koiranomistajan vastuu.

   Poista
 38. paljonko luulet koiran ylläpidon maksavan jos sinulla on varaa omiin ruokiisi vain 10 euroa viikossa???

  VastaaPoista
 39. heippa! heheh hassua sillä meinasin itse ostaa kyseisen koiran ja nyt törmään siihen täällä että se tulee sinulle :) paljon onnea pentusesta!

  ps. koirapuistoon menemisessä kannattaa olla hyvin tarkka. yksikin vääränlainen kohtaaminen toiseen koiraan voi jättää koiraasi pahat muistot. itse monesti lpr koirapuistoissa käynyt ja lopulta tullut siihen tulokseen että niihin en enää mene koiraani pilaamaan! niin paljon eri luonteisia koiria ja kaikki eivät ole kilttejä kaikille vaikka omistaja niin vosi väittää..
  myös pennun totouttaminen toisiin koiriin on hyvin tärkeää ja maalaisjärkeä kehiin! moni kun on niin tyhmä että ei esittele koiranpennulle muita koiria ennen kuin kaikki rokotukset on saatu.. koiralla on pentuna kaikki tarvittavat vasta aineet jo emän maidosta joten ei se kuole jos näkee muita koiria. päinvastoin tärkein sosiaallistaminen tapahtuu nuorena ja hyvät kokemukset on pennulle vain plussaa ;) innolla ootan lisää kuvia ja juttuja koirastasi t.blogisi ahkera lukija <3

  ja niin itse ainakin suosittelen royal caninin ruokaa! maukasta,laaadukasta ja koira pysyy kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi tuuri. Näin ilmoituksen 5min kun se oli laitettu sinne ja sain sen. Kovaa kysyntää kuulemma ollut. Nopeat syö hitaat. Hehheh ;D

   Mulla on lenkkeilyseuraa jo valmiiksi, jolla on kaksi koiruutta. Totutan koiran ihmisläheiseksi ja että ei hauku/pelkää muita koiria

   Poista
 40. Tomeralta ja lutuiselta näyttää tuo hauveli! Ei koiran omistaminen mikään rangaistusleiri ole, vaikka hitonmoinen työhän siinä etenkin pentuaikana on. Mutta kyllä saa hupiakin roppakaupalla ja nauraa vedet silmissä kun pennun toimintaa seuraa...ja joskus ei kyllä oo yhtään paskempi fiilis ulkoilla koiran kanssa varhain aamulla tai vaikka yöllä kun ei oo muuta liikennettä,...huippua! Mulla oli iso koira yli kymmenen vuotta ja nyt kaksi pienempää jotka alkavat jo harmaantua.Itse funtsimani ja käyttämäni ruokintavinkki on että valmisruuan lisäksi kannattaa antaa silloin tällöin pikku nokare (tai joskus enemmänkin) raakaa jauhelihaa,maha sais vähän "vastustuskykyä" eikä tulis mikään "ruikulipylly".Toiminu minun hauvoilla. Ne on myös kaikki aikuisina oppineet heräämään samaan aikaan kuin minäkin,paitsi tuo yksi hienostoneiti pitää joskus jopa kaivaa viltin alta ja suunnilleen herättää aamupissille:) Jokainen omanlaisensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimet on kyllä tosi ihania <3
   Ja se kaikki ''rankka'' työ on kyllä kaiken vaivan arvoista.

   Oletko testannut koirillesi sitä koirien jauhelihaa. Tietoa kellään millaista se on?

   Poista
  2. Koirille voi antaa ihan tavallistakin jauhelihaa. Koirille tarkoitettuja löytyy sitten esim. eläinkaupoista. Se on vain huonolaatuisempaa, ts. valmistettu halvemmista osista. Siis ihan ok vaihtoehto se on, koska kalliiksihan tuo ihmisten versio tulee isolle koiralle.

   Poista
 41. Siihenkin kannattaa varautua ettei kaikkien koirien ulkoilutus koirapuistossa onnistu varsinkaan kun ne aikuistuvat. Kaikki koirat eivät ole sosiaalisia eivätkä tule toimeen vieraiden kanssa.

  Lisäksi jos tässä pennussa tosiaan on jotain metsästyskoiraa, niin se voi ottaa hatkat riistan perään saman tien kun sen laskee hihnasta.

  Itse veikkaan, että väritys voi olla sheltiltä ja siihen kuuluu myös sinisilmäisyys (väri on nimeltään blue merle), mutta pennussa on selkeästi myös jotain pystykorvaa, koska korvat ovat niin kevyet sekä huomattavasti shelttiä suurempia rotuja (pennulla on todella jykevä luusto), joten on aivan selvää, että siitä tulee paljon isompi kuin sheltti.

