Kosmetiikkaketjut lopettakaa eläinkokeet!

Tässä kuussa on ollut paljon todella tärkeää asiaa blogissani, joten jatketaan samalla linjalla tämä kuu loppuun asti. Nyt nostetaan esille eläinkokeet. Sain idean tähän postaukseen blogini lukijan kommentista. Minua inspiroi kirjoittamaan juuri te lukijat. Saan teiltä aina paljon hyviä ideoita ja postausaiheita, mutta nyt itse asiaan.

Minä olen itse todella eläinrakas ja vastustan eläinkokeita. Eläimet ovat täysin saman arvoisia kuin ihmiset. Ei yhtään ylempänä, eikä alempana. Voisin tehdä noille kokeiden tekijöille aivan samalla tavalla kuin mitä he eläimille tekevät. Eläinkokeet pitäisi minun mielestäni poistaa lailla ja lain rikkomisen seurauksena vähintään elinkautinen. En ole mikään tekopyhä ihminen ja myönnän heti, että minulta löytyy joitain tuotteita, joita on eläimillä testattu, mutta vältän niitä paljon kuin vain mahdollista. Olen keskittänyt kosmetiikkaostokseni Yves Rocherille, koska he eivät testaa tuotteitaan eläinkokeilla. Muita merkkejä, joita kaapistani löytyy on Joe Blasco, Freeman ja The Body Shop. Kyseisiä merkkejä ei myöskään testata eläimillä. Tuotteita, jotka on valitettavasti testattu eläimillä ei löydy tällä hetkellä kuin kaksi, joita ovat L'orealin shamppoo sekä hoitoaine. En myöskään hyväksy turkiksia tai nahkaa. Siksi ostankin aina vain ja ainoastaan tuotteita, jotka ovat tekonahkaa tai tekoturkista. Kertokaa tekin mielipiteenne eläinkokeista ja mitä kosmetiikkamerkkejä käytätte.
Kommentit

 1. Voitko perustella miksi olet eläinkokeita vastaan? Loogisia argumentteja kiitos. Tiedätkö todella mistä edes puhut vai onko tuo vain tuollaista "eläimet on niin söpöjä, miettikää nyt jos teidän Rekkuun tultaisiin piirtämään huulipunalla" -meininkiä? Kai tiedät että likipitäin _kaikki_ asiat testataan eläimillä, ts. deodorantit, tiskiaineet yms? Itse en mielelläni käyttäisi tuotetta jolla ei ole tehty toksisuustestejä eläimillä, sillä se voisi olla vaarallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestä se ei ole moraalisesti oikein kun on keksitty jo testaustapoja, joihin ei eläimiä tarvita. Onko sinun mielestäsi oikein, että eläimet kärsivät viikkoja ja jopa vuosia sinun itsekkyytesi takia kun voisit vaihtaa tuotteeseen, jota ei ole eläimellä testattu?

   Minä siis voin ottaa ilomielin sen riskin, että joku tuote on vaarallinen.

   Poista
  2. Anonyymi Itse ei päivänselvästi tajua edes itse mitä roskaa suustaan suoltaa.

   Poista
  3. Todella itsekäs ainankin kommentin perusteella.

   Poista
  4. Olen täysin samaa mieltä Petri Princess Pennan kanssa! :)
   Anonyymi kirjoittaja ei näe omaa napaansa pidemmälle, eikä taida tietää että eläin on monesti luotettavampi ystävä kuin ihminen, eikä eläinkään olisi niin julma että mietä kiduttaisi!

   ~pinkkis1986~

   Poista
  5. Pakko puuttua keskusteluun.. Mutta mainitsisitko mitä muita keinoja on testata tuotteet luotettavasti kuin eläin kokeet? itse en siis ole eläinkokeiden puolella vaan mielestäni jos vain mahdollista pitäisi tuotteet testata muuten, asia siis vaan kiinnostaa minua :)

   Poista
  6. Jos mä saisin päättää niin testattaisiin suoraan ihmisillä.

   Poista
  7. Eläinkokeille on jo vaihtoehtoja, kuten lasimaljatestaus. Nykyään myös tiedetään aika pitkälle raaka-aineista ja niiden reaktioista jo ennen kuin tuottetta aletaan sekoittelemaan ja testaamaan. Eläinkokeita ei tarvita enää mihinkään.

   Poista
 2. Ymmärrän jos ihmiset ovat turkiksia vastaan, Mutta miksi nahkaa vastaan? Nahka otetaan teuras eläimeltä, joita ihmiset syövät. Minusta ainakin on vaan hyvä asia että jos eläin kerta tapetaan niin siitä käytetään kaikki, niin liha kuin nahka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en niitä teuraseläimiä syö, joten en käytä myöskään niiden nahkaa.

   Ainoa liha, jota syön on kana ja siitä tuskin nahkatuotteita tehdään ;D

   Poista
  2. Kanahan se noista vaihtoehtoista onkin oikeastaan yksi epäeettisimmistä. Ellet puhu kanasta oikeasti, etkä broilerista. Kannattaa vähän perehtyä, miten se broileri kasvatetaan. Se on ihan hirveää, mielummin kannattaisi suosia melkein mitä tahansa muuta lihaa, tai paras olisi tietty riista.

   Poista
  3. Eipä sitä sen ihmeellisemmin kasvateta kuin muitakaan teuraseläimiä =)

   Poista
  4. Itseasiassa kasvatetaan. Broilerit kasvatetaan halleissa, joissa on samaan aikaan jopa kymmeniä tuhansia muita broilereita. Tämän vuoksi ne elävät kuin sillit purkissa. Broilereille ei ole minkäänlaisia virikkeitä, joka aiheuttaa niille stressiä. Ehkä hirveintä broilereiden kasvatuksessa on kuitenkin se, miten ne on jalostettu. Broilerien lihasmassa kasvaa suunnatonta vauhtia, eikä luut, sydän, keuhkot yms. tärkeät elimet pysy kasvun vauhdissa mukana. Tämä aiheuttaa suunnatonta kipua. Muitakaan teuraseläimiä ei kasvateta erityisen hyvin, mutta kyllä tämä broilereiden kasvatus on kaikkein pahinta.

