Toivepostaus #1: Homoseksuaalisuus ja homofobia!

Eli tämän viikon ajan julkaisen nyt toivepostauksia, joita on tullut rutkasti viimeaikoina. Tulossa on mm: postausta kissoista, kauneudenhoidosta jne.. Nyt aloitetaan kuitenkin tästä postauksesta.

Luokittelen itseni homoseksuaaliksi, vaikka minulla on prosentin mahdollisuus rakastua myös naiseen. Olen aijemmin seurustellutkin muutaman naisen kanssa ja tuntenut heihin samanlaista ihastusta ja vetovoimaa kuin miehiäkin kohtaan. Mieluummin siis miehen kanssa lähden treffeille kuin naisen. Miehiin ihastun paljon helpommin ja nopeammin sekä saatan tuntea heihin vetovoimaa jo ekoilla treffeillä. Miehille minulla ei ole myöskään niin tarkkaa ulkonäkökriteereitä. En tiedä mistä se johtuu, joten turha sitä kysyä. Kirjoitan seuraavaksi homoseksuaalisuudesta yleisesti, eli faktaa omien mielipiteiden kera.

Homoseksuaalisuuttaha pidettiin alunperin rikoksena Suomessa vuoteen 1971 asti. Laki kuitenkin kumottiin, mutta ihmiset pitivät homoutta kuitenkin edelleen sairautena, joka oli todella naurettavaa. Vuonna 1981 Setan ansiosta homous poistettiin tautiluokituksesta. Itse olen liittynyt myös Setan jäseneksi. Homoutta on pidetty myös syntinä. Syntinähän jotkut vanhoolliset ihmiset pitävät sitä edelleenkin. 1950- luvun lopulla homoutta alettiin pitämään enemmä sairautena, joka on poistunut tautiluokituksista 1980- luvulla.

Homoseksuaalisuus on todella luonnollinen asia, jota on ollut olemassa maailman synnystä asti lähes kaikilla elollisilla olennoissa. Väitetään myös, että homoseksuaalisuus on vaaraksi elämän jatkumiselle, mutta esimerkiksi joillekkin eläimille homoseksuaalinen käyttäytyminen on eduksi, koska se ehkäisee agressiivisuutta lajitoverien kesken.

Toinen mielenkiintoinen asia on homoseksuaalien perheen perustaminen. Homopareilla ei ole adoptiooikeutta, joka on todella väärin. Väkivaltaiset ihmiset, narkkarit, alkoholistit ym.. saavat perustaa perheen oikein hyvin, mutta sitten esimerkiksi normaalituloisille hyvissä olosuhteissa eläville homopareille on tehty mahdottomaksi perustaa perhe. Tämä asia on niin väärin kuin olla ja voi!!! Sisäinen adoptio on Suomessa jo sallittu, mutta se ei paljoa liikuta.

Sitten siirrytään homofobiaa, jota ei myöskään pidetä sairautena valitettavasti, koska sitä se mielestäni on. Ei ole oikein miettiä, että homoille pitäisi järjestää samanlaisia keskitysleirejä kuin Hitler järjesti juutalaisille. Vai mitä mieltä te olette? Homofobiahan on siis pelkoa ja vastenmielisyyttä homoja kohtaan. Mun mielestä homofobia on todella surullista ja tunnen sääliä homofobisia ihmisiä kohtaan. Kaikki ihmiset ovat samannarvoisia, eikä kukaan ole toista parempi, vaikka jotkut sellaista päässään kuvittelevatkin. Toukokuun 17pv vietetään maanlaajuista homofobian vastaista päivää, johon suosittelen kaikkien osallistuvan jollain tapaa.

Avioliitotkin pitäisi sallia mielestäni ihan yhtälailla sekä homoille, että lesboillekkin. Sen ei pitäisi olla heteroiden ''etuoikeus''. Jotkut papit tosin Suomessa vihkivät homo- ja lesbopareja kaikkea vihaa ja sääntöjä uhmaten, joka on mielestäni todella hyvä asia. Joskus vielä kirkkohäätkin ovat mahdolliset. Tällä hetkellä kirkkohäät ovat laillisia ainakin seuraavissa maissa: Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa, Norjassa, Portugalissa, Ruotsissa, Islannissa ja Argentiinassa. Myös muistaakseni joissain U.S.A:n osavaltioissakin. 

Toivottavasti tämä postaus avarsi ihmisten mielikuvia sekä minusta, että yleisesti homoseksuaalisuudesta. Seuraavat kuvat ovat viime kesän Helsinki Pride 2012- tapahtumasta. Odotan innolla ensi kesän Pride- tapahtumaa, joka on 24.06.2013-30.06.2013.

Lisäys vielä yhden kommentin vuoksi tähän postaukseen: Mun on vaikea kertoa omista kokemuksistani, koska en ole koskaan ollut kaapissa. En ole koskaan kokenut syrjintää seksuaalisuuteni vuoksi. En ole ollut vakavissa parisuhteissa ja asuminen Lappeenrannassa on ihan samanlaista niin heteroilla kuin homoillakin.Kommentit

 1. Mikset kirjoita omaa mielipidettäsi asiaan vaan kopioit wikipediasta suurimman osan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nooo mitäköhän mieltä petri on asiast jos ite on XD

   Poista
  2. Mikään tekstissä ei ole kopioitua =)

   Tässä vielä selvennökseksi ainoa kohta, jossa olen käyttänyt wikipediaa tietolähteen, eikä tämäkään teksti ole suoraan kopioitu, vaan sisältää faktaa ja omia mielipiteitäni.

   Homoseksuaalisuuttaha pidettiin alunperin rikoksena Suomessa vuoteen 1971 asti. Laki kuitenkin kumottiin, mutta ihmiset pitivät homoutta kuitenkin edelleen sairautena, joka oli todella naurettavaa. Vuonna 1981 Setan ansiosta homous poistettiin tautiluokituksesta. Itse olen liittynyt myös Setan jäseneksi. Homoutta on pidetty myös syntinä. Syntinähän jotkut vanhoolliset ihmiset pitävät sitä edelleenkin. 1950- luvun lopulla homoutta alettiin pitämään enemmä sairautena, joka on poistunut tautiluokituksista 1980 luvulla.

   Poista
  3. Tekstissä siis aivan selkeästi välittyy minun mielipide!

   Poista
  4. Miten tuo tautiluokitus yms. liittyy sinuun? Ethän ollut tuolloin edes syntynyt!

   Poista
  5. Kirjoitin yleisesti homoudesta sekä omia mielipiteitäni =)

   Poista
 2. En tiennyt että oot homo, mut nyt tiedän. Tää postaus on täyttä asiaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mieltä vanhempasi ja ystäväsi ovat homoudestasi? Kauanko he ovat tiennee ja miten suhtautui kuullesaan?

   Poista
  2. Noh tietenkin he hyväksyvät sen. Sekä ystävät, että vanhemmat ovat aina tienneet. En osaa luokitella suhtautumista koska meidän perheessä on hetero, homo ja lesbo = kaikki ihan samanarvoisia ihmisia.

