Toivepostaus #4: Internetin pimeämpi ilkeä puoli!

Nyt siirrytään taas ihanista kissoista ja erilaisista tyyleistä sinne vakavammalle puolelle, joka käsittelee internetin pimeämpää puolta. Internetistä on paljon viihdettä, hyötyä ja apua moneen asiaan, mutta haittapuoliakin löytyy. Tämä postaus käsittelee nyt internet kiusaamista, jota minäkin olen joutunut kokemaan useasti ja pitkään.

Kaikki luulevat, että tämä minuun kohdistuva herjaus internetissä alkoi kun ystävystyin Johanna ja Julia Tukiaiseen, mutta olette väärässä. Minun herjaaminen alkoi jo reilu kaksivuotta sitten, eli silloin kun blogini perustin. Ensimmäisenä minua alettiin haukkumaan Demin sivuilla keskustelupalstoilla. Sittemmin tuo haukkuminen ja herjaus on vain pahentunut ja laajentunut ympäri lähes kaikkia keskustelupalstoja. Minua haukutaan pääasiassa tyylistäni sekä siitä, että olen muka lihava ja ruma. Aluksi oloni oli todella huono ja otin kaikki haukkuni itseeni. Ajan mittaan opin olemaan välittämättä noista kaikista loukkaavista teksteistä ja kommenteista. Suoraan sanottuna tajusi olevan noita haukkujia ylempänä. Tiedän itse, että en ole lihava, enkä ruma. Olen itseasiassa melko hyvännäköinen. Tyylistänikin olen todella ylpeä. Se on omanlaiseni ja kuvastaa minua.

Olen aina ihmetellyt mistä tämä kiusaamiseni johtuu. Olen tullut siihen lopputulokseen, että se johtuu siitä kun uskallan olla täysin oma itseni. Pukeudun kuten haluan. Muokkaan kehoani tatuoinneilla, lävstyksillä ja täyteaineilla ihan kuten haluan jne... Monet ihmiset pelkäävät sitä, mikä ei ole tuttua ja turvallista. Minusta kaikenlainen kiusaaminen on merkki omasta huonosta itsetunnosta. 

Mitä hyötyä kenellekkään on kiusaamisesta? Kiusaaminen aiheuttaa Suomessakin vuosittain kymmeniä itsemurhia. Kaikkien kiusattujen kannattaa hakea apua joltakin. Pahimmissa tapauksissa psykiatrisesta päivystyksestä. Ottakaa ihmiset järki käteen ja katsokaa kiusaajat/herjaajat/haukkujat peiliin. Silloin näette miten säälittäviä te olette. Aiheutatte mm: ihmisten kuolemia, psyykkeen hajoittamista, masennusta ja itsetuhoisuutta. Oletteko te ylpeitä itsestänne?


Kommentit

 1. WORD! Oot niin oikeassa, jostain syystä Suomessa oikeastaan kaikki ne ihmiset, jotka eroavat tyyliltaan etc muista, niin joutuvat kiusaamisen kohteeksi. Kaikki sanovat että ei pitäisi mennä massan mukana vaan olla oma itsensä, mutta useammin moni valitsee massan mukana menemisen kiusaamisen sijaan. Täällä valitettavasti kukaan ei saisi olla erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanot että oikeastaan kaikkia, joilla on erilainen tyyli etc, joutuvat kiusaamisen kohteeksi. Olet kyllä väärässä! Mulla on ihan erilainen tyyli, kuin "massateineillä" ja mua ei kyllä kiusata, lähes kaikki mun kaverit käyttää massa vaatteita. Mä tiedän vaikka kuinka monta tyyppiä joilla on erilainen tyyli, mutta niitä ei kiusata. Tietty tunnen myös niitä joita kiusataan, mm. Mun tosi läheinen kaveri. Aina kun nään että sitä kiusataan, niin meen väliin, siitä tulee niin hyvä mieli, kun onnistuu karkottaan kiusaajat!

   Petri, ihailen sussa kahta asiaa. Sitä, että oot omaksunu ajatuksen, että jos oot omasta mielestä kaunis, se riittää, vaikka muut väittäs muuta. Ja sitä, miten vastaat kommentteihin!

   Poista
  2. Multa kun kysytää, niin mun vastaus on, että jokainen joutuu kiusaamisen uhriksi jossain vaiheessa elämää. Ja se on totta, että erikoisempen tyylien edustajia kiusataan enemmän.