  Petri, ihan vilpittömästi suosittelen, että hakeudut jollekin pentukurssille. Ensikertalainen saa sellaiselta korvaamattomia neuvoja, joista on taatusti paljon hyötyä tulevaisuuden kannalta. Netistä löytyy niin kaikenlaista eikä kukaan ulkopuolinen pääse sillä tavalla tarkkailemaan teidän yhteistyötänne ja puuttumaan havaitsemiinsa virheisiin ennenkuin niistä muodostuu todellinen ongelma. Ulkomuodon perusteella kyseessä on todella aktiivinen koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää harkita tuota kurssia ja katsoa minkä hintaisia ovat =)

   Poista
 42. Muistathan, että lain mukaan koira on pidettävä taajama-alueella kytkettynä :)

  Itse olen erityisesti nuoren uroskoirani kanssa tarkkana näin keväällä, kun niin monella lähistön nartulla on juoksut päällä. Koiraparka on ihan sekaisin hormoneista, eikä tulisi mieleenkään päästää sitä vapaaksi nyt. Koiralla on muutenkin aina koiran vietit, kannattaa harkita pitkään tota vapaana ulkoiluttamista. Vaikka siitä toki on paljon etua koiran terveydelle, niin riskit on myös tiedostettava.

  Kuten huomaat, niin kuppikuntia riittää ja erilaisia neuvoja on yhtä paljon kuin neuvojiakin. Omalla harkinnalla pääsee pitkälle, ei tää mitään ydinfysiikkaa ole :D mutta aivan ihana pentu sulle tulossa! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muistan =)
   Jooh ei tää mitään ydinfysiikkaa ole. Jotkut kyllä ilmeisesti luulevat niin :D

   Poista
  2. Koiran hoito ei ole ydinfysiikkaa, mutta kyllä melkein kaikki tekevät ensimmäisen koiran kanssa sellaisia virheitä, jotka voisi välttää kun ottaa asioista kunnolla selvää ja osallistuu esim. pentukurssille (näitä järjestävät paikalliset koirayhdistykset). Suurin virhe taitaa olla inhimillistäminen, eli unohdetaan että koiralla on oma logiikkansa eikä se ajattele niinkuin ihmiset. Kannattaa aina muistaa, että koira elää hetkessä. Sitä on esim. turha rangaista tai palkita jostain, mitä se on tehnyt aikoja sitten, koska ei se osaa yhdistää asioita sillä tavalla.

   Poista
  3. Alle 3kk pentu saa olla vapaana missä vain.

   Poista
  4. En kyllä aijo pitää koiraa vapaana yhtään missään ennen koulutusta.

   Poista
  5. Ei saa olla edes pieni pentu vapaana. Taajamassa sovelletaan Järjestyslakia:

   14 §
   Koirakuri

   Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:

   1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;

   2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua; (19.12.2003/1195)

   3) pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

   Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, ei koske virantoimituksessa käytettävää valtion omistamaa koiraa, vartiointitehtävässä olevaa vartijan koiraa, palvelutehtävässä olevaa koulutettua pelastuskoiraa, liikuntavammaisen avustajakoiraa eikä näkövammaisen opaskoiraa.

   Mitä 1 momentin 1 kohdassa säädetään, ei koske suljettua pihaa, koirien harjoituspaikkaa eikä erityisesti osoitettua aidattua jaloittelualuetta. Koiran tulee kuitenkin näissäkin paikoissa olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

   Mitä 1 momentin 2 kohdassa säädetään, koskee myös kissaa. Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, koskee myös hevosta sekä soveltuvin osin muuta koti- tai lemmikkieläintä.

   Poista
 43. Kannattaa tsekata, onko alueellasi pentukerhoja. Ne ovat yleensä turvallisissa sisätiloissa (tai aidatuilla alueilla) olevia leikkikerhoja pennuille, joiden halutaan saavan positiivisia kokemuksia muista koirista ja samalla ne saavat purkaa energiaansa leikkien. Ne ovat yleensä paljon halvempia kuin pentukurssit, joskus jopa ilmaisia, ja niissäkin saa silti neuvoja ja koulutusvinkkejä muilta. Toki varsinainen pentukurssikin kannattaa ehdottomasti käydä. En tunne Lappeenrannan tilannetta koirakerhojen tms osalta, mutta kannattaa kysellä tai katsella netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tutustua. Onneksi internet on keksitty <3