   Poista
 3. Olen tosi pettynyt, kopioit vain jotain "faktaa" jostain, kertomatta mitään omista kokemuksistasi. Faktan voi kuka tahansa hakea vaikka netistä, plus että olit laittanut faktatkin osaksi väärin.

  Esimerkiksi perheen perustaminen, mihin perustat väitteesi, ettei homoilla voi olla perhettä? Monet homot elävät puolisonsa ja lastensa kanssa, eikö tämä ole perhe? Miksi väheksyt perheen sisäistä adoptiota? Toivottavasti et kuvittele, että perheen sisäinen adoptio on laajasti käytössä heteroperheissä, sillä ei se ole. Se on hyvin harvinaista, yleisempi malli on, että perheessä on "sinun lapset ja minun lapset" (ja ehkä yhteiset lapset). Perhe voi koostua muistakin kuin juridisesti yhteisestä lapsista.
  Monet homot ovat myös rekisteröidyssä parisuhteessa, joka ainakin minun mielestäni on avioliitto. Avioliittoon ei tarvita kirkollista siunausta, joka sekin on mahdollinen saada jos sen haluaa.

  Miten olet päätynyt siihen ajatukseen, että sinulla on prosentin mahdollisuus rakastua naiseen? Missä se on tutkittu, ettei se ole kaksi prosenttia tai vaikka kolme?

  Tämä postaus ei kertonut sinusta ja suhteestasi omaan homoseksuaalisuuteesi yhtään mitään. Pikemminkin tulee mielikuva, ettet tiedä, mistä puhut ja olet ns. homo vain koska kuvittelet sen olevan trendikästä. Olisit kertonut itsestäsi; siitä, miten heräsit omaan seksuaalisuuteesi, miten tulit ulos kaapista, miten sinuun on suhtauduttu kotona, koulussa, kavereiden parissa. Millaista on olla homo Lappeenrannassa vuonna 2013. Ei ketään kiinnosta, että Hitler "järjesti" keskitysleirejä, sen voi lukea historiankirjoista. Olisit kertonut itsestäsi, vai eikö ole mitään oikeata kerrottavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettet tykännyt. Toivottavasti seuraava postaus on sitten enmmän mieleesi. Tämä on kuitenkin minun blogi ja kerron mistä minä haluan.

   Prosentin mahdollisuus liittyy siihen, että olen deittaillut noin 20 eri miestä ja vain kolmea naista, joista vain yhdestä kiinnostuin. Sekin suhde tosin kesti vain noin kuukauden.

   Poista
  2. Kirjoitin lisäyksen tuonne postaukseen, jos se vaikka selventäisi ajatuksiasi.

   Poista
  3. Jos olet tapaillut 23 ihmistä ja heistä 3 on ollut naisia, niin silloin naisten osuus on noin 13 % :)

   Poista
  4. Noh se on silti se prosentin mahdollisuus mulla :DDD

   Poista
  5. Jeesus mitä pilkunnussintaa, eihän kukaan voi ikinä tietää olevansa 100% hetero tai että on kahen prosentin mahdollisuus rakastua vastakkaiseen sukupuoleen........... Sehän on vaan verrannollinen heitto, jota käytetään usein puhekielessä. Esimerkiksi voisin sanoa vaikka että prosentin mahollisuus että ikinä ottaisin kissan.

   En kestä näitä anonyymejä ihan oikeesti

   Poista
 4. Olisin toivonut että olisit kertonut enemmän itsestäsi etkä pitänyt ns. esitelmää, olisit voinu kertoa miksi sinusta on tullut homo? Milloin tajusit sen? Monenko miehen kanssa olet vakavasti seurustellut? jne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homoksi ei tulla, vaan homoksi synnytään. Olen aina tiennyt olevani homo ja en ole vielä koskaa seurustellut kovin vakavasti =)

   Poista
 5. On ok käyttää faktoja tekstissä, mutta kuka on sanonut että homofoobikot haluavat homot keskitysleireille..

  Pakko sanoa että minun mielikuvaani et avartanut, ennemminkin laitoit epäröimään omaa avarakatseisuuttani, koska jotkut mielipiteesi olivat niin typeriä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh niitä on ollut nyt viime vuonna jatkuvasti uutisissa kun facebookissa perustettu ryhmiä, joissa homot pitäisi ruoskia ''kuntoon'', laittaa eheytysleirille, uskovaisten parannusleirille ja mitä kaikkea nyt olikaan.

   Poista
 6. Itselläni ei ole mitään homoja tai lesboja vastaan, mutta kirkkohäät ovat mielestäni vain heteroille. Raamatussa on kuitenkin sanottu, että avioliitto on miehen ja naisen välinen pyhä asia, joten mikä hinku ihmisillä on tunkea sinne kirkkoon ? Ja adoptiosta olen vähän surullinen, mutta minusta on ymmärrettävää, että homo/lesboparit eivät saa adoptoida. Lapsille on todella raskasta, kun maailmassa nyt kumminkin on älyttömästi homofoobisia ihmisiä, ja lasten tehtävänä on selittää muille, miksi on kaksi äitiä tai kaksi isää. Toivotaan että ihmiset alkavat pikkuhiljaa tajuamaan sen, että ihminen ei voi valita kehen rakastuu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan sama hinku kuin heteropareilla. Mikä hinku heteropareilla sinne kirkkoon on??

   Jos ihmiset kasvattaisivat lapsensa suvaitseviksi, niin ei olisi mitään ongelmaa. Siinä mun mielipide.

   Poista
  2. Ei munkaan mielestä kirkkohäitä homo- ja lesbopareille. Kirkko tekee omat päätöksensä, eikä sitä saa painostaa tekemään jotain sellaista mikä on sen arvomaailmaa vastaan. Sen sijaan toivon, että samaa sukupuolta olevat parit voisivat avioitua maistraatissa, mutta kirkko täytyy pitää tässä asiassa erillään. Olen muuten homo, enkä usko että läheskään kaikki homot kannattaisivat homoavioliittoja.

   Poista
  3. Siellä raamatussa sanotaan aika paljon muutakin, mutta noudatetaanko niitä nykyaikana? Ei. Ja ei se raamattu ole mikään elämän oppikirja. Vaikken kannatakaan avioliittoa kenellekään, niin kai ihmisillä on vain hinku tuoda julki rakkautensa kaikille ja että vähemmistöllä pitäisi olla siihen ihan samanlainen mahdollisuus kuin muillakin. Koska se on inhimillistä! Ja LAPSEN tehtävänä ei todellakaan ole selittää mitään asioita kenellekään. Se on vanhempien tehtävä sivistää ja kasvattaa omaa jälkikasvuaan, ettei niistä tule kuvottavia aikuisia. Siis mitä hittoa. Jos lasten tehtävänä olisi selittää muille tuollaisia asioita, niin siinä tapauksessa kouluissahan voisi olla vaikka opettajina lapsia.

   Poista
  4. No kaikki ei kannata. Itse kannatan siihen asti kunnes ne on sallittuja tai kun aika mussa jättää.

