Dieetti on ohi ja älykkyysosamääräni!

Nyt on dieetti sitten ohi. Nyt voin sanoa lähtöpainoni kun se on vain historiaa. Aloitin laihduttamisen järkyttävistä lukemista viime lokakuussa. Yritin tosin laihduttaa jo loppu kesästä lähtien, mutta siinä kohtaa dieetti ei onnistunut, mutta lokakuussa painoin tosiaan vielä huikeat 93kg. Olin todella järkyttynyt, koska en ollut käynyt kuukausiin vaa'alla. Oli tosiaan aika ryhdistäytyä. Täältä löydät kaikki ruokavaliosta sekä vanhemmat dieettipostaukset.


Eräästä kommentista tuli muuten mieleen, että monet ovat ihmetelleet älykkyyttäni. Mensan älykkyystestin mukaan älykkyysosamääräni oli 117, joka on suurempi kuin 87,1 prosentilla väestöstä. En mä siis kovin hölmö ole!

Mutta nyt onkin tulosten aika:

-Paino: ennen 93kg, nyt 75kg
-Rinnanympärys: ennen 106cm, nyt 93cm
-Vyötärö: ennen 102cm, nyt 81cm
-Lantio: ennen 105cm, nyt 90cm

Kommentit

 1. Huom! Mensan testi, jonka tein oli epävirallinen kotitesti, joka on suuntaa antava ÄÖ-tasostani. Tulokseni on siis suurempi kuin 87,1 prosentilla 18-35vuotiaiden väestöstä. Testissä on 25min aikaa tehdä testi. Itselläni testin tekemiseen meni reilu 7 minuuttia. Valitsin Mensan testin, koska se on AINOA lähelle osuva testi internetissä.

  Testin löydät täältä:
  http://www.mensa.no/olavtesten/fi/index_2.html

  Tietoa Mensasta:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Mensa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aika korkea, itse en jaksanut tehdä tuota testiä loppuun :D mutta korjaisin kommenttiasi, että se on ÄO, ei ÄÖ.

   Poista
  2. Kannattaa tehdä. Tosi mielenkiintonen testi. Saa tosissaan ottaa aivot esiin kun aikarajakin oli. Itse aina stressaan testeissä ajan vuoksi.

   Kirjotusvirheitä sattuu kaikille =)

   Poista
 2. Mitä kertoo se, että et osaa kirjoittaa älykkyysosamäärän lyhennettä oikein, eli äo, vaan kirjoitat aö... :P älykkyysösämäärä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nyt en oo koskaan ollu varma ton lyhenteestä ;D
   Johtuu siitä, että olen nähnyt erillaisia lyhenteitä, jotka ovat äö, ao, äo sekä aö.

   Poista
 3. No oli kyllä todella epävirallinen testi.. Ei toi tulos VOI olla totta! Anteeksi tämä kommentti, mutta oikeasti Petri.. Hienoa muuten, että olet onnistunut dieetissä! Älä vaan anna kuitenkaan ruokavalion repsahtaa, jatka terveellisellä ruoalla ja harrasta liikuntaa, niin pysyt hoikkana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko Mensan laatimien testien olevan kovinkaan väärässä. Ajattelin varata ajan ihan viralliseen Mensan testiin heti Espanjan reissun jälkeen =)

   Yritän löytää jotain mukavaa lajia tankotanssi, zumba jne... Talvisin en liiku paljoa ulkoa. Kesäisin taas uin päivittäin, kävelen kilometrejä, pyöräilen jne... Mä en yksinkertaisesti voi sietää talvea. Ruokavalio muuttuu sellaiseksi, että rupean syömään täysjyvää, vähärasvaista ruokaa sekä runsaasti kasviksia! Silloin tälööin tottakai syön roskaruokaa ja herkkujakin ;D