   Poista
 44. Sä kuitenkin tykkään bilettää ja käydä ulkona kavereiden kanssa, niin yksi koulutus ylitse muiden: OPETA OLEMAAN YKSIN MYÖS PIDEMPIÄ AIKOJA HAUKKUMATTA JA SOTKEMATTA PAIKKOJA!!! Mikään ei ole ihanampaa, kuin vihaisten naapureiden jokapäiväinen valitus, jos koira haukkuu yksin ikävissään.
  Mut hieno koira hei(noi SILMÄT<3!, meille on tulossa jossakin välissä amerikan akita ja tällähetkellä on australianterrieri<3. Tsemppiä! Ja jos tulee ongelmia niin älä pelkää pyytää apua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijon kouluttaa Brandonista sisäsiistin, sosiaalisen ja älykkään koiran, joka osaa olla myös itsekseen kotona kun menen esimerkiksi töihin, bilettämään tai jotain sellaista =)

   Poista
 45. Hei! Olen seuraillut kommentointia ja muuta ja välillä tulee tunne että et tiedä koiran hankinnasta tai sen ylläpitämisestä mitään ja hyvin harvoin vastaat jollekin fiksusti. Koira-asia on ihan sinun oma asiasi, mutta ajattelin linkittää sinulle muutaman blogin kirjoituksen liittyen pennun hankintaa. Suosittelen myös lukemaan muutoinkin tätä blogia, koska olen itse bongannut sieltä muutamia hyviä vinkkejä!

  Tässä linkki blogiin: http://chicchoix.com/blog/?p=2684

  Onnea koiran kanssa ja toivottavasti saat pennusta koulutettua kunnon koirakansalaisen! :)

  VastaaPoista
 46. Sitä jauhelihaa ostin KennelRehun myyntiautosta,eiköhän tuo käy säännöllisesti Lappeenrannassakin. Se oli laadukasta,kauppojen pakasteista joskus sattu semmosta ällöä möhjöä että en sen enempää niihin perehtynyt. Jauhelihasta tein piimän ja Royal Canin kanssa jätskirasioihin pöperöä (Kennelrehun ohjeella) parin päivän setin kerrallaan ja hyvää teki koiralle. Mun koira painokin n. 50kg joten ruokaa kului kivasti ja oli arkkupakastimet ja pelit...Sinun hauvasta ei taida ihan hevosen kokoista kasvaa, niin ei tartte tehdasta perustaa:)Eikä sitä pennulle tarvii pakettitolkulla, ihan vaikka minilihapullan kokoinen nokare jonkun kerran viikossa totutellen ja pääruokana hyvä penturuoka. Nyt noille pienemmille koirille annan pienet "suojeluraha"-pallerot ehkä kolmesti viikossa, muuten valmisruokaa ja joskus ruuantähteitä ja hyvin voivat. Kait se raaka liha pitää bakteerikannan sopivana ja mahan vahvempana, näköjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy testata. Onhan se todella hyvä mitä parempi vastustuskyky koiralla on =)

   Poista
 47. Mietin tässä kahden koiran omistajana ja opiskelijana, että vaikka koirasi on nuori ja luultavasti terve, niin oletko miettinyt ja varautunut rahallisesti, että koskaan ei tiedä milloin tulee tarve viedä koira eläinlääkäriin ja kulut voi olla useita tonneja. Jos koira on sairas, silloin ei voi miettiä mistä rahaa, koska sitä on oltava. Itse olen tosiaan opiskelija ja toinen koirani sairastui ja minulta meni viime kuussa 700euroa koiran lääkärikuluihin. No, saan paiskia niska limassa hommia, että voin kustantaa nämä kulut mitä koiriin menee. Oikeasti on ymmärrettävä koiran iästä riippumatta että rahaa on oltava säästössä siten että eläintä voi hoitaa, se on kallista lystiä se. Tuskin sinullekaan aikuisena enää äitin ja isin kukkaron nyörit aukeaa. Ja tuo ruokinta asia. Jos et omaan ruokaasikaan laita rahaa niin millä ostat Caninin ruokaa joka maksaa yli 60e säkki ja kestää kuukauden pari. Ja nyt todellakin puhun kokemuksella, en lämpimikseni. Toivottavasti tämä ei ole mikään hetken mielijohde, vaan oikeasti ymmärrät että mitä koira vaatii. Jos koirasi tuhoaa irtaimistoa tai tavaroita, niin et voi heivata sitä mäkeen vaan pitää etsiä ratkaisu jollain muulla keinolla( kokemusta tästäkin). Oletko miettinyt tätä? Ja et voi hylätä koiraa kotiin joka viikonloppu kun haluat hurvitella. Toivon todella, että myös alkuinnostuksen jälkeen kannat vastuusi ja pidät huolen koiran tarpeista sen loppuun asti. Voi kumpa miettisit vielä..