   Ja suurkiitos kehuista <3

   Poista
 2. Olet täysin oikeassa. Sinua vainotaan ilmeisesti omintakeisen tyylisi takia. Pidä kuitenkin rohkeasti pintasi äläkä tee mitään kompromisseja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tulisi mieleenkään tehdä kompromisseja. Olen mitä olen ja jos ei miellytä, nii bye bye!

   Poista
 3. :/ Kuka tahansa voi kirjoittaa toisista ihmisistä nettiin mitä vain haluaa. Se on niin helppoa nykyään. Veikkaan, että (lähes) kaikilla kiusaajilla on itellä joku ongelma, heillä itsellä ei mene hyvin tai he ovat kateellisia. Minua on ala-asteella kiusattu. Silloin se oli kamalaa, ku oli vielä niin pikkunen eikä uskaltanut kertoo siitä kenellekkään. Vieläkin kiusaajien sanat ja ilmeet kummittelevat..
  Kirjoitit niin asiaa! Tällä asialla ei todellakaan saa leikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiusaajilla ei todellakaan ole kaikki kotona! Toivottavasti olet toipunut kiusaamisesta, mutta arvet se jättää aina. Be strong <3 ;)

   Poista
 4. Olet oikeassa. En ymmärrä miksi ihmisiä jotka haluavat ja uskaltavat olla erilaisia haukutaan? Miksi kaikkien ihmisten pitäisi olla samanlaisia? Eihän tämä maailma toimisi jos kaikki olisivat samanlaisia.
  Täytyy sanoa Petri, että nostan sinulle hattua. Olen ylpeä, että uskallat olla erilainen ja tuoda esille omaa itseäsi ja tyyliäsi. Toivottavasti pidät siitä kiinni. Vaikutat kaikinpuolin mukavalta ihmiseltä, kaikkea hyvää sinulle! Toivottavasti muutkin osaisivat ottaa sinusta mallia ja olla erilaisia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien pitäisi olla juuri sitä mitä on. Ei kannata esittää mitään muuta. Siinä tulee vain itse onnettomaksi.

   Poista
 5. Hei Petri.. Oon seurannu sun blogia jo melko kauan, pakko sanoa että nää sun 'vakavammat' postaukset on tosi hyviä..
  Sun pitäs tehä enemmänki postausta kiusaamisesta mun mielestä, on liian yleinen ongelma nykyään..
  Ootko aatellu koskaan osallistua mihinkään kiusaamisenvastustus kamppanjaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en halua, että mun blogista tulee liian vakava, mutta silloin tällöin postaan näitä vakavampiakin postauksia =)

   Mä en oo koskaan tutustunu mihikää noihin kamppanjoihin, mutta se ois tosi mielenkiintosta ja hyödyllistä!

   Poista
 6. "Monet ihmiset pelkäävät sitä, mikä ei ole tuttua ja turvallista" < tämän lauseen allekirjoitan x 1000.

  VastaaPoista
 7. Miten olisi postaus aiheesta 'Internetin valoisampi ilkeä puoli'?

  VastaaPoista
 8. Erittäin tärkeää asiaa, tähän kiusaamisilmiöön pitäisi puuttua hyvin laajalla rintamalla! Ihmettelen mitä suomalaisessa ilmapiirissä on oikein tapahtunut?
  Näin aikuisena ihmisenä, olen törmännyt myös työpaikkakiusaamiseen, joka on myös ilmiönä huolestuttava ja voi romuttaa mielenterveyden jopa peruuttamattomasti.
  Hyvä Petri, että kirjoitat myös näistä asioista!
  Tsemppiä, intoa ja kaikkea hyvää elämääsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kiusaaminen on sairasta mun mielestä. Se ei tee hyvää uhrin, eikä kiusaajankaan psyykkeelle. Ihmismieli on outo!

   Poista
 9. hei petri :) asia tekstiä! pakko kysyy sulta, et mitä mieltä oot siitä uudesta suomen hulluimmat bilettäjät-ohjelmasta?oisitko voinu kuvitella et osallistuihit siihen? :)
  http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288540308808.html?pos=ok-trm-kaik
  siinä vielä linkki,jos et ole varma mitä tarkoitan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin tosta ihan pari päivää sitten. Oishan toi kiva kokemus, mutta Big Brother olisi mulle se eka vaihtoehto ;D

   Poista
 10. Asiaa puhut. Minä tein rikosilmoituksen kerran tämän asian takia. Poliisi kirjasi rikosilmoituksen, mutta kun kysyin, miten saan nimeni pois internetistä, he eivät osanneet vastata. Nykyisin onneksi on nettipoliiseja olemassa.. Mutta silloin olin aivan umpikujassa, he sanoivat, että ota yhteyttä googleen, ehkä he voivat auttaa.. Juu, Googleenhan on tosi helpppo ottaa yhteyttä.. Ei sinne voi soittaa ja sanoa, et "Terve, voittekste poistaa mun nimen sieltä jne."