   Poista
 4. Paikkaansa pitävä tai ei, mun mielestä mensan testi ei kuitenkaan ole kauhean yleispätevä koska mittaa lähinnä loogista päättelyä. Älykkyyttä on niin montaa erilaista ja eri tasoista, ettei pelkästään tollasesta testistä hyvien pisteiden saaminen kerro onko oikeasti fiksu vai ei.
  Ps. samasta testistä äo 128 krapulassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijon tehdä sen Mensan oikean virallisen 40e maksavan testin tossa kesän aikana. Olen aina halunnut mitata älykkyysosamääräni ja nyt on suuntaa antava tulos tehty ja hirveä himo sinne viralliseen testiin =)

   Poista
  2. Niin ja onneksi se virallinenkaan testitulos ei estä pistämästä vähän lapinlisää tulokseen ellei se ole tarpeeksi korkea, näin niinkuin omassa blogissa :)

   Btw, ihan sama mitä lyhenteitä olet nähnyt ihmisten käyttävän älykkyysosamäärästä, se on silti äo.

   Hei muuten, kommasin pariinkin kertaan tuota sinun "lähes kaikki keskustelupalstat", mikset voi niitä viestejä julkaista kun ne eivät sinua loukkaa mitenkään?

   Poista
  3. Ajattelin ottaa skannata todistuksen koneelle ja laittaa sen tänne blogiin. Epäilen virallisen tuloksen olevan jotai 100-110.

   Kaikki asialliset kommentit julkaisen blogissani =)

   Poista
 5. Hienosti olet laihtunut, onnea siitä! Nyt pidät vaan painon samana, ei tarvitse enää laskea.
  Ps. Se on Äo eli ÄlykkyysOsamäärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enempää en haluakkaan laihtua =)

   Ps: Herranjumala mikä rumba yhdestä kirjoitusvirheestä!

   Poista
 6. oho, en huomannut että edellisissä kommenteissa olikin ÄÖ-sta jo mainittu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siit tulee kommentteja tälläi asiallisesti sekä sellaisina kommentteina, että niitä ei voi edes julkaista.

   Kauhee show kyl osataa tehä yhestä kirjotusvirheestä ;D

   Poista
 7. Kuten joku jo mainitsikin, älykkyyttä on montaa erilaista, eikä se ole oikeasti mitattavissa yksipuolisilla älykkyystesteillä. Ei edes sillä Mensan ns. "virallisella" älykkyystestillä. Älykkyysosamäärä on keinotekoinen tapa jakaa ihmiset fiksuihin ja tyhmiin.

  P.S. Postauksen otsikko antaa ymmärtää, että älykkyysosamääräsikin on ohi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuosta mainitsin itsekkin joskus päivemmällä toisessa postauksessa.

   Tässä tuo aikaisempi kommenttini:

   Petri Princess Penna 18. helmikuuta 2013 19.26

   Mä oon paljo älykkäämpi kun monet uskoo mun olevan. Pitää myös muistaa, että älykkyyksiäkin on erilaisia. Joku on matemaattisesti älykäs, joku taiteellisesti, joku kirjallisesti jne...

   Itse pidän itseäni taiteellisesti älykkäänä. Johtuu siitä kun kaikki kuvaamataidonopettajani ovat niin minulle sanoneet, eikä 3 eri opettajaa voi olla väärässä :D

   Poista
 8. Tuo Mensan ÄO-testi ei kyllä ole mikään maailman vakuuttavin, tuli todettua kun tehtiin koulussa psykologian kurssia varten. Antoi jokaiselle testin tehneelle "keskivertoa paremmat" tulokset, kaverilla itse asiassa meni jossain vaiheessa hermot ko. testiin ja valitsi vaan summanmutikassa vastaukset. ÄO 125 muistaakseni sillä tekniikalla. Että siihen en ihan luottaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi juuri haluan tehdä sen virallisen maksullisen testin =)

   Epäilen myös, että tuo Mensan testi on silti kaikkein tarkoin internetissä olevista testeistä.

   Poista
 9. Mutta älykkyys ei ole sama asia kuin viisaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määrittele viisaus.

   Minulle viisaus on sitä, mitä tulee iän mukana tai maailmaa nähdessä. Arvostan sitä enemmän kuin mm: kirjoista ja pänttäämisestä tulevaa viisautta.

   Poista
  2. Se on mm. ei mm: .

   Poista
  3. Määrittelin sinulle viisauden mutta et julkaissut kommenttia, ei se mitään sinua loukkaavaa ollut? Jos kirjoittele internetissä niin julkaise myös kommentit mitä saat niin olisi jotain mielenkiintoa edes tässä ettet aina ole vain että ''minä olen aina okeassa ja kun huomaan olevani väärässä hiljennän muut ja olen silti oikeassa''

   Poista
  4. Kaikki asialliset viestit julkaisen =)

   Poista
  5. Oli täysin asiallinen viesti, taisi vain ärsyttää sua, eli sun mielestä siis epäasiallinen. Yksinkertaisesti viisaus on sitä, että tajuaa tekojensa seuraukset. Moni ihminen on ollut älykäs, mutta ei ole tehnyt silti viisaita asioita. Esimerkiksi useat murhaajat toteuttavat älykkäästi murhia mutta se ei silti ole viisasta.

   Poista
 10. Tietämys, älykkyys ja viisaus (eli kokemus siis tässä yhteydessä) ovat eri asioita, mutta ilman toisiaan mikään niistä ei ole mitään. Yhdessä taas, sopivassa suhteessa, niitä omaava ihminen voi olla se "vanha viisas". Ilman tietoa voit olla älykäs muttet viisas, ilman älykkyyttä voit tietää paljon muttet ymmärrä tietämääsi, ilman tietoa ja älykkyyttä et opi kokemuksistasi mitään. Ja niin edelleen...

  Itse sain aikoinani mensan testistä tulokseksi 122, eli sen perusteella olisin keskivertoa älykkäämpi. Muiden testien pohjalta on todettu, että olen "yleisälykäs" ja normaalia älykkäämpi joillakin älykkyyden osioilla. Havainnointikykyni on normaalia parempi, osaan soveltaa erittäin hyvin kaikkea oppimaani ja tietämääni, olen myös sosiaalisesti lahjakas, vaikka ystäviä on vain kourallinen jos sitäkään, matemaattisesti olen kuitenkin keskiarvoa kehnompi. Koen itseni silti useimmiten ihan h*lvetin tyhmäksi. Jaan kuitenkin yhden mielipiteen yhdessä muiden älykköjen kanssa; ainoastaan idiootti kehuskelee älyllään. (Olen siis itsekin sellainen) :)

  Älä yritä tehdä itsestäsi parempaa muiden silmissä. Olet hyvä ja mahtava, omilla alueillasi, et voi pakottaa muita näkemään jotain mitä ei ole olemassa. Ainoa mitä voit tehdä ja mitä sinun ihan OIKEASTI kannattaisi tehdä, on olla oma itsesi ja sellainen kuin haluat. Väität koko ajan, että olet juuri sitä mitä haluat ja juuri oma itsesi, miksi kuitenkin koko ajan orjailet kaikkia muita ja höyryät suuntaan jos toiseen miellyttääksesi ketä tahansa (paitsi kaikkia joita oikeasti kannattaisi...). Naamasi on ruskea korvia myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä miellyttää? Jos huvikseni testaan älykkyyteni jossain, niin mitä ihmisten miellyttämistä se on? Minun ei tarvitse miellyttää sinua, eikä ketään muutakaan ihmistä. Ja ketä sinun mielestä kannattaisi miellyttää? Itse en tunne ketään sellaista ihmistä maailmassa, jota kannattaisi/pitäisi miellyttää.

   Itseasiassa tuli kauhea himo testata älykkyyttäni kun luin lukijani kommentin, jossa hän sanoo saaneensa minusta älykkään mielikuvan. Sitten tuli mieleen, että olemme ystävien kanssa puhuneet älykkyysosamääristä viimeaikoina.

   Suoraan sanottuna jos mun tekemiset ei miellytä, niin eihän blogiini tarvitse edes tulla lukemaan juttujani. Mun ei myöskään tarvitse tehdä itsestäni parempaa ihmistä, koska olen jo tarpeeksi hyvä ihminen. Sä myös ilmeisesti tiedät millainen ihminen olen ja millainen en kun sanot, että minun pitäisi olla oikeasti oma itseni???

   Ps. Olisikin naamani ruskea, mutta en ole jaksanut käyttää itseruskettavia pitkään aikaan. Ne on niin vaikeita ja tulee helposti laikukkaaksi jos ei levitä rusketusta säännöllisesti.

   Poista
 11. Se mensatesti kertoo vain ja ainoastaan loogisesta päättelykysystä, ei muusta. Itselläni se on melko korkea.

  VastaaPoista
 12. Mun mielestä nää sun nykyiset päivitykset on hienoja ja jotenkin kypsempiä kun noin pari kuukautta sitten. Voisitko sä nyt kuitenkin avata tätä sun ja Tuksun suhdetta meille taviksille, kun eiköhän se ole se, joka tässä eniten kiinnostaa. Eli mikä tää kuvio sun ja Tuksujen ja Juhan kanssa on?
  Mitä ihmettä siellä hotellihuoneessa IHAN OIKEESTI tapahtu?

  Näytät btw tosi hyvältä ja oot upeesti laihtunu. (Tää ei ollu sarkasmii, oon ihan tosissani)
  Mun mielestä se sun kirjotus kiusaamisesta oli hyvä. En tajuu porukkaa, joka sanoo et jos sä et haluu et sua kiusataan, nii sun ei pitäs olla esillä.
  Niinku ihan oikeesti ihmiset, ei vika oo ikinä siinä, ketä kiusataan.
  Sama sanoo jollekin vammaselle, et jos et haluu et sua kiusataan nii pysy himassas. Haloo porukka!
  Sulla on muutenkin mun mielestä terve suhtautuminen tohon sun tyyliin. Se et se menee joittenkin muitten ihmisten mukavuusalueen ulkopuolelle, ei meinaa, että sussa olis vikaa. Päin vastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei meidän suhde miksikään ole muuttunut. Olemme edelleen ystäviä, mutta en vain esiinny enää Dollsien keikoilla. Juhan kanssa emme ole koskaan tulleet toimeen. Ei vain kemiat kohtaa ;D

   Täällä lukee siitä hotellihuonejupakasat:
   http://petripenna.blogspot.fi/2013/01/raju-reissu-katastrofilla.html

   No on tässä melkoisella nälkäkuurilla saanut välillä ollakkin, että se paino on tippunut. Enää en kyllä aijo lihoa, mutta en enää laihtuakkaan.

   Mikään ei ole koskaan uhrin vika! Sama asia kun sanoisi esimerkiksi jollekkin väkivaltaisesti raiskatulle, että oma vika kun synnyit tähän maailmaan.

   Poista
  2. Ps: Jokaisessa ihmisessä on jotain vikaa, koska kukaan ei ole täydellinen.

   Poista
 13. Kuinka paljon Diana Ballin laittamat täyteaineet maksaa? Onko Dianalla mitään kotisivuja missä lukee hinnasto ja täyteainevalikoima yms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita voi tiedustella facebookin kautta:
   http://www.facebook.com/dianaballfin?ref=ts&fref=ts

   Poista
 14. Pakko oli itekki käydä tekemässä toi ÄO-testi, mulle tuli just sama tulos ku sulle:) Mut ootpa tosi nopeesti kyllä saanu laihdutettua noin paljon, vautsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh se tosin on se epävirallinen testi. Ja nyt alkaa se kaikkein vaikein osuus, eli painon pitäminen alhaalla ;D

   Poista
 15. Sulla on tossa kuvassa naisten skrinnarit ja niiden päällä säärystimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitkä on skinnarit?
   Mulla on DinSkon kiilakorot, joiden päällä on Sunny's Fashionin säärystimet.

   Poista
 16. Oon itsekin tehnyt tuon testin ainakin pariin kertaan, saanut aina joku vähän alle 130, eli ei jää paljon Mensan rajan alapuolelle. ;) Vaikka aina ei itsestäkään niin järin viisaalta tunnu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Aina ei järki päätä pakota ;D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?