   Mun mielestä uskontojen tekstejä käytetään nykyään tekosyynä tappamiselle ja sodalle, joka on todella väärin. Ja lapsen tehtävä tosiaan ei ole kuin elää omaa lapsuuttaan.

   Poista
  5. Mä oon sitä mieltä että homoille ei tartteis antaa oikeutta mennä naimisiin kirkossa, koska eihän tummaihoinenkaan mene KKK:n kokoukseen, vaikka sillä pitäis olla oikeus siihen. Miks pitää väkisin änkeä jonnekkin missä ihmiset vaan vihaa sua? Onko se vaan provoamista ja sitä että tahdotaan kaikki tallomalla muiden ihmisten arvomaailma ja halventamalla heidän uskontoaan? Antaa hihhuleitten pitää kirkkonsa ja tapansa. Voi sitä jumalaan uskoa ilman kirkkoakin.

   Poista
 7. Olen kyllä samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa. Olisit voinut kertoa hieman enemmän omista kokemuksistasi. Valitettavaahan on että tuo fakta oli hieman päälle liimattua. Olisit voinut heijastaa mitä homous tarkoittaa nyt 2000-luvulla, kun asia on ajankohtainen.

  Miten suhtaudut kirkon homovastaisuuteen? Olet ymmärtääkseni hyvin uskonnollinen ihminen, joten vaikuttaako kirkon suhtautuminen mitenkään sinun suhtautumiseesi kirkkoon?

  Huomasin myös pienen epäkohdan, josta ajattelin mainita. Lappeenrantapostauksessasi sanoita että Lappeenrannassa homoseksuaaleja tavallaan katsotaan kieroon ja sinun on vaikea löytää täältä kumppania. Korostit vielä sitä kuinka vähän "leprassa" on homoseksuaaleja nuoria. Tämän muistan siitä, että suosittelin sinua kääntymään Saimaan SETA:n puoleen ja kokeilemaan vaikkapa heidän nuorisoiltojaan. Nyt kuitenkin sanot, että Lappeenrannassa on aivan sama oletko hetero vai homoseksuaali. Onko tilanne muuttunut, vai oletko vain löytänyt oikeat piirit? :)

  Kerrot homofobiasta, mutta et ole kuitenkaan koskaan kohdannut sitä? Tiedän, se on olemassa, mutta harvemmissa piireissä se nousee sen kummoisemmaksi kuin: "heitä homo voltti" huuteluksi. Käsite "vitun homo" on jo saanut aivan toisen merkityksensä nuorten suussa, jolloin en ajattelisi sitä homofobiseksi. Tietysti näitä ääriliikkeitä on, mutta milloin niitä ei olisi vähemmistöjä kohtaan? Oletko huomannut muuten että naispareja ei katsota yhtä kieroon kuin miespareja? Mistä tämä mielestäsi johtuu?

  Vielä tähän henkilökohtainen kysymys: nautitko millään tasolla omasta erilaisuudestasi? Siis siitä että olet osa tiettyä ryhmää? Jollakin tavalla se kuvastuu tekstistäsi. En kutsuisi sitä huomionhakuisuudeksi, mutta mietin kun et ole omien sanojesi mukaan koskaan ollut kaapissa tai miettinyt omaa seksuaalisuuttasi, mikä mielestäni on melko harvinaista, ainakin nuorten keskuudessa.

  Tässä muutama asia, joista uskon myös lukijoidesi olevan kiinnostunut :) Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo mitään ihmeellisiä kokemuksia homouden kanssa. Sama asia kun tulisin kysymään kerro tarinasi heterouden kanssa. 2000-luvulla Suomessa rasismi on kadonnut melkolailla. Ainakin isommissa kaupungeissa. Pikkusissa kylissä en oikein edes pyöri.

   Kirkon homovastaisuus on koko ajan poistumassa enemmän ja enemmän, joka on hyvä asia. Mikään uskonnollinen tyyppi en ole.

   Siis täällä Lappeenrannassa homot ovat todella paljon kaapissa, koska pelkäävät syrjintää. Itse kun olin joskus syrjittynä se johtui pukeutumisestani. Täällä varmaan on enemmänkin homoja sekä lesboja, mutta he ovat kaapissa. Itse tunnen vain noin 10 seksuaalivähemmistön edustajaa.

   Joo naisilla hyväksytään lesbous paremmin kuin mieheillä. Ei mitään hajua mistä se johtuu. Epäilen suuresti yhteiskunnan sisällä kehittynyttä mielikuvaa. ''Miehen pitää olla tosi macho, miehekäs ja tehdä fyysistä työtä'' Mielestäni naisten ja miesten väliset suhteet eivät eroa mitenkään nainen-nainen ja mies-mies suhteista.

   Mielestäni homous ei ole mitään erilaisuutta. Ihan samanlainen ihminen olisin heteronakin. Ainoa poikkeus olisi, että deittailisin pelkkiä naisia. Ei ihmisiä voi minusta noin vain luokitella ja ryhmitellä.

   En ole tuntenut koskaan tarvetta olla kaapissa. Minusta se on surullista. Olen aina miettinyt, että pidä minusta tai elä pidä.

   Ps. Käytän itsekkin ''vitun homo'' lausetta ;D

   Poista
 8. Höh...Olisi ollut tosiaan kivempi lukea omakohtaisia kokemuksiasi homoudesta. Tämä oli vähän puuduttavaa lukea... Meitä kiinnostaa kuitenkin SINÄ eikä homous yleisesti. :D Tulemme lukemaan blogiasi sinun takiasi, muista se jatkossa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh mulla ei oo mitään sen ihmeellisempiä kokemuksia kuin sinullakaan. Olen bilettänyt, käynyt koulua, viettänyt aikaa kavereiden kanssa kaupungilla jne... Ainoa ero on, että olen ollut miesten/poikien kanssa.

   Valitan, mutta minulla ei ole mitään suruvuodatusta, rankkoja kokemuksia, syrjintää homouden takia kokemuksia jne... jakaa teille, koska sellaisia ei ole ;D

   Poista
 9. Olen ihan samaa mielta kanssasi tuosta adoptio oikeudesta. Aivan uskomatonta miten kaiken maailman sekopäät saavat tehtailla lapsia niin monta kuin huvittaa, mutta sitten kun kaksi ihmista (miesta tai naista) näkee TODELLA PALJON vaivaa adoptio prosessiin ja lapsen hankintaan niin se on sitten väärin. Tai se kun ihmiset sanovat että "lastahan kiusataan jos sillä on kaksi isää tai äitiä", lapsia kiusataan ihan mistä syystä vaan tai ihan ilman mitään syytä! Samalla voitaisiin kieltää lapset rumilta ja lihavilta ja lyhyiltä ihmisiltä, todennäköisesti heidän lapset olisivat niitä kiusattuja... HUH menee hermo ihmisiin!!!!