   Mutta omasta mielestäni eläinkokeet, joilla testataan kosmeettisia tuotteita, ovat turhia. Lääkekokeet vielä ymmärrän ja hyväksyn, vaikka on nekin aika hirveitä.

   Poista
  5. Niin, kanat elikkä tässä tapauksessa broilerit kökkivät yliahtaissa tiloissa joissa ei ole mitään luonnollista. Brasiliainen härkä elää kieltämättä lyhyehkön elämänsä niityllä joka on luonnollinen paikka niille. Ihan sama asia, vai onko sittenkään? Tiesitkös muuten, että Tanskassa siatkin saavat elää "luonnossa", eräänlaisessa käänteisessä pihatossa. Niillä on isot haat ulkona (useita neliökilometrejä) joissa on sitten minikokoisia kaarihalleja suojapaikoiksi. Kyllä, tämäkin on varmaan ihan samanlaista kuin broilerin kasvatus...huoh.

   Suomessa ei ole ihan niin hyvin, mutta Suomessakin lihanaudat saavat olla pitkät pätkät vuodesta ulkona, suuri osa elää pihattosysteemeissä joissa saavat kulkea edes takaisin miten haluavat. Itse olen työskennellyt vanhanaikaisella sikatilalla joka oli nykypäivän määritelmien mukaan jo siinä ja siinä onko se hyvä. Isäntä itse oli tosi pahoillaan tilansa kunnosta ja suunnitteli kunnon uudistuksia, mutta silloin niitä ei vielä oltu aloitettu kun itse olin siellä. Siitäkään huolimatta, että tila oli vanha eikä oikein toimiva niin siellä ei ollut MITÄÄN mitä näkee näillä kohuvideoilla. Emakoilla ja possuilla oli isot "pilttuut" jossa mammasika mahtui pyörimään ihan miten päin halusi. Nuoret kasvamassa olevat siat elivät eräänlaisessa pihatossa, jossa oli parret vain syöttöä varten, muuten saivat juoksennella miten lystäsivät. Mieluummin ostan sianlihaa noinkin "huonolta" tilalta kuin tehokasvatettua broileria.

   On tosi hieno juttu, että otat kantaa asioihin ja haluat kirjoittaa jostain missä on sisältöäkin. Vielä kun kehittäisit niitä argumentteja ja valmitautuisit kunnolla kantaa ottavaa bloggaustasi varten, että tietäisit edes perusteet siitä mistä puhut niin sitten olisi jees.

   Poista
  6. Tämä ruoka-aihehan ei tähän postaukseen liity millään tavalla. Puhun kosmetiikasta ja siihen käytettävistä eläinkokeista, jotka ovat turhia, koska muitakin vaihtoehtoja on. Lisäksi kaikki tarpeellinen on jo luotu.

   Poista
  7. En hyväksy lääkekokeitakaan ja en syö lääkkeitä kuin vasta sitten kun on PAKKO!

   Poista
 3. no lol. millä ne sit pitäs testaa ku eläimil`onksit kivaku sun naama turpoo ja räjähtää ku tuote on iha kuraa vaa sen takiii ettei sitä testattu jollai arvottomalla rotalla -.- v*tuttaa tollaset hipit !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentistasi huomaa, että tämä on 100% provo, mutta vastaan silti. Se rotta ei ole yhtään arvottomampi kuin sinä. Tosin kommentisi perusteella se rotta on ainakin älykkäämpi.

   Poista
  2. Hyvä Petri! :)

   Poista
 4. nykyään varmasti on muitakin asioita joilla testata kun eläimet koska mitäs pahaa ne on tehny että niillä pitäis testata mitään turhanpäivästä ja sitäpaitsi miten luotettavia eläinkokeet ees on? jos jokin aine ei tee sille rotalle pahaa ja sitten todetaan että sitä voi käyttää ihmisiin ja ihminen saa siitä jonkun pahan allergiareaktion ja kuolee, mitäs sitten tehään? ja upeeta että oot eläinkokeita ja turkiksia vastaan C:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten kannattaisikin suosia juuri niitä tuotteita, joita ei ole testattu eläinkokeilla. Petan sivulta löytyy luettelo, jossa on tuotteet, joita ei ole testattu eläinkokeilla. Kannattaa ylipäätänsä tutustua Petan sivustoon =)

   Poista
  2. Peta, joka on juuri ja juuri terroristijärjestö-luokituksen ulkopuolella.

   Poista
  3. Peta on aika ristiriitainen järjestö, en tiedä itsekään tekeekö se eläimille enemmän hyvää vai pahaa, kun niiden touhuja on kattonut sivusta.

   Ennemmin animaliat, oikeutta eläimille järjestöt ym. ovat mieleeni, he eivät tuputa mutta kertovat asiallisesti oman näkemyksensä. =)

   Poista
  4. Minun mielestä Peta on saanut eniten aikaseksi hyvää eläinten puolesta =)

   Poista
  5. Petri, kannattaa katsoa Penn & Tellerin ohjelma PETASTA..

   http://www.youtube.com/watch?v=inFtOMx8nDU

   Omasta mielestä kosmetiikan testaaminen eläimillä on turhaa, mutta lääkkeet ovat täysin toinen juttu.

   Poista
  6. En ota vakavasti Penn& Tellerin ohjelmaa. En pidä sitä vakavasti otettavana. Se on vähän sellainen klovni show.

