Sopimuksien kirjoittamista!

Huomenna päivällä menen koululle. Siellä marssin opintotoimistoon allekirjoittamaan nimeni eropaperiin. Kuten jo aikasemmin sanoin, niin nuo vaatetusalan hommat eivät tuntuneet siltä, että se voisi olla ammattini. Tuo vaatetusala tuntui enemmän joltai harrastukselta. Koulu alkoi myös maistua pakkopullalta juuri sen takia, että en tuntenut tuota omaksi alakseni. Miksi opiskella jotain alaa mikä ei kiinnosta ja millä alalla ei halua työskennellä?

Edelleen urasuunnitelmiini kuuluu tuo meikkaaja-maskeeraaja koulu Helsingissä. Olen halunnut sinne jo 15-vuotiaasta asti, mutta minulla ei ole ollut varaa maksaa tuota koulu. Hintaa tuolla siis 6 000e. Ensi syksynä aijon aloittaa meikkaaja-maskeeraaja koulutuksen. En vielä ole varma kenen koulussa. Vaihtoehtoja on monia.

Noiden eropaperien jälkeen menen allekirjoittamaan vuokrasopimusksen Lappeenrannan Asuntopalvelun kanssa. Tällä viikolla on edessä myös muutto sekä lauantaina Black&White- teemaiset tuparit.

Muistakaa vierailla myös blogikirppikselläni, jonne tulee tällä viikolla lisää vaatteita myyntiin!

Ikävöin kesää! Entäs te?

BLOGIKIRPPIKSELLÄ MYYTÄVÄNÄ OLEVIA TUOTTEITA:

Kommentit

 1. Hei vähän kiva että oot siirtäny kommentoinnin takas tähän blogiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh helpompi tää on. Oon vaa tarkkana, että tästä ei tule mitään väittelypalstaa =)

   Poista
 2. Poseerauskuvissasi on jatkuvasti sama ongelma, ne näyttävät aina nimenomaan poseerauksilta. Koeta joskus saada tuo pakotettu ilme pois kasvoilta kuvissa, senn jälkeen voisit kiinnittää huomito raajojen luonnollisempiin asentoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Yritän parantaa poseerauksiani monipuolisimmiksi =)

   Poista
 3. Jihhuu!! :) Kiitti, että tää on taas näi!

  VastaaPoista
 4. Laittaisitko OVH hinnat noihin tuotteisiin, kiitos!

  VastaaPoista
 5. saitko asuntopalvelu kautta nopeesti asunnon? ite oottanu jo monta kk.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon sisällä hakemuksen jättämisestä sain asunnon. Miten sulla on kestänyt noin kauan???

   Poista
  2. Nyt on ihan pakko kysyä, voitko kertoa mistä päin sait asunnon? Kun kerta sait sen noinkin nopeasti :)

   Poista
 6. Kannattaaks sun Lpr:sta asuntoo vuokrata, jos kuitenkin oot menossa Helsinkiin kouluunkin syksyllä? Vai onks siellä "teillä" niitä kouluja? Vai onks Lappeenrannas jotain sellasta mitä et voi jättää? Eiks Johanna&Julia tarvii alivuokralaista? Muuta sinne. Eiks keikkailukin olis paljon helpompaa sieltä?
  BTW; Missä seuraava keikka? Ooksä mukana?
  PUSS <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa... Asun täällä kesään asti.
   Julialla ja Johannalla on jo alivuokralainen.
   Laitan joku päivä keikat ylös joilla olen mukana.

   Poista
  2. Eikö nuokin rahat kannattaisi säästää kouluun eikä suotta maksaa vuokraa, kun kuitenkin vanhempiesi luona kaiketi voit asua?