  Sinä olet todella rohkaiseva esimerkki siitä, että pystyt olemaan oma itsesi eikä sinun esim. työllistymis-, jne.mahdollisuuksiin vaikuta se, mitä sinusta kirjoitetaan netissä. Minäkin luulin, että sinusta kirjoitetaan, kun aloit - tai tulit minun "tietoisuuteeni", kun aloit todella olemaan show- allalla, eli tanssit, laulat ja juonnat Dollsissa.

  Tsemppiä! Oli hyvä postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimesi pois Internetistä?

   Et mitenkään, ikinä. Siinä ei poliisit, nettipoliisit tai Googlet auta.

   Poista
  2. Toivottavasti juttu etenee ja saat ainakin kunnon korvaukset!

   Mua ei haittaa ollenkaan nuo haukkumiset. Menee nykyään toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Itse en alennu kiusaajien tasolle.

   Poista
 11. Tosi kurjaa tollanen nettikiusaaminen. Olet mikä olet ja niin se pitääkin. Omaa sukulaistani herjattiin keskustelupalstoilla, koska oli ns. muka erilainen sellaisessa pikkukylässä. Hän pukeutu näyttävästi(nainen siis kyseessä) ja sitähän ei nämä ihmiset suvainneet.
  Toivon sulle pelkkää hyvää.
  -Rosanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pukeutui juuri kuten halusi. Varmasti koko pikkukylän mielenkiintoisin henkilö.

   Kaikkea hyvää sinnekkin <3

   Poista
 12. Hyvä kirjoitus Petri! Kaikkea hyvää sinulle. :)

  VastaaPoista
 13. Pikkulinnut lauloivat, että olisit Helsingissä?

  VastaaPoista
 14. Mites on elämä sujunut Lappeenrannassa (jos vielä asut siellä)? Mie asuin siinä 20 km päässä mutta silti pidin Lpraa enemmän kotina. Kiva pieni kaupunki, tosin kun muutti Tampereelle niin eipä juuri ole koti-ikävä iskenyt. :D Kiva siellä on käydä moikkaamassa kavereita ja sukuloimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normaalistihan tää elämä täällä sujuu. Suunnittelen kaikea tulevaisuutta varten ;)

   Poista
 15. Anonyymina herrasmiehenä (joskin humaltuneena) totean seuraavasti:
  Internet on paikka, missä mikään ei ole pyhää saati hyväksyttyä. Kaikki, siis aivan kaikki, on kyseenalaista. Toiset haukkuvat "omituisuudesta", toiset "valtavirran mukana kulkemisesta". Tärkeintä on että tiedostat itse mitä olet, kuka olet ja mitä elämältä haluat. Jos oikeasti tiedät mitä olet, sanat eivät edes naarmuta sinua. Jatka tutkiskelua jos siltä tuntuu. Tee juuri kuin itsestäsi tuntuu.

  Mikäli otat internetistä saamasi palautteen liian tosissasi, pelkään pahoin ettei internet ole sinua varten. Tämä on ihmisten luoman synteettinen rajojen poissaolon ihmemaa, missä kaikki on mahdollista. Täällä ei ole montaa asiaa mitä kannattaisi tosissaan ottaa. Anonyymiyden tuoman turvan mukana ihmisen sanovat mitä sylki suuhun tuo, asioita joita eivät todellakaan sanoisi/uskaltaisi sanoa päin naamaa, koska ovat säälittäviä vässyköitä.

  Kaiken tämän sanon kokeneena henkilönä, humaltilan minulle luoman hyvyyteen pyrkivän olemuksen alaisena. Nauti siitä kun voit. Olet yksilö, pysy sellaisena. Internet on paikka jota en suosittele edelleenkään ottamaan tosissaan. Kiitän ja kuittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei silti oikeuta ketään ihmistä kohtelemaan muita ihmisiä kaltoin. Se on fakta!

   Poista
 16. Moi!