  Terv. Hetero nainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat ajatukset kuin mullakin. Laitetaan saman tien synnytysosastolle jotkut ulkonäkökriteerit, pituusrajat ym.... xDDD

   Jokaista lasta tullaan kiusaamaan jossain vaiheessa nuoruudessa. Se on yksinkertainen fakta. Lapset kasvatetaan mun mielestä suoraansanottuna tynnyrissä. Itse sain kasvatuksen, että jokainen ihminen on omanlaisensa ja ihmiset pitää hyväksyä omana itsenään. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikki ihmiset ovat silti yhtä arvokkaita.

   Poista
  2. Mutta kun luonnollinen lisääntyminen ei ole ihan sama kuin adoptio. Ei Suomessa kukaan estä tai kiellä homoja/lesboja pistämästä lasta alulle, he voivat tehdä sen joko heteron kanssa tai vaikkapa keskenään (siis homo- ja lesbopari keskenään). Kukaan ei tule synnärillä ottamaan lasta pois vain sen takia, että äiti on lesbo tai isä on homo. Sen kuin nusasee menemään vain, niin muutkin ihmiset tekevät.

   Suomessa ei myöskään homoilla ole yhtään sen huonommat adoptio-oikeudet kuin postauksessa kerrotuilla nisteillä tai alkkiksilla, hekään EIVÄT saa adoptoida lasta, joten oikeudet ja mahdollisuudet ovat yhtäläiset. Toisin kuin homoisältä tai lesboäidiltä, narkkarilta tai alkoholistilta voidaan viedä vauva pois heti syntymän jälkeen. On lisäksi paljon täysin normaaleja heteroparejakin jotka eivät saa koskaan oikeutta adoptoida lasta, vaikka olisivat täysin kykeneviä vanhemmiksi. Syynä voi olla tulot, työtilanteen epävarmuus, sairaudet (kuten esim. diabetes tai vuosia sitten tehty masennusdiagnoosi) yms.. Adoptiovanhempia tutkitaan hyvin, hyvin tarkkaan ennen kuin lapsi heille annetaan, se ei ole mikään semmoinen sormia napsauttamalla onnistuva juttu, joka onnistuu kunhan vain olet hetero.

   Positiivista loppuun; kiva kun Petri postasit tämmöisestäkin aiheesta joka on vakavampi. Vaikka tämä jäikin vähän pinnalliseksi raapaisuksi, niin tästä on hyvä jatkaa vaikka myöhemmin ja kertoa lisää. Pointsit myös siitä, että esität mielipiteitäsi ja myös yrität ihan aidosti perustella niitä :)

   Poista
  3. Eli siis ne adoptoitavat lapset pitää antaa säilöytyä siellä lastenkodissa vai missä lie he ovatkaan. Olen kuullut myös jostain kohdunlainaamisesta jne... Niihin en tosin ole ollenkaan tutustunut.

   Ja kiitos kehuista =)

   Poista
  4. "Kohdunlainaus" eli sijaissynnytys ei ole sallittua Suomessa.

   Poista
  5. Tosta en tiennytkään ;D
   Aina oppii jotain uutta! =)

   Poista
  6. Kohdunlainaus ei ehkä ole sallittua Suomessa, mutta kuka sitä estelemään kun homo ja lesbopari päättää keskenään tehdä kaks lasta ja molemmat parit ottaa yhden. Siihen ei kukaan voi puuttua.

   Poista
 10. Ensin kirjoitat, että "Siis täällä Lappeenrannassa homot ovat todella paljon kaapissa, koska pelkäävät syrjintää"

  Ja sitten kuitenkin korostat, kuinka "asuminen Lappeenrannassa on ihan samanlaista niin heteroilla kuin homoillakin".

  Ei sinun kommenteissasi ole mitään järkeä, tunnustat, että Lappeenrannassa esiintyy syrjintää ja heti seuraavaksi kiistät, että Lappeenrannassa esiintyisi syrjintää?

  Olisi mielenkiintoista tietää, millaista syrjintää Lappeenrannassa esiintyy, koska homot mielestäsi pelkäävät siellä olla avoimesti. En ole koskaan Lappeenrannassa käynyt, joten en voi tietää.

  Olen blogiasi lukenut alusta lähtien, ja olen vahvasti muistavinani, että sinulle olisi ollut jonkinlaisia syrjintäkokemuksia yläasteaikoinasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mun mielestä täällä ei uskalleta tulla kaapista ulos. Se ei tarkota,, että huudetaan facebookisa ja kaupungilla ''Olen homo ouh jeah!'', vaan, että myöntää sen itselleen ja läheisille ihmisille. Monet pelkäävät ihan yleisestikkin, että ystävät hylkäävät ja vanhemmat alkavat katsoa kieroon.

   Jossakin vaiheessa mulla oli kauhea Lappeenranta inho päällä ja kirjoitin joka paikkaan miten p*ska paikka Lappeenranta on. Nyt kun olen kasvanut henkisesti enemmän, niin tajuan, että kiva paikkahan tämä on, eikä täällä tylsää tule jos jaksaa nostaa p*rseensä sohvalta ylös. Jokaisella on teininä se vaihe kun oma kotikaupunki on aivan täysin kauhea jne...

   Syrjintä ylä-asteella syrjintä johtui tyylistäni. Meikkasin, pukeuduin värikkästi, hiukset olivat sellaiset rokkari emo hiukset. Joskus kuljin Lady Gaga salama naamassanikin :D Olin sellanen ernu. Tosin hakeuduinkin vain oma tyylisten ihmisten seuraan, joita ei ollut ylä-asteella minun kanssa samassa koulussa. Seksuaalisuudesta ei ole niinkää mitään negatiivista kokemusta.

   Poista
  2. Kyllä täällä Helsingissäkin syrjitään homoja (valitettavasti!), ei kaikki vihaajat asu automaattisesti "maalla".

   Poista
  3. Jokaisessa kaupungissa on homofobisia ihmisiä 100% varmasti.

   Poista
 11. Itse en näe homoissa ja lesboissa mitään erilaista kuin heteroissakaan. Se,että sattuu pitämään saman sukupuolenedustajasta, ei pitäisi olla mikään este osoittaa rakkauttaan avioliitolla tai adoptiolla.
  Jos Suomi kerran on tasa-arvoinen maa, mikseivät homo-ja lesbo parit saa samoja oikeuksia kuin muutkin ns. "normaalit" ?
  - Itse olen hetero, mutta en näe homoudessa mitään väärää. Jokainen olkoon puolestani millainen haluaa, kunhan se vaan itsestään tuntuu hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Suomi munkaan mielestä kovin tasa-arvoiselta vaikuta jos vähemmistön täytyy taistella kynsin ja hampain samoista asioista mitkä ovat juuri niillä ns. ''normaaleilla heteroilla''.