   Poista
  7. Kyllähän he suurentelevat asioita, mutta on tuossa myös jokunen totuuden hiven. Mutta tosiaan, vaikka petasta onkin ollut paljon kritiikkiä liikkeellä, niin omasta mielestäni parempi silti että koko järjestö on olemassa, saapahan ihmisten tietoutta eläinten oikeuksistaj jne. ^^

   Poista
  8. Kertokaapa valistuneet sitten, että MILLÄ ne tuotteet pitäisi sitten testata? Toki voidaan solutason kokeita tehdä nykyään laboratoriossa, mutta jos tarvitaan autenttinen koe mitä tuote tekee kokonaisuudessaan niin tarvitaan elävä kokonaisuus. Kasvit eivät tähän käy, koska ne eivät toimi samoin kuin ihmiset. Kuten eivät myöskään hyönteiset, eivätkä oikein paljolti poikkeavat eläinkunnan edustajat. Eli testikohteen pitää olla nisäkäs tai ihminen. Noniin, eläimet ovat siis poissa kuvioista, eli ihmiskokeet ovat ainoa mahdollisuus. Potentiaalisesti vaaralliset asiat ovat sellaisia joihin ei vapaaehtoisia löydy, ketkä pakotetaan sitten? Rikolliset, päästään sairaat, myöhäisessä vaiheessa abortoidut sikiöt? Rikolliset ovat tietenkin hyvä ryhmä, mutta toisaalta heilläkin pitäisi olla suurin piirtein samat oikeudet kuin muillakin ja joukkoon saattaisi aina päätyä väärin perustein tuomittu. Vai tehdäänkö sellainen systeemi, että jokaisen on elinaikanaan pakosti osallistuttava X määrään kokeita? Entäs sitten ne jotka eivät koskaan käytä kosmetiikkaa? Kun eivät ihmiset suostuneet edes televisiolupia maksamaan, niin miten suostuttaisiin sitten potentiaalisesti vaarallisiin testeihin, jotta joku muu voi siitä hyötyä?

   Yksi vaihtoehto on maksaa testissä käyville tai antaa muita etuja (kuten vaikkapa rajaton terveydenhuolto), toisaalta taas tämä voisi helpoti vääristää tuloksia ja oikein toimivanakin se tulisi niin kalliiksi, ettei meikit enää olisi myyvän hintaisia. Loppuisi Petriltäkin meikkien käyttö jos ripsivärinkin hinta alkaisi kiikkua 100e tietämillä.

   Suurin osa eläinkokeista on täysin turhia, niissä testataan aineita jotka on testattu jo monta monituista kertaa ja tulokset tiedetään ennalta ihan tarkasti. Ne voisi ja pitäisi kieltää ehdottomasti. Tähän perustuu se, miten jotkut kosmetiikkamerkit voivat olla tekemättä eläinkokeita, ne kun käyttävät jo testattuja ja hyväksyttyjä aineita vain uudelleen. Eli periaatteessa niidenkin kosmetiikka on testattu eläimillä, ainoastaan vain jonkun toisen toimesta. Kokonaan uudet aineet ja keksinnöt taas...se on aika vaikea kysymys. Tietenkin aloittaa voidaan soluviljelmillä ja hylätä aine jos se jo alkuunsa osoittautuu kelvottomaksi. Lopputason tutkimus on kuitenkin silti aina pakko tehdä jollain joka on elävä ja toimiva.

   Poista
  9. Enää ei tarvitse testata mun mielestä mitään. Kaikki tarvittava on jo luotu. Nuo uutuustuotteet ovat enää vain pelkkää rahastusta ja yhtiöiden ahneutta =)

   Ja vaikka se ripsiväri alkaisi kaakua siellä 100e paikkeilla, niin edelleen käyttäisin meikkiä hyvin mielin =)

   Poista
  10. Muuten hyvä perustelu mutta millä rahalla? Töissä olevana se olisi sinulle n. 1/10 tai parhaimmillaan 1/20 tuloistasi, siis se YKSI ainoa ripsiväri joka on kuitenkin pienen pieni osa meikkiä ja sekin pitäisi ohjeiden mukaan uusia vähintään joka 3. kuukausi. Työttämänä se olisi vähintään n. 1/5. Mieti...saisit viisisataa euroa (500€) josta menisi sata euroa (100€) yhteen ainoaan pieneen palaseen meikistä. Lisäksi olisi vielä kaikki muut eli pohjustusaine, meikkivoide, puuteri, aurinkopuuteri/poskipuna, luomiväri(t), kulmakynä(t)/-väri(t), kajali, huulipuna(t), huulikiilto, valokynä...näin niinkuin äkkiä mitä mieleen tulee. Ota huomioon myös, että ripsari on edullisimmasta päästä meikkejä, normaalisti n. 10-23e, alennuksesta toki saa edullisemminkin. Jos halvinkin olisi jo jotain 100e, mitä en sinällään epäile jos meikinvalmistajien pitäisi maksaa vielä koekäyttäjille jatkuvasti, niin mietipä mitä kalliimmat, mutta silti välttämättömät, osat meikistä maksaisivat? Saisit pistää enemmän kuin tavallisen palkkasi kuussa meikkeihin, ihan normaalisti. Ei onnistuisi edes sinulta Petriseni. Ei, ellet nouse maailmantähdeksi. Sellaiseksi joka tienaa vähintään kymmeniä tuhansia kuussa.

   Poista
  11. Kehitetty vs. Luotu.

   P&T:llä on taikashow, mutta tekevät muutakin. Voi olla järkyttävä uusi tieto.

   Poista
  12. Siis minä en edes ajattele tuollaisia asioita. Nykyäänkin tuotteita, joita ei ole testattu eläimillä saa 10e--->

   Ei se siis kovin kallista ole ;)

   Poista
 5. huoh, kai sä tiedät että the body shop on l'orealin tytäryhtiö? ostivat lafkan vuonna 2006. :D tuotteita ei ehkä testata eläimillä mutta silti tuet lorkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä, että kuuluu L'orealille. Juuri tuon vuoksi The Body Shop on todella ristiriitainen merkki. Tuotteita ei ole testattu eläimillä ja ne ovat kasvipohjaisia, mutta silti samalla tukee yritystä, joka käyttää eläimiä kokeissaan.

   Poista
  2. Ei siinä ole ristiriitaa, sinä tuet eläinkokeita.

   Poista
  3. Ja Neste omistaa Lorealin joten Body Shopin tukemisella tuetaan samalla Nestettä.

   Poista
  4. Neste, suomalainen öljynjalostusyritys, ei todellakaan omista promilleakaan L'Oréalista. Nestlé sen sijaan omistaa L'Oréalista noin 30%. Suurin yksittäinen omistaja on kuitenkin Liliane Bettencourt.