  Olen eräässä blogissa nähnyt postauksen, jossa bloggari esitteli kenkänsä. Olisi kiva nähdä kuvapostausta myös sinun erilaisista kengistäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tällä hetkellä oikein oo kenkiä, koska olen myynyt paljon kenkiä pois. Pitäisi mennä kenkäostoksille ;D

   Poista
 17. Pakko antaa rakentavaa kritiikkiä postauksestasi. Minusta katsot kiusaamista hyvin mustavalkoisesti. Kaikki herjaajat/kiusaajat eivät todellakaan ole huonolla itsetunnolla varustettuja tai kateellisia. Tämä on todella harhainen käsitys kiusaamisesta, koska suurin osa kiusaajista on hyvinkin itsetietoisia ja omanarvonsa tuntevia. Kiusaaminen johtuu usein vain siitä, että sinä tai tukiaiset tuotatte puhdasta huvittuneisuutta tyylillänne ja jutuillanne. Kyse on mielipiteistä, ei kateudesta. Mielestäni naurettavaa oli toteamus:

  "Olen tullut siihen lopputulokseen, että se johtuu siitä kun uskallan olla täysin oma itseni. Pukeudun kuten haluan. Muokkaan kehoani tatuoinneilla, lävstyksillä ja täyteaineilla ihan kuten haluan jne.."

  Voin sanoa, ettei kukaan ole kateellinen sinulle siitä, että uskallat ottaa tatuoinnin/lävistyksiä/täyteaineita. Ihmiset, jotka eivät niitä ota eivät niitä halua. Annat sellaisen kuvan itsestäsi, että mielestäsi olet ainoa ihminen, joka on oma itsensä. Minä olen oma itseni ilman mitään lävistyksiä, tatuointeja tai täyteaineita. Se on minun tapani olla oma itseni. Ei kannata luulla, että ns. normaalin näköiset ihmiset salaa haluaisivat olla lävistettyjä ja tatuoituja. Hyväksy sinäkin Petri muut ihmiset sellaisina kun he ovat.

  Korostan, että tämä oli täysin minun mielipiteeni asiasta, eikä mielestäni tässä tekstissä ole mitään loukkaavaa sinua kohtaan. En ainakaan tarkoita loukata sinua omassa blogissasi. Ihmettelen suuresti jos jätät tällaisen julkaisematta. Kiitos ja hyvät jatkot!

  -Tina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroppas sitten mitkä motiivit kiusaajilla, herjaajilla jne.. on. Tämä postaus ei myöskään liity Tukiaisiin. Tämä kertoo yleisesti internetissä tapahtuvasta henkisestä väkivallasta sekä niitä omia kokemuksiani.

   Jotkut ihmiset eivät hyväksy tatuointeja, lävistyksiä, tatuointeja jne... Varsinkaan kun olen vielä niin nuori. Mistään kateellisuudesta koko postauksessa ei ole edes ensimmäistäkään lausetta.

   Tämä oli täysin asiallinen kommentti ja sellaiset julkaisen ja todella mieluusti vastaan.

   Mulle jäi tosin sellainen mielikuva, että olet ymmärtänyt postauksen jotenkin väärin.

   Hyvät jatkot sinnekkin <3

   Poista
  2. Minustakin katsantosi on hyvin mustavalkoinen. Kiusaajilla saattaa olla motiivina vaikka oman egon kasvattaminen. Ei kaikki kiusaajat ole kateellisia eikä kaikilla todellakaan ole huono itsetunto "suurin osa kiusaajista on hyvinkin itsetietoisia ja omanarvonsa tuntevia" totta joka sana. Eivätkä kaikki kiusatut ole jotenkin erilaisia vaikkapa pukeutumistyyliltään, tai ei kaikilla ole tatskoja tai lävistyksiä. Tai mitä sanoit oman itsensä olemisesta, ei sekään ole läheskään aina syy kiusaamiseen. Osa kiusatuista on ihan "tavallisia" (koskaan ei voi sanoa kuka on tavallinen ja kuka ei mutta tajunnet mitä haen takaa) ihmisiä, joita kohtaan joku kiusaaja hyökkää egoboostin takia. Tai ihan vaan huvin vuoksi, sellainen on ihmisluonne. Omakohtaisen kokemuksen perusteella ei kannata tehdä näin rankkoja päätelmiä, sillä useimmiten silloin on pahasti väärässä.

   Eka ano sanoi "Voin sanoa, ettei kukaan ole kateellinen sinulle siitä, että uskallat ottaa tatuoinnin/lävistyksiä/täyteaineita. --- Annat sellaisen kuvan itsestäsi, että mielestäsi olet ainoa ihminen, joka on oma itsensä." ja on aivan oikeassa. Lisäisin vielä että annat kuvan kuin olisit ainoa ihminen joka voi ja uskaltaa ottaa tatuointeja/lävistyksiä/täyteaineita. Ei pidä paikkansa, tosin sen tietänetkin. Täyteaineisiin en tule ikinä koskemaan pitkällä tikullakaan, mutta minulla on lävistyksiä ja tatuointeja, joten älä tee niin suurta numeroa siitä että sinullakin on.

