Seksuaalivähemmistöjen & tasa-arvoisuuden puolesta!

Nyt on aika taas näyttää, että Suomessa on valtaa myös muillakin kuin vain eduskunnassa istuvilla ihmisillä! Löysin internetistä adressin, joka ajaa homojen oikeutta avioliittoon maistraatissa ja tietenkin heti pistin nimeni siihen.

Mikä estää oikeuden mennä maistraatissa naimisiin? Tätä ei voi laittaa enää sen piikkiin, että ''uskonto kieltää''. Maistraattihan ei mihinkään uskonnollisiin asioihin liity millään tavalla.  Tämä on nyt mun näkökulmasta täyttä rasismia sekä epätasa-arvoa.. Tästä syystä päätin ruveta kyseistä adressia tuomaan ihmisille esille. Mitään ei koskaan tule tapahtumaan jos asioille ei tee mitään. Mielestäni tämä adressi on todella hyvää alkusoittoa. Seuraavaksi mun puolesta vaikka mielenosoitus eduskuntatalolle. Minä olisin ainakin mukana. Ehkä jopa siellä pääjehujen joukossa ensimmäisenä viskelemässä kananmunia. Noh vitsi vitsinä. En kyllä tosin näe mitään estettä rauhalliselle mielenosoitukselle ilman mitään väkivaltaa ja vandalismia.

Nyt on aika saada todellista tasa-arvoa, joten kaikki rohkeat ja tasa-arvoa kannattavat ihmiset käykää laittamassa nimenne tuonne adressiin. Sen voi tehdä myös niin, että sinun nimeäsi ei näy julkisesti. Mitään estettä ei siis kenelläkään pitäisi olla laittaa nimeään alle. Muistakaa myös laittaa eteenpäin tietoa ja linkkiä tästä adressista!Kommentit

 1. Mihin toi adressi johtaa? Onhan noita ollut ennenkin, eivätkä ole johtaneet yhtikäs mihinkään.

  VastaaPoista
 2. Pakko laittaa sulle pieni viesti eikä missään vittuilumielessä. Tässä blogissa paria sanaa ei ole, mutta monessakin sun kirjoittamassa blogissa oon nähnyt, kun kirjoitat "aijon". Se on "aion". Tai sitten "aijemmin". Se on "aiemmin". Noin moni muukin kirjottaa, kun sä kirjoitat, mutta se on väärin kirjoitettu. Ja tää kaikki ihan hyvällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vaan osaa laittaa sitä j:tä noihin sanoihin. En tiedä miksi. Varmaan kun olen aina kirjoittanut noin miten kirjoitan ne :D

   Poista
  2. Eikun sulla on ne siellä eikä kuulu olla.

   Poista
  3. Hölmö anonyymi. Lappeenrannassa puhutaan "aijon", so what? Oliko se tämän jutun pointti vai homoseksuaalisuus?
   Petri kirjoittaa omasta mielestään tärkeistä asioista omassa blogissaan.
   Se on ihan hyvä asia.

   Poista
  4. Anonyymikollegoiden on hyvä tietää että sana "aijon" on murresana ja jokaisella meistä on valan täysi oikeus käyttää murrettaan missä yhteydessä sen hyväkseen näkee.

   Oma mielipiteeni on, että se vain rikastaa tekstiä jos siellä vilahtelee murreilmaisuja oli ne tahattomasti tai aikomuksella sinne laitettu.

   Poista
 3. Täyttä asiaa! ja jos joskus semmone mielenosotus tulee niin mää ainakin oon mukana C: ja näin by the way, söpö kuva ja ihana tää sun tatuointi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenosoituksessa tavataan siis :D

   Tatuointo on vielä kesken. Lisää kuvia tulee ja lisäyksiä ehkä tuohon, mikä jo on =)

   Poista
 4. Suurin osa homopareista kai vihitään jo nyt maistraatissa... ? Vai? Eli mitä tällä adressilla ajetaan takaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parisuhteen rekisteröiminen on mahdollista, ei avioliitto.

   Poista
 5. Samaa sukupuolta olevat voivat virallistaa suhteensa samallatavalla kuin eri sukupuoltakin olevat. Ero on sovellettavassa laissa. Naisen ja miehen väliseen virallisetettuun suhteeseen sovelletaan avioliittolakia ja samaa sukupuolta olevien suhteeseen lakia rekisteröidystä parisuhteesta. Debattia on käyty ns. Sukupuolineutraalista avioliittolaista. Maistraatti on viranomainen jossa vahvistaminen tapahtuu. Sori mahd. Kirjoitusvirheistä...autocorrect! Hyvää kevään jatkoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ei pitäis olla mitään sovelluksia. Kaikille sama mahdollisuus avioliittoon. Ei se ole sama kuin rekisteröity parisuhde.

   Kuulostaa muutes oikein viisaalta kutsukorteissa:
   ''Tervetuloa seuraamaan kun rakkautemme rekisteröidään parisuhteeksi 18.06.2013 Lappeenrannan maistraatissa'' :DD

   Poista
  2. Ideana tosin on rekisteröidä parisuhde, ei rekisteröidä jotakin parisuhteeksi.

   Poista
  3. Suomennettu = ei oikeutta mennä naimisiin. Vain kirjoittaa nimi paperiin, että ''hei me seurustellaan nyt ihan virallisesti''

   Poista
 6. Onko sulla ranteessakin tatuointi? Siis tuo tähti? Millon oot ottanut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin olla 15 vuotias kun otin molempiin ranteisiini tähdet ;D

   Poista
  2. sattuko paljon kun ranteeseen tehtiin tatuointi? ja tuliko paljon verta? :D

   Poista
  3. Ei koskenu ollenkaan!
   Ainakaan kun vertaa tätä käsivarressä olevaa :D

   Poista
 7. Osaisitko sanoo, mistä suomalaisesta verkkokaupasta sais Ed Hardyn vaatteita? Ite en löydä mistään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mutta googlettamalla löytyy varmasti. Itse olen ostanut Hardyni Brand Gallerystä sekä e-bay:stä

   Poista
 8. Nyt ihan asian vierestä kyselen, että paljon kiloja sinulta on lähtenyt pudotettua painoasi? Huikea muutos kyllä ulkonäössä verrattuna aiempaan, ja varmasti olokin on parempi! :)

  Mulla olisi myös postausidea/-toive: jossakin blogissa muistan nähneeni postauksen, jossa bloggaaja esitteli kenkiänsä kuvien kera. Olisi siis kiva nähdä, millaisia kenkiä sinä omistat :) Tietty ideaa voisi soveltaa myös esim. vaatteisiin, asusteisiin...melkein mihin tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 18 kiloa tuota painoa tippui pois. Nyt on kiinteytyminen käynnissä, koska vatsassa on sellaista löysää ihoa. Onneksi olen niin nuori, että se myös automaattisesti alkaa kiinteytyä. Vatsoja teen tällä hetkellä päivittäin. Kesällä aloitan pyöräilemään, uimaan ja kävelemään kun ilmat lämpenee =)

   Tuota on ehdotettu aijemminkin, mutta en omista tällä hetkellä kuin jotkut 8 kengät, koska myin yhdessä vaiheessa lähes kaikki kengät pois. Espanjassa voisi mennä kenkäostoksille. Espanjan matkan jälkeen tulee siis tuota kenkäpostausta. Jos sitä ei ala kuulua, niin muistuta minua :D

   Poista
 9. "Tämä on nyt mun näkökulmasta täyttä rasismia sekä epätasa-arvoa"


  sananvalinta pisti vähän silmään, rasismi = rotusyrjintä, ei siis voi käyttää tässä kontekstissa...

  mutta joo, olen kyllä sun kanssa samaa mieltä tässä asiassa! keep it up!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan julkisesti ympäri nettiä puhutaa homo rasismista. Tuo rasismin merkitys on ajan myötä muuttunut. Vähän niinkuin kaikki muuttuu.

   Kiva kun olet mun kanssa samaa mieltä. Kai muistit käydä allekirjoittamassa tuon adressin?

   Poista
  2. Ei, kyllä rasismi on edelleen sitä väärin käyttävien ihmisten mielipiteistä huolimatta ihan vaan rotusyrjintää. Sivistymättömättömyys hoituu sivistämällä.

   Poista
  3. Jos kaikkea syrjintää kutsutaan rasismiksi on mahdotonta eritellä ja ennen kaikkea vastustaa niitä eriarvoistavia käytäntöjä, joiden taustalla on ihmisten erottelu "rotuihin" tai etnisyyksiin. Kaikki syrjintä ei tosiaan ole rasismia, eikä rasismin käsite ole muuttunut ajan myötä, vaan ihmiset käyttävät sitä väärin. Uskon Petri, että sinulla on sydän paikallaan ja tarkoitat hyvää, mutta kannattaisi ehkä lukea kirja tai pari ihan senkin takia, jos haikailet ammattia julkkiksena. Onnea blogillesi ja sinulle!

   Poista
  4. Entäs sitten kun kaikki käyttävät sitä tulevaisuudessa väärin? Eikö se sitten ole ihan oikein. Sitä myös mietin, että miten kirjat liittyvät yhtään mihinkään julkisuuteen? Onnea myös sinne päin <3 =)

   Poista
 10. Niinpä, ei tarvitse mennä siihen joukkoon, jossa tyhmyys tiivistyy. Rasismin merkitys ei todellakaan ole muuttunut. Mutta valkoihoisten ilmeisesti pitää omia kaikki itselleen.

  Mutta muutoin hyvä ajatus tällä kirjoituksella tietty. Suomi on onneksi kuitenkin melko onnellisessa asemassa, jos avioliitto-oikeus on se suurin huolen aihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avioliitto-oikeus kuntoon ja sitten olen tyytyväinen =)

   Poista
 11. Kiva lukea blogiasi,kun on tämmöistä oikeaa asiaa.Mitä mieltä olet siitä,kun homoseksuaali menee kihloihin naisen kanssa,joka on tiettävästi hetero?On ollut myös kiva lukea blogiasi,kun et ole aikoihin kirjottanut Tukiaisista mitään.Olet vissiin viho ja viimein tajunnut mitä porukkaa he ovat,niinkuin ex-miehesi Joni Johtaja Virtanen.Hän oli kirjoittanut hienon kirjoituksen blogiinsa ja uskalsi olla rehellinen.Kaikkea hyvää sulle Petri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät. Ja sehän on fakta, että homoksi synnytään, eikä sitä voi itse päättää tai muuttaa. Tuollainen siis ei ole oikeaa rakkautta. Kaikkea hyvää sinnekkin =)

   Poista
  2. Ei tuokaan ihan täyttä faktaa ole. Ihmisen seksuaalisuus on jatkuvasti muuttuva, se kehittyy, ulkoisetkin asiat vaikuttavat ihmisen seksuaalisuuteen ja suuntautumiseen aivan samoin kuin mihin tahansa muuhunkin psyyken osaseen ja käytökseen. Ihmisen seksuaalisuuteen voi kuulua myös kausia. Se on totta, että sitä ei voi sinällään päättää, voit päättää kokeilla asioita muttet voi päättää tuosta vain mistä tykkäät ja mistä et. Pakolla sitä ei pidä missään nimessä mennä muuttamaan ja jokaisella on oikeus omata oma suuntautumisensa.

   Tällainen suvaitsevaisuus on tietenkin hieman ristiriidassa sen kanssa, että samoinhan pitäisi sitten olla oikeus myös pedofiileilla ja nekrofiileilla. Tokihan heillä on oikeus suuntautumiseensa, mutta onneksi meillä muilla ei ole pakkoa hyväksyä ja sallia sitä.

   Eli yhteenvetona; ei voi sanoa että kaikki ovat jo syntymästä asti joko hetero- tai homoseksuaaleja pysyvästi. Joku voi "kehittyä" homoksi vasta vanhemmalla iällä tai joku homo voi yhtälailla huomata myöhemmin että vastakkainenkin sukupuoli alkaa kiinnostaa. Perusteluna tällä näkemykselleni voin käyttää vaikkapa itseäni ja ystävääni, itse olen nuoruudesta asti luokitellut itseni bi-seksuaaliksi vaikka pysyvät suhteeni ovatkin olleet normaaleja heterosuhteita. Näin myöhemmin olen huomannut kuitenkin olevani yhä enemmän hetero. En koe "eheytyneeni" saati parantuneeni, seksuaalisuuteni on vain muuttunut ja kehittynyt, ihan ilman pakkoa mistään suunnasta. Ystäväni on taas mennyt kokonaan toiseen suuntaan. Nuorempana hän deittaili sekä miehiä että naisia, mutta näin myöhemmin hänestä on tullut ihan umpilesbo, joka ei varmaankaan pystyisi enää edes ajattelemaan seksiä miehen kanssa.

   Poista
  3. No minun mielipide ja minun faktani on, että homoksi, lesboksi jne-- synnytään.

   Poista
 12. Ei toi adressi johda mihinkään. Ajatus on tietenkin tärkeä, mutta kuten eka anonyymi sanoi, niin onhan noita ollut ennenkin. Sveitsissä kuka tahansa kansalainen voi tehdä lakialoitteen, ja siihen tarvitaan muistaakseni joku 100 000 allekirjoitusta, jotta se menee jonkun komitean jatkokäsittelyyn. Samaa voisi toivoa Suomeenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuosta mitään haittaakaan ainakaan ole. Toivottavasti tuollainen tulee Suomeen!

   Poista
  2. Sellainen on jo.


   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/ohjeet

   Poista
  3. Noniin! Mitä kaikki valittaa? Paljon nimiä adressiin ja adressi eteenpäin!

   Poista
 13. Oot oikealla asialla! Allekirjoitin siis :)

  Saanko udella miks sä ja Johanna ette ole enää kavereita edes Facebookissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Muista myös jakaa adressia eteenpäin!

   En jaksanut enää Johannan turhia syytöksiä ym.., joten haistatin pitkät. Yksipuoliset ystävyyssuhteet ei ole ystävyyttä.

   Poista
 14. Hei, näin tämän postauksen ja tuli mieleen, että olisi hienoa, jos viitsisit mainostaa Tahdon 2013 -kansalaisaloitetta blogissasi (lukijakuntaa kun sinulla riittää, eikä tuosta vielä tarpeeksi moni tiedä). Tämä siis juurikin sukupuolineutraalin avioliiton puolesta. :)

  http://www.tahdon2013.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen tuon sitten kun se on ajankohtaisempaa, eli kun se kansalaisaloitteen nimien kerääminen alkaa =)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?