   Poista
 12. Katsoin joskus viime vuonna(?) jonkun dokumentin missä Jani Toivola selvitti mahdollisuuksiaan adoptoida lasta. Hänelle vaan todettiin kylmästi ettei mahdollisuutta ole mikä ei mun mielestä ole reilua, juurikin kun vertaa kuvailemiisi heteropariskuntiin, jotka ovat sekaisin huumeista tai alkoholista tai muuten vaan. :/
  Kyllä lapset pitäisi kasvattaa siihen, että tämä on 2000-luku, homot/lesbot/bi-seksuaaliset ym. ovat normaaleja ihmisiä siinä missä heterotkin.
  Ja tälläsia tekstejä voisit kirjoittaa enemmän, ne varmasti kiinnostaa enemmän kuin Tukiaiset, tosin tässä tekstissä jäi uupumaan noita muiden kommentoijien kertomia asioita jotka olisi enemmän kiinnostaneet kuin faktat wikipediasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antaisi lapsen ennemmin normaaleille lesbo tai homopareille kuin narkkareille, alkoholisteille jne... Minut on kasvatettu juuri tuollainen, kuten jo aijemmassa kommentissa mainitsinkin. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.

   Kirjoitan vähän milloin mistäkin. Ensi kuussa aihe siirtyy taas Espanjassa elämiseen.

   Ja kuten tosta vikasta asiastakin jo mainitsin jossain tuolla aikaisemmissa kommenteissa, niin minun on vaikea kertoa jotain omia kokemuksia kaapistatulemisesta ynnä muista ''perusasioista'' kun en ole itse sellaisia kokenut. Minut on kasvatettu, että täytyy olla oma itsensä ja niin olen myös tehnyt =)

   Se on melko ärsyttävää, että homoilla ja lesboilla oletetaan olevan jotain traagisia/ei raagisia kertomuksia itsensä myöntämisessä, kaapista tulemisesta ym... Ei meilla seksuaalivähemmistöillä ole sen oudompia asioita elämässä kuin heteroillakaan. Ekana uhmaikä, sitten murrosikä ja ryypätään ja rellestetään pitkin puistoja ystävien kanssa, deittaillaan, ehkä ekat seksikokemukset. Parikympisenä työllistytään jne... jne....

   Toivottavasti taas tuli selvennystä lukijoiden mietteisiin :D

   Poista
  2. Ensinnäkin, tarttui yhdessä kommentin vastauksessasi silmääni, läheskään kaikkia lapsia ja nuoria ei kiusta missään vaiheessa. Kouluissa on paljon "suosittuja", jotka paistattelevat muiden huomiossa ja kiusaavat erilaisia. Esimerkiksi pahan puhumista selän takana on hankala sanoa kiusaamiseksi, koska usein henkilö josta puhutaan ei saa tietää asiasta.

   Itse en vastusta homojen adoptio-oikeutta, mutta jo wikipediasta silmäilemällä pystyy sanomaan yhden Suomesta riippumattoman tekijän (jos ajatellaan kansainvälistä adoptiota), nimittäin lapsen kotimaan suhtautumisen seksuaalivähemmistöihin. Jos kyseissessä maassa homoseksuaalisuus on laitonta. Silloin on samaa sukupuolta olevan pariskunnan luultavasti hankala adoptoida.
   Ja toisekseen, valitettavasti edelleen lapsille joiden vanhemmat ovat samaa sukupuolta, kasvaminen saattaa olla rankempaa. Kuten sanoin, valitettavasti.

   Tekstistäsi saa muutenkin osittain sen käsityksen, että mukaasi Narkkarit, juopot jne jne jne voisivat adoptoida mutta homoseksuaalit eivät. Ehkä kannattaisi sitä lausetta tarkentaa, sillä: "adoption edellytyksenä on, että adoptoivan henkilön tai pariskunnan elämäntilanne on ”mahdollisimman vakaa”." Tämä tieto löytyy sivulta:
   http://www.vau.fi/Yritamme-lasta/Adoptio/Kuka-voi-adoptoida-lapsen/

   Ja kuten muutkin sanoivat, olisi ollut ihan kiva lukea omista kokemuksista, vaikka siihen ei kuuluisikaan traagista kaapista tulo tarinaa. Tuskin kuitenkaan päiväkodissa olet tajunnut, että tykkäät enemmän pojista kuin tytöistä. Yleensä lukio iässä (16 eteenpäin) nuorten seksuaalinen identiteetti alkaa olla lopullisessa muodossaan, jos silloinkaan. Joten kaipa siinäkin jotain kerrottavaa olisi, miten tajusit olevasi homoseksuaali.

   Eipä muuta, mukavaa päivän jatkoa sinullekin :)

   Poista
  3. Mä oon edelleen sitä mieltä, että jokainen kokee jonkinlaista kiusaamista nuoruutensa aikana. Haukkumista, nettikiusaamista jne...

   Tarkoitin, että se on niin väärin kun heillä on mahdollisuus hankkia lapsia (biologisesti), mutta sitten ihan normaaleilla hyvinvoivilla normaaleilla aikuisilla vähemmistöpareilla se ei ole mahdollista millään tapaa. Onneksi ''sateenkaariperheet'' ovat yleistyneet nyt tosi paljon ja esim juuri Pridessä on kymmeniä, jossei jopa satoja sateenkaariperheitä vuosittain.

   Mä tiesin jo joskus ala-asteella ihan selkeästi. Ei vaan koskaan tytöt kiinnostaneet kuin kaverimielessä toisin kuin pojat :D

   Poista
  4. "Ei vaan koskaan tytöt kiinnostaneet kuin kaverimielessä toisin kuin pojat :D"

   vs.

   "Olen aijemmin seurustellutkin muutaman naisen kanssa ja tuntenut heihin samanlaista ihastusta ja vetovoimaa kuin miehiäkin kohtaan."

   Näen tässä jonkinlaisen ristiriidan. Mikä nyt ei sinäänsä yllätä.

   Poista
  5. Noh selitetääs tämäkin nyt.

   Aloitetaan pojista. Heihin ihastun helpommin ja ihastumisen jälkeen on syntynyt ihan oikeita tunteita. Rakastumista jne....

   Sitten tytöt. Heihin en ihastu helposti. Pari kertaa olen ihastunut, mutta alkuihastuksen jälkeen sellaiset tunteet ovat aina kadonneet, eikä mitään ole sitte parin viikon jälkeen syntynyt.

   Eli siis olen tuntenut/voin tuntea samanlaista ihastusta ja vetovoimaa kuin poikiinkin, mutta se katoaa jossain vaiheessa tyttöjen kanssa, eikä jatku vakavammaksi.

   Poista
  6. On homoillakin oikeus biologisesti hankkia lapsia, niinkuin niillä narkkareilla ja muilla vähemmän terveillä tyypeillä. Heidän harmikseen sitä ei vain voi tehdä saman sukupuolen kanssa, joten jos välttämättä sen pennun tahtoo, niin ei kai silloin sen vastakkaisen sukupuolen paneminen kerran elämänsä aikana ole ylitsepääsemätön teko. Miespari tekee vaikka diilin naisparin kanssa. Pitää nelinkeskeiset orgiat ja päättää kumman massun lapsi tulee kummalle parille.