   Poista
  5. Ei siinä paljon näkemyksiä tarvita kun seuraa vain minne se raha menee.

   Poista
  6. No minö silti aijon tulevaisuudessakin ostaa The Body Shopin tuotteita. Niistä voin olla varma, että eläimet ei ole kärsinyt niiden vuoksi.

   Poista
 6. Eläinrakkaana ihmisenä kiitän Petriä tästä postauksesta! :)

  Täytyy sanoa, että alunperin aloin lukea blogiasi ns. huumorimielellä, mutta viime aikoina olen oikeasti pitänyt postauksistasi ja niiden sisällöstä. Arvostan esimerkiksi sitä, että esimerkiksi laihdutuspäätöksen tehtyäsi oikeasti pidit siitä kiinni ja saavutit tavoitteesi, eikä homma ollut siis pelkkää uhoamista.

  Iso hatunnosto myös siitä, että teit oman päätöksesi ja irrottauduit Tukiaisten porukoista. Vihaksi pisti kun luki viikonlopun jälkeen uutisia, miten neitien KOIRAT olivat olleet mukana baarikeikalla keskellä meteliä ja kännisiä ihmisiä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidit =)

   Useat ovat tulleet katsomaan/lukemaan blogiani huumorimielellä, mutta loppujen lopuksi päätyvät lukemaan blogiani vakituisesti. Saan tosi usein kommentteja, viestejä tai sähköpostia tästä aiheesta.

   Itsekkin luin tuon jutun ja olin järkyttynyt. Jos ne koirat otetaan mukaan keikoille, niin niiden paikka on hotellihuoneessa. Aivan kuten kyseiseen keikkaan asti on ollut.

   Poista
 7. Myös kaikki lääkkeet testataan ensiksi eläimillä. Kieltäydytkö siis kaikesta lääkityksestäkin? Entä jos sairastuisit vakavasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä on selviytymisvietti, joka saa ajattelemaan omaa parastaan. Jos sairastuisin vakavasti, niin kyllä ottaisin lääkkeet vastaan kuten 99,9% ihmisistä maailmassa. Onhan niitä ihmisiä, jotka eivät suostu käyttämään eläimillä testattuja lääkkeitä ja turvautuvat mm: homeopatiaan.

   Tämä postaus koskee lähinnä pinnallisia asioita. Meikkejä, shamppoita, parfyymejä ynnä muita pinnallisia tuotteita.

   Poista
  2. Homeopatiaa :D :D :D Vettä saa kraanasta, ilmainen vinkki.

   Poista
 8. hei ääliöt, onko tarpeellista kehittää lisää kosmetiikkaa eiks meillä ole kaikki tarvittavaa? eläinkokeet siis turhaa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta. Mitään ei enää tarvitse enempää. Kauppojen hyllyt notkuvat satoja eri vaihtoehtoja!

   Poista
  2. Joista valtaosaa ei tarvitse yhtään mihinkään, ja joista vielä suurempi osa ei oikeasti tee yhtään mitään muuta kuin vie rahat asiakkaalta :D

   Poista
 9. Olen samaa mieltä. Ainakin kaikkien kosmetiikkatuotteidein testaaminen eläimillä tulisi lopettaa. Etenkään nykyään niitä ei enää luulisi kauheasti tarvittavan, kun kaikki tarpeelliset meikit yms. on jo kehitetty aikapäiviä sitten.

  Lääkkeiden testausta vastaan en ihan täysin ole, mutta osittain niitäkin voisi testata vapaaehtoisilla ihmisillä. Moni sairas varmasti olisi ihan mielelläänkin mukana jonkun uuden lääkkeen kehittämisessä.

  Ja turkistarhaus todellakin on yksi maailman turhimmista asioista. Nykyihminen ei enää edes tarvitse turkiksia yhtään mihinkään, ja onhan turkistarhaus toteutettu ihan älyttömän julmalla tavallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Enempää kosmetiikkaa ei tarvitse ja turkikset todellakin on MURHA! Eläimet kasvatetaan pikkuisissa häkeissä satojen muiden eläinten kanssa ja sitten tapetaan.

   Lääketieteessä olen vähän ristiriitaisissa tunteissa. Hyväksyn, mutta en hyväksy :D

   Poista
 10. Eläinkokeiden jälkeen lääkkeet testataan myös ihmisillä ennen kuin ne lasketaan markkinoille. Joten siinä mielessä samassa veneessä ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, mutta nuo lääketieteen eläin/ihmiskokeet ei tosiaan näihin pinnallisiin eläinkokeisiin liity mitenkään. Lääkkeet ovat hyödyllisiä niin eläimille kuin ihmisille. Meikit, hajuvedet jne... ovat pinnallista tavaraa, joita ihminen ei edes tarvitsisi.

   Poista
 11. Yhtä paljon ne eläimet kärsii lääketieteellisistä kokeista kuin kosmeettisistakin, elleivät peräti enemmän. Jos eläinten kokemista kärsimyksistä on kyse, niin ei ole eroa tehdäänkö testi lääketieteen vai kosmetiikan hyväksi. Mutta totta on että lääketiede kehittää jatkuvasti uusia ja tehokkaampia lääkkeitä, ja tietenkin myös aivan uusiin sairauksiin tehovia lääkkeitä kun taas kosmetiikkapuolella voisi sitä tuotepuolta todennäköisesti jo kehitellä vanhojen testien perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääketieteen testaus on tärkeää, toisin kuin kosmetiikka. Lääkkeet testataan myös ihmisillä, niin kuin ylempänä on jo keskusteltu. Yhtä paljon siis sekä eläimet, että ihmiset kärsii. Eläimillekkin on hyötyä lääketieteellisistä testeistä. Kehitetäänhän eläimillekkin jatkuvasti uusia lääkkeitä.

   Poista
 12. http://www.animalia.fi/animalia-toimii/animalia-lehti/animalia-artikkelit/kosmetiikan-eläinkokeiden-kielto-etenee
  EU:han kieltää nyt eläinkokeilla testatun kosmetiikan myynnin alueellaan joten eiköhän tähän jotain muutosta toivottavasti saada.