  VastaaPoista
 48. Aiotko kerätä koirasi tekemät ulosteet maasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnollisesti. Ei niitä kadullekkaan voi jättää lojumaan.

   Poista
 49. Ihanan näköinen pentu, toivottavasti se on hyvästä perheestä ja terveistä vanhemmista kuten luvataan. Ainakin kuvissa pentu on tosi tomeran näköinen :)

  Vaikka äkkinäiseltä koiran ottamisesi vaikuttaakin, niin toisaalta sekään ei mitenkään tarkoita ettetkö voisi olla erittäin hyvä koiranomistaja. Ja kuten sanoitkin tuolla ylempänä niin ethän sinä kaikkea tänne kerro, mikä on hyvä juttu sekin. Uskon, että koiranpito tuo elämääsi rytmiä ja aktivisuutta, sekä paljon muita ulottuvuuksia ja mielekkyyttä. Lisäksi sitten on hyvä syy käydä lenkillä sekä sateessa että kylmässä ;)

  Itselläni on myös koira, vanhus jo kun 11 vuotta yhteistä aikaa takana. Vaikka olin koiranottamista suunnitellut pidemmän aikaa (yli 2 vuotta), niin juuri tuon koirayksilön ottaminen tuli ns. puskista. Olin suunnitellut ottavani tanskandogin ja pennun etsintää oli ollut jo pidemmän aikaa, mutta sopivaa koirakaveria ei löytynyt. Joko kasvattajat eivät tykänneet minun näkemyksestäni siitä, että koirasta tulee vain minun seurakoirani (olisi pitänyt näyttelyttää ja sitten pennuttaa jos menestystä tulee, mitä en itse toivonut) tai sitten ei muuten vain ollut minun mieleisiäni. Sitten vain yhtänä päivänä tuli naapuri oman koirani emon kanssa ulkona vastaan ja sattumalta tuli puheeksi, että heillä on 6kpl koiranpentuja ja osa ilman kotia...Tuon koiruuden valitseminen siitä laumasta oli elämäni paras päätös, ensinnäkään parempaa koiraa ei olisi voinut saada vaikka seropi onkin. Kaikin puolin itselleni sopiva koira, kompaktin kokoinen, helppo luontoinen, erittäin älykäs ja valpas, kiinnostunut kaikesta, jaksaa juosta ja temmeltää muttei pidä pahana, jos on lötköpötköpäiviä jolloin röhnötellään sohvalla. Ei yhtään ainoaa sairautta taikka vaivaa ole koirallani vieläkään, vaikka yli 11v jo onkin ja yhden pentueen saanut narttukoira (tarkoituksellinen pesue). Toki negatiivisena puolena on herkkyydestä johtuva liika havaitseminen ja nykyään ahdistuu, jos ympärillä olevat ihmiset ovat ärtyneitä, tosin tämäkin johtuu menneisyydessä tapahtuneesta vihaisen ihmisen aiheuttamasta traumasta.

  Koirani on myös pelastanut henkeni useammin kuin kerran, sekä henkisellä tasolla että ihan konkreettisesti fyysisesti.

  Ja kakoista sen verran, jos oma koirani käy esim. ojan pohjalla tai pusikossa ojan toisella puolen, niin jätän ne sinne. Jos taas koira tekee kakat jonnekkin mihin ihminen voi vahingossa astua tai ne näkyvät niin kerään pois. Koiran voi muuten tässäkin asiassa opettaa aika hyvin, siinä vain on se huono puoli, että kakkapaikan valitseminen voi sitten taas vastavuoroisesti kestää kauan, kun ei mihin sattuu voikaan kakkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on terveestä perheestä. Ainakin kaksi muuta pentua samasta pentueesta on ollut 100% kunnossa ja kaikki rokotukset ja muut hoidettu. Luottavin mielein ensi viikolla Helsinkiin siis.

   Äkkinäinen päätös tämä ei tosin ole ollut. Olen halunnut koiraa viime syksystä asti, mutta silloiseen elämäntilanteeseen se ei sopinut. Olin koko ajan koulussa, keikoilla, matkoilla tai Helsingissä. Nyt elämä on rauhoittunut ja on oikea aika perheenlisäykselle.

   Toivottavasti mun koiralle ei myöskään tuu mitään tauteja. Vakuutus kaiken varalta kyllä otettava. Mä en ollenkaan tajua tota koiran esineellistämistä. Ihan kuin ne palkinnot ois kauheen tärkeitäkiin tai pennuista saatavat rahat. Tärkeintä mun mielestä on, että koiralla on hyvät oltavat ja onnellinen elämä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?