   Ei sillä ettenkö kannattaisi adoptiota. Maailmassa on lapsia ilman perhettä, joten miks ei vois antaa niitä lapsia vaikka "niille huonommille vanhemmille", eli homoille, kun ei vanhempia ollenkaan. Toki mä ymmärrän nää maat missä homous on rikos, niin ei sieltä oikein voi adoptoida, mutta on näitä muitakin maita olemassa.

   Poista
 13. Olipas puuduttavan tylsä teksti. Miten on mahdollista, ettei sinulla ole mitään sanottavaa omasta homoudesta tai esimerkiksi muiden lukioiden ehdottelemista homous 2000-luvulla -aiheesta?

  Toinen asia, joka myös on alkanut mietityttää, on tuo tarve päästä naimisiin kirkossa? Kirkko ei hyväksy homoseksuaaleja, joten miksi sinulla on tarve päästä instituutioon, joka ei sinua hyväksy? Huom! en nyt puhu, mitä raamattu sanoo, vaan miten kirkko toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että et pitänyt. En tee homoudestani mitään suurta sirkusnumeroa, jonka vuoksi minulla ilmeisesti ole ainakaan tietoisesti mitään ihmeellisiä kokemuksi homoudesta.

   Kerro sinä mitä kokemuksia sinulla on heteroudesta? Milloin tajusit olevasi hetero ja miten muut asian ottivat vastaan?
   Nyt sun ensimmäine ajatus oli, että tuohan on päivän selvä asia, eikä oo mitään erityistä. Noh siltä mustakin tuntuu. Toivottavasti tää taas valoitti tuota toistuvaa kysymystä :D

   Ihan sama tarve mulla on päästä naimisiin kirkossa kuin heteroillakin.

   Poista
  2. Vastaat näihin ihan loistavasti! En tajua miksi porukka hiillostaa että pitäis kertoa kokemuksistaan 'homouden saralla' jos niitä ei ole, jösses.

   Poista
  3. ei mulla ole tarve päästä kirkossa naimisiin, mutta sitä juuri kysynkin, että minkä takia haluat tukea instituutiota, jolle "et ole olemassa"? Mikä on se tarve päästä kirkossa naimisiin?

   Ja selvennykseksi vielä, papit eivät voi vihkiä homopareja kirkossa, mutta liitto voidaan siunata.

   Poista
  4. Mä en osaa tarkasti selittää, että miksi haluan kirkossa naimisiin, mutta mä vaan haluan. Ajattelin mennä Ruotsissa naimisiin. Siellä ne kirkkohäät ovat sallittuja. Tosin eiköhän jonkun vuoden päästä se ole sallittua suomessakin.

   Poista
  5. Ekalle anonyymille voisin sanoa, että kyllä kirkko hyväksyy homoseksuaalit. Jos kirkko ei hyväksyisi homoseksuaaleja, eivät he myöskään olisi jäseniä. Kirkko ei hyväksy samaa sukupuolta olevien avioliittoja ja se on täysin eri asia.

   Petri, et sä Ruotsissa voi mennä naimisiin jos asut Suomessa. Et voi olla avioliitossa, joka on Suomessa laiton. Eihän sellainen toimi millään muotoa, sitä paitsi luulen että Ruotsissa avioliiton voi solmia vain Ruotsissa pysyvästi asuva. Ainakin näin on Jenkeissä, kun ulkomaalaiset homo- ja lesboparit yrittävät mennä naimisiin. Enkä tarkoita tätä pahalla. :-)

   Poista
  6. Noh pitää oottaa sitten, että kirkkohäät tulee laillisiksi. Tosin toinen vaihtoehto on mennä jättimäisessä puutarhassa kukkien, köynnösten jne.. keskellä naimisiin. Se on toine unelmahää vaihtoehto.

   Poista
 14. Kai tiesit, että homovastaisista ei voi puhua rasisteina? Rasisti viittaa rotuun. Ainakaan minun tietääkseni homot/lesbot eivät ole rotu, kuten esim afroamerikkalaiset, intiaanit tai aborginaalit.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen rasismi tarkoitti rotua kohtaan tapahtuvaa syrjintää, mutta ajat muuttuu, niin myös sanojen merkityksetkin.

   Poista
 15. Mahtava postaus! oon ihan samaa mieltä et homoilla ja lesboilla pitäis olla adoptio-oikeus, parempihan se sille lapselle on et sillä on kaks isää tai kaks äitiä kun se et se joutuu oleen jossain narkkari/alkoholisti/hakkaaja perheessä. ja homofoobikot on suoraansanotusti perseestä C:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on kymmeniätuhansia, jotka ovat meidän kanssa samaa mieltä ;)

   Poista
  2. Demokratiassa enemmistön mielipide voittaa. Suomessa on 5,4 miljoonaa ihmistä, joista 10 000:n mielipide ei paljoakaan paina.

   Poista
  3. Jo yksikin ihminen pystyy muuttamaan maailmaa!

   Poista
 16. Nyt aloin ihmettelemään, kommenttisi luettuasi, että mitä oikeastaan hait, mihin pyrit koko kirjoituksella, kun kaikissa kommenteissa korostat, kuinka homous on ihan sama juttu kuin heterous jne. ja että ei sinulla ole mitään ongelmia, negatiivia kokemuksia yms. Miksi sitten koko postaus, jos sinulla ei ole siitä mitään varsinaista sanottavaa, eikä omakohtaisia kokemuksia?

  Asiaa sivuten; tunnetko itsesi mieheksi vai naiseksi? Kysyn tätä ihan siksi mielenkiinnosta, että itse olen transgender, joka pitää enemmän miehistä ja kokee olevansa homo, vaikka onkin fyysiseltä sukupuoleltaan nainen :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä viikko on toivepostausviikko ja teen postauksia, joita on useampaan otteeseen toivottu. En ole muistanut/ehtinyt tehdä noita toiveita, niin nyt otin muistion ylös ja tällä viikolla noi ''unohdetut'' toiveet tulee tänne blogiin. Huomenna tulee useasti pyydetty postaus kissoista = )

   Tunnen itseni mieheksi. Tuota on kysytyy blogin olemassaolon aikana jo aika varmasti lähelle 100 kertaa. Lähes viikottai jos ei useamminkin joku tuota kysyy :D

   Poista
 17. Niin..olen samaa mieltä kun joku kirjoittajakin, että miksi homot ja lesbot haluavat kirkkohäät, jos kirkko ei heitä kerran hyväksy? Jos itse olisin homo tai lesbo, en todellakaan haluaisi edes kirkkohäitä jos minua ei kerran ko. instituutio hyväksy..pysyisin kaukana koko kirkosta. Tuskin sinäkään haluat liikkua esim sellaisten ihmisten kanssa, jotka ei sun homouttasi hyväksy?
  Se nyt on vaan niin että raamatussa sanotaan, että avioliitto on miesten ja naisten välinen pyhä asia. Mielestäni tämä on OK eikä tarvitse lähteä raamatun kirjoja muuttelemaan...vaikka en mikään homovastainen enkä uskonnollinen ihminen ole millään tavoin.