  VastaaPoista
 13. Aiotko jatkaa näiden kahden eläimillä testatun tuotteesi ostamista? Ja miksi edes käytät meikkejä, kun itsekin sanot ettei ihminen niitä tarvitse. Poikana sinulla tuskin edes on mitään sosiaalista painetta niiden käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin jo postauksessa sanoin, niin vältän parhaani mukaan. Välillä tulee ostettua.

   Poista
 14. Petri kai ymmärrät, että JOKAINEN kosmetiikkasarja käyttää ainesosia, joita ON testattu eläimillä. Ne ovat vain kehitelleet synteettiset versiot tilalle! Valitettavaa, mutta totta. t. estenomi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä. Minusta on hyvä, että synteettisiä versioita kehitetään jatkuvasti lisää ja lisää =)

   Poista
  2. Petri, mitä tarkoitat kun sanot että ihmiset ja eläimet ovat samanarvoisia? Tuollainen lause on helppo heittää mutta mitä se ihan aikuisten oikeasti tarkoittaa? Luteet ja russakat tai hiiret ja rotat valtaavat asuntosi (eli ovat päättäneet vallata elintilaa itselleen) niin mitä tämän ajatusmallin mukaan teet? Et voi myrkyttää niitä, et voi häätää niitä pois vaan aelät niiden kanssa sopusoinnussa vai? Vai koskeeko tämä samanarvoisuus vain söpöjä eläimiä?

   Poista
  3. Tarkoitan sillä, että eläimet ei ole yhtään sen arvottomampia kuin ihmisetkään. Kaikille on tässä maailmassa tarkoitus =)

   Poista
 15. http://www.animalia.fi/uutiset/nelj%C3%A4-yrityst%C3%A4-pois-el%C3%A4inkokeettoman-kosmetiikan-listalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yves Rocher on näköjään kysymysmerkki. Sanovat, että eivät käytä eläinkokeita ja eläinkokeettomuuslogokin löytyy.

   Poista
 16. EU-aluetta koskeva kielto, joka estää kosmetiikan testauksen eläimillä. Kiellon myötä kosmetiikan ainesosia ei saa testata eläimillä eikä EU:hun saa myöskään tuoda eläimillä testattua kosmetiikkaa eikä kosmetiikan raaka-aineita. Tämä siis huhtikuu 2012

  Poikkeus määräykseen ovat kolme testiä, joita voidaan käyttää vuoteen 2013 saakka. Näitä eläintestejä ei toistaiseksi ole kyetty korvaamaan muilla koemenetelmillä.

  EU on vähitellen kiristänyt määräyksiään eläinkokeista. Valmiita kosmetiikkatuotteita ei ole saanut testata eläimillä vuoden 2004 jälkeen. Määräysten kiristymisestä huolimatta myynnissä on vielä kosmetiikkaa, joka on valmistettu ennen kieltojen voimaantulemista.

  VastaaPoista
 17. Mä oon seurannu sun blogii ainaki jo pari vuotta (??) ja sä oot kyllä kasvanu ihmisenä kuitenkaan muuttamatta ittees ihan joksikin toiseksi. Myönnän, että silloin alussa saattoi vähä naurattaaki sun jutut, mutta sulla on sydän paikallaan ja on ollut ilo huomata, että nykyään pohdit asioita vähän syvällisemminkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet näin pitkään pysynyt lukijanani. Tosi mahtavaa <3

   Ja jokainen ihminen vanhetessaan ''kypsyy''. Teineillä on teinien huolet ja sitten tulee oikea maailma vastaan- Näin se vaan menee ;)

   Poista
  2. Niinpä! Teininä saa ollakin vähän hassu. Ja miksei isompanakin! ;D

   Poista
  3. Mun mielestä aina saa ja PITÄÄ olla vähän lapsenmielinen ;)

   Poista
 18. Hyvä Petri!

  Itse suosin vain pupumerkittyjä tuotteita, koska vaikka EU:n eläinkoekielto tulee voimaan, ei valvontaa käytännössä ole ja sama valmistaja voi testata esim. Kiinassa myymänsä tuotteet eläinkokein.

  Yves Rocher menetti pupumerkkinsä siksi, että toimii Kiinassa, jossa eläinkokeet ovat valitettavasti pakollisia kosmetiikan saralla. Ja Body Shopin omistaa L'Oreal :(

  Meikit ja shampoot ja voiteet vielä löytää jotenkuten (suomalainen Ecopharma, Dr. Hauschka, Joe Blasco, Lavera, Freeman jne. ), mutta saippuoiden ja pyykinpesuaineiden kanssa on vaikeampaa enkä itsekään aina onnistu löytämään eläinkokeetonta ja ympäristöystävällistä vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella vaikea tuo Yves Rocher. Mitenkäs ne tuotteet, jotka on luotu jo ennen merkin menettämistä?

   Kaikkea löytyy vegaanina kunhan vain maksaa ja jaksaa etsiä. Yksi hyvä sivusto on e-bay.

   Poista
 19. lihaa ja muita eläinperäisiä aineita kuitenkin syöt, eikös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaina kanaa, kananmunaa sekä maitotuotteita.

   Poista
  2. Kaikki liha on lihaa. Tosi tekopyhää saarnata jostain raakuudesta/lihansyönnistä, jos itse perustaa ruokavalionsa julmuuteen.

   t: vegaani & cruelty free

   Poista
 20. "Eläimet ovat täysin saman arvoisia kuin ihmiset. Ei yhtään ylempänä, eikä alempana. Tämä on asia, jossa olen kiihkoilija."

  Hauskasti sanottu kanansyöjältä. Eläinkokeiden turha julmuus on ilmeisesti vähäarvoisempaa kuin sinun turha julmuutesi ruuan suhteen.