   Poista
  3. Kun minä olin Petrin ikäinen, niin mulla jäi enemmän rahaa käteen asuessani poissa vanhempien luota, kuin vanhempien luona, vaikka mun vanhempien tulot ei rokottanutkaan mitään. Jos mä olisin asunut vanhempien luona, niin olisin korkeintaan opiskellessa saanut käteen 95e, josta 43e meni aina joka kuukausi seutulippuun. Vanhempani eivät tunne käsitettä viikkoraha tai ylipäätään sitä että lapselle voi antaa rahaa, joten sen puolesta oli ihan sama missä päin maailmaaa asuisin. Muualla asuessani sain sen n. 450e, josta reilu 250e meni vuokraan, veteen, sähköön ja kaikkiin näihin perusjuttuihin. Työttömänä n. 800e/kk ja samat kulut. Niin että tässä maassa kannattaa ennemmin olla työtön kuin opiskella.. eh. Nykyisin opiskelen.

   Poista
 7. etkös vähä aika sitte haaveillu oman vaatemekrin perustamisesta? tai jstn vaateliikkeestä..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo.. Silloin ennen kun opinnot eivät olleet kunnolla alkaneetkaan kun ei ollut tietoa millaista ala oikeasti on.

   Poista
  2. Tiedätkö nämä samat asiat sitten maskeeraamisesta?

   Poista
  3. En, mutta ala kiinnostaa vielä enemmän kuin vaatetus. Lisäksi tuolla koulussa ei ole mitään matematiikkaa, äidinkieltä ym... Pelkästään ammattia, joka on todella hyvä asia!

   Poista
  4. Eli yleissivistys ei kiinnosta, eikä myöskään jatkossa yrittäjyys.

   Tämä selvä.

   Poista
  5. Ei näillä näkymine kiinnosta ja asia on selvä itsellenikin =)

   Poista
  6. Meikkaaja-maskeeraajaksi ilman että yrittäjyys kiinnostaa? :D Joo toki voit toimia markettituote-esittelijänä jollekin tavaratalolle palkallisena mutta jos tähtäät telkkariin/näytöksiin/kuvauksiin niin on kyllä vähän pakko kiinnostaa se yrittäjyys.

   Poista
  7. Sitä voi katsoa myöhemmin. Ekana tutkinto.

   Poista
  8. Niin, se on totta. Paitsi että noista kouluista ei saa tutkintoa. Ne valmistaa suorittamaan näyttötutkinnon joka pitää vielä maksaa erikseen. Kaikista kouluista ei voi sitä näyttötutkintoa edes suorittaa, kannattaa valita koulu huolella.

   Poista
  9. Hyvä jos niin. Noita kouluja ihan oikeesti on etenkin pk-seudulla ihan joka lähtöön, sanon vaan ite vastaavan koulun käyneenä, et toivottavasti oikeesti otat selvää etkä luota koulujen nettisivuihin ja titteleihin pelkästään. Suurin osa niistä on pelkkää bisnestä vaikka muutama hyväkin mahtuu joukkoon.

   Poista
  10. Yksityisestä koulusta ei voi saada ammattitutkintoa ellei suorita opetusviraston laatimia näyttöjä. Opetusvirasto ei järjestä erikseeb meikkaaja-maskeeraajanäyttöjä vaan ne ovat aina yhdistetty joko hiusalan tai kauneudenhoitoalan näyttökokonaiduuteen. Eli paperi josta maksat on kurssitodistus, joka todistaa sinut olleen yhdellä maskeerauskurssilla.

   Poista
  11. Ps. opetusvirasto ei järjestä pelkästään meikkaaja-maskeeraajanäyttöjä koska ko. ala ei periaatteessa ole ura vaan yleensä maskeeraajilla on kauneudenhoitoalan/hiusalan tutkinto alla.