  Mitä mieltä olet muslimimaista, jotka ovat hyvin kriittisiä homouden suhteen? Esim Afrikka, lähi-idän maat...Turkki jne? Matkusteletko näihin maihin mielelläsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tällä hetkellä kirkoissa on menossa ns. ''sisällissota''. Jotkut papit on jo vihkineet homopareja ja lesbopareja. Siitä oli joskus reilu vuosi sitten muistaakseni hirveät uutiset joka paikassa, jopa televisiossa. Kirkko on suoraan sanottuna jakautunut kahteen osaan. Hyväksyy ja ei hyväksy.

   Siis tottakai voin sinne matkustella. Ihan turvallisia ne turistialueet on niissä. Tosiaan en myöskään kailota sitä homouttani ympäri maailmaa. Toivottavasti kyseisiin paikkoihin saadaan joskus vielä järkeä ja oikeudenmukaisuutta!

   Poista
  2. Raamattu ei ole mikään ylin totuus edes uskonnossa. Sitä tulkitessa pitää olla kriittinen ja ymmärtää, että ajat ovat muuttuneet. Tämä on ehkä vanhin klisee, mutta onki esimerkiksi Raamatun antama kuva naisesta tähän päivään sopiva?

   Totta kai se tuntuu väärältä, etteivät homoparit saa mennä naimisiin kirkossa, jos niin haluavat. Se, että on homoseksuaali, ei tarkoita etteikö olisi uskonnollinen ja saattanut vaikka pienestä lähtien haaveilla kirkkohäistä.
   Onhan se väärin, että normaali ihminen eriarvoistetaan tuolla tavalla. Ei kukaan hyväksyisi sitä, ettei esimerkiksi saisi käyttää bussia sen takua, että sattuu olemaan vaikkapa mustatukkainen.

   Minusta on vain hyvä, että et koe homouttasi minään poikkeavana ja omituusena asiana. On oikein, ettei se sinusta ole kovin ihmeellinen asia jota sinun tarvitsisi käsitellä täällä. Itse olen tyttö ja seurustelen toisen tytön kanssa. Minua harmittaa suuresti, että itse aluksi vähän häoesin itseäni, mutta onneksi myöhemmin olen ymmärtänyt olleeni typerä :)

   Poista
  3. Raamattuhan on kirjoitettu aikoja sitten. Sitä on turha edes yrittää noudattaa täysin.

   En ymmärrä miksi seksuaalisuus pitäisi ottaa sellain ''voi ei olen erilainen kuin muut. Nyt mua syrjitään ja hauykutaan. En tule kaapista ulos vielä'' jne... Jokainen ihminen on sellainen miksi on syntynyt, eikä muuksi muutu.

   Poista
  4. Totta, joissakin muslimimaissa jopa hirtetään homoja. Tässä on yksi syy miksi en vie rahojani muslimimaihin.

   Poista
 18. Koetko uskonnollisena ihmisenä ristiriidan Raamatun opetusten ja minuutesi välillä? Miten olet ratkaissut tämän asian, eli että uskosi kieltää (tavallaan) sinua olemasta oma itsesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis raamatun sanonnat sotii itse itseään vastaan. Kaikki olennot maailmassa on Jumalan luomaa ja sitä pitää kunnioittaa sekä rakastaa. Sivua kun kääntää niin sit pitääki jo kivittää ihmisiä :D

   Kaikki on miten itse tulkitsee asian.

   Poista
 19. Mää en tajuu mitä nää valittaa.. :P On ihan loistava juttu ettei sulla oo mitään traagisen dramaattisia syrjimis/kiusaamis kokemuksia. Ehkä joskus tulevaisuudessa kaikki voi sanoo niin. Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ihmettelen samaa. Ihan vaan koska oon homo, niin oisko mua pitäny sen takia syrjiä, haukkua, pahonpidellä tai jotain ihan vaan koska se kuuluu asiaan vai???

   Toivottavasti tulevaisuudessa kaikilla on samanlaista kun minun nuoruuteni oli tämän kyseisen asian kanssa.

   Poista
 20. Mielestäni kaikkien pitäisi kuunnella tämä kappale! http://www.youtube.com/watch?v=hlVBg7_08n0
  Tasa-arvoinen Suomi tuskin toteutuu koskaan, mutta toivossa on hyvä elää. Toivotaan, että tulevaisuudessa kaikki kuitenkin saa rauhassa olla omia itsejään, niin kuin sinäkin saat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes ymmärrä, että miksi Suomea sanotaan tasa-arvoiseksi maaksi, vaikka eihän Suomi sitä vieläkään ole?

   Toivotaan tosiaan parasta, että Suomi muuttuu nopeasti!

   Poista
  2. Suomi on aika tasa-arvoinen maa, parannettavaa on toki ja paljon. Hyvänä esimerkkinä pitäisin ilmaista koulujärjestelmäämme, joka takaa kaikille mahdollisuudet menestyä vanhempien varallisuudesta huolimatta. Minusta jo pelkästään tämä on tasa-arvoa parhaimillaan. Mulle riittää, kun saan olla minulle tärkeän ihmisen kanssa ilman että kukaan tulee erottamaan meitä toisistamme, enkä koe olevani syrjitty vain koska en voi mennä hänen kanssaan naimisiin. :)

   Poista
  3. Mutta täysn tasa-arvoinen Suomi ei silti vielä ole. Se on siis minun mielipiteeni =)

   Poista
  4. Ei tietenkään ole täysin tasa-arvoinen, siitä olen samaa mieltä kanssasi. Eihän se ole sitä koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan, mutta toisaalta eihän mikään valtio tässä maailmassa ole täysin tasa-arvoinen, eikä tasa-arvoa voida koskaan saavuttaa täydellisesti. Suomessa on aika paljon muitakin epäkohtia, eikä homoliitto-kysymys ole aina se päällimmäisin.

   Poista
  5. Ei tietenkään ole ainoa epäkohta, mutta muut aiheet ei liity tähän kyseiseen postaukseen, jonka takia niistä en ole maininnut ollenkaan.

   Poista
 21. Minä ymmärrän että myös homo parit haluavat lapsia ja mielestäni se olisi hyvä asia.Mutta kun miettii kumpi on tärkeämpää että homot saavat lapsia vai se että lapsi saa hyvän lapsuuden ? En väitä ettei homo parit voi itse sitä antaa mutta tässä mailmassa on selvä että lasta syrjitään homo vanhempien takia. En väitä että se on hyvä asia mutta niin se vaan on ja on aina ollut ja tuskin heti muutttuu. Mielestäni sitten kun mailmassa ei ole homofobiaa niin sitten homot voivat saada adoptoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisella ajattelumaailmalla homofobia ei katoa koskaan =)

   Poista
  2. Oletko sattunut lukemaan lehtiä viime vuosien aikana? Onneksi emme ole joutuneet kertaakaan lukemaan uutisia heteropariskunnissa tapahtuneista lapsisurmista! Kuinka kaikki heteropariskuntien lapset ovat olleet tervetulleita perheisiin ja vanhemmat ovat olleet onnellisia, eivätkä lapset ole joutuneet heitteille. Ja että miten paljon iltalehdissä on uutisoitu siitä, kuinka homopariskuntien lapsia kiusataan ja syrjitään. Viuh, onneksi ollaan vältytty noin suurelta epäkohdalta! Homoilla ei tulisi koskaan olla adoptio-oikeutta, sillä lapsihan voisi saada rakastavan kodin ja eihän se olisi yhtään hyvä asia!

   Poista
  3. Lasta voidaan kiusata ihan mista syysta tahansa tai ihan ilman syyta. Jos olet liian lihava, laiha, ruma, lyhyt, pitka, koyha, olet yksinhuoltajan lapsi, vanhemmat kuolleet, oppimisvaikeudet, liian hyva koulussa, akne yms. Eli kaikilta rumilta ja lyhyilta pitaisi kieltaa lapset, niita lapsiahan saatetaan kiusata!!! ja kaikilta muilta "epataydellisilta" ihmisilta.

   Poista
  4. Toivottavasti tuo Anonyymi 2:n kommentti on ironiaa ;D

   Ja anonyymi 3, olet ihan oikeassa. Joskus kiusaamiseen ei kennelläkään ole mitään syytä. Kunhan vaan kiusataan,

   Poista
 22. Hyvä kirjoitus! Ja todella hyvin vastaat arvostelijoille! Olet hieno esimerkki nuorille ja itseään etsiville ja jo löytäneillekin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3
   Vastaan aina juuri sellain, mitä mieltä asiasta olen =)

   Poista
 23. millaisista naisista tykkäät/voisit kiinnostua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kauneusihanteena mulla on naisten kohdalla Aasialaiset piirteet. Se on aina ollut. Jäänyt varmaan kun koko teini-iän ajan olin mahdoton Japani fani. Luonteen pitää olla ainakin uskollinen, seikkailunhaluinen ja hyväsydämminen.

   Poista
 24. Todella onnistunut postaus,tykkäsin paljon :) Oon kanssasi täysin samaa mieltä,jokaisella tulisi olla samat oikeudet sukupuolesta ja suuntautumisista riippumatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit ja kiva, että on ihmisiä, jotka ovat samaa mieltä kanssani <3

   Poista
 25. Ihan mukava "vakava-aiheinen" postaus välillä, kiitos siitä! Kallistun vähän enemmän muiden kantaan, eli olisin kaivannut enemmän sitä omakohtaisempaa kokemusta/näkemystä ja mielipiteitä! Kerro ensikerralla etukäteen, millaisen toivepostauksen olet tekemässä, ja kerää vaikka kommenteista kysymyksiä, joihin vastaat omilla mielipiteillä? :)

  Kävin miettimään tuota Wikipediafaktaa, jonka olit kopioinut tuohon. En tiedä mistä lähteestä tuo on otettu, mutta homoseksuaalisuus poistettiin DSM-III tautiluokituksesta vuonna 1980, ja suomalaisesta tautiluokituksesta vasta 1986! Eli en tosiaan tiedä, miten Seta on tämän nyt "ominut" omaksi saavutuksekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan muistiin seuraavaa kertaa varten =)

   En tiedä noista vuosista, mutta noin Setassa ja Wikipediassa sanotaan kuten olen tähän kirjoittanut ;D

   Poista
  2. Joo! Menin myös itsekin Setan sivuille kattomaan ton jutun ja yllätyin. :) Mut jokatapauksessa, verrattain myöhään!

   Poista
  3. Homoseksuaalisuus ei olisi koskaan saanutkaan olla mun mielestä rikos tai sairaus, koska se on täysin luonnollinen asia!

   Poista
  4. Niin ei ajateltu joskus 50-60-luvulla.

   Poista
  5. Nyt ollaankin jo seuraavalla vuosituhannella luojan kiitos :D

   Poista
 26. Kun sanot, että kaikki ovat samanarvoisia, niin mitä mieltä olet pedofiilien syrjinnästä? Kyseessähän on samanlainen seksuaalinen suuntautuminen kuin homous ja kumpaakin on pidetty sairautena Suomen historiassa.

  Jopa niin suvaitsevassa paikassa kuin Helsinki pedofiliaa tunnutaan syrjivän. Kukakohan ottaisi asiakseen ajaa heidän oikeuksiaan kun niin moni tuntuu nykyisin sanovan, että suvaitsee kaikki seksuaaliset suuntautumiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pedofiilius ei ole seksuaalinen suuntautuminen. Pedofiilit ovat sairaita ihmisiä. Suoraan sanottuna lähes aina psykopaatteja.

   Arvasin, että joku tunkee tähän jotain tällästä :D

   Poista
  2. Petri, pedofilia ON seksuaalinen suuntautuminen :) Mutta mielestäni se merkittävä ero homoseksuaalisuuden ja pedofilian välillä on, että jälkimmäisessä eivät osapuolet ole tasa-arvoisia, sillä lapsen seksuaalisuus ei ole vielä kehittynyt, joten häntä hyväksikäytetään. Homoseksuaalisuudessa taas kyse on kahdesta aikuisesta, tasavertaisesta yksilöistä jotka osaavat myös kieltäytyä.

   Mut mielenkiintoista, Petri, mitä mieltä olet, että onko ihminen sairas jos vain HAAVEILEE pedofiilisistä asioista, mutta ei toteuta niitä koska tietää niiden olevan väärin? Onko silloin ihminen sairas? Ihan mielenkiinnosta, kun tuli tälläinen aihe esiin :D

   Poista
  3. No olkoon mikä on ,mutta sairasta sellainen silti on!

   Ihmisten seksuaalifantasioihin en mene kommentoimaan mitään. Jokaisella ihmisellä on jotakin outoja fantasioita. Tosin ne on yleensä vaan fantasioita, joita ei halua edes toteuttaa.

   Poista
  4. Homoseksuaalisuus, pedofilia. Seksuaalisuus, filia.

   Noi kaks sanaa niiden perässä kertoo sen miks toinen hyväksytään ja toinen ei. Jos se olis pedoseksuaalinen, niin asia erikseen. Tosin ei asia nimeä vaihtamalla muutu.

   Poista
 27. Olen sun kanssa samaa mieltä!

  http://tytto-rakkautta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 28. Homoseksuaalisuutta on kaikissa lajeissa ja homofobiaa vain yhdessä, mistähän mahtanee kertoa... Up yours, homofobikot!

  VastaaPoista
 29. Homo vai hetero? Tää voi olla jollekkii vaikea asia. Mua auttoi tää teksti. http://www.kotipetripaavola.com/homoseksuaalisuudensynty.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on pakko sanoa että en muista milloin olisin lukenut jotkin noin roskaa.... Homous ei ole valinta, homous ei ole sairaus, homous ei ole tuomittava asia, homoksi ei ryhdytä/muututa, homoksi synnytään =)

   Poista
 30. Olen samaa mieltä linkin kanssa. Tieteellisten tutkimusten ja havaintojen valossa homous on valimnta ei ei biologinen ominaisuus.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?