  Ei siinä, en itsekään eläintestattuja käytä (sikäli kun siihen voi luottaa) ja kasvissyöjä olen, mutta onhan tuo tekopyhyytesi hämmästyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ''En ole mikään tekopyhä ihminen ja myönnän heti, että minulta löytyy joitain tuotteita, joita on eläimillä testattu''

   Ruoka ei liity postaukseen millään tavalla. Tässä postauksessa puhutaan kosmetiikasta ja eläinkokeista, mutta oikein ihanaa iltaa ja tulevaa kevättä sinulle <3 =)

   Poista
 21. Kyllä minä mielelläni testaan meikkejä eläinten puolesta. Saa lähettää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kanssa. Ilmaset testerit on aina kivoja <3 :DDD

   Poista
 22. en jaksanut kaikkia kommentteja lukea, ehkä joku kysyikin jo, mutta mitä mieltä olet lääkkeiden testaamisesta eläimillä? onko se yhtä paha kuin meikkien testaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkkeiden testaaminen on ihan ok, mutta en sitäkään kuitenkaan 100% hyväksy. Totuus kuitenkin on, että lääkkeet pelastavat ihmishenkiä ja noista lääketesteista on hyötyä myös eläimille, sillä eläimillekkin luodaan koko ajan uusia lääkkeitä.
   Ei siis ole yhtä paha kuin meikkien testaaminen.

   Poista
 23. Kannatat The Body Shoppia, joka on Lorealin tytäryhtiö, joten vaikka miten eläinkoe puhtaita tuotteita siellä myydäänkään, niin ne rahat mitä niistä saadaan menee Lorealille. Kannattaa aina ottaa selvää ettei kyseinen merkki ole missään kytköksissä semmoseen mikä käytää eläinkokeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Body Shopin tuotteita ei ole testattu eläimillä ja ne on luontoystävällisesti tehty. Sen vuoksi ostan sieltä tuotteita.

   Poista
 24. Oli pakko ottaa osaa tähän aivan mahtavan asialliseen blogitekstiin! Yksi parhaimpia tekstejäsi! :D Olen kanssasi aivan samaa mieltä! Miksi pitää uusia meikkejä testata eläimillä, kun vanhatkin meikit ovat hyviä! Esim. Jos hiusväri on 1 aste punaisempi kuin toinen, niin ei kukaan oikeastaan eroa huomaa ja senkin värin takia on kuollut monta rottaa. Itse en voi sietää eläinkokeita, mutta ymmärrän jos vaikka syöpään keksitään lääke ja sen takia kuolee rottia, niin se ei maailmaani kaada. Iloisempaan aiheeseen eli lopuksi toivotan sinulle hyvää kevättä! (; -Emmi

  VastaaPoista
 25. Peta surmaa enemmän eläimiä kuin pelastaa. Peta on myös hyvin misogynistinen järjestö jossa on paljon mm. naisvihaa. Petan mukaan sinä olet ihmissaastaa koska omistat kissasi. Peta käyttää virheellistä tietoa sekä propagandaa ajaakseen asioitaan. Peta on saanut enemmän harmia kuin hyvää aikaan.

  Olen eläinkokeita vastaan, mutta Peta on tosissaan huonoin järjestö jota voit tukea. Ota selvää asioista ennenkuin alat niitä kannattamaan. Jauhat täyttä sontaa Petri.

  VastaaPoista
 26. Petri, mä oon hyvin tyytyväinen sun mielipiteistä eläinkokeita vastaan, mut miten oot suhteuttanut ajatukset hiusvärejä kohtaan? Jos hiukan käytät googlea, löydät paljon sivustoja, joissa näytetään konkreettisesti, miten värejä testataan. Tuskin sunkaan blonkaukset siis on täysin luonnollisesti tehtyjä... Ja siks mä kysyn. Että ootko miettinyt asiaa. En siks, että tahtoisin moralisoida. Itselläni on esim. punainen tukka, eikä henna tarttunut (ilmeisen outo tukka, vaikka kaikkien taitojen mukaan kokeilin ja monesti), niin palasin normiväreihin. Tahtoisin vain tietää, mikä on mielipiteesi tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minähän käytän hiusvärejä lähes kuukausittain. Mielipiteeni on, että se mikä on jo tehty, niin sitä ei voi peruuttaa. Nyt ei tosin tarvitse tosiaan luoda mitään uutta. Päästäkää eläimet vapaaksi ja antakaa tuotekehittelyiden olla.

   Selailin keskustelupalstaa ja sieltä löytyi seuraavanlainen kommentti:
   ''Scwarzkopfin ja Wellan tuotteet ovat siinä hämärällä rajamaalla että onko testattu vai ei?''

   Onko kellään tietoa tuosta? Itse käytän aina tuota Scwarzkopfia.

   Poista
 27. Itse yritän aina kun mahdollista ostaa meikit etc esim Yves Rocherilta tai The Body Shopista. Yves Rocher ei mitenkään erityisen kallis ole, mutta valitettavasti esim shampoot etc tulee varsinkin opiskelijalle halvemmaksi ostaa esim L'Orealilta, kaikilla kun ei ole varaa maksaa enemmän eläinkokeettomista tuotteista, edes sen viiden euron verran. En ole erityisen perehtynyt meikkien valmistukseen, mutta meikkejä on valmistutte jo vuosikymmeniä, voisi luulla että on jo jotain tietoa ja taitoa käyttää aineita joiden tiedetään olevan ihmiselle haitattomia, mutta kuten jo sanoin, en ole perehtynyt aiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Yves Rocherilla on shamppoita ja hoitoaineita alennuksessa. 4,50e maksavat tällä hetkellä. Käy ihmeessä katsomassa.

   Yves on ilmeisesti menettänyt pupumerkin, mutta tuskin niitä jo valmiita tuotteita on menty sekoittamaan eläinkokeisiin. Itse ainakin luotan siihen ja käytän vakiotuotteitani.

   Poista
 28. Netistä saa tilattua E.L.F tuotteita. Gruelity Free, eikä hintakaan päätä huimaa. Ihan ovat hyviä tuotteitta, varsinkin Mineral ja Studio sarjoissa. Toimitus sujuu nopeasti (no Ale!- aikoina voi olla paljonkin ruuhkaa)ja aiakaspalvelu on huppuluokkaa.

  Elf on kansainvälisesti kiitety siitä etteivät testaa eläimillä ja myyvät hyvää tavaraa edullisesti, mutta suuren suosionsa takia nettikaupan varastot menevät usein äkkiä tyhjiin...
  http://eyeslipsface.co.uk/en/restofworld/page/home

  VastaaPoista
 29. IHANAA Petri kun vastustat turkiksia ja eläinkokeita ! Nousi huimasti taas arvostus sua kohtaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki täysjärkiset maailmasta välittävät ja elämää arvostavat ihmiset vastustaa ;)

   Poista
 30. Niin kauan kuin syö lihaa, ihan sama missä muodossa tai mikä eläin, ei voi kutsua itseään eläinten ystäväksi. Pyrkimys hyvään on tavoiteltavaa, mutta samalla pitää pystyä tunnustamaan, että tekee myös vääriä valintoja. Hurskastelu on ärsyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka ei liity eläinkokeisiin mitenkään. Olen samaa mieltä, että tekopyhyys ja hurskastelu on todella ärsyttävää =)

   ''En ole mikään tekopyhä ihminen ja myönnän heti, että minulta löytyy joitain tuotteita, joita on eläimillä testattu, mutta vältän niitä paljon kuin vain mahdollista.''

   Poista
 31. Moi, tykkäätkö Leona Lewisistä? Tämä upea neitokainen on Body shopin uusi mainoskasvo! Tsekkaappa ne tuotteet, näyttää _todella_ hyvältä. :)
  Kannattaa myös tutustua hänen musiikkiin, jos et oo vielä!

  T. Leonan superfani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut biisit Leonalta ovat hyviä ja täytyypä käydä tutustumassa vaikka heti huomenna ;)

   Poista
 32. itsekin vastustan eläinrakkaana ihmisenä eläinkokeita, vaikken pysty aatettani tukemaan opiskelijana paljoakaan.
  petyin myös suuresti kun yves rocher menetti pupumerkkinsä, mutta ikävä kyllä luulosi vanhojen, ennen merkin menettämistä valmistettujen tuotteiden eläistestaamattomuudesta on väärä, sillä YR on aina testannut tuotteitaan kiinassa, mutta sillä on ollut ongelmia asian varmennuksen ja selvennyksen kanssa, minkä vuoksi merkki on myönnetty (+ kiinan testauspakkoa ei oltu ennen edes tutkittu tai otettu enempää huomioon).
  tiedäthän myös että vain animalian listalla olevat tuotteet ovat täysin testaamattomia eläimillä, koska vaikka jotkin muutkin merkit väittävät olevanaa testaamattomia, niiden tuotteiden raaka-aineita on kuitenkin testailtu, mikä tekee tuotteista testattuja vaikkei itse valmista tuotetta olekaan kokeiltu eläimillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se rahanhimo. Täytyy päästä suuremmille markkinoille. Käytän edelleen Yvesin tuotteita eilen tein tilauksen. Tosi surullista, että rahanhimo saa ihmiset tekemään niin sairaita asioita.

   Poista
 33. Hei Petri! Hyvä että nostat kosmetiikan eläinkokeet esille blogissasi - harvemmin ns. lifestyle- ja muotibloggaajat näyttävät vaivautuvan pohtimaan mitään uusia meikkisävyjä syvällisempää. Itselläni YR meni boikottiin heti, kun sain lukea sen testauttavan tuotteitaan Kiinan-markkinoita varten. Harmi sinänsä, koska olen toistakymmentä vuotta käyttänyt YR:n tuotteita, mutta enää en tuota firmaa halua tukea. Mitä eläinkokeettomiin hiusväreihin tulee, esim. Paul Mitchellin tuotteita saa Stockalta ja monista kampaamoista. Ruohonjuuressa on myynnissä kaikenlaista luonnonkosmetiikkaa (myös hiusvärejä), useimmissa luomusertifikaateissa on vaatimuksena myös eläinkokeettomuus (myyjät varmasti osaavat kertoa näistä lisää), http://kauppa.ruohonjuuri.fi/. Jos Animalian lista eläinkokeettomista tuotesarjoista on jo tuttu (http://www.animalia.fi/kosmetiikkalista), kannattaa tsekata myös kansainvälinen lista Leaping Bunny -sertifioiduista tuotteista, http://leapingbunny.org/shopping.php - kätevä muistilista, jos harrastaa tuotteiden ostamista esim. eBayn kautta. Eläinkokeettoman kosmetiikan lisäksi on nykyään helppo löytää myös eläimillä testaamattomia kodinkemikaaleja. (Suomalaisista merkeistä Elokuu ja Ole Hyvä eivät ole Leaping Bunny -sertifioituja, mutta ovat silti sekä eläinkokeettomia että ympäristöystävällisiä tuotesarjoja.)

  Löysin blogisi ekan kerran joskus viime syksynä, ja ensivaikutelma oli kieltämättä aika... "flamboyant", mutta huomionhakuisen teiniprinsessan ulkokuoren (ei pahalla) alla vaikutat loppujen lopuksi ihan symppikseltä ja fiksulta pojulta. Tuksun kaltaiset tuttavuudet eivät välttämättä ole hyväksi, eikä Seiska-julkkiksen urakaan... pidä pää kylmänä kaiken tuollaisen suhteen. Tsemppiä elämään, näytät tosi hyvältä laihiksen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun muutkin puolustavat eläimiä ja suur kiitos todella hyvistä vinkeistä, linkeistä ja informaatiosta =)

   Ja kiitos kehuistakin <3

   Poista
  2. Eipä kestä, hyvä että aihe kiinnostaa. :) Olen ollut yli kymmenen vuotta vegetaristi, mutta en jaksa ymmärtää nillitystä tyyliin "et ole oikeasti eläinystävällinen jos syöt eläintuotteita / käytät nahkaa / kaikki meikkisi eivät ole vegaanisia" (pari esimerkkiä löytyy tästäkin kommenttiketjusta). Pienikin muutos oikeaan suuntaan on hyväksi, ja harva pystyy kertaheitolla muuttamaan elämänsä täydellisen "aatepuhtaaksi". Nillittämällä ja syyllistämällä harvoin mitään muutosta saa aikaan, parempi on antaa tarvittaessa oikeaa informaatiota ja antaa ihmisen itse päättää milloin ja miten muuttaa elämäänsä.

   Hiusväreistä vielä, Schwarzkopf (Henkel) käyttää eläinkokeita, ei välttämättä testaa juuri hiusvärejä, mutta mm. tuotevalikoimassaan olevia kodinkemikaaleja. Wella ei tietääkseni ennen testannut, mutta on nykyään Procter & Gamblen omistuksessa, ja ko. firma on pahimpia eläinkokeiden suhteen. Hiusvärien säilöntäaineita on testannut vielä ainakin 2000-luvun alussa.

   Paul Mitchellin lisäksi esim. Goldwell on Petan eläinkokeettomalla listalla, ja luonnonkosmetiikasta mm. Sante (Sokokselta) ja Herbatint (Ruohonjuuresta) ovat eläinkokeettomia. Suoraväreistä Manic Panic, Stargazer ja LaRiche Directions ovat hyviä kompromisseja - kaikki ovat vegaanisia ja vaikka "emme testaa tuotteitamme eläimillä" onkin epämääräinen "takuu", niin erityisesti Manic Panic on ihan perustamisestaan asti profiloitunut eläinkokeettomaksi merkiksi. (Hiusvärien lisäksi tekevät myös ihania meikkejä, suosittelen!)

   Omia suosikkeja edellämainittujen lisäksi Lush, Freeman, Lifehair (tuotemerkkejä mm. BioRich ja LactoLine, suomalainen firma <3), Body Shop (kaksijakoinen suhtautuminen tähän, koska on nykyään L'Orealin omistuksessa...) ja Kingfisher (vegaaninen hammastahna). Meikkipussin syntisin taitaa olla Lumene: vaikka sivujensa mukaan "Tuotteita ja raaka-aineita testatessamme emme tee emmekä teetä eläinkokeita", Lumene ei ole koskaan hankkinut minkäänlaista eläinkokeettoman kosmetiikan sertifikaattia. (Aiemminhan Lumene oli lääkefirma Orionin omistuksessa, joten emofirman lääketieteellisiin tarkoituksiin kehitettyjä ja testattuja ainesosia on hyvinkin voitu käyttää kosmetiikkatuotteiden raaka-aineina. Tämä on nykyäänkin EU:n kosmetiikan eläinkoekiellon astuttua voimaan se todennäköinen porsaanreikä - ei kehitetä suoraan kosmetiikkatarkoituksiin uusia raaka-aineina, mutta kehitetään ja testataan ne lääketeollisuuden puolella...)

   Poista
  3. Kiva tietää tuo Goldwell. Sitä nimittäin käytän todella paljon =)

   Kiitos myös muista hyhvistä tuotemerkkivinkeistä. Mä pyrin kattomaan aina myös sitä hintatasoa, joten jos jaksat nii voisitko kertoilla tuotteiden hintatasojakin =)

   Poista
  4. Heh, helpointa laittaa tähän linkit noiden yllä mainitsemieni tuotemerkkien sivuille, löytyy sekä jälleenmyyjät että hinnat tuotteille... Lushin tuotteet ovat Suomessa aika tyyriitä (esim. vartalovoiteet n. 25 €/225 g), joten olen enimmäkseen metsästellyt niitä eBaysta ja ostanut ulkomailla käydessä. Lifehairin shampoot ovat hyvin kohtuuhintaisia (n. 4-5 €), samaa luokkaa Freemanin tuotteiden kanssa. Kingfisherin hammastahna maksaa 4-5 € (100 g). Manic Panicin, Stargazerin ja LaRichen hiusvärit maksavat n. 8-9 €, itselläni pitkiin ohuehkoihin hiuksiin yhdestä purkista/pullosta riittää 1,5-2 värjäykseen. Morticiasta (Kampissa), Cybershopista ja Backstreetiltä ainakin löytyy noiden merkkien hiusvärejä ja kosmetiikkaa vaihtelevasti. Santén hiusvärit 9-14 €, Herbatint on aika kallista (n. 18-20 €), mutta itselläni tarttuu hiuksiin parhaiten noista ns. kasvihiusväreistä. Noilla markettituotteilla mennään, kampaamotuotteita en juuri ikinä ole käyttänytkään. Meikkisarjoista voi vielä mainita Grimasin (myös teatterimaskeja, tekoripsiä ym.), joka menee Lumenen kanssa kompromissikategoriaan - ei itse testaa eikä ole koskaan testannut eläimillä, mutta ei mene takuuseen raaka-aineiden alihankkjoista. Grimasin irtopuuteri on oikeasti maailman riittoisin ja hinta-laatu-suhde huima. En muista onko mulla nyt käytössä läpikuultava irtopuuteri, hinnat vaihtelevat tyyliin 9 €/60 g - 20 €/150 g. Esim. Punanaamiosta: http://punanaamio.fi/kategoria/114/grimasammattimaskeeraus

   Lisää linkkejä:
   http://www.sante.fi/
   http://lush.fi/
   https://www.lush.co.uk/
   http://www.lariche.co.uk/
   http://www.manicpanic.com/
   http://www.stargazer-products.com/
   http://www.grimas.nl/website/web2/index.php
   http://www.elokuu-luonnontuote.fi/
   http://www.olehyvaluonnontuote.fi/
   http://mummijamina.blogspot.fi/
   Tuohon viimeiseen tuotemerkkiin liittyen, kun Lappeenrannassa kerran asut, käy Linnoituksessa Tyyki-nimisessä kaupassa (http://www.tyyki.com/). Linnoitus on muutenkin ihana alue, viime kesänä tuli käytyä siellä läpikulkumatkalla ja tutkittua kaikki putiikit tarkoin läpi. :)

   Pari nettikauppaa, joiden valikoimissa on eläinkokeetonta sitä sun tätä:
   https://www.hyvinvoinnin.fi/
   http://kauppa.ruohonjuuri.fi/
   http://www.ekolo.fi/
   Myös Punnitse ja säästä -kaupat sekä Tampereella Runsaudensarvi ovat hyviä paikkoja cruelty free -shoppailuun.

   Jokos alkaisi riittää vai vieläkö on jotain mistä kaipaat infoa? :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?