   Poista
 8. Koulussa on inhaa olla jos se tuntuu pakkopullalta (been there, done that). Ei koulussasi olisi toista koulutusohjelmaa, johon voisin pyytää siirtoa ilman eroamista, esim. kauneudenhoitolinjaa? Eroamalla koulusta hankit itsellesi tukikarenssin ja periaatteessa tuhlaat esim. opintotukikuukausiasikin, nekin kun ovat rajalliset. Itse koin saman pakkopullatilanteen, mutta kärsin yhden lukuvuoden loppuun ja samalla hain ja preppasin itseäni siihen kouluun johon halusinkin ja lopulta pääsin sisään.

  Kannattaa käyttää hyväksi Suomessa olevaa ilmaista koulujärjestelmää ja hankkia sieltä tutkinto ja ammattipätevyys. Vasta tutkinnon suorittamisen jälkeen kannattaa hakeutua maksullisiin kouluihin, ne ovat hyviä lisäkouluttautumisareenoita ja monasti noihin maksullisiin kouluihin vaaditaan jonkin verran työskentelykokemusta ja kaikki tarvikkeet joutuu ostamaan yleensä itse. Ja kuten varmasti tiedät, kauneudenhoitotarvikkeet eivät ole kovinkaan halpoja, etenkään ammattilaistarvikkeet, vaikka ne tukusta ostettaisiinkin.

  Vaikka esim. ammattikoulun kauneudenhoitolinja tuntuu kovin tylsältä vaihtoehdolta, siitä on varmasti hyvä aloittaa, sillä siellä käydään kaikki mahdollinen läpi kauneudenhoitoalan yrittäjyyttä myöten.
  Tsemppiä kuitenkin opintoihin ja toivottavasti löydät sinulle oikean alan, joka on lähellä sydäntäsi ja tunnet alaan intohimoa. Kukaan ei voi olla ammattilainen alallaan, ennenkuin on toistanut asian vähintään 10.000 kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eropaperit on tehty jo. Enkä mä ois pystyny käymää tota ees tätä vuotta loppuun kun ei ole mitään motivaatiota heräämiseen.

   Poista
  2. No joskushan sun on pakko repiä se motivaatio "heräämiseen", samaan aikaan aamusin se kuus tonnia maksava kosmetologikoulukin alkaa

   Poista
  3. Valitsen iltakoulun, joten aamuheräämisien kanssa ei tule ongelmaa =)

   Poista
  4. Meinaatko työksesi sitten tehdä ilta/yömeikkejä, jos et jaksa herätä aikaisin töihinkään? Joskus se on vaan otettava itseään niskasta kiinni ja oltava aikuinen vaikka haluaisikin vain nukkua päivät pitkät. Tiedän sen tunteen mutta niskasta kiinni vaan ja ylös tekemään töitä. Niin se vaan menee, deal with that!

   Poista
  5. Entä sun duunit sit? Jos opiskelet iltaisin, niin miten pääset keikoille?

   Poista
  6. Siis työelämä on ihan eriasia. Jos johonkin liikkeeseen menen töihin, niin ne yleensä aukeaa vasta 10:00. Tollasissa herätyksissä ei oo ongelmaa.

   Yleensä keikat ovat viikonloppuisin, joten niiden kanssa ei olisi ongelmaa.

   Poista
 9. Kaveri kävi jonkun maksullisen maskeerauskoulun ja on saanut aika hyvin duunia sen jälkeen, esim teatterissa ja tv-ohjelmien maskeissa..kallishan se tietty on...:S Mitä meinaat tehdä nyt kevään ajan jos et käy koulua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama mulla. tv-ohjelmiin tarkoitus olisi mennä ja tuonne muotinäytösten maailmaan.

   Kevään ajan keikkailen, teen avustajan hommia sekä matkailen.

   Poista
 10. millos aiot muuttaa helsinkiii? sitte ku se kurssi alkaa jos meet sille vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnes päin Helsinkiä ajattelit muuttaa?

   Poista
  2. Ei vielä mitään tietoa ;D
   Jollakseen, Kamppiin tai Kampin lähettyville.