   Poista
  3. No tää asia ei ole ollenkaan mustavalkoinen, mutta se on edelleen mun mielipide, että kiusaajilla EI ole kaikki muumit laaksossa.

   Nuo asiat eivät liity kiusaamiseen mitenkään. Joka toisella ihmisellä on nykyaikana tatuointi ja/tai lävistys, joka on mun mielestä kiva asia. Rakastan tatuointeja ja hienoja lävistyksiä =)

   Ja mitään numeroa siitä en ole tehnytkään...

   Poista
 18. Joilakin ihmisillä on sellaiset motiivit että saavat puhasta nautintoa kiusaamisesta, onhan maailmassa ihmisiä, jotka nauttii vieläkin sairaammista asioista kuten kiduttamisesta ja tappamisesta. Omalla kokemuksella sanon ja olen huomioinut tällaisen asian: kiusaajilla on yleensä huonot kotiolot. Ovat väkivaltaisista alkoholisti tai huumeperheistä, jotakin häikkää heidän perhesuhteissaan on mikä heijastuu muiden kiusaamisena. Se paha olo puretaan muihin ihmisiin. Myös heikko itsetunto ja epävarmuus, halu kuulua suosittujen porukkaan aiheuttaa sen, että jotkut alkavat kiusaamaan toisia. Se on myös jonkinlainen puoustusmekanismi, kiusaajat eivät halua itse joutua kiusatuiksi. Mutta ihan fiksuja asioita kyllä sanoit postauksessasi. Netissä kun on niin julmetun helppo kiusata, siitä ei jää kiinni eikä vastuuta tarvitse kantaa. Nettikiusaaminen on todella yleistä ja yleistyy koko ajan. Se on ikävä asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi vakavimmissa tapauksissa poliisit pystyvät jäljittämään tietokoneet. Esimerkiksi nyt kun on alkanut noita kouluammuntoja tulemaan. Ainakin muistan ainakin kolmesti lukeneeni jossain, että tietokone jäljitetty.

   Musta ois hyvä, että tulisi jonkunlainen tunnistusjuttu ennen kuin pääsee internettiin. Vähän niinkuin on pasii ennen kuin pääsee ulkomaille! Kuulostaa melkoisen radikaalilta, mutta varmasti toimisi.

   Poista
 19. Hei Petri!
  Eipä ole tullut vähään aikaan luettua tätä sun blogia, mutta hienoa nähdä ja lukea kuinka vahvasti menet elämässäsi eteenpäin kaikesta ihmisloskasta huolimatta! :> Olet rohkea suunnannäyttäjä ja ainakin minua kannustat päivästä toiseen olemaan oma itseni, vaikka välillä takkiin tuleekin ja lujaa. Itse olen biseksuaali oman tieni kulkija, niin tyyliltäni kuin muutenkin. Minusta on ihanaa että olet avoimesti Tukiaisten ystävä, he saavat kaiken tarpeettoman loskan osakseen tässä maassa ja se on surullista, koska kenenkään ei pitäisi sellaista joutua elämässään kokemaan. Mitä tähän maailmaan tulee, "normaali" on ihmisten mielessä lähes keskiaikainen käsite. Kaikki uusi pelottaa, tai sitä ei haluta hyväksyä.. Johtuu se sitten kasvatuksesta tai yhteiskunnasta, tai jostain muusta syystä mihin joku haluaa ehkä tässä kirjoituksessa takertua tjsp :> Haters gonna hate! Erilaisuus on aina rikkaus, on se sitten missä muodossa tahansa. Keskity jatkossakin niihin asioihin mitkä tekee sinut onnelliseksi. Kiusaajia on aina ollut ja tulee aina olemaan, monilla kun on ahdas ihmismieli.. MUTTA: God will always love you.

  (tässä kirjoituksessa ei ole kysymys mistään muusta kun minun mielipiteistä, jos jollekin tulee tarve takertua yhteen jos toiseenkin sanaan ja avautua ns hiekkaa pim....... :>)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoista <3

   Aina kannattaa olla oma itsensä ja heivata muiden mielipiteet johonkin pimeään nurkkaan. Tärkeintä on, että itsestään tuntuu hyvälle =)

   Poista
 20. Keep your style, keep yor smile. No matter what they say.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?