   Poista
  3. Milläs maksat Kampin alueen vuokrat? Ja onkohan siellä kaupungin asuntoja kun et yksityiselle halua enää ikinä?

   Poista
  4. oot kyllä niin pihalla kun olla voi! Kampissa ja sen lähistöllä ihan yksiöidenkin vuokrat on jostain 700-800 eurosta ylöspäin..

   Poista
  5. Kamppiin tai sen lähelle opiskelijana ..hehe. Onko sulla mitään realiteettia?

   Poista
  6. En minä yksinään sinne muuta. Mulla on tiedossa pieni porukka, jonka kesken vuokraamme asunnon.

   Poista
  7. No sitten se on asia tietenkin erikseen jos useampi maksaa vuokraa ^^. Mutta jos noista pitää valita, niin muuta johonkin kantakaupungin osaan. Kaikki löytyy läheltä ja hyvät kulkuyhteydet. Eihän Jollaksessa ole kuin omakotitaloja, tai ainakin oletan sun etsivän vuokrakämppää kerrostalosta. Kantakaupungin ulkopuolellakin on ihan kivoja ja ennen kaikkea rauhallisia alueita, kuten mm. Huopalahti ja Oulunkylä.

   Poista
 11. Hei jee kommentointi taas tullu! Mitä aiot petri sitten tehdä sen ajan kun et ole missään koulussa? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanssin ja juonnan Dollseissa sekä jatkan avustamista Salkkareissa + kaikkia pieniä projekteja.

   Poista
 12. Mikset voisi etsiä oppisopimuspaikkaa jostain maskeeraus/kosmetologipaikasta? Saisit heti palkkaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mua kiinnosta oppisopimuspaikka. Tuossa saa kuitenkin ammatin puolessa vuodessa =)

   Poista
  2. saat ammatin ehkä ja vain puolen vuoden työkokemuksen. ei taida työnantajia paljon kiinnostaa. ihan vinkkinä.

   Poista
  3. Onko Johanna Tukiainenkin ammatiltaan meikkaaja kun on käynyt Joe Blascon meikkikurssin?

   Poista
  4. Johanna on ammattimeikkaaja ja Joe Blascon konsulentti.
   Yleensä en vastaa nykyään Tukiaisiin liittyviin kommentteihin. Tämä oli poikkeus, koska tämä liittyi aiheeseen =)

   Poista
 13. mol:in sivuilla tällä hetkellä neljä meikkaajan paikkaa auki, jeps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin... Yhden niistä saisin minä =)

   Poista
  2. Ihan kiinnostuksesta, millä meriiteillä saisit paikan kun varmasti olisi vanhempia ja kokeneempiakin hakijoita?

   Poista
  3. Mä aina uskon 100% tekemisiini. Jos ajattelee, että ''en mä kuitekaa saa paikkaa. Turha edes yrittää'', niin silloin ei saavuta elämässään mitään. Itsetunto korkealle ja haaveet todeksi!

   Poista
 14. Sorry Petri, tällä hetkellä näitä maksullisen kurssin suorittaneita maskeerajia on niiiin paljon, että heistä suurin osa on työttömyyskortistossa tai jos on jotain työtä, se on sellaista keikka per kuukausi.
  Tulet pettymään ja pahasti.
  Nämä "koulut" rahastavat ja mitään ammattia et sieltä saa, se on pahainen kurssi.
  Tulet olemaan täysin peeaukinen jos toteutat tämän idean.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh sitten petytään. Sinne kuitenkin haluan mennä, joten sinne myös menen. Ei se multa mitään poiskaan ole.

   Poista
  2. 6000 euroa rahaa pois? "pikkusumma, pyh!"

   Poista
  3. ...paitsi 6000 euroa? Oot muutenkin vähätuloinen, älä törsää tollaseen turhuuteen.

   Poista
  4. Otan sitä varten lainan, jota makselen sitten pois. Osan rahoista tosin